Příspěvky uživatele
drvodelkafialova
Já nevím jak přesně tenhle med zpracovávají, ale prodávat rámky s medem není špatný nápad. Už jsem narazila na nabídku jednoho včelařství s tímhle typem prodeje. Zkusím to znovu najít. Zájem o to určitě je, uváděli že pro letošní rok mají vyprodáno.
Zdůrazňuji, že věřím tomu, že hodně proplodují. Příští rok už si pořídím jiné a postupně je vyměním. Jsem zvědavá, jak to dopadne, rozhodně budu porovnávat.😀
Jako to broušení zobáku o bahno?
Když chcete poučovat já nejsem proti , ráda se dozvím nové informace. Nicméně ne nesmysly typu broušení zobáku o bahno nebo to že labuť žere pečivo.
Já se včera snažila vyfotit ty hrozny, co je nechávám jako krmítko. Jsou plné hmyzu všeho druhu a právě sršni tam chodí lovit, jednoznačně upřednostňují vosy. To jsem moc chtěla natočit, ale bohužel nezadařilo se. Vždycky vosu šikovně čapne a ukousne jí hlavu.
U úlů sršně nevidím, asi dokud nedojdou vosy bude klid.
Jasně, jeden rybník vedle druhého má dno pokryté příhodným materiálem na broušení zobáků, je to rozkošné.
Že labuť potopí hlavu pro rohlík, tak to jsem se dozvěděla novinku od opravdových expertů, díky doteď jsem to netušila.
Vlastně máte pravdu, přímý útok jsem neviděla. Ale na druhou stranu, tam kde mám hnízda vosíků, nemám mšice ani molice. Vídám je běhat po listech a stoncích, takže dost možná obírají ta vajíčka.
Že likvidují vosy jsem sice neviděla, ale nacházím malá , opuštěná hnízda vos, nicméně třeba je to náhoda. Každopádně vosíky neničím. 😀
Hezké. Já začínala s rojem, který jsem našla ve starém opuštěném úle. Už měly i vystavenou divočinu.
Ještě dodám k vosíkům. Já pořád přemýšlím, proč u nás na zahradě nemám vosy a v sadu ano. Mám dojem, že za to vděčíme právě vosíkům. Na jaře mladé matky vosíků, narozdíl od vos , spolupracují při stavbě prvního hnízda a nejspíš společně dokáží i likvidovat konkurenci v podobě mladých matek vos. Na jaře mají převahu. Potom se rozstěhují na několik hnízd, každá matka má své vlastní. V létě kolonie vosíků mají jen pár desítek členů a žádné problémy nepůsobí, díky mírné povaze. Navíc jim nechávám k dispozici hrozný vína, které vlastně nikomu nechutná. Tak se vlastně elegantně zbavíme i mnohem otravnějších vos. Přiléhá jen sem tam pár jedinců.
Pardon rohlík. Tak ten asi bude v pořádku, stejně jako broušení zobáku o bahno🤪
Přijde mi zvláštní věřit na první dobrou člověku, který ani nemá slušnost vystupovat pod přezdívkou a jako složku krmiva pro labutě uvede housku.
V tomhle budu brát do úvahy názory lidí, kteří sem pravidelně přispívají a o tom jestli alespoň minimálně zvířatům rozumí svědčí jejich předchozí komunikace. Názor anonyma má pro mě hodnotu plácnutí do vodní hladiny.
Moc vám nevěřím, ale labutě jsem neodchovávala a dohadovat se tak nemůžu. Osobně bych se spoléhala na směs pro husy a kachny.
A pro se tedy dle vás potápí ?😀https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Labu%C5%A5
Je to možný. Třeba orangutani byli také považováni za víceméně býložravé, pak je měli někde na ostrově - záchranná stanice a tam se celá skupina naučila chytat ryby z vysychyjícívch tůněk. Takže proč ne. Ale třeba husa odchovaná kachnou nebo slepicí žere žížaly, ale pak prý trpívají na nějakou nemoc, nepamatuju si název. Prostě chutná jim to, ale nedělá dobře.
Vzpomínáte na film s Gabenem a Funezem Tetovaný? Já mít peníze, zařídím si to jako oni a o nekonečnou zábavu mám postaráno. Já bych sousedy lovila 😜 a mít nějaký pěkný kus lesa, lovila bych ekology.🤠
PS. Papriky hnojeny nejlepším dostupným hnojivem, nakvašeným slepičákem.
Ona také není vosa jako vosa a ne každý tvz invazivní druh musí být automaticky škodlivý.
Pěstujeme hodně zeleniny a snažím se používat jen minimum pesticidů. Hlavně ve foliácích využívám především různé parazitické organismy. Něco nakupuju, ale už několik let nám proti mšicím pomáhá migrant z teplejších krajin - Vosík francouzský. Je to mírný, štíhlý elegán, který bydlí v zajímavých plochých hnízdech.
Díky vzájemné toleranci máme fóliáky bez mšic.
Neútočí ani v blízkost hnízda, denně pod nimi procházím. Je jen velmi málo jedovatý, i když vás bodne je to na úrovni komára.
😜 nemáte, spletla jsem to. Je to směs pro kachny a husy.
Tedy já na zvířatech nešetřím, ale tohle je vyhazování peněz do kanálu. Labuť je převážně býložravec, asi až na pár omylem spolknutých brouků. Bohatě jí musí stačit normální kvalitní krmení pro odchov hus, to je nejmíň 3xlevnější. Jako pochoutka pekingské zelí. K tomu můžete nasekat mladé kopřivy, když někde najdete v pravidelně sekané mezi.