Aktuálně: 3 716 inzerátů210 556 diskuzních příspěvků18 254 uživatelů

Příspěvky uživatele

Mi

Mi
Mi 03.04.2024, 17:16:46 xxx:xxx.5c35:c3c0
Fikovnice:

https://www.chovzvirat.cz/inzerat/198402-krasna-holcicka-minonka/

Prosím, za 25k co je to za štěndo? To je čivava? Nebo “jakočivava”? Pokud se zkušeným jeví jako jasná čivava, tak se za nějaké mé zpochybnění omlouvám. Nenašla jsem v inzerátu vůbec žádnou zmínku o plemeni - to se špatně dívám?😲

Možná spíš krysařík.

Mi
Mi 29.03.2024, 07:09:25 xxx:xxx.23b1:3f16

Kdysi synovi ukradli kolo,vypátrala jsem i kdo.Bylo to jasné jako facka.Policista potvrdil,že dotyčný je stará firma zásobující zastavárny..A jestli opravdu chci podat tr.oznámení,když to stejně bude k ničemu a dotyčnému to   nedokážou.No,trubka nepodala …. Úplně mě ten nezájem  odrovnal.

Mi
Mi 24.03.2024, 17:21:33 xxx:xxx.23b1:3f16

Kdysi jsme měli fenku pinče,já zapomněla na zásmažku na plotně a šla jsem na balkon zalít květiny.Fenka mě přiběhla upozornit.Nezvykle dorážela a doslova posunkovala,než mi došlo že se něco pálí. Byla chytrá jako opice.Kastrol na odpis,smrad se vyvětral a záclony vypraly.

Mi
Mi 24.03.2024, 06:28:19 xxx:xxx.7480:db70

Děvčata, nebo dámy,nevím jak vás titulovat,moc díky za dnešní ranní počtení.Moc jste mi poopravily ponuré ráno.Díky.😊

Mi
Mi 11.03.2024, 13:18:17 xxx:xxx.984b:ba8d
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 11.03.2024, 11:47:08

To je možná o kondici,určité změně exteriéru ve prospěch "krásy),ale mě spíš zajímá vyhasnutí vloh vlivem nepožívání  psů k tomu, k čemu byli vyšlechtěni. 

Mi
Mi 11.03.2024, 10:36:21 xxx:xxx.984b:ba8d
Doron:

Ale potřebovali původní  chovatelé, pastevci, znali jejich rodokmen do desátého kolena, byla to pečlivá chovatelská práce . Ovšem toho, čeho si nejvíc cenili, ostrost, razance, samostatnost, nedůvěřivost k cizím atd.., se teď často potlačuje.

V tom je právě ten problém,že si lidi pořizují psy podle vzhledu a myslí si,že je předělají .Pak jsou nešťastní všichni. Je to vrchol sobectví. 

Mi
Mi 11.03.2024, 07:00:21 xxx:xxx.77ad:2b01
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 10.03.2024, 16:57:39

Když si představím kolik práce,úsilí,času,jistě i náhod, štěstí a   chovatelského umu muselo být vynaloženo aby vnikla plemena s vlastnostmi i vzhledem  která máme,připadá mi velká škoda tyto vlastnosti potlačovat a ničit. Jen tak mě napadá,za jak dlouho z plemene vymizí vlastnosti a stane se z něj jen tak pes pro okrasu? Vím že jsou linie vystaví a pracovní,ale jak moc se liší?

Mi
Mi 10.03.2024, 16:40:48 xxx:xxx.5cc7:40e3
Rapotačka:

Uštěkanec je jen nevychovanec , na výchovu

majitelé kašlou nebo to neumějí.

Nemáte bohužel pravdu.Některá plemena k tomu byla v podstatě vyšlechtěna a tudíž vychovat je aby nehlásili  kde se co šustne,je dost obtížné až nemožné. Např.špic,pinč.Je to v podstatě potírání jejich přirozenosti,stejně tak jako “vymlátit” z loveckého plemene lovecký pud. 

Mi
Mi 10.03.2024, 06:51:14 xxx:xxx.33ac:5a93

Nejde mi  do hlavy, proč kupírování uší ne a kastrace jedou jak na běžícím páse. Přitom takový zásah do organismu.

Zajímalo by mě jak kupírovali např.ve středověku.Možná pár dnů po narození jako se dělaly ocásky? Nikde jsem se o tom nedočetla.A vůbec,tehdy veterina,kastrace hosp.zvířat,muselo to být drsné.

Mi
Mi 10.03.2024, 06:32:29 xxx:xxx.33ac:5a93

Vipetka 17, brabantice 16,japánka 14.

Mi
Mi 09.03.2024, 07:27:05 xxx:xxx.33ac:5a93
Hanulka:

Osobně bych zašel do útulku a nechal si poradit. A pokud možno bral psa, který už je tam dlouho a bude rád za změnu a vřelou náruč. Určitě bych nebral mladého psa, který má naději na aktivnější život s nějakou rodinkou.

Nemám nic proti psům z útulku,naopak,ale zrovna moje kamarádka (důchodkyně)už má teď druhého psa z útulku a oba katastrofa. Nečistotní,nevydrží doma sami,problém při dopravě,ničení zařízení .V podstatě galeje a místo radosti ze psa jen stres a ještě cukrovka u prvního.Možnà jí jen špatně poradili a strčili ji psa kterého se chtěli zbavit.  Podotýkám,že nebyla nováček který by nedovedl psa vychovat. Někteří útulkáři,to asi  měli v životě tak těžké,že jim to zůstalo na celý život. I s tím je třeba počítat.

Mi
Mi 09.03.2024, 07:12:38 xxx:xxx.33ac:5a93

V souvislosti s dotazem - kolikrát uvažuju že vlastně chybí plemeno vhodné do paneláku,menší, krátkosrsté ,klidné. Líbí se mi jak velikostí,vzhledem i srstí s možností více barev,  basenji. Jenže ta jejich povaha je k ničemu. ( omlouvám se majitelům,ale určitě mi rozumíte) Kdyby se tak dalo lusknutím prstů vyrobit takového čoklíka, ale s povahou mopse.🙂 To bych brala.

Mi
Mi 09.03.2024, 07:04:58 xxx:xxx.33ac:5a93

Doporučila bych plemena s kterýma mám zkušenosti- Mops, grifonek,Japan chin,čivava,pinč,dvě poslední mohou být více uštěkaní.Jsou úžasní,klidní a  krátký nos není na závadu.Brabantice  se u nás dožila 16 let a japanka 14. Ta sice má dlouhou srst ,ale po letech s výhradně krátkosrstými plemeny,jsem zjistila že to vůbec není problém. Navíc,každý pes se dá ostříhat.

Mi
Mi 06.03.2024, 17:08:29 xxx:xxx.33ac:5a93

Moc smutné. Nedohledat prostřelenou zveř ? Není to týrání? Mají za to nějaký postih kdyby se to prokázalo?  Vím,jsem naivní… Ale připadá mi to tak strašné…

Mi
Mi 05.03.2024, 06:41:17 xxx:xxx.83eb:59f7
Sardullah:

No ono se nemusí jednat o to, že by psa chtěli na psí zápasy, ale byl by to cvičný cíl pro psího zápasníka…. ale to mi připadá moc krkolomný… 

Ale ono se to bohužel děje. Kdysi,za hluboké totality,jako mladá holka, jsem si pořídila kokra

Chtěla jsem ho uchovnit, k čemuž byly třeba i lovecké zkoušky. Vlezla jsem do mysliveckého spolku,ale rychle z něj zase vycouvala.To,co se tam dělo,bylo pro mě strašné.K výcviku psů na škodnou ,se kočkám vytrhávaly drápy,kočka se předem i omráčila,to pro psy sraby,o norování ani nemluvím. 

Mi
Mi 03.03.2024, 07:24:57 xxx:xxx.8ca4:ad8f

Včerejší pořad Kočka neni pes.To by mě zajímalo,jak to dopadne s tou fenkou buldočka. Fena je bez PP,možná byla  její matka neuchovněna ze stejného důvodu. Nemám zkušenost s dědičností agresivity( či co  to bylo),jen s větší plachostí a opatrností.To podědila jedna moje fenka po svém otci. Pokud to má fena dědičné ,nic moc se s tím dělat nedá a k dítěti takový pes nikdy nebude bezpečný. Co myslíte vy?

Mi
Mi 01.03.2024, 15:41:28 xxx:xxx.8ca4:ad8f
Skeeve:

Já vím, ale opravdu existoval i projekt, že by se chovaly na maso, prostě jako naši králíci - dospějí nebo spíš dosáhnou určité váhy mnohem rychleji než tradiční zvířata chovaná na maso, a s nižšími náklady. 

To věřím,lidi sežerou všechno.Navíc,takovou krysu bude jednodužší vykrmit. Ale díky…radši si dám salát.😃

Mi
Mi 29.02.2024, 14:43:54 xxx:xxx.2b7:57aa
Skeeve:

Nebyla řeč o křečkomyších? Rod Cricetomys, ti velcí “ potkani” - existoval projekt pro africké země, že by se chovaly pro maso, místo větších hospodářských zvířat.. Což ne úplně dává smysl, aspoň  mě 

Viděla jsem dokument, kdy používali  ty obří krysy k vyhledávání min. 

Mi
Mi 16.02.2024, 06:41:07 xxx:xxx.2189:8725

Neviděli jste včerejší pořad Černé ovce?  Jaký  máte názor?  Podle mě,chyba na obou stranách.