A ještě jednu....ta je už úplně stupidní. Školní výlet, děti 9 let. S nimi jeden z tatínků, měl tam i svoji dcerku. Večer šel děti zkontrolovat, přikryl tu svoji a přikryl i tu vedle. Ta se svěřila rodičům, že byl u postele a sahal na ni. Rodiče z toho udělali velkou aferu. Měl dost kliku, že v zaměstnání neměl s dětmi nic společného, nemohl být v zaměstnání postižený. Ale vyšetřování a tahanice kolem toho byly docela dlouho. Je to už dávno, ty devítileté děti už jsou dospělé. Dnes by ho možná zavřeli a dceru mu odebrali.
Dopadne to tak, že nikdo nebude chtít s dětmi pracovat, protože jednou nohou v kriminále stále.
A ještě jedna historka. Dva kamarádi, vychovatelé na intru. Chlapecký intr, jedno patro holky. Patro se při večerce na noc zamykalo. Vychovatel byl pěkný mladý "kluk". A chovanka ho před večerkou chodila uhánět, nebyl vůl, aby si s ní něco začal, tak si to vymyslela. Vyhodili je oba-ty vychovatele. Studentku ne.
Taky jsem zažila takový "pokus". Taky jsem si za něj mohla víceméně sama. Na baru ( pití jsme si zásadně platily ). Přidali se k nám docela zajímaví "kluci". Když jsme zjistily, že jsou to šífáci -
"jéé na šífu jsme ještě nebyly, vemte nás na šíf". A šlo se na šíf. Nebyly jsme úplně blbé a nemínily jsme na šíf dojít. Když jim to došlo, trochu s námi otloukali zeď.....Jel kolem taxik, Péťo zastav. A odvezl nás domů. Byly jsme potvory a skoro jsme na to v té ulici ku přístavu dojely.
Když se vrátím k Ferrimu a slečnám. Jestliže slečna celý večer s pánem chlastá, pak s ním odejde na pokoj v hotelu ( nebo domů )......Ne, nemyslím, že pak si musí nechat všechno líbit, ale kdyby nechtěla, tak udělá takový povyk....v hotelovém pokoji....i kdyby ho měla kopnout do rozkroku a vykopnout zamčené dveře. Nebylo to v černém lese a nedržel jí u hlavy pistoli. A nebylo jí 13, ale byla dospělá. Ne si za půl roku vzpomenout, že ji vlastně znásilnil, protože ona říkala nééé.
Kamarádka jela stopem. Ve chvíli, kdy ještě byli v civilizaci a pán jí sáhnul na koleno, žádala okamžité zastavení..."ale, ale děvenko, přece nebude tak zle, to jsi taková citlivka" Než odjeli z civilizace, když projížděli vesnicí, rozbila mu okno u auta. Zastavil a vykopnul ji z auta.
@Fíkovnice : Proč si myslím, že bude hůř? Právě proto, že Romská komunita taky nemá k násilí daleko. A tak se tam ty dvě ( mentálně podobné ? ) komunity budou bít. A vy dávejte pozor
( vy Brňáci ), abyste se k něčemu nepřimotali !
Jen dovětek : Zdá se vám normální, jít se dívat na ohňostroj s nožem, kterým lze vraždit ?
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 13.06.2023, 13:57:22
To nebylo v žádné "jejich čtvrti", to bylo ( aspoň podle medií jsem to tak pochopila ) na zastávce MHD cestou na přehradu na ohňostroj. Všude policejní posily a dost lidí. Proto útočníka taky během 5 minut (asi - já jim to neměřila ) měli. Bystrc se to tam jmenuje? To snad není cikánská čtvrť. Ale brňák nejsem.
Poslední vražda, kterou v Brně pamatuju, byla na Lesné. A mám pocit ( velmi nejasný ), že vraždil cizinec - rozhodně ne UA ! Je to už hodně let ( 25?).
@assil : první selhání medií bylo, že psala "cizinec z východu". Měli napsat rovnou.....
Nevšimla jsem si, že by média vytvářela dojem, že je to jediná vražda za 20 let. Někde jsem i viděla doloženou statistiku.
Neměla jsem moc času....ale o žádnou bitku nešlo, policie tam byla do 5 minut a útočníka zadržela. Policajtů tam bylo něurekom, chystala se velká akce.
@ balu :Je mi líto, že máte s cikány špatné zkušenosti, ale můžu vás ujistit, že bude hůř.
Kamarádku v mladých letech znásilnil - bylo to u parkoviště, za křovím, 50 m od rozsícených oken. Na krku měla nůž a zlomil jí obě ruce. Ani nešpítla. Nešla z hospody, šla z odpolední směny. Bylo to asi 200 m od vrátnice firmy. To bylo znásilnění.
To, co předvádí slečny od Ferriho......( i když moc to nesleduju, mávla jsem nad tím rukou )
Zase budu za dezoláta. Fíkovnice, jak provokoval? Pouštěl si nahlas muziku? To tak Romové dělají. Řekl mu, že je vůl ( špína, přivandrovalec......dosaďte si cokoliv), ale na verbální "napadení" vytáhnout nůž ?
dobry den,je ešte použitelny slepači hnoj zarobeny minuli rok,ma to ešte zmysel hnojit zeleninu,dakujem
Nechci se moc motat do drůbeže ( když ještě nemám ani kuře ), ale co se hnojení týče, snad lepší než čerstvý. A naložit do sudu a nechat vybublat ? ( dělali jsme to tak kdysi s holubím a takové guano- taky leží pár let )
Včera nebo kdy jsem si otevřela to video s útokem žraloka na Rusa v Egyptě! Diskuze k pozvracení... Tak jsem tam napsala, že ač ruskou invazi odsuzuji co to jde a doufám, že Putin se bude smažit v pekle, tak že oslavovat žraloka, atp., je neskutečně ubohé. Že zemřel mladý muž, něčí přítel, syn, vnuk... A už jsem je schytávala - mínusy. Snad po desítkách... Člověčenství šlo fakt úplně do pr.... Opakovaně jsem to tam psala, že je mi zle z ruské invaze a jejich prasáren. Ne, prostě jsem se asi dle nich zastala Rusa či co a už to jelo...
Je vám líto 1 žralokem sežraného Rusa a těch tisíců padlých a zmrzačených na obou stranách
a vyrazili jsme na Zebín. Stoupání to není dlouhé - ale je hodně strmé a krásně to smeká. Myslím, že za mokra to musí být sranda. Na lomem na nás koukalo stádečko místních "kamzíků". Kaplička Máří Magdaleny na vrcholku je z roku 1700. Výhledy byly parádní - Trosky, Ještěd, Jičín, Valdice jako na dlani
Stejně jako vy se na Zebín chystám, kdykoliv jedeme okolo. Byli jsme tak kdysi brzy z jara, kopřivy tam nebyly, za to nás tam chytla vánice :-)). Je to malý, ale moc impozantní kopeček. A mám v hlavě někde zasupo, že gologicky zajímavý. Sopka a ještě k tomu vzácná sopečnými nálezy. (Není tu někdo od Jičína - já už si houby pamatuju.)
Divoký dravec ne, ale sokolnický ? To je otázka. Mě se psem jednou vyhnal sokolník z příměstské louky : "Běžte si s tím psem jinam, nebo vám ho napadne"
Přiznám se, že jsem nediskutovala a šla, na louce jsme setrvat nechtěli, jen jsme procházeli do lesa. Neměla jsem pidi psa, byl to střeďák. Ale možná sokolník ke...nemluvil pravdu, a měl obavu, aby mu pes ptáka neplašil.
Naučit psa neštěkat, když i okřiknutí je aspoň něco.....těžká záležitost. Mám známé, ty na večerní venčení stahovali psu tlamu gumičkou. Jen na tu dobu, než prošli domem. Letěl ze schodů a radostně štěkal, o půlnoci to nebylo žádoucí.
Měli jsme dva psy. Nikdy jsme je nenaučili vítat se potichu. Vždycky byl bugr. Takže když se jeden vracel domů večer, muselo setkání proběhnout venku.