Myslím si ,že ani u jatečných zvířat by to nemělo být jedno.Malá odolnost,problémy s reproducí,možná změna chování. Ono se moc nevyplácí do toho příodě až tak kecat.
Příspěvky uživatele
Mi
Dnes jsou plemena tak prolezlá chorobama, že bych to neudělala. I kdyby se udělaly testy na vše co se dá,tak neni jistota.
Sousedé syna maji tři!🙄 Huby nezavřou,jsou jak pominutí.
Jednomu se nějak podařilo propasírovat přes plot když zrovna kolem šel můj malý vnuk a kousl ho do nohy. Jsou svárliví,útoční a přemrštěně temperamentní. Potřebují podle mě práci jako sůl.Nějaké poflakování v bytě nebo na zahradě není pro ně.Silně mi povahou připomínají jagdteriéry.
Bandog? I když ta hlava moc typická není.Asi mix všeho co tu píšete.Ale pěkný je.
Stejně je to legrace,jak se tady přeme.😀Paní už třeba má andulku a tady už málem chlupy litají.
Znala jsem paní,chovatelku jorkšírů a ta ač v rodinném domku,psy teměř nepouštěla ven,kvůli výstavní srsti. Byli věčně nabalíčkovaní.Takže tak…
kometa:Mně ne. Paní může jednou denně. To znamená, že manžel ráno a večer. A nevíme, jestli je s tím srozuměn.
A stejně mi to přijde málo.
Třikrát denně a ještě procházky je málo? Takže je lepší 8-10 hod.denně trčet doma sám bez venčení?
Plyšáci pro psy,to je podle mě mor.Oslintané, brzy rozcupované,nehygienické a ještě se to psi naučí ojíždět.Hračku nechte někde ležet, nevnucujte,on si pes zvykne když už na takových hračkách trváte.
Mi to přijde právě ideální.Pani se psem celý den doma,jistě si ho ohlídá,pes nebude celý den bez vyvenční a s manželem po práci ven.Co by za to jiný pes dal. I paní by měla veselejší život.
A já vám budu oponovat děvčata.Každý pes se naučí chodit na nějaké misto.Samozřejmě nejlépe malé plemeno a fenka.Pokud bude mít denně procházky,proč ne.Stovky majitelů psů to tak mají zařízeno. Jen je třeba to psa naučit správně a na povel.Možna si ještě vzpomínáte na posuzovatelku paní Ubrovou.Měla tak naučené své Italské chrtíky. Přitom právě o chrtících se traduje, že s čistotou mají problémy. Radit někomu místo psa kočku? To rovnou morče.
Varaxi:Nad tím jsem taky přemýšlela a došlo mi, že to tak nějak už funguje. Máte z výstavy ocenění výborný, velmi dobrý, dobrý, nestandard. Nebo tak nějak. A na majitelích fen záleží, jestli osloví majitele psa s titulem výborný, ač to třeba po zdravotní či povahové stránce není kdovíco, nebo dobrý, který je ale zas výborný v jiných kritériích.
Asi jsem zastáncem transparentnosti. Když budu mít všechny informace, nejlépe se rozhodnu, co je pro mou fenu to nejlepší. Jenže to by lidi nesměli lhát a podvádět, že.
Tak zas nic.
To byl důvod,proč jsem svou pěknou a úspěšnou fenku nikdy nenakryla. Nebylo cesty jak z majitelů krycích psů dostat informace o zdraví. Oháněli se jen tituly.I upadla jsem v nemilost,ta troufalost chtít to vědět.
Jeden druh bych přece jen vystřílela - klíšťata…😀
Většina problémů se psem pochází ze špatné volby plemene,polidšťování a podlehnutí módě bez hlubšího zájmu.
Xerxova:ale žádné zvíře si nechce komplikovat život a plýtvat energií. Proč šplhat přes ne zcela schůdný plot a brát si i možnost snadného úniku, když se dá uživit na třeba přemnožených prasatech. Bude-li kořist snadno dostupná jak ve výkladní skříni… není důvod se namáhat s divokou zvěří. Bude-li špatně dostupná, je třeba vhodnější věnovat se lovu.
Pokud smečky umí lovit - umí se uživit i bez drancování ohrad. Bohužel, naučí-li se chodit “pytlačit” a vlčata vlastně nic jiného neznají… je to blbý.
Plýtvání energií je uštvat srnu,jelena, nebo i pro vlka nebezpečné prase.Oproti tomu je přeskočení plotu a vybrat si bezbrannou ovci,uplná brnkačka.Prostřený talíř. Jednou zkusí,povede se a bude to opakovat.
Varaxi:Už jsem to psala stokrát na iFauně - jsem pro vlky, jediné, čeho se bojím, jsou právě ti kříženci.
Teď je to pár týdnů, co jsem byla u chovatelky koz. Ztráty za posledních patnáct let žádné. Má ohradu, pevnou ohradu. Kolem menší pastviny s elektrickými ohradníky. Kozy má v pevné ohradě, která je tak velká, že ji lze předělit ohradníky taky. Tak přes porody dle potřeby kozy rotuje v té velké ohradě. A když kůzlata povyrostou a chodí na pastvu s matkami, zkontroluje ohradníky a kozy pase tam. Vždycky má v provozu jeden, dva ohradníky. Je to méně práce a údržby. Než to kozy vypasou, nachystá si jiný ohradník a pak má prostě kozy tam.
Problém jí z větší části řeší přenosný přístřešek a traktůrek, kterým vozí vodu a někdy krmivo, když má kozy v ohradníku tak vzdáleném, že je na noc nezahání do pevné ohrady.
Takto obstarává cca 130 kusů zvířat, z nichž některá jsou v sezóně dojená. Manžel chodí do práce, až na nějaké nečekané události je na ně sama. Jde to.
Tak ať mi nikdo neříká, že nelze uchránit dvacet ovcí, u kterých odpadá dojení. Jasně, musí se stříhat, ale rozhodně ne každý den.
Když vlk dokáže překonat ohradu až 170 cm,jak teď někde psali,tak vaše známá musí kozy chovat v místě bez vlků.Žádná běžná ohrada je nezastaví.
To já celý život snila (mm.jiné…😀) O pointrovi.Ale jsem zodpovědný panelákový člověk a neudělala bych mu to. Jediný ústupek byl kdysi kokr,kupodivu s ním vše šlo v pohodě.I do mysliveckého spolku jsem kvůli něho vlezla.Ale po zhlédnutí některých praktik myslivců,jsem rychle vycouvala.
Chodili jsme kdysi celá tlupa společně na sídlišti venčit.Jeden basetík s náma.Vůbec nebyl jak píšete, byl to louda a flegmouš.Vždy na volno.To moje fenka mopse byla proti němu raketa.Nejkrásnější byl jako štěně, když si prišlapával uši.😀 Jen ten hlas jako zvon…Bývalo ho slyšet i přes zavřené okna na pěknou dálku.
Nedívali jste se někdo v sobotu na Prima Zoom na dokument Vlčí síla? Neviděla jsem to od začátku.Byli to vlci ,nebo jejich kříženci,nebo potomci několika generací vlků chovaných v zajetí? Bylo to zajímavé a překvapila mě jejich cvičitelnost,pokud to tedy byli vlci.
balu:A psa, který venku olízne kdejaké hovno či jiné hnusy, který si olizuje konečník, se neštítíte?
Moji psi ( teda byly to až na jednu výjimku feny)nikdy houna neolizovali… Ty hlodavce mám spojené s nemocemi a parazity. Když vidím jak se lidi cicmají, pusinkují,jedí z jednoho talíře se psem….Ale proti gustu…
Psa který loví hlodavce bych se asi štítila.Jsem divná vím…Jinak bulteriér a bull plemena se používaly k soutěžím v dávení potkanů,tak pokud je chovem nezmršili,tak oni.
Synovi taky vběhla srnka pod kola. Bohužel ještě žila. Volal hned mistní myslivecký spolek.Přijeli skoro okamžitě.Byl z toho dlouho špatný.
.