To asi je u vás, já to zkoušela a otevře se mi to😉
Příspěvky uživatele
drvodelkafialova
Za rabování v těchto situacích se vždycky střílelo na místě a já s tím naprosto souhlasím. Kvůli obavám z rabování se lidé odmítají evakuovat a pak je to může stát život. Naprosto chápu, kdyby někoho chytli jak rabuje, že ho k té rozvodněné řece odtáhnou a kopnou pod splav.
Fikovnice:Co se Vám nezdá na matce Tereze? Ptám se vážně, nikdy jsem o ní neslyšela nebo nečetla něco negativního.
Schválně se podívejte na dokument o “Matce” Tereze Anděl pekla.
jinak tady je jeden kratší.
Tak jen doufám, že jste všichni vpořádku. Jestli něco voda vzala nebo zničila, vem to čert. Hlavní je přežít to ve zdraví, všechno se dá pořídit znovu a lepší.💪
U nás teď kvete pohanka z výdrolu, tak jsem váhala jestli se nenechaly vyprovokovat.
Na druhém stanovišti nebyl takový mumraj, ale létaly taky hodně a nosili spoustu pylu. Hučely jak na jaře.
Šla jsem zkontrolovat včely a neskutečně řádí. Může teď být z něčeho snůška? Nebo je prolet po dešti? Na druhém stanovišti létají také dost, ale to normálně nosí pyl.
No, jak to jen říct, tu máme taky🤫
Já teď vůbec nechci kritizovat ani jednu metodu, na to nejsem dost zkušená včelařka.
Ale když to čtu, pořád mi přijde, že nejspolehlivěji ovlivníme chov včel v okolí výběrem včelstev. Prostě když mám dobré včelstvo a vedle slabší, zlikviduji matku z toho slabého a budu se snažit nahradit ji matkou, která bude mít původ ve včelstvu, s kterým jsem spokojená. V počtech v jakých včely chovám, stejně nemám pocit, že by chov trubců něco ovlivnil.
Slabším včelstvem samozřejmě nemyslím nemocné včely, ale třeba ty, které jsou spíš masařky nebo mají špatný čistící pud.
Mě se doma smějí, že jsme s mužem preppeři. Přiznám se že na tohle máme doma plány a zásoby, člověk se nemůže připravit na všechno, ale čerpadlo, centrálu, zásobu pohoných hmot na pár dní, atd má mít doma.
Držím vám všem palce, a´t to hlavně všichni přežijete bez úhony.
Ach jo, jste moc daleko.
https://zvirecizpravy.cz/pobyt-v-utulku-drti-vsechny-psy-nejvic-se-ale-podepisuje-na-malych-plemenech-zjistili-veterinari/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=1368011&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
To je strašně smutný.
Na Opavsku je to síla.
Fíkovnice, Fida bych teď ven napouštění, ať se zas někam neschová. Taky se může leknout lámajících se větví.
Nám to rozlámalo nádhernou albizii plnou květů.
Gustík nesmí chybět ani na oslavě🤩
A tak určitě nějaký vliv na šlechtění včel včelař má.Příkladem je třeba Buckfastka.
Tak u nás za 2 dny 30mm v dešťoměru. Takže pořád jen slušně zalito.
Tak u nás krásný zalévací deštík, který jen doplňuje deficit.
Tohle bych musela vidět nakreslené.
Určitě to bude zajímavé. 👍
Sousedy neobcházet, jen na sebe upozorníte. Nasázejte živý plot, ať naroste do výšky, než se sousedé přistěhují. Co oko nevidí, srdce nebolí.
Na plot se hodí něco rychle rostoucího, zároveň to ztlumí zvuky. Pkud chcete investovat, pak třeba cypřišovec leylandův - je lepší než thuje, rychle roste, nerezne a regeneruje při poškození. Jestli to chcete levnné, turkestánský brest - habr drobnolistý.
Gustík nahání strach i silným mužům, natož dámám.
Ale radši se s ním přesuneme do Husy v ohrožení.