Fikovnice: Jinak já sem s dovolením napíšu něco úplně jiného. Včera jsem měla kecací den, proplkala jsem většinu dne. No a na parkovišti jsem se dala do řeči s paní a jejím synem, všimla jsem si, že teď parkují u nás, i když bydlí o kus dál. Tak jsem se ptala proč, mají své parkoviště před jejich panelákem. V březnu (!!!) jim někdo auto polil žíravinou!!! Ukazovali mi fotky, plasty vyžrané, poničená i skla!!! Auto opečovávali jako já Čeňka. No a za pár dní měli tu stejnou chemickou směs nalitou před dveřmi bytu. Tím nějak zjistili, že to dělá jedna magorka od nich z domu. Důrazně mě před ní varovali, prý mají kvůli ní ze života peklo!!!! Vše samozřejmě hlásili Policii a prd. A ta magorka se jim vysmála do obličeje. Navíc ona má u nich na starosti právě kamery. Policie chtěla kamerové záznamy a ona jim prý s klidem řekla, že je neposkytne. Já už nemám slov! A dále: Ti lidé mají malého psíka. Tam, kam chodí venčit, ta magorka rozsypala plno skleněných ministřípků…aby si pesan pořezal tlapky. Ti lidi už se cítí úplně vyšikanovaní!!! Co se to, proboha, děje? A pořád to ještě není všechno: Pánovi z blízkého paneláku někdo otrávil dvouletého shiba-inu!
K promáčklinám na Čeňkovi nezávisle paní, a pak ten syn, řekli, že je to stopro od ran pěstí…a že je to na tisíc procent cílené (což mě hooodně položilo!). Já už jsem taky vydeptaná…ale je fakt, že oni jsou na tom ještě hůř, navíc jako já, také neměli havarijko nebo pojištění proti vandalismu. To je fakt děsivé! To bude Policie čekat, až chrstne tu žíravinu na jejich psa nebo přímo na ně?!! Já budu sepisovat teprve ten protokol na Policii, tak mi řekli, ať jim tam připomenu jejich případ. Nicméně já s tou magorkou žádné spory nemám. Dokonce vím, o koho jde a párkrát jsme se (přátelsky?) bavily. Teď už si na ni dám pozor. Je prý úplně vyšinutá, např. dává za stěrače cedulky typu: Jak to parkuješ, ty haj.zle? apod. No, řekli mi toho ještě mnohem víc, a je to fakt hrůza.😠 Nedejbože, když před jejich panelákem stojí jiné auto než lidí od nich z domu…a přitom samotná magorka parkovává na našem parkovišti. Jako chápu, že některým lidem hrabe, ale pokud jim hrabe takto ve zlém a dělají druhým peklo ze života, tak by tomu měla Policie nějak zabránit. Jenže od známých vím, jak je Policie odbyla, když jim 14x (!!!) byla vykradena chata a oni sami vypátrali kým. Policie řekla, že nic nezmůžou. Šlo tehdy o fetku/bezdomovkyni. A poliši jí neudělali ani:"Ty, Ty, Ty!"👎
Chápu tu bezmoc.Taky jsme si užili své když se do vedlejší garsonky nastěhoval chlap,údajně Ing.Už od pohledu divný.Začal nám denně klepat na dveře a chtěl půjčit vždy 20 Kč.Já blbka jsem mu je párkrát dala. Nedalo se ho zbavit,obtěžoval,třískal celé noci na dveře a do všeho možného.Po nějaké době všechno co měl v bytě vynosil k popelnici vč.ledničky. Potom v jednom kuse volal policii že ho vykradli. Jediné co mu tam zůstalo byla taková ta postel s úložným prostorem,u které odstranil ten vrch a spal v tom jako v rakvi.Jak to vím? No protože žil pořád s otevřenými dveřmi na chodbu,v jednom kuse kouřil,smrad všude a strach že něco zapálí. Chodil po baráku ve slipech,obtěžoval děti,vyřvával s mlátil do všeho. Potom si začal kladivem otloukat venkovní futra…Lidé volali xkrát policii ale nic s tím nedělali.Potom začal vyhrožovat že zabije syna,ten tam už nebydlel, jen když občas přišel na návštěvu,no a pak se zaměřil na naše dvě brabantice,že ho ohrožují a že je zabije. Bála jsem se vyjít z bytu když byl manžel v práci. Feny jsme dali k synovi,neměla jsem jak vyvenčit.Policajti pořád nic. Jednoho dne se v bytě zavřel a začal napouštět vanu.Voda všude, zatopené byty pod ním,chlap neotevíral,tak jsem zavolala hasiče,policii a ti i záchranku. Odvezli ho a zjistilo se ,že měl nádor na mozku,po docela krátké době zemřel. Skončilo naše více než roční trápení. Nikdo nám nepomohl,přes nesčetné stížnosti celého baráku,nezájem policie.Nebýt záchranky,kde poznali že chlap není normální a je nebezpečný,kdo ví co by se stalo.
.