A potom si má člověk pořídit jezevce …😀
Příspěvky uživatele
Mi
Kdysi v našem paneláku bydleli s matkou ( velmi slušná paní),dva bratři. V docela krátké době bylo v domě vykradených 13! bytů, z toho dva na našem poschodí. Přisuzovala jsem to tomu, že jsme měli fenku mopse, ta sice nějak extra nehlídala,ale když už se něco divného dělo,tak bafla a šla žalovat. Nakonec se ukázalo,že jeden z kluků byl tipař. Nikdy bych to neřekla,byli slušní,zdravili atd.
Dublinbarzoj:Jako teda za ty opletačky to málem nestojí. My dům zamykáme, aby někdo omylem nevešel. Když jsme se nastěhovali, tak místní nepřizpůsobiví seznali, že máme moc věcí a když jsme odjeli na nákup, tak se šli zeptat, jestli třeba nepotřebujeme pomoct- jejich verze, zničili u toho zamčené dveře. No našli jsme je ležící, přes ně středoasiatku, ten, co byl větší hrdina měl její tlamu na krku. Oba fekální nehoda, trvalo to asi 3 hodiny a prý co to máme za psa, ani neštěkne, dovnitř pustí ven už ne🤣. Dinuška byla velmi spokojená a velmi nekompromisní🙈. Týden řešení s policií, kdyby to nebyly známý firmy, tak nám tu citovou újmu snad dají k úhradě.
Tak to mám škodolibou radost a moc to těm zlodějům přeju. Středoasiat jen zadrží a neublíží? Jak to vůbec mají?
Doron:U nás drama se zloději pokračuje, včera v noci prostříhali ploty mezi všemi zahradami, psi naštěstí neutekli, zaplať pánbůh. Byli celý vzrušení a ukazovali mi díry v plotech, bez nich bysme si toho nevšimli.
Jedno pole plotu bylo odšroubované a jenom tak lehce přidrátované ( připravovali si to tady) u něj ležel nůž, už trochu zarostlý, musel tam být tak týden určitě .
Jsem zvyklá tak kolem jedné v noci ještě poslat psy vyčůrat, už s nimi ale nejdu, běží sami na zahradu, ona je tak sto metrů dlouhá a vzadu zarostlá. Teď se bojím, aby jim někdo něco neudělal, nebo aby oni něco někomu neudělali.
Člověku podvědomí říká,pustit psy ať hajzlovi natrhnou pr..l Jenže to je problém jak se dostat sama do průšvihu a nebo ohrozit psy. Bohužel. Doufám že je chytí a budete mít klid,moc vám to přeju.
Doron:Držím palce moc moc moc!
Bude to dobrý !
Kolik je vnukovi?
To jsou takový potvory hnusný! 😬
Je mu 11. Děkuji vám i ostatním.
Sardullah:Já jsem teda na klíšťovku očkovaná, ale i tak fakticky klíště chytnout nechci.
Zrovna dneska jsem říkala dceři, že si musím koupit nějakej repelent… louky jsou u nás před sečením, tráva vysoká a je mi to až fyzicky nepříjemný tou trávou chodit.Jako když ve fimu někdo dřepí nebo leží v trávě, tak první vo mi bleskne hlavou jsou právě ta klíšťata…
Přesně tak to mám i já. Kde jsou ty časy kdy jsme se bez obav váleli v trávě.Máme chatu v nadmořské výšce 500 m. Nikdy tam klíšťata nebyla,to až asi posledních 20 let.
Kilian:..to je mi moc lito….držím všechny palce…
Děkuji,utěšuji se tím,že zatím je průběh mírný,ale ještě čekáme na výsledky. Jsem z toho hotová…
Dík za reakce na ten lovecký pud. Kdesi jsem četla,že basenži se dokáže uživit, ale to je pes nepes.Já těm psům věřím,jsou to šikulové,a když je hlad….😏
Chtěla jsem se zeptat jestli nevíte co klíšťata v pokosené trávě v kompostu.Vylezou,nebo se tam nějak zapaří a zdechnou? Můj 11 letý vnuk zrovna leží v nemocnici s klíšťovou encefalitidou.
assil:Snadno dohledatelný? Jak? Není žádná povinnost čip registrovat, taky jakože kde když ta jednotná databáze furt neexistuje.
Což už vůbec nechápu. Nic nedomysleli,nic nepřipravili,ale celý pejskařský národ musel letět psy čipovat. Jsou to spoluviníci a neumětelové.
Určitě vipeta. Je s ním snažší domluva.
Rapotačka:Příběh lvice Elsy jste neviděly?
Pošla by hlady .
Právě že viděla.A je mi to divné,jak to,že to nemají vrozené? I kotě,vychované v bytě a nikdo ho to nikdy neučil,dokáže chytit myš. Vím že jsou i kočky které to nedokážou a třeba se i myši boji,ale to jsou výjimky.
Jen taková úvaha.Nedávno říkali jak šelmy odchované v zajetí se nejsou schopny po případném vypuštění samy uživit. Je to divné,protože spousta psů je schopna něco ulovit, aniž je to někdo učil.
Podle mne není páka aby se tohle nedělo. Směšné tresty,nebo vůbec žádné. Jen je mi divné,že takové množství psů žilo v utajení. To přece okolí muselo slyšet. Strašné,nechtěla bych vidět to utrpení kolem porodů,určitě pomoc veterináře feny nikdy neviděly.
Sarah01:Před chvílí se mi narodila druhá vnučka 😍
Moc gratuluji a přeji holčičce krásný život.
Ještě bych se chtěla vrátit k Milagammě. Doporučila mi ji neuroložka. Po využívání poloviny dávky jsem měla pocit že je mi lépe,ale potom se to zvrtlo do původního stavu, čemuž nerozumím. Řikala mi lékařka že je v ní asi desetkrát více béčka než v B komplexu. Proto si říkám jestli je Milgamma pro psy vhodná.
Zajímavá debata. Určitě to nemají takoví lidé v životě lehké,nikdo s jinakostí. Co mi vadí je to,jak se ti jinačí nedůstojně prezentují.
Sarah01:Myslíte, že by to fungovalo i na patní ostruhu? 🤔
Já si ostruhu vykurýrovala tím ,že jsem si patu i achilovku mazala Voltarenem a masírovala takovým vibračním masážním strojkem který i prohřívá.
megi-the-pes:
Klasická srážka s blbcem.
biaca:Někdy si nevědí co si říct, protože např. tato cena za bengála bez PP je nehorázná.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/184908767/bengalska-kotata.php
Kolik asi stojí s PP?
balu:To přece není o věku, pokud se nepřidá zdravotní problém, který znemožňuje nebo omezuje cestování.
Jenže právě s věkem většinou přijdou ty zdravotní limity.Taky by mě v životě nenapadlo co mi udělá páteř. A to jsem se celý život hýbala,jóga ,plavání,koně. Někdy si říkám že možná právě proto.