Spíš pro husy.
Příspěvky uživatele
drvodelkafialova
Ony se na ně prodávaj takový nůžky, když jich máte víc. Japonci je prý jedí vcelku😃
Skořápka je jemná, ale pod ní je taková kůžička. Je to prostě jiné vajíčko.
Zkuste přípravek lepinox. Není jedovatý, funguje na všechny housenky.
Nejsem si jistá. Křepelka má u vajíček hodně jemnou skořápku, nevím jestli by kvočna byla dostatečně jemná. Váhově je s křepelkou + - nastejno a vajíčka nejsou velikostí tak daleko od sebe, ale skořápky mají mnohem tvrdší.
😀ten článek ,na který jsem dala odkaz, právě zmiňuje důkazy, které v podstatě potvrzují a to celkem jasně minimální vliv člověka na oteplování planety. Nejhezčí na tom je, sledovat jak se zastánci greandealu snaží vysvětlit věci, které vysvětlit nedokážou , tak Aby dá podporovali jejich světonázor.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-vedci-zjistili-ze-gronsko-roztalo-uz-pred-erou-lidi-a-je-to-spatna-zprava-257818#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
A nebo na tom má velký podíl normálně příroda a greandeal negreandel, stejně se oteplí a oteplilo by se i bez přispění člověka.
Osobně na tohle vyhraněný názor nemám. Dostala jsem se do bodu, kdy vím, že nic nevím a jsem si celkem jistá pouze tím, že ostatní jsou na tom podobně, včetně těch co říkají že vědí a dokonce i těch ,co věří že vědí.😂
Třeba mospilan, ale hlavně musíte současně zlikvidovat larvy hlísticemi.
Máte dvě možnosti.
Buď si stěžovat na obci a trvat na odstranění lampy , nebo(ale nesmíte si napřed stěžovat) vyřešit otravné světlo pár ranami praku. 😀
Jinak ty závěsy, které nepropouštějí světlo mám, ale jsou opravdu těžké a byly drahé. Dnes bych šla do těch roletek přidělaných na okna , s těmi se dá i větrat.
https://www.rolety24.cz/zatemnovaci-roleta-blackout-ginger
Máme už několik let rolety od téhle firmy a jsou super. Vyhovují mi víc než žaluzie. Ale nemáme zatemňovací, jen ty co jimi částečně prochází světlo.
https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-pes-stoji-desitky-tisic-korun-rocne-nejvic-zdrazilo-krmivo-40482953#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Lepší je nepočítat.
Božínku, vy máte k téhle zvěři , stejně vřelý vztah jako já.🤣
Když co je to vzácný živočich? Já sem klidně něco dám i s fotkami , ale abych nedostala za uši, že to není vzácný.
K nám třeba lítá černý čáp, ale je hodně plachý.
To je taky výstavní fešáček. Soused s nimi vyhrává , vlastně vyhrával výstavy. Jenže je mu už přes 80 a začíná stonat. Na jaře je chtěl zabít, že neví co s nimi. Nakonec je rozdal po kamarádech. Docela slušně nesou, tedy malá zářivě bílá vajíčka. Ale zas křepelčí jsou menší. Člověk s nimi musí zpočátku být opatrný, jsou to skvělí letci, na slepice🙄. Ale zvyknou si. Jsou neskutečně čiperné a schánčlivé. Jen mě překvapilo žeslepička nadšeně sedí. Teď zrovna znovu, letos podruhé.
X
X
Já nevím, když chcete hezké barevné hejno, nechcete začít chovat liliputky? Ty jsou v mnoha nádherných variantách a snáší dobře. Jsou mnohem pestřejší než křepelky
Mě nevadí transexuálové, je jich ve společnosti tak málo že není nejmenší důvod. Zato mi hodně vadí to co vydávají za podporu téhle menšiny - viz organizace tohoto druhu.
To bude lalokonosec. Nemilosrdně ho zlikvidujte. Je to v posledních letech velmi obtížný škůdce, hlavně jeho larvy vám dokáží pořádně poničit rostliny na zahradě. Dospělec žije až tři roky, jako larva taky tak. Celou dobu škodí. Je nemožné se ho ze zahrady zcela zbavit, o to víc je nutné průběžnými zásahy regulovat a co možná nejvíc snižovat jeho populaci.
Je to brouk, který je aktivní převážně v noci a jeho výskyt na zahradě poznáte podle typicky poškozených listů, pokud ho uvidíte i přez den, už jich máte ne zahradě dost, rychlý zásah je nutný. Podívejte se na stránky firmy biocont, je to jedna z lepších firem na trhu, Nabízejí tam parazitické hlístice na hubení larev, i teď je doba, kdy je můžete aplikovat. Nemusíte to dělat po celé zahradě. Larvy dávají přednost rostlinám s jemnými kořeny, které rostou v kypré půdě, ideálně s rašelinovým základem. Rododendrony a všechno co má podobné nároky, milují dlužichy a překvapivě se dobře množí na bambusech. Na dospělce můžete použít pasti, ale ty je lépe využívat spíš jako preventivní opatření. Tady se nevyhnete při prvním ošetření zahrady, které má za úkol rychle zredukovat počty škůdců chemii. Fungují stejné insekticidy jako na mandelinku.,
Potom rozmístěte pasti, ať vychtáte zbývající brouky. Ošetření hlísticemi, stačí dělat na zahradě obvykle ob rok, to udrží populaci lalokonosců v přijatelných počtech.
Pokud však nezasáhnete, můžete přijít o hodně rostlin úplně a hodně rostlin ozdobných listy nebude vůbec vypadat dobře, protože je brouci ožerou.
Mě se líbily drápatky. Chov je snadný a navíc nehrozí útěk hmyzu po bytě. Dospělé drápatky vydávají úžasné zvuky.