Rozumný člověk včely na střeše a pod nechová a ten co to zkusí, tak tomu rychle uhynou. Ale jak se podobná omezování rozjedou tak se nezastaví a budou přitvrzovat.
Příspěvky uživatele
drvodelkafialova
Tak to by mě pěkně naštvalo. Vyhovuje mi mít část včel u domu a zatím nikomu nevadí, ale máme starostu - aktivistu. Věřím že by okamžitě přeměřoval, to by pro něj byla výhra.
Můj názor je, že pro lidi jako jsme tu my všichni, je nejlepší stabilita a je úplně jedno, kdo vládne- samozřejmě pokud to není šílenec typu Pinochet nebo Polpot. Mám známého ze Sýrie a bavili jsme se i o situaci v Sýrii, ještě před válkou. Přesto že jemu samotnému hrozil trest smrti, pokud by se chtěl do Sýrie vrátit, byl proti svržení Assada. Říkal že pokud by ho svrhli, zahyne neskutečně moc lidí a země se dostane do rukou islamistů. A těch se bojí i obyčejní muslimové. Diktátor typu Assada to tam drží pohromadě a chrání křesťany a jezídy. A tohle vám řekne člověk, kterého odsoudil k smrti. Takže zjevně ví, o čem mluví.
Mě je opravdu jedno, kdo nám vládne, pokud zajistí stabilní prostředí pro práci a život obecně. Jestli bude někdo vykřikovat velké pravdy o SVOBODĚ a ROVNOSTI, hm to je jen iluze. Za to válka rozhodně nestojí a ani za to abych se pro to jakkoli angažovala. Co je platná válka Ukrajincům. Celá generace mladých mužských mrtvá, zmrzačená, poznamenaná. Ženské se protloukají samy s dětmi a staří živoří. Energetická síť zničená, pole zaminovaná, zem v troskách a účet za zbraně budou platit i vnuci současných vojáků. Stejně prohrají , ale i kdyby vyhráli, bude to Pyrrhovo vítězství.
Tak já to normálně hned zkrmím, tohle byla výjimka. Nicméně stejně ty synťáky musí vydržet podstatně déle, takže nějaký konzervant tam být musí.
Aby se šmakulády nekazili, tak do nich 100% něco přidávat musí. Já letos vylila kbelík rozdělaného cukru, nespotřebovala jsem ho hned a po týdnu jsem z něj cítila kvas. Šmakuláda musí vydržet dýl.
Možná, kdyby měl člověk jistotu, že to výrobce dělá z kvalitních surovin, má synťák smysl. Nicméně u kolika výrobců člověk tu jistotu má? Já tam vidím jedinou velkou výhodu - úspora času. Chápu, že pokud někdo má hodně včelstev a do toho zaměstnání, riskne to.
Jinak ta historie s úhynem 404 včelstev je děsivá. Při těchhle počtech to toho pána živilo? to ho muselo ekonomicky položit.
Mě se třeba ta diskuse o politice tady líbí. Já chápu, že má Buggyra na spoustu věcí jiný názor než já. Je to vpořádku´mít různé názory a zároveň se respektovat. Nevím, jak tyhle volby dopadnou a i kdyby dopadly podle mého, stejně to nikdy nebude ideální. Naše malá země má jen omezený vliv na dění v EU a ve světě o nás ani neví. Takže sumasumárum, stejně je nejlepší soustředit se na svou rodinu a majetek, to je to co ovlivnit dokážeme.
Přesto je dobré občas v podobné diskusi upustit páru, ale zas nějak významně tu politiku nebrat.
U nás o vesnici dál zimuje na syntetice známý. Značku nevím, musím se zeptat. Úhyny má, tak do 25%,jestli je na vině syntetika? Nevím . Taky u nás je nížina a včely se mohou často proletět. Jak by to vypadalo výš, nevím.
Argumentuje snadným použitím. Má asi 25 úlů, objedná adekvátní množství, dodavatel mu je doveze až na dvůr, krmivo je v šikovných kbelících, jen je vezme, dá do úlu a má hotovo. Žádné shánění cukru za dobrou cenu, nemusí ho skladovat, rozpouštět, prostě ten servis je fajn. I když je cena vyšší, tak kdyby člověk počítal svou práci, je to levnější.
Jenže…. já prostě syntetice nevěřím.
Jo a taky je pravda, že dřív, když byl ještě naživu jeho otec, měli těch úlů 80, po smrti starého pána to nestíhal krmit a zbyly mu čtvery. Takže racionalizoval. Prostě úspora času je lákavá.
Jj účtovali a účtují. Navíc přez překupníky ruský plyn proudí do Evropy dál, jen z opačného směru a s tou přirážkou.
Dobrá, máte pravdu. Upřesním to. Je mi jedno, jak to udělají, pokud to jak, nezahrnuje okradení důchodců a zvýšení věku odchodu do důchodu.
A víte co? Je mi upřímně a do hlouby duše jedno, jak to udělají. Osobně bych začala kompletním zrušením greandealu. Ani já a jsem hluboce přesvědčená že ani politici, prostě nikdo neví co bude za deset let, natož dál. Válka na Ukrajině, migrace a AI rozdá karty jinak než jsou teď. To ,co měli za jisté padne. Německu začíná docházet dech, ke změnám buď dojde nebo padne ekonomicky na kolena a my s ním(my hloubš). To že naše vláda okrade v tuhle chvíli důchodce nás a ani vás nezachrání, ani nikomu nepomůže. Slibů na téma lepších zítřků, pokud si teď utáhneme dočasně opasky, tak nad těmi se mohu pouze útrpně usmívat. Ty totiž slýchám od politiků celý život. On ani ten výblitek Fialy o tom, jak v případě jeho znovuzvolení budeme mít za 4 roky platy jak v Německu😂 není nový. Tohle nám Klaus sliboval už po revoluci, nicméně ani ten neměl tu drzost, myslet si, že jsou lidé až tak hloupí a negramotní a takovýhle termín neuvedl.
Naprosto souhlasím. Já mám třeba v tuhle chvíli příjem slušný a platím si dost, abych šla do předdůchodu v 60, ale jde o princip. Je to loupež za bílého dne. Počítají s tím, že lidé nad 60 - 65 budou brát minimum na úřadu práce a tím jim ty důchody sníží nebo půjdou do předčasné penze a dostanou almužnu. Hlavně že je na poslanecké platy, že jsme solidární s kdejakým ksindlem a že je tisíc a jedna neziskovka. Státní aparát je rozbujelý do neskutečna, o digitalizaci si můžem nechat zdát - úředníci si kšeft vzít nenechají. V obchodech jsou x let po revoluci potraviny dvojí kvality, ale za vyšší ceny, máme nejdražší elektřinu v EU, plynovod a ropovod z Ruska se snaží zavřít ale to samé nám sem vozí že západu v cisternách jen s velkou přirážkou. Atd atd.
Souhlasím s vámi v jednom. Dnes už nemá cenu to řešit. V jednom je ta zkušenost pozitivní, vím že když politik otevře pusu, lže a vím že je-li politikem vysloužilý komediant platí to dvojnásob. Takže věřit se politikovi dá pouze to, čem si myslím že na tom on sám bude profitovat. A podle toho budu volit.
Já už budu volit pouze podle toho, co je pro mne aktuálně prospěšné a to znamená, že dám hlas tomu, kdo bude pro odchod do důchodu nejvýš v 65. Nevím jestli to hodím Babišovi, ale pokud budu mít pocit, že se jiné strany, které tvrdí že to také udělají do sněmovny nedostanou, hodím to jemu. Estébáci, mafiáni a jejich pohrobci jsou všici , takže asi tak. Současná vláda nejsou jen zloději, na to už jsem si zvykla, je to horší- jsou to neschopní šanci.
Už 2-3roky před tvz revolucí se vozili doslova haldy spisů StB do spalovny. Pár let po revoluci se tehdejš nadřízená mojí matky opila na firemním večírku - všichni věděli že ďělávala v kartotéce u Stb a dávala k lepšímu jak byli všichni pilní jak včeličky. Znáte určitě ten film Báječná léta pod psa.Vždycky se mi tam líbil , jak rodina Vetchého byla šikanovaná a ten skvělý protirežimní režisér měl dál svou krásnou vilu. Moc hezká je také ta scéna, kdy všichni cinkají klíči a když se Vetchý otočí, viďí své osobní vyšetřovatelé StB, jak se na něj z davu spokojeně culí. Ano, pro mne to není film, ale dokument.
V práci se už o politice zásadně nebavím😇.
Pětidemolici nehodím nic. Kohokoli s ODS zásadně nevolím - viz zkušenost z devadesátých let, to bych to radši hodila komunistům. Ne, zatím nejsem na 100% rozhodnutá koho volit, vím jen koho ne.
V podstatě přesně řečeno. V době kdy jsem že sebe spolu s mnoha dalšími dělala na náměstích šaška, bylo dávno rozhodnuto. Kdybych tam byly bývala nestála, ta pachuť v puse, když si na to vzpomenu by nebyla tak hořká.
Já se na ni ani dívat nemusím, leda pro osvěžení vzpomínek. V té době jsem v Praze žila. Procitnutí a absolutní vystřízlivěn z listopadové euforie bylo rychlé a trvalé. Pořád ve mě přetrvává znechucení ze sebe sama, jak jsem se nechala tvz sametovou revolucí nachytat. Nicméně dnes si říkám, byla si mladá a blbá. Nicméně jednou z mála výhod stárnutí je to, že se člověk že svých chyb může poučit a už je neopakovat.
Pardon, ale Havel byl komediant. Podpis není nikdy ,NIKDY jen formalita a to ani u běžného člověka natož u hlavy státu. Je to něco, čím dáváte najevo svůj souhlas a pokud někdo podepíše něco s čím nesouhlasí, dá se to pochopit, ale není to omluva. S pistolí u hlavy mu rozhodně nikdo nestál. Havel dával milost všem možným zlodějům, gaunerům a podvodníkům , jen když to byli jeho kamarádi. Čestný člověk neudržuje paralelní vztahy s více partnery a věřící čestný člověk nepřesvědčí svou partnerku, aby šla na potrat. Já si v té době jako jednoho z mála vážila Karla Kryla, který situaci viděl, posoudil a jako čestnýčlověk znechuceně odešel středem. Devadesátá léta byla jedna ohromná desiluze.