Dotace nikomu nezávidím. Ale problém je, že se všechno poseká skoro najednou. Když se sekalo kosou, než posekali, už to jinde dorostlo. Teď musí dodržet termín. Běda, když někdo třeba nechá plácek kopřiv, které chce sekat postupně. Ale jsou vánoce a já jdu smažit kapra
Takže šťastný a veselý😉
S tou strakou nemáte pravdu. Straku jsem chovala, byla úžasná. Ano straky v době hnízdění vyplení pár hnízd, to je pravda. Ale zároveň jsou strašně inteligentní a nepřehánějí to. Naší straku vždycky drobní ptáci využívali jako strážní službu, motaly se v její blízkosti a na její úsudek se spoléhali, jak pískla byli pryč. Viděla jsem straky, jak ze svého teritoria vyháněly dravce. Poštolka přede mnou chytla vrabce a jak vypískl, najednou přiletěly straky a začaly na poštolku tvrdě útočit. Drobní ptáci nemizí kvůli dravcům, ale proto že nemají kde hnízdit, i polní cesty se dnes asfaltují a ptáci nemají kde pít, Kácí se staré stromy,chybí hmyz, chybí plevel a vysekává se do hola každý kousek louky, kvůli dotacím. Kdyby se zuřivě všechno nesekalo a nestříkalo, je ptáčků všude dost jako dřív.
Já peču cukroví nerada, u nás moc sladký nikdo nejí , ale perníčky jsou výjimka. 🤗
Tak jak kde. U nás je nemusím shánět, normálně je koupím bez předpisu u místního zahrádkáře nebo mi je objedná veterinářka, která stejně bez problémů prodává očkování, naopak je radši že to napíchám a ona nemusí jezdit.
»
Odpověď na příspěvek uživatele
goro z 23.12.2024, 10:04:32
Že jo? Já to teda chtěla vložit do drobných savců, ale aspoň je vidět, jak moc se dá věřit vědátorům. I kdyby se jednalo o sysla a ne o veverku, vzhledem k tomu, že jsou blízce příbuzní, spíš by mě překvapilo, kdyby toho hraboše sem tam nesežral.
Dneska jsme dělali léčení a zatím žádný úhyn. U nás bylo přez poledne nad 10stupňů, tak čistily a vynášely mrtvolky.
Mlynaříci tu jsou taky, ale letos jsem je ještě nakrmítku neviděla. Ale v křoví okolo sadu ano.
Podle barvy typuju polní, jsou hezky výrazněji vybarvení.
Kdyby se část našich vrabců odstěhovala, tak mi to moc vadit nebude. 😀
Už jich létá tolik, že ostatní ptáčci mají problém se na krmítka dostat. Dokáží obsadit všech 5 krmítek a dělají neskutečný mumraj.
Ještě k tématu, v sekci článků jsou vynikající články doktora Martince o výživě králíků. Ty si určitě prostudujte. Hodně chovatelů v rámci opatření proti kokci že zoufalství kupuje ty granule s léčivy a přitom jen špatně krmí a jeho zvířata mají problémy kvůli špatnému složení krmné dávky a s kokcidiozou to nesouvisí.
Oves je bezpečnější, zvlášť když mají trávení poškozené kokcidiostatiky. Ječmen má hodně vysoký podíl cukru, králíci po něm rostou o trochu rychleji, taky mají víc sádla, ale když nejsou zvyklý snadno jim způsobíte zažívací problémy.
Osobně bych ty granule s léčivy vůbec nedávala. Zdravé zvíře nemusíte ládovat antibiotiky, jen mu ničíte zdravou mikroflóru. Kokcidiozu nemusíte v chovu mít vůbec, stačí pravidelně čistit kotce, mít suchou podestýlku - napaječky a nepřekrmovat mladé zrním nebo chlebem. Ty granule s léčivy nic neřeší. Pokud dáváte seno a dalš í krmivo, léčivo se stejně “naředí” a jen snižujete jeho účinnost. Když už máte králíky nemocné líp pomůže antikokcidiostatikum do vody.
A tak i málo stačí. Takže díky za snahu anonyme i krátký popis je lepší než nic.
Tak, čistě teoreticky( protože psů je tolik, že mi opravdu přijde zbytečné se popotahovat)není nic snazšího, než si psa odkukoli vzít, klidně podepsat cokoli a pak říct, že se ztratil. Kdybych měla o psa teoreticky zájem, prostě se domluvím se známým, ten psa koupí nebo získá z útulku, vklidu podepíše cokoli a jak asi tak kdo psa potom co opustí bránu dohledá? Klidně i pošlu 2-3 fotky, s tím jak skvěle se pejsek má a potom napíšu plačtivý dopis, jak se ztratil a jak nám chybí. Totéž platí u podmínek, které si kladou chovky.
Přijde mi to stejně jako celkem přehnaný. Takové to - zamilovala jsem se do jeho fotky a prostě ho musím mít. Vždyť je to hloupost. Každý pejsek je svým způsobem hezký a štěňata snad všechna. Já na vybudování vztahu ke zvířeti potřebuju nějaký čas. Nebudu o cizím psovi automaticky říkat, že ho mám ráda. Jo, líbí se mi. Ale pokud nesouhlasím s podmínkami, za kterých ho mohu získat, tak prostě můj nebude. Pejsků, co se mi líbí je spousta a to že ho začnu mít opravdu ráda, vzniká tím, že spolu něco zažijeme, ať už mazlení procházky nebo výcvik.
Proto mi nevadí Impact a její trvání na kastracích. Ti psi jsou její a je na ní komu je dá. Nikoho nenutí. Já to respektuju, ale zároveň nevěřím, že když se někdo umane na psa a chce ho od ní získat, s tím že podmínky nedodrží, že nebude úspěšný.
Já si myslím, že psů je dost a dost. Pokud někomu vadí podmínky útulku, má možnost získat spoustu psů bez jakýchkoli podmínek.
Co se týká kastrací, starší feny co máme doma jsou kastrované a zdravotně jim to prospělo, prostě ožily. Už začínaly mít různé drobné zdravotní problémy(boulkičky, výtok) a po kastraci nic. Ale mladé zvíře bych kastrovat nenechala, podle mého musí dozrát. Taky bych nenechala kastrovat zdravého psa.
Tak u nás je dravců taky dost, je mi ptáčků líto, ale zas si říkám že kdyby tam byl nějaký marod, tak se nemoc nerozšíří.
tak už přilétají i stehlíci.