Aktuálně: 3 712 inzerátů210 566 diskuzních příspěvků18 254 uživatelů

Příspěvky uživatele

Mi

Mi
Mi 09.09.2023, 07:01:00 xxx.xxx.104.203
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 08.09.2023, 19:15:23

Myslím si ,že ani u jatečných zvířat by to nemělo být jedno.Malá odolnost,problémy s reproducí,možná změna chování. Ono se moc nevyplácí do toho příodě až tak kecat.

Mi
Mi 08.09.2023, 11:59:26 xxx.xxx.104.203

Dnes jsou plemena tak prolezlá chorobama, že bych to neudělala. I kdyby se udělaly testy na vše co se dá,tak neni jistota.

Mi
Mi 08.09.2023, 08:43:28 xxx.xxx.104.203

Sousedé syna maji tři!🙄 Huby nezavřou,jsou jak pominutí.

Jednomu se nějak podařilo propasírovat přes plot když zrovna kolem šel můj malý vnuk a kousl ho do nohy. Jsou svárliví,útoční a přemrštěně temperamentní. Potřebují podle mě práci jako sůl.Nějaké poflakování v bytě nebo na zahradě není pro ně.Silně mi povahou připomínají jagdteriéry. 

Mi
Mi 04.09.2023, 10:10:41 xxx.xxx.99.99

Stejně je to legrace,jak se tady přeme.😀Paní už třeba má andulku a tady už málem chlupy litají.

Znala jsem paní,chovatelku jorkšírů a ta ač v rodinném domku,psy teměř nepouštěla ven,kvůli výstavní srsti. Byli věčně nabalíčkovaní.Takže tak…

Mi
Mi 04.09.2023, 08:52:18 xxx.xxx.99.99
kometa:

Mně ne. Paní může jednou denně. To znamená, že manžel ráno a večer. A nevíme, jestli je s tím srozuměn.

A stejně mi to přijde málo.

Třikrát denně a ještě procházky je málo? Takže je lepší 8-10 hod.denně trčet doma sám bez venčení? 

Mi
Mi 04.09.2023, 07:22:34 xxx.xxx.99.99

Plyšáci pro psy,to je  podle mě mor.Oslintané, brzy rozcupované,nehygienické a ještě se to  psi naučí ojíždět.Hračku nechte někde ležet, nevnucujte,on si pes zvykne když už na takových hračkách trváte.

Mi
Mi 04.09.2023, 07:09:58 xxx.xxx.99.99
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 03.09.2023, 17:51:48

Mi to přijde právě ideální.Pani se psem celý den doma,jistě si ho ohlídá,pes nebude celý den bez vyvenční a s manželem po práci ven.Co by za to jiný pes dal. I paní by měla veselejší život. 

Mi
Mi 03.09.2023, 17:49:23 xxx.xxx.99.99

A já vám budu oponovat děvčata.Každý pes se naučí chodit na nějaké misto.Samozřejmě nejlépe malé plemeno a fenka.Pokud bude  mít denně procházky,proč ne.Stovky majitelů psů to tak mají zařízeno. Jen je třeba to psa naučit správně a na povel.Možna si ještě vzpomínáte na posuzovatelku paní Ubrovou.Měla tak naučené  své Italské chrtíky. Přitom právě o chrtících se traduje, že s čistotou mají problémy. Radit někomu místo psa kočku?  To rovnou morče. 

Mi
Mi 03.09.2023, 07:35:43 xxx.xxx.99.99
Varaxi:

Nad tím jsem taky přemýšlela a došlo mi, že to tak nějak už funguje. Máte z výstavy ocenění výborný, velmi dobrý, dobrý, nestandard. Nebo tak nějak. A na majitelích fen záleží, jestli osloví majitele psa s titulem výborný, ač to třeba po zdravotní či povahové stránce není kdovíco, nebo dobrý, který je ale zas výborný v jiných kritériích. 
Asi jsem zastáncem transparentnosti. Když budu mít všechny informace, nejlépe se rozhodnu, co je pro mou fenu to nejlepší. Jenže to by lidi nesměli lhát a podvádět, že. 
Tak zas nic. 

To byl důvod,proč jsem svou pěknou a úspěšnou fenku nikdy nenakryla. Nebylo cesty jak z majitelů krycích psů dostat informace o zdraví. Oháněli se jen tituly.I upadla jsem v nemilost,ta troufalost chtít to vědět.

Mi
Mi 01.09.2023, 14:05:30 xxx.xxx.99.99

Většina problémů se psem pochází ze špatné volby plemene,polidšťování a podlehnutí módě bez hlubšího zájmu.

Mi
Mi 01.09.2023, 12:23:58 xxx.xxx.99.99
Xerxova:

ale žádné zvíře si nechce komplikovat život a plýtvat energií. Proč šplhat přes ne zcela schůdný plot a brát si i možnost snadného úniku, když se dá uživit na třeba přemnožených prasatech. Bude-li kořist snadno dostupná jak ve výkladní skříni… není důvod se namáhat s divokou zvěří. Bude-li špatně dostupná, je třeba vhodnější věnovat se lovu.

Pokud smečky umí lovit - umí se uživit i bez drancování ohrad. Bohužel, naučí-li se chodit “pytlačit” a vlčata vlastně nic jiného neznají… je to blbý.

Plýtvání energií je uštvat srnu,jelena, nebo i pro vlka nebezpečné prase.Oproti tomu je  přeskočení plotu a vybrat si bezbrannou ovci,uplná brnkačka.Prostřený talíř. Jednou zkusí,povede se a bude to opakovat.

Mi
Mi 30.08.2023, 19:18:25 xxx.xxx.99.99
Varaxi:

Už jsem to psala stokrát na iFauně - jsem pro vlky, jediné, čeho se bojím, jsou právě ti kříženci. 
Teď je to pár týdnů, co jsem byla u chovatelky koz. Ztráty za posledních patnáct let žádné. Má ohradu, pevnou ohradu. Kolem menší pastviny s elektrickými ohradníky. Kozy má v pevné ohradě, která je tak velká, že ji lze předělit ohradníky taky. Tak přes porody dle potřeby kozy rotuje v té velké ohradě. A když kůzlata povyrostou a chodí na pastvu s matkami, zkontroluje ohradníky a kozy pase tam. Vždycky má v provozu jeden, dva ohradníky. Je to méně práce a údržby. Než to kozy vypasou, nachystá si jiný ohradník a pak má prostě kozy tam. 
Problém jí z větší části řeší přenosný přístřešek a traktůrek, kterým vozí vodu a někdy krmivo, když má kozy v ohradníku tak vzdáleném, že je na noc nezahání do pevné ohrady. 
Takto obstarává cca 130 kusů zvířat, z nichž některá jsou v sezóně dojená. Manžel chodí do práce, až na nějaké nečekané události je na ně sama. Jde to. 
Tak ať mi nikdo neříká, že nelze uchránit dvacet ovcí, u kterých odpadá dojení. Jasně, musí se stříhat, ale rozhodně ne každý den. 

Když vlk dokáže překonat ohradu až 170 cm,jak teď někde psali,tak vaše známá musí kozy chovat v místě bez vlků.Žádná běžná ohrada je nezastaví. 

Mi
Mi 29.08.2023, 21:57:47 xxx.xxx.99.99

To já celý život snila (mm.jiné…😀) O pointrovi.Ale jsem zodpovědný panelákový  člověk a neudělala bych mu to. Jediný ústupek byl kdysi kokr,kupodivu s ním vše šlo v pohodě.I do mysliveckého spolku jsem kvůli něho vlezla.Ale po zhlédnutí některých  praktik myslivců,jsem rychle vycouvala.

Mi
Mi 29.08.2023, 16:51:22 xxx.xxx.99.99

Chodili jsme kdysi celá tlupa společně na sídlišti venčit.Jeden basetík s náma.Vůbec nebyl jak píšete, byl to louda a  flegmouš.Vždy na volno.To moje fenka  mopse byla proti němu raketa.Nejkrásnější byl jako štěně, když si prišlapával uši.😀 Jen ten hlas jako zvon…Bývalo ho slyšet i přes zavřené okna  na pěknou dálku.

Mi
Mi 28.08.2023, 11:39:51 xxx.xxx.103.35

Nedívali jste se někdo v sobotu na Prima Zoom na dokument Vlčí síla? Neviděla jsem to od začátku.Byli to vlci ,nebo jejich kříženci,nebo potomci několika generací vlků chovaných v zajetí? Bylo to zajímavé a  překvapila mě jejich cvičitelnost,pokud to tedy byli vlci.

Mi
Mi 26.08.2023, 07:00:08 xxx.xxx.98.177
balu:

A psa, který venku olízne kdejaké hovno či jiné hnusy, který si olizuje konečník, se neštítíte?

Moji psi ( teda byly to až na jednu výjimku feny)nikdy houna neolizovali… Ty hlodavce mám spojené s nemocemi a parazity. Když vidím jak se lidi cicmají, pusinkují,jedí z jednoho talíře se psem….Ale proti gustu…

Mi
Mi 25.08.2023, 06:41:30 xxx.xxx.98.177

Psa který loví hlodavce bych se asi štítila.Jsem divná vím…Jinak bulteriér a bull plemena se používaly k soutěžím v dávení potkanů,tak pokud je chovem nezmršili,tak oni.

Mi
Mi 18.08.2023, 13:42:39 xxx.xxx.104.144

Synovi taky vběhla srnka pod kola. Bohužel ještě žila. Volal hned mistní myslivecký spolek.Přijeli skoro okamžitě.Byl z toho dlouho špatný. 

.