Aktuálně: 3 781 inzerátů209 117 diskuzních příspěvků18 233 uživatelů

Příspěvky uživatele

orionka

orionka
orionka 21.11.2023, 14:33:13 xxx.xxx.82.160
Rapotačka:

Na počátku?  

My  2 rozhodně nevíme, co bylo na počátku. 

Neprovokovali je, aby k tomu došlo? Komu se to hodí?

Pilot přiznal …

https://www.youtube.com/watch?v=OdeOZD1rVPI

A pořád se mluví o nejsilnější, nejlépe vyzbrojené armádě na světě. 

orionka
orionka 21.11.2023, 14:26:30 xxx.xxx.82.160

Otázka na místní veterináře : Když se jedná o jednu malou bulku, není možné odebrat jen tu bulku a teprve, když by se prokázala její zhoubnost, odebírat celou lištu. Přece jen, je to obrovská operace, zásah.

orionka
orionka 21.11.2023, 14:24:13 xxx.xxx.82.160
Odpověď na příspěvek uživatele Agnes1 z 21.11.2023, 08:05:25

Když je bulka maličká a navíc není zřejmé, co to je…..Možná by byla lepší kastrace a s odebráním mléčné lišty počkat. 

orionka
orionka 21.11.2023, 14:10:39 xxx.xxx.82.160
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 21.11.2023, 13:40:23

Odpověď je jednoduchá ( a už z předešlého je můj názor jasný ) : Nikdy neměli do Evropy přijít !!!

A bohužel, přicházejí další. A nikdo proti tomu nic nedělá. Místo toho jak magoři posíláme zbraně a prostředky do nesmyslné, nekončící války ! A neutěšujme se tím, že u nás nejsou. Co je to 50, 100 km pro muslimské šiky……..až se pohnou.

Radši si pusťte Lábuse ve Veselém okénku !

orionka
orionka 21.11.2023, 14:03:01 xxx.xxx.82.160
Buggyra:

assil: To je otázka, nakolik obyvatelé Gazy měli na výběr, kam ty finance potečou… Ale tyjo, já být mírumilovný obyvatel Gazy, tak bych odtamtud prchala, seč by mi nohy stačily. Pokud by tedy bylo kam, že… Bohužel nejspíš je to tak, že v té Gaze nic jiného než válečný průmysl coby ekonomická strategie není, a že to jediné, čím si tam čék může přivydělat, je pěchování bomb prachem ☹️  No a vrchnost tam z té válečné mašinérie tyje a v zahraničí v teplíčku si dobře žije.

Pokud by tedy bylo kam, že…

Problém je ten, že oni nemají kam. Gaza je vlastně jeden velký koncentrák, kde za dráty žije asi 2 miliony lidí, z toho přibližně 50% dětí mladších 18 let ( neověřený údaj ) bez jakékoliv perspektivy na život, na vzdělání, na odchod. Největší hustota obyvatel. Tam žádný válečný průmysl není, tam není vůbec žádný průmysl. Mladí muži tam mají jedinou perspektivu : radikalizovat se a stát se mučedníkem.

orionka
orionka 21.11.2023, 13:49:55 xxx.xxx.82.160
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 21.11.2023, 13:33:12

Ale to si přece zapříčinila sama Evropa ! ( Za prvotního přispění USA ). Je jasné, že nemají v Evropě co dělat. Napsala bych, že Německo vylolalo dvě světové války ( to snad nikdo nepopře ) a vypadá to, že vyvolalo svou vstřícnou vítací politikou třetí. A na tu Evropa dojede.

orionka
orionka 21.11.2023, 13:42:40 xxx.xxx.82.160
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 21.11.2023, 10:47:47

Ne, oni to vezmou z jedné vody načisto a Palestince v Gaze vyhladí, jo včetně žen a dětí. Ale ze vzduchu, to je tak čisté.

Nějaký americký politik jim poradil : “ Udělejte z Gazy velké parkoviště” - a hurá pro tu ropu.

orionka
orionka 21.11.2023, 01:08:16 xxx.xxx.82.160

Ještě dodám, vím jaké nebezpečí v sobě islám skrývá - pro Evropu. Proto už se měla Evropa dávno proti nájezdům této “kultury” opevnit. Dvě tři lodě ve Středozemním potopit, vybudovat silnou Evropskou armádu, nerozházet své zbraně po světě vystrašená nebezpečím z Ruska. A ostře se bránit. Ne se nechat obsadit hordami……Ale to támhle vyvezeme demokracii, jinam pošlem armádu na misi a zatím nás tu rozeberou “uprchlíci” na šroubky !  D o b r o u  n o c!

orionka
orionka 21.11.2023, 00:59:50 xxx.xxx.82.160
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 21.11.2023, 00:05:28

Orionko, pro mě je základní hodnotou svoboda projevu, kvůli rozdílným názorům se nezabíjíme, další důležitá věc je pro mě rovnoprávnost žen kupříkladu, tu nějak v islámu postrádám , důraz na vzdělání, pracovitost, cílevědomost, kultivovanost, nenásilí, demokracie.., to jsou pro mne ty hodnoty, které jsou důležité. Určitě jsem na něco zapomněla.

To je moc hezké. I když se pod to můžu podepsat, jsou to hodnoty vaše a možná moje, ale nikoliv Evropské. Bohužel. 

orionka
orionka 21.11.2023, 00:55:47 xxx.xxx.82.160
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 21.11.2023, 00:05:28

Mám dojem, že soudíte, podle těch “vyslanců” v Evropě. Ale to je spodina, když to tak řeknu. A ještě bych dodala : Evropa drancuje Afriku a Asii, včetně muslimského světa, několik století. Oni nám to teď vrací. A je blbost Evropy, že to nezarazila včas. A nezarazí to ani teď, když už nám jde opravdu o krk. A to, že my jsme žádné kolonie neměli a chovali jsme se ke státům toho světa vstřícně, přátelsky……to je nám dnes houby platné. 

A že by Evropané při své přítomnosti v Asii a Africe a na Blízkém východě ctili vámi zmiňované hodnoty……On svět nezačal včera. A vlastně i dnes poukazujeme na nešvary toho jiného světa, ale rádi kupujeme ( a taky nám někdy nic jiného nezbývá ) od šroubku po boty všechno z toho hrozného světa a ještě jim kážeme o tom, že to vyrábí v nedemokracii …. a že u toho utiskují ženy.

orionka
orionka 20.11.2023, 23:48:16 xxx.xxx.82.160
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 20.11.2023, 19:44:12

Já ani nemyslela na to mytí (koupání ), ale na to sušení. Ale já mám normálního polovenkovního kocoura, tak vlastně nemám co řešit. 

orionka
orionka 20.11.2023, 23:17:26 xxx.xxx.82.160
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 20.11.2023, 23:02:38

No, tak já jiným pohledem, než pohledem svojí kultury, soudit neumím. Neuměla bych s dobrým pocitem vraždit děti a ženy , mučit děti před zraky jejich rodičů , znásilňovat a unášet .

Není to nekonečně dávno - ještě žijí pamětníci - kdy to Evropané uměli nadmíru silně. (Nesnáším výraz “evropské hodnoty”. Vždycky se musím ptát : Které ?) 

orionka
orionka 20.11.2023, 23:08:04 xxx.xxx.82.160
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 20.11.2023, 22:33:41

Když to zjednoduším : Stát Izrael vlastně ustanovily mocnosti zděšené holocaustem. Když pořád dál bujel v Evropě antisemitismus. Dohodly se ( ty mocnosti ), že stát Izrael bude uprostřed nepřátelského arabského světa. 

Někde na začátku jsem dávala odkaz na dokument, jak hnusně a hrozně se Britové chovali k přijíždějícím Židovským dosídlencům a nejdříve vyzbrojili Araby a posléze Izraelce.

Taková kacířská myšlenka : když si vymyslely ( ty mocnosti ), že by Židé měli mít vlastní stát, proč ho neustavily třeba v Evropě, třeba na kusu území poraženého Německa ?

orionka
orionka 20.11.2023, 22:10:28 xxx.xxx.82.160

Zrůdný je vznik dvou států ( Palestiny a Izraele ) na jednom území z vůle Ameriky, Británie, SSSR a Evropy od samého počátku ! Ještě k tomu se dvěma náboženstvími zcela neslučitelnými. A hlavně Británie podporuje chvíli toho, chvíli toho druhého a ve skutečnosti jen přilévá olej do ohně…..a proč ? Protože vliv, moc, ropa, peníze. 

orionka
orionka 20.11.2023, 12:25:35 xxx.xxx.82.160
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 20.11.2023, 10:07:52

Jíkavce znám, napsala bych, že jsou barevnější a možná i pomalejší. A pohybují se i na zemi. Jestli ten bramborníček lítá jak střela a mohl by se v tomhle čase vyskytovat……možná on. Najdu o něm víc.

orionka
orionka 20.11.2023, 12:15:36 xxx.xxx.82.160
Fikovnice:

Evi, děkuji za upřesnění. Jestli se motýlům přezdívá malá bordera, tak to by fakt nebyl pes pro mě… I když tady ta zdejší papillonka chodí tak spořádaně na vodítku. Ale jak jsem psala, je to už starší pesice…

Já stejně byla celoživotně na vestaje. A popravdě si myslím, že mi pes do mého života nezavítá, myslím, že na to fyzicky nemám a situace se bude logicky stále zhoršovat. Je to škoda… 😢  Např. Dasvo mi chtěl, když umřel Floček, osobně přivézt nějakého opuštěného a smutného pesana. Mmch. ztráta Dasva mě také mrzí!😔

https://www.youtube.com/watch?v=rWG2qFy5BoI

Jo, jo, já na to mám písničku. Sice úplně jiný žánr, ale ten refrén : “Nemusíš holka na světě všechno mít”, se mi hodí celkem často.

orionka
orionka 19.11.2023, 21:11:34 xxx.xxx.82.160

Jinak mě autor článku pobavil dělbou na lůj a sádlo. Ale třeba má odborně pravdu a já to dělím podle kuchyně. Kráva má lůj, prase má sádlo. A vyškvařené zůstane sádlem, stejně jako lůj lojem. To jen tak na okraj.

Krmení na zemi - zní to logicky, ale vzhledem ke svému kocourovi a sousedovic kočkám to nepokládám u nás za moudré. Krmítko je odspodu obrostlé berberisem. Tam, kde by kocour prolezl přidám ostříhané větve. Snad jsou tak ptáci v bezpečí.

A určitě krmím, když se na jaře objeví ptáčci na tahu. Čížků pak mám na zahradě celé hejno - a kocour má zaracha. Zase mi logicky přijde, že hladová hejna toho v přírodě na jaře moc nenajdou. 

orionka
orionka 19.11.2023, 21:01:32 xxx.xxx.82.160
kometa:

Přesně tak. Já mám před (pod) oknem velký javor a velkou lípu, odkud všichni nalétavají. Kolegovi se to líbilo a zkusil to taky. Ale je přes chodbu, okno na druhé straně, bez stromů a tak to nefungovalo.

Takže se kochám jenom já.🙂 Zatím koňadry, modřinky, úpolníci, brhlík a dlask.

Úpolníka jsem si našla. Hezké pojmenování. Slyšela ( resp. viděla ) jsem prvně.