Už jsem na to přišla :
Příspěvky uživatele
orionka
Je to čerstvá záležitost a tlačit na někoho v takové situaci není fér.
To neměl být nátlak, to byla opravdu jen otázka.
Já vím, že je znáte líp. Ale možná špatně vedený výcvik obran. Nemůže to být tak, jak jiná plemena ztratila/změnila povahu, třeba dobrman, tak staford ji změnil na druhou stranu.
Je moc hezký. Ještě je naživu?
To je sice možné, ale proč? Když všude píší majitelé bullů, že sice psy ne, ale lidi oni bezmezně milují.
Když se na mě 50 m od majitelky obořil staford, daleko od svého domova, obořil tak, že kdyby tam byl chlap s pistolí, tak ho střelil….Zcela neodvolatelný, když ho majitelka odchytla, tak jsem jejímu tvrzení, že by mouše neublížil, ale vůbec nevěřila. Opravdu to nebylo hravé poskakování okolo mě, bylo stejné, jak by útočil na plot, když jdete kolem se psem. Psa jsem s sebou neměla. To jen pro ilustraci. A ta slečna si pořád myslí, že by mouše neublížil.
Já to beru - teoreticky. Ale chápali to tak i majitelé psa? Tohohle a těch dalších?
Šedá je teorie, zelený je strom života. Nebo vymyslete teorii, proč se to stalo. Dokousal do mrtva a skoro stejně i majitelku.
Škoda, že nepřispívá marcelaamax (doufám, že nekomolím její nick). Její bulové jsou skvělé chůvičky.
Ta fenečka byla staf.bulterier - taková maličká, těch se snad bojová plemena ani netýkají a pes chodil stejně s košíkem.
Já vím, “lidi na lidi jsou jako saně”. Možná je to horší po covidových opatřeních, možná to jde i s tím, jak některé stále nazývají dezoláty…….nenávist a povýšennost se prohlubuje. A pak tou změnou víry. Místo v boha, věří ve zlaté tele !
( Já jsem ateista, ale uznávám desatero, které je staré skoro jako lidstvo samo potvrzené staletími , pak trochu šmrncntutá pionýrem a skautem - a tam to všechno je.)
a ty “moderní” obrany nemají nic se zlobou, ale s loveckým pudem
Možná, že ten staford se na paní nezlobil, možná ji chtěl jenom ulovit. ( Blbý argument )
Pořád trvám na tom, že když pes není určený k ostraze, nebo jiným služebním účelům, pohybuje se mezi lidmi ve městě, pak má mít zafixovaný kladný vztah k lidem a zásadu, že do lidí se nekouše. Zvlášť, když je to plemeno, kterému už z huby nikdy nevyrvete, co jednou uchvátí. A když nechcete (obecně, ne vy osobně) psa takhle vychovaného, nemá vystrčit nos nez náhubku a vodítka.
Já jsem to tušila, že to tak nějak je. Ale kde je pak ta ovladatelnost, když pes už je za brankou a “panička si ještě na chodbě zavazuje boty”. Takové riziko hrozí vždycky, jak je vidět a sebevětší snaha o důslednost nakonec selže. Třeba než majitel zjistí, že branku je třeba zamykat, protože pes už si umí kliku ovetřít. atd. Podle mě se dá ovladatelnost cvičit i při zachování tabu - na člověka se neskáče a už vůbec se do něj nekouše, ať už má rukáv, nebo ringo, je to na cvičáku nebo na ulici. Možná majitele k těm obranám vede spíš myšlenka - “když už mám psa takového rabijáta, to by bylo, aby mě neochránil”. A pes se naučí bránit paničku a kousat dávno před tím, že je stopro ovladatelný.
Jo, on Hitler tady u nás taky jen ochraňoval Němce, takže vlastně to byl dobrák? Nebo jak?
Hlavně tak, že Hitlera si ten “západní svět” se svými hodnotami podporoval a hýčkal, protože doufal, že půjde jenom na východ. Pak je docela překvapil. (Hodně zjednodušeně)
Já jen doufám, že moje věštecká koule je rozbitá. Vidím totiž určitou paralelu v naivitě současných evropských “politiků”.
Jak se dostala ukrajinská vláda k moci, do toho je Rusku víte co.
Budu se opakovat : Co bylo Američanovi do toho, jak vládne Husajn, Asad ( zvolený v legálních volbách), Kaddáfí…..atd.
Mám pokračovat ? Mali, Niger - všude chtějí prosazovat “západní hodnoty”, které v podstatě spočívají v tom drancovat a drancovat.
Jak vidět, nejlepší zkušenost je pistole. Přehnaně. Ale ta pepřová střela - bude na 3 m a sejmete ho jednou dobře mířenou. To vám klidu nepřidá.
Pak jedině se s pánem dohodnout na časech : vy pondělí, středa, pátek. A on bude mít psy na vodítku a půjde jinam. On ty zbylé dny. Nebo jakkoliv jinak.
To,že byli zároveň selektování k bezproblémovému vztahu k lidem,je na tak tenké niti,že stačí chyba ve výchově,špatný zážitek a pak se stane katastrofa.
Když jsem viděla psy bull ( nevím jestli stafordy, či pitbuly ) na sportovce, včetně obran, říkala jsem si, že to není dobrý nápad. Moc tomu nerozumím, těm moderním obranám, ale přece jen vzbuzovat v těch psech zlobu vůči lidem……Nějak to myslí psovod a nějak si to pak v rozhodující chvíli vyhodnotí pes. Podobné je křížit tato plemena se služebními plemeny, která mají útok na člověka-záškodníka, tak nějak v popisu práce (RTW, NO, dobrman ). Ať už úmyslně nebo náhodou.
To je ten, co střílel do psa, až ho zabil? Radši jsem nečetla.
Divně mluví, asi je opitý.
https://www.idnes.cz/brno/zpravy/utok-postvany-pes-majitel-potrhany-muz-rousinov.A220209_091916_brno-zpravy_krut
Když se ponoříte do idnesu……dočtete se děsů !
V tom příběhu možná ani nešlo o velkého magora, který si psa pořídil. Buď někdo nedovřel branku, nebo paní tam, kde touto dobou nikdo nebývá, branku otevřela. Zase - kdyby někdo normálně šel, pes by se možná šel pomazlit. Jenže, jak zabrzdí běžec - dupnutím. Bohužel, ten pes, když zaútočil, už byl neodvolatelný a neodtažitelný. A možná by do té doby neublížil ani mouše. Jak si poprvé kousnul ( třeba z leknutí ), tak mu přeskočilo….Nejvíc by měl být ten příběh poučením pro hodné majitele hodných stafordů, kteří by mouše neublížili. A snad by to ani neměla číst veřejnost. Když se podíváte na diskuzi pod článkem - tak se množí lidi, kteří jsou odhodláni chodit na procházky s dětmi s pistolí.
Zrzavci píše : Houba už skorem gůt.
Já bych jen ještě ráda vyzvěděla, která že houba to byla. To by mohlo být poučné.
( Pak už půjde něco dělat a nechám vás chvíli modelovat.)
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-opily-cizinec-za-volantem-nadaval-kolemjdoucim-stiha-ho-policie-40445315#source=hp&seq_no=2&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_campaign=abtest198_novy_panel_sluzeb_varBB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Tak cizinec to byl. Odkud asi ? Nejspíš Holanďan, nebo Španěl ?