Člověk se údajně neubrání ani středně velkému psu. Co se týká malých psů, ty může napadnout kterékoliv větší psisko ani to nemusí být žádné bojové plemeno.Ač jednoho “bojovníka” mám v rodině syna,přesto je nemusím, pro tu jejich nesnášenlivost k jiným psům. Tohle ale mají v sobě i lovečtí teriéři a další plemena. Problém je,když se z nich stanou módní plemena a pořídí si je kdejaký magor aniž se zajímá co to obnáší.
Příspěvky uživatele
Mi
Minulý týden odešla synova vipetka,17 let….Bude mi chybět,byla skvělá.
Verun:….pampeliškový si dělá pořád, ale chlebová polívka mě bude strašit navždy…
Chlebová ještě ujde,ale mléčná s nudlema a ještě na sladko🙄.Ještě dnes vidím tu masařku co mi tam spadla….
Fikovnice:Díky všem za reakce na můj dotaz na knihu Žítkovské bohyně. Četla jsem anotaci, recenze, vyprávění - jakýsi podcast z rádia jsem si vyslechla.
Jak nějak nejsem schopná číst, tak bych to zkusila, jen pokud ji zvládnu od někoho vypůjčit (sousedka ji nakonec nemá, jen ji četla a doporučuje ji). Kritiky je hodnocená hodně vysoko…ale to nemusí nic znamenat.
V rozhlase na dvojce,je ve 22 h četba na pokračování.
Sarah01:Jako problém vidím, že v takových zařízeních člověk nemůže mít psa, takže já bych tam umřela do 14 dnů.
Tam jsou bohužel většinou lidé ve stavu,kdy už péči o psa nezvládnou.To jde jedině v domě s pečovatelskou službou.
Fikovnice:Prosím, četli jste Žítkovské bohyně?
Kdo ano, stojí kniha za přečtení??? Dost mě láká, ale jak jsem psala jinde, ztratila jsem schopnost se soustředit. Asi má knihu sousedka a já zvažuji, že si ji půjčím…
Četla jsem a líbila se mi.
bambule:Spíš to, že by bylo přípustné odpalovat jen řekněme 31.12 od 20.00 do 1.00 1.1 by bylo pro lidi lépe řešitelné ( ve smyslu zabezpečení zvířat) než když se odpaluje od půlky listopadu do půle ledna.
To samozřejmě ano,ale pořád to neřeší volně žijící zvířata,koně atd.
Citace:Používání zábavní pyrotechniky některých kategorií by dokonce mohlo být úplně zakázané, nebo povolené jen v přesně uvedeném čase.
Co by to vyřešilo? V tom povoleném čase by zvířata netrpěla?
Možná větší podium.Tak to maji u syna a super…A ještě je pod tím úložný prostor.
kometa:Nezpůsobilo. Jenom mě zarazilo, že se vlákno zničehonic zjevilo po 15 letech, jak píšete.
To jsem ráda.Doufám,že jste to vzala jako vtip. Ten můj mobil mi to písmo tady tak zmenšil,že houby vidím. Nerozeznám čárku od tečky a nejde mi s tím nic udělat.
kometa:Zvláštní. Před vámi je příspěvek z roku 2009.
A vám to způsobilo nějaký problém?
kometa:15 let staré vlákno… Jak se vám ho povedlo najít?
Já nic nehledala,bylo to holt tady. Ani jsem si nevšimla. 15 let?
drvodelkafialova:https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/veda/nesteka-a-nebloudi-spanelsti-vedci-navrhli-robotickeho-vodiciho-psa-pro-nevidome-12631
Nevím, jestli jste zaregistrovali reportáž o vývoji nového ,,psího"pomocníka. Mě to každopádně hodně zaujalo. Jestli se vědcům podaří dotáhnout vývoj, není to vůbec špatný nápad. Mě bylo osobně vždycky vodicích psů líto. Je to sice neuvěřitelně záslužné, ta jejich pomoc, ale život moc pěkný ta zvířata nemají. Kdyby jejich práci převzal robot, vůbec by to nebylo špatné.
Mluvíte mi z duše,taky si myslim že slepečtí, asistenční atd. nemají lehký život.Uplně rostu když vidím jak se nechávají okopávat psi při polohování dětí.Kolikrát je dítě mnohonásobně těžší než pes. Robota jsem taky viděla.Nemuselo by to být špatné.Možná by mohl mit jiný tvar,třeba nějakého vozíku,nebo chodítka. Mi by se na stará kolena šikla atrapa psa na baterky,ať je s čím jít na procházku…😀
Nechápu proč se automaticky dává rovnítko mezi pobytem v kotci a údajným nezájmem majite. Podle mě pořád lepší než psi sice v bytě, ale 8-9hod zavření v kleci jak se to teď často děje.
Pekla jsem vždy sušenky. Moje japanka milovala mandarinky. To by udělala i stojku.Ani vyslovit jsme nemohli" mandarinka",to dokázala vystřelit i z nejhlubšího spánku. Už rok není bobeček můj malý…Vždy když loupu mandarinku,pořád mám ten reflex…
Sardullah:No tak to teda tichá závist, mě si ještě žádnej inženýr ani zahraniční voják nevybral…ale zato mi furt chodí do mailu zprávy o tom, že můžu mít bambilion peněz… 🤣😜
Tož co to? Mi nechodí ani jedno.Kde jsem zase udělala chybu?😀
Doron:Jsem teď trochu paranoidní, co se týče těch amerických XL bully .
Jeden se teď k nám přistěhoval , jsou mu tak čtyři měsíce, má kupírovaný ouška i ocas, je ho už pěknej kus a chodí s ním takovej jedenáctiketej klučík, kterej ho ještě udrží, ale už jen tak tak .
Pejsek se mi zdá docela nevyrovnanej, ohůnek pořád mezi nohama .
Jsem velkej fanda mladých kynologů, ale mám trochu strach, že ho kluk později nezvládne . Evidentně ho dostal jako psa, který “miluje děti”, stará se o něj co mu síly stačí, ale zkušenosti a sílu ještě nemá.
Tak řeším, co dělat , jestli ho vyzvat na nějakou společnou procházku a něco ho trochu naučit a skamarádit psy nebo co vlastně…, protože se potkáváme denně a tuším nějaký průšvih..
Udělala bych oboji.
Doron:Jsem teď trochu paranoidní, co se týče těch amerických XL bully .
Jeden se teď k nám přistěhoval , jsou mu tak čtyři měsíce, má kupírovaný ouška i ocas, je ho už pěknej kus a chodí s ním takovej jedenáctiketej klučík, kterej ho ještě udrží, ale už jen tak tak .
Pejsek se mi zdá docela nevyrovnanej, ohůnek pořád mezi nohama .
Jsem velkej fanda mladých kynologů, ale mám trochu strach, že ho kluk později nezvládne . Evidentně ho dostal jako psa, který “miluje děti”, stará se o něj co mu síly stačí, ale zkušenosti a sílu ještě nemá.
Tak řeším, co dělat , jestli ho vyzvat na nějakou společnou procházku a něco ho trochu naučit a skamarádit psy nebo co vlastně…, protože se potkáváme denně a tuším nějaký průšvih..
Udělala bych oboji.
Sarah01:Daň z otevřeného okna. Daň z trakaře. Daň z komínů. Daň z hlíny. 😉🙃
Jo,jo,daň už ze zdaněného,za chvíli budou chtít daň z každého nadechnutí.
Přeji vám všem krásné a pohodové Vánoce. 🥂