Aktuálně: 3 744 inzerátů213 269 diskuzních příspěvků18 298 uživatelů

Příspěvky uživatele

Thielli

Thielli
Thielli 01.12.2023, 10:36:22 xxx.xxx.65.248
Daja:

Se mi zázrakem podařilo stáhnout Chulia.

Obrázek

Dovoluji si bez dovolení použít jeden obchodní název 🙂: Dokonalá láska

Thielli
Thielli 01.12.2023, 10:24:55 xxx.xxx.65.248
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 01.12.2023, 10:22:59

No ano, ale když do excelu zadám chybný vzorec a z matiky vím kulové, ani mě netrkne, že mi to počítá špatně, ne? 😄

Thielli
Thielli 01.12.2023, 10:19:07 xxx.xxx.65.248

Vygůglila jsem si slovo “Ambis”… (ne, fakt jsem to neznala, za mých studií ještě tyhle vzdělávací ústavy nebyly) a dost mě překvapilo, že škola vyučující ekonomii a bankovnictví si do prvního banneru napíše “bez matematiky” 😲 …něco mi uniká? Ono už se v ekonomii a bankovnictví nepočítá ?

Jinak - jakkoli se přikláním k názoru, že paní Bobošíková bude “výt” s kýmkoli, jen aby zůstala přišpendlena mezi paprsky slunce, považuji na druhou stranu za ubohé a podlé v diskusi útočit na cokoli jiného než je výrok o sobě sám, v případě, že ho rozporuji.

Obrázek
Thielli
Thielli 01.12.2023, 09:44:20 xxx.xxx.65.248
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 01.12.2023, 09:08:59

Jo a chyba v psaní, já o tom vim, že chybují, proto málo sem píšu a timhle se zase stahují, děkuji.

Tak to by byla snad trochu škoda, ne? Tady nejsme na semináři z lingvistiky. Někdo prostě ty chyby tolik nevidí… no, co už… Nevypadá to, o tom žádná, ale snad se tady trošku už známe a víme, kde co komu jde nebo nejde, tak se snad nebudeme soudit podle jedné vlastnosti/dovednosti, když jsme všichni složeni z mnoha vlastností a dovedností. 

Já považuji za trapné, když sem vletí někdo zvenku, začne poučovat se vztyčeným ukazovákem a  má v textu hrubky. To pak ten ukazovák vypadá fakt směšně… Jiná věc je, když někdo píše jako vy, přináší sem kus své duše a občas přehlédne pravopis. 🙂

Thielli
Thielli 01.12.2023, 08:40:22 xxx.xxx.65.248
strapaty:

Chcel by som sa opytat.Krmime nasho maltezaka granulami Brit premium.Zeria dobre.Stolica dobra, vitalita dobra…len postava ako kensky maratonec.Davky dostava trocha cez, no nie a nie pribrat.A teraz v zime…trasie sa ako osika.Nema skoro vobec tuk.Mali by sme zmenit stravu.Z barfu zvracal.Zral s chutou, ale zvracal.

Naše zkušenost: hnědá přechod na barf bez problémů, černá zvracela. Přecházeli jsme postupně. Takže nejdřív ráno trochu nebobtnavé granule, odpoledne kousek masa (zataženého v horké vodě) a pak pomalu měnit poměr a přestat zatahovat v té vodě, a do měsíce nebyl problém. Kuřecí ale vyhazovala i pak = vyřadili jsme úplně. A k té kost a kůži postavě - bylo to to samé. Černá, ač dostávala naloženo stejně jako o pět kilo těžší hnědá, stále hubená jak lunt, bez gramu tuku. Přidávali jsme i lososový olej, někdy těstoviny…a nic. Hubená. Přibrala až po kastraci, dvě kila. Po změně z granulí na maso ne. Ale na veterině vše ok. Takže má kabátek. 

OT: Někde jsem tu dávala odkaz na vyzkoušenou a přitom docela levnou kvalitní kombinézu, kterou nabízejí už šest let stále ve stejném provedení, dobře se obléká, není úplně tlustá, dobře se v ní pohybuje, za nás se opravdu povedla - dávám znovu: https://www.zoohit.cz/shop/psi/oblecky_pro_psy/zimni_oblecky/overaly/638910?origin=hopps&q=overal&i=2&ro=10 ;;

Thielli
Thielli 01.12.2023, 07:40:38 xxx.xxx.65.248

Navazuji na předchozí - ano, kyčle se mohou ozvat, člověk má více nohy od sebe a ano širší lyže (s vroubky) s volnou patou udělají podobnou službu. Kdysi jsme takhle z legrace chodili na gympl na “lyžích” po Praze, když napadlo. Koupili jsme na bazaru za hubičku takové ty dětské široké lyžičky, dali na to delší řemínek jako na kandahára a hurá do školy. Člověku nebylo líto s tím jít přes silnici, přes kameny, prostě šel pořád rovně, občas se i popovezl… 🙂

Thielli
Thielli 30.11.2023, 09:03:34 xxx.xxx.65.248
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 30.11.2023, 08:47:32

Efe, děkuji za naději. 🙂 Kdyby odešla první černá, také myslím, že by to nebylo tak zlé. Hnědá si jede na svém prkně, černá je odmalička svázaná se smečkou. Ona lítá v lese mezi rozcouranou skupinou, ona sedí u těch dveří, ona se zvedne a jde do místnosti, kde jsem zrovna já a když si pro něco jdu jinam, hned jde také a se mnou zase zpět. Doslova pro ni platí “chodí za mnou jako pejsek”. Je jen o 10 měsíců mladší než hnědá. No, uvidíme, až to nastane. Máte pravdu, dopředu se hroutit nebudeme 🙂

Thielli
Thielli 29.11.2023, 15:51:45 xxx.xxx.242.84
Odpověď na příspěvek uživatele Arbora z 29.11.2023, 09:02:06

A to je možná ten vtip. Že se do práce opíše, co tu napíší zkušení, a pak to nepodlehne uvedení a následné kontrole citací.  😜 Dobrý nápad… 

Thielli
Thielli 29.11.2023, 15:03:17 xxx.xxx.65.248
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 29.11.2023, 14:55:07

A nechce vám oddaný pejsek jen zajistit materiál na hermelín? 🙄 

Thielli
Thielli 29.11.2023, 10:59:01 xxx.xxx.65.248

Dajo, Balu…. 😔😟 co mi to sem píšete? Našim čubám je teprve 6 a 7, mám poprvé dva psy najednou… v létě, když jsem se jela projet na dovolené na kole sama a sestra mi hlídala psy v chalupě, černá prý celou dobu seděla jako sfynga přede dveřmi, dívala se na kliku a ani nemrkala… jestli se něčeho bojím (kromě reinkarnace tedy - jakože bych se měla vrátit sem, do tohoto krutého světa), pak je to tahle situace… chjo. 😔 

Thielli
Thielli 29.11.2023, 09:23:38 xxx.xxx.65.248

Dajo, i já posílám pohlazení po duši vám.  

Thielli
Thielli 28.11.2023, 11:57:01 xxx.xxx.65.248

🐕 “… a mamá, proč jsi mě nikdy nevzala na bonitaci?”

🙄 “…protože by tě, pusinko naše milovaná, vyhodili ještě před bránou, víš?” 

Obrázek
Thielli
Thielli 28.11.2023, 07:14:28 xxx.xxx.65.248
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 28.11.2023, 06:48:46

Držíme mladému jinochovi palce. S tichou závistí na ty vločky, zde v půl šesté rachotí už kde co, na psy se snáší déšť se sněhem, na mě na kole následně také a ještě následně mi projíždějící autobus pošle tak čtyři litry odspodu z louže až do rozkroku. Ale ano a ještě jednou ano, zlatá louže proti předpovědi úmorných veder. Všem krásný den 🙂

Thielli
Thielli 27.11.2023, 09:44:12 xxx.xxx.65.248
Odpověď na příspěvek uživatele Terven z 26.11.2023, 20:41:48

Ano, už jsem to sem psala. Batolecí ponožky od Vietnamců za pár korun, odstřihnout kousíček špičky, aby samotné tlapky byly venku. Hodně to proti tomu lepkavému sněhu pomůže. 🙂

Thielli
Thielli 27.11.2023, 09:37:45 xxx.xxx.65.248

Plako, na některé zprávy nemám slov, ale nevím, jak jinak byste se dozvěděla, že vám přeji sílu na zvládnutí vaší bolesti. 

Thielli
Thielli 27.11.2023, 08:58:23 xxx.xxx.65.248

Asi ještě více popište situaci - jaké děti nemá rád? Cizí? Nebo už větší vaše? (píšete o konkurenci). Osobně začnu od konce - u mne neexistuje, že bych si nějakého psa nenechala. Jednou jsem jej přijala, neexistuje, že bych ho zase odložila, protože není ideální. Jedině pokud bych věděla, že u někoho, koho dobře znám, by se mělo zvíře o mnoho lépe. (Třeba bych najednou ze zdravotních důvodů nemohla psovi dopřát potřebnou dávku pohybu apod.) 

Kolegyně v práci má neideálního australáka. Pes vůbec nesmí opustit dveře bytu bez náhubku. Nesnáší děti, lidi… doma jedno dítě ve druhé třídě a druhé roční mimino. Jsou to “jeho” lidé, ke svým je něžný a trpělivý. To je ale jeden pes a to není statistika. Je to na vás. Vy musíte nejdříve vytvořit bezpečný prostor pro oba živé tvory, oba učit soužití a oba pozorovat, zda psovi váš trpaslík vadí nebo ne a podle toho to u vás doma nastavit. Takto od počítače vám nikdo dopředu obecně platnou radu asi nedá. 

Thielli
Thielli 26.11.2023, 22:12:00 xxx.xxx.242.84

Jano H., nevím, kolik je vám let, ale váš příspěvek ukazuje na to, že jste snadným terčem pro manipulaci. Přečetla jste jeden článek, ten jste si nějak po svém vyložila a přinesla jste svůj výklad sem “na trh”.  Co se rozlišení křížence a křížence týká, vám bylo vysvětleno výše. Já k tomu jen přidám, že musíte informace doplňovat o jiné, porovnávat, zasazovat do kontextu a ověřovat. Teprve pak si budete schopna utvořit úsudek, aniž byste se poněkud ztrapnila (promiňte tu přímost) nevědomostí.  A věřte, že je to mnohdy i docela zajímavé dobrodružství, odhalovat dál a dál, to myslím úplně vážně. 🙂 Navíc vás to samotnou lépe vyzbrojí, aby vás kdokoli neutáhl na vařené nudli.