Aktuálně: 3 731 inzerátů210 859 diskuzních příspěvků18 259 uživatelů

Příspěvky uživatele

drvodelkafialova

drvodelkafialova
drvodelkafialova 26.09.2024, 03:32:01 xxx:xxx.3f2a:7565

Zdravím. Včera jsem kontrolovala souše a do několika z nich se mi dal zavíječ, tak mě napadlo se zeptat, jak skladujete - chráníte souše?

Také jsem narazila v novém článku od Gora na zmínku o desinfekci úlů, mohli byste dát nějaké typy, jak a čím desinfikovat nejlépe násatvky? 

Pomalu se blíží období, které je ideální na podobné práce, tak ať máme inspiraci.

Díky moc, za případné typy.🙂

drvodelkafialova
drvodelkafialova 25.09.2024, 17:23:04 xxx.xxx.171.125
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 25.09.2024, 16:40:52

To byl ústřel, ale na druhou stranu možná právě i proto. Můžu se rozhodnout komu pošlu, je to prostě adresný a v dnešní době si i já se svou minimální znalostí internetu dokážu o člověku, kterému peníze pošlu ověřit informace.  Třeba člověku v tísni a podobným organizacím už nedávám nic. Tady vím komu posílám a dostanou to celé, což mi vyhovuje.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 25.09.2024, 15:57:42 xxx.xxx.171.125

Já ráda přispívám přez Donio, vyhovuje mi poslat peníze na sbírku pro konkrétní lidi. Možná, jestli máte někoho, koho povodně postihly, by bylo fajn mu pomoct sbírku založit. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 25.09.2024, 15:50:38 xxx.xxx.171.125
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 25.09.2024, 15:15:58

Doporučuji, ignorujte ji. Je to záštiplný blázen a reagovat na její řeči je kontraproduktivní.   Je to osoba, která je opravdu spíš k smíchu, než aby člověk dbal na to co tu vypouští.

Skutečně ji neberte vážně, vaše kniha je zajímavá a kresby milé 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 25.09.2024, 12:47:30 xxx.xxx.171.125

https://www.denikvektor.cz/ekonomika/ze-sveta-italie-bere-veci-do-vlastnich-rukou-navzdory-evropske-komisi-3023.html

Mě překáží komplet celá pětidemolice. Ve chvíli, kdy české předsednictví dostane pochvalu za cílevědomost při prosazování zásad Greandealu, zákazem spalovacích motorů počínaje a uspíšením rozšíření emisních povolenek rozhodně nekonče je jasný , jak moc blaho občanů naší průmyslové země leží Fialovi aspol  na srdci. To co umožnili, tak o tom se teď bojí  doma zmínit a chtějí uvedení do praxe nechat na další vládě, protože zjevně plánují být v opozici. Babiš žádnou kampaň dělat nemusí, stačí když se zástupci současné vlády svými úspěchy pochlubí veřejně.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 25.09.2024, 11:31:02 xxx.xxx.171.125
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 25.09.2024, 10:04:28

Tak napůl. Já tam chodila hlavně na králíky a sem ta si číst, když byl čas, což moc nebyl. Pak jsem chodila na malochov, ale tady mi vyhovuje hlavně včelařství, protože je tam hlavně Goro a Tom, umí,pravda každý po svém,vysvětlit věci kolem včelaření. 

Teď co kluci mají svoje domácnosti a staráme se s mužem už jen o jeho maminku, mám prostě najednou víc času😃

drvodelkafialova
drvodelkafialova 24.09.2024, 19:59:01 xxx.xxx.171.125

To je krásný úl. Jen se přiznám, že vůbec nevěřím těm kolejničkám. Mám je v lince a jakmile se přetíží jsou poruchové. Ale třeba má nějaké lepší. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 23.09.2024, 17:05:00 xxx.xxx.171.125
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 23.09.2024, 16:48:38

Když bude zas fungovat doprava jako za komančů, na každý vesnici bude obchod s cenami základních potravin jako v supermarketu nebo budou ty potraviny stát všude stejně jako za komančů, všude bude dostupný doktor a zubař, škola, školka , jesle, možnost práce v místě bydliště jako za komančů, TAK SE KLIDNĚ AUTA VZDÁM. 

Zatím si novodobí levičáci jen všimli, že má někdo barák, co by šel zabavit nebo zdanit, auto co by šlo zakázat atd. Ohánějí se svobodou, jo ať si taky všimnou, že za komančů sice byly sociální jistoty, ale museli lidé makat, ne žít v komunitách, hulit trávu, sjíždět se houbičkami, zkoumat jaké mají vlastně pohlavía nechat se živit sociálkou.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 23.09.2024, 15:52:50 xxx.xxx.19.124
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 23.09.2024, 15:08:39

Uzený umím. 😀

Nám jako myslím rodinu, se špatně nedaří.  Nejsme se vším závislí na krámě, dluhy nemáme, bydlíme ve svým, nic z toho není zásluha současného systém, stejn jsme se měli I za komančů.  Dělají z nás všech dojné krávy a už opravdu nesnáším opakované žvanění o tom jak nás komunisti pokřivili, kdykoli ODS,TOPKA atd prohraje vlastní neschopností volby. Sakra první republika trvala jak dlouho ? 20 let, komanči byli u vlády 40let a tahle pakáž nám vládne pomalu stejně dlouho, jako komanči. Mezitím už vyrostla pomalu druhá generace voličů. Jestli se jim je za tu dobu nepodařilo přesvědčit, že to umí líp než komunisti, tak to zjevně  líp neumí.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 23.09.2024, 13:32:30 xxx.xxx.171.125
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 23.09.2024, 13:13:40

Tohle všechno mám. Od devadesátých let nevěřím politikům nic. Nicméně, aby nám vnucovali, jak není na důchody a musí se zvyšovat věk tak, že je celkem jasné že moji synové se důchodu nedožijí je drzost. A další věci. Mám pětidemolice plné zuby.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 23.09.2024, 12:51:40 xxx:xxx.a150:9a62

Já třeba naprosto odmítám zvyšování odchodu do důchodu. Celý život řádně platím, dřu jako kůň a ve chvíli, kdy se mi blíží odchod do důchodu a začínají se objevovat nemoci, mě to prodlouží? A jako bonus výpověď bez udání důvodu, která ani není spojená s sociálním zajištěním, které je v zemích, kde  je možná? A to si platím pořádný předdůchod a chci jít v 60, ale co ti, kteří na to nemají? Půdjou žebrat, po letech poctivé práce?Tak s tím ať djou do hajzlu a neexistuje argument, který by mě mohl přesvědčit, abych pětidemolici hodila hlas. Teorie o tom, že by se spojila ODS  a ANO, to by byla zrada na voličích obou stran.

A jestli mě naštvou ještě víc než jsem teď, hodím to Okamurovi, ať se aspoň pobavím, jak je tam těmi svými plky štve.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 22.09.2024, 11:19:45 xxx:xxx.1bcd:86cd

Jednou jsme se bavili o tom, jak zlikvidovat vosy, aby zároveň návnada nelikvidovala včely. Asijská sršeň a vosy hlavně na jaře a  v první polovině léta potřebují spoustu bílkovin pro larvy. Specielně asijké sršně podle pozorování z míst kde se vyskytují, ve chvíli, kdy najdou vhodnou mršinu, dávají přednost tomuhle zdroji masa před lovem hmyzu. Možná by stálo za to použít třeba kousky ryb - po těch prý jdou přednostně, do různých druhů pastí a třeba by šlo i využít různé druhy jedů, které neuškodí třeba ptákům a savcům. Mravencům se dá například do cukru namíchat borax, já příští rok zkusím, co to udělá s masitou návnadou, když ji napřed napustím roztokem boraxu nebo ji v tom obalím. Existuje také insekticid spinosad, který je pro teplokrevné živočichy takřka neškodný, navíc na větší hmyz učinkuje s určitým zpožděním. Toho by se určitě dalo využít, protože dospělé sršně a vosy , vlastně maso nežerou, ale nosí ho dohnízda, kde s ním krmí larvy. Kdyby jim člověk nabídl návnadu ošetřenou Spinosadem, odnesou ji a dřív než je látka zahubí, protože je to dotykový a požerový jed, měli by mít dost času s návnadou nakrmit larvy. Výhoda Spinosadu je, že účinná látka se vyskytuje v přírodě, není to úplně umělé a měl by se i poměrně rychle rozložit. Pokud pták zkonzumuje hmyz, který byl vystaven Spinosadu, obecně by mu nemělo hrozit žádné nebezpečí. Spinosad má velmi nízkou toxicitu pro ptáky a většinu savců, což je jeden z důvodů, proč je považován za šetrný k životnímu prostředí. Látka se v těle hmyzu rychle rozkládá a ptáci by neměli zkonzumovat tak velké množství, aby jim to způsobilo zdravotní problémy. Tenhle přípravek by šel i použít na likvidaci hnízd Vstříknutím jedu přez tu tyč nebo vstřelením kapsle.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 20.09.2024, 22:28:27 xxx.xxx.171.125

Koukla jsem večer na zprávy. Místo pomoci zatopeným, se organizují volby🤢🤮.

Napsala bych, že jsem překvapená, ale vlastně to jen utvrdilo můj názor na pětikolku.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 20.09.2024, 15:08:04 xxx.xxx.114.117

To není stará mršina.JJe ještě  teplo, byla by víc rozložená. Buď jí cvakl pes nebo se otrávila.  

Spíš je mi divný, že by tu slepici vyvlekla z té stodoly.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 18.09.2024, 16:02:16 xxx.xxx.171.125
»
Odpověď na příspěvek uživatele tom4 z 18.09.2024, 15:46:15

Zkuste komonici, podle popisu by vám tam mohla jít. Suché náspy miluje.

Můj názor je, že krajinase mění a přizpůsobuje podnebí. Bohužel jí v tom brání ekologisté.

Pajasan, který se snaží vyhubit adoufám že marně, je nádherný, nektarodárný strom, který donedávna rostl na pár místech.  Jak krajina vysychá a otepluje se, přirozeně se tozšiřuje do nejsušších a nejpoškozenějších míst. Tam, kde nenajde míso které je odhalené a suché se neuchytí.  Ekologisté místo, aby přijali fakt, že se podnebí mění , ho hubí a myslí si, že tam znovu porostou naše domácí stromy. No, neporostou, je sucho, je horko, a bojtak jak to provádí je bojem s větrnými mlýny. Ale nejspíš je to dobře živí. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 18.09.2024, 10:39:44 xxx.xxx.171.125

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-skolacky-se-nudily-u-otavy-rozebiraly-protipovodnove-zabrany-a-srouby-hazely-do-reky-40489241#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=5&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

A tohle je důvod, proč nesouhlasím se zákazem tělesných trestů u fakanů.  Být to moje děti, zmaluju jim zadky řemenem že se týden neposadí a to myslím doslova a do písmene. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 17.09.2024, 21:51:25 xxx.xxx.171.125

Těžko říct, jsou mezi nimi drobné rozdíly, přeci jen to jsou kříženci. U nás opravdu z něčeho nosí . V jednom z úlů měly nezaví čkovaný špatně postavený rámek, chtěla jsem jim ho vyměnit a bylo v něm spousta sladiny.  Prostě se příroda zjančila a něco kvete.