Za chvíli jdeme také. A máme už ty podkolenky.
Příspěvky uživatele
Thielli
Ještě foto.
To Zrzavci:
tedy, řeknu vám, Zrzavci, že nemít v bytě obsazeno, a hlavně nemít tu nevyzpytatelnou hnědou, jedu si pro ní… 🙄 vaše ohaříkací příspěvky mě dost nakazily… snad ta pusinka brzy najde.
Daja:Se mi zázrakem podařilo stáhnout Chulia.
Dovoluji si bez dovolení použít jeden obchodní název 🙂: Dokonalá láska
No ano, ale když do excelu zadám chybný vzorec a z matiky vím kulové, ani mě netrkne, že mi to počítá špatně, ne? 😄
Vygůglila jsem si slovo “Ambis”… (ne, fakt jsem to neznala, za mých studií ještě tyhle vzdělávací ústavy nebyly) a dost mě překvapilo, že škola vyučující ekonomii a bankovnictví si do prvního banneru napíše “bez matematiky” 😲 …něco mi uniká? Ono už se v ekonomii a bankovnictví nepočítá ?
Jinak - jakkoli se přikláním k názoru, že paní Bobošíková bude “výt” s kýmkoli, jen aby zůstala přišpendlena mezi paprsky slunce, považuji na druhou stranu za ubohé a podlé v diskusi útočit na cokoli jiného než je výrok o sobě sám, v případě, že ho rozporuji.
Jo a chyba v psaní, já o tom vim, že chybují, proto málo sem píšu a timhle se zase stahují, děkuji.
Tak to by byla snad trochu škoda, ne? Tady nejsme na semináři z lingvistiky. Někdo prostě ty chyby tolik nevidí… no, co už… Nevypadá to, o tom žádná, ale snad se tady trošku už známe a víme, kde co komu jde nebo nejde, tak se snad nebudeme soudit podle jedné vlastnosti/dovednosti, když jsme všichni složeni z mnoha vlastností a dovedností.
Já považuji za trapné, když sem vletí někdo zvenku, začne poučovat se vztyčeným ukazovákem a má v textu hrubky. To pak ten ukazovák vypadá fakt směšně… Jiná věc je, když někdo píše jako vy, přináší sem kus své duše a občas přehlédne pravopis. 🙂
strapaty:Chcel by som sa opytat.Krmime nasho maltezaka granulami Brit premium.Zeria dobre.Stolica dobra, vitalita dobra…len postava ako kensky maratonec.Davky dostava trocha cez, no nie a nie pribrat.A teraz v zime…trasie sa ako osika.Nema skoro vobec tuk.Mali by sme zmenit stravu.Z barfu zvracal.Zral s chutou, ale zvracal.
Naše zkušenost: hnědá přechod na barf bez problémů, černá zvracela. Přecházeli jsme postupně. Takže nejdřív ráno trochu nebobtnavé granule, odpoledne kousek masa (zataženého v horké vodě) a pak pomalu měnit poměr a přestat zatahovat v té vodě, a do měsíce nebyl problém. Kuřecí ale vyhazovala i pak = vyřadili jsme úplně. A k té kost a kůži postavě - bylo to to samé. Černá, ač dostávala naloženo stejně jako o pět kilo těžší hnědá, stále hubená jak lunt, bez gramu tuku. Přidávali jsme i lososový olej, někdy těstoviny…a nic. Hubená. Přibrala až po kastraci, dvě kila. Po změně z granulí na maso ne. Ale na veterině vše ok. Takže má kabátek.
OT: Někde jsem tu dávala odkaz na vyzkoušenou a přitom docela levnou kvalitní kombinézu, kterou nabízejí už šest let stále ve stejném provedení, dobře se obléká, není úplně tlustá, dobře se v ní pohybuje, za nás se opravdu povedla - dávám znovu: https://www.zoohit.cz/shop/psi/oblecky_pro_psy/zimni_oblecky/overaly/638910?origin=hopps&q=overal&i=2&ro=10 ;
Navazuji na předchozí - ano, kyčle se mohou ozvat, člověk má více nohy od sebe a ano širší lyže (s vroubky) s volnou patou udělají podobnou službu. Kdysi jsme takhle z legrace chodili na gympl na “lyžích” po Praze, když napadlo. Koupili jsme na bazaru za hubičku takové ty dětské široké lyžičky, dali na to delší řemínek jako na kandahára a hurá do školy. Člověku nebylo líto s tím jít přes silnici, přes kameny, prostě šel pořád rovně, občas se i popovezl… 🙂
Efe, děkuji za naději. 🙂 Kdyby odešla první černá, také myslím, že by to nebylo tak zlé. Hnědá si jede na svém prkně, černá je odmalička svázaná se smečkou. Ona lítá v lese mezi rozcouranou skupinou, ona sedí u těch dveří, ona se zvedne a jde do místnosti, kde jsem zrovna já a když si pro něco jdu jinam, hned jde také a se mnou zase zpět. Doslova pro ni platí “chodí za mnou jako pejsek”. Je jen o 10 měsíců mladší než hnědá. No, uvidíme, až to nastane. Máte pravdu, dopředu se hroutit nebudeme 🙂
A to je možná ten vtip. Že se do práce opíše, co tu napíší zkušení, a pak to nepodlehne uvedení a následné kontrole citací. 😜 Dobrý nápad…
A nechce vám oddaný pejsek jen zajistit materiál na hermelín? 🙄
Dajo, Balu…. 😔😟 co mi to sem píšete? Našim čubám je teprve 6 a 7, mám poprvé dva psy najednou… v létě, když jsem se jela projet na dovolené na kole sama a sestra mi hlídala psy v chalupě, černá prý celou dobu seděla jako sfynga přede dveřmi, dívala se na kliku a ani nemrkala… jestli se něčeho bojím (kromě reinkarnace tedy - jakože bych se měla vrátit sem, do tohoto krutého světa), pak je to tahle situace… chjo. 😔
Dajo, i já posílám pohlazení po duši vám.
🐕 “… a mamá, proč jsi mě nikdy nevzala na bonitaci?”
🙄 “…protože by tě, pusinko naše milovaná, vyhodili ještě před bránou, víš?”
Držíme mladému jinochovi palce. S tichou závistí na ty vločky, zde v půl šesté rachotí už kde co, na psy se snáší déšť se sněhem, na mě na kole následně také a ještě následně mi projíždějící autobus pošle tak čtyři litry odspodu z louže až do rozkroku. Ale ano a ještě jednou ano, zlatá louže proti předpovědi úmorných veder. Všem krásný den 🙂
Ano, už jsem to sem psala. Batolecí ponožky od Vietnamců za pár korun, odstřihnout kousíček špičky, aby samotné tlapky byly venku. Hodně to proti tomu lepkavému sněhu pomůže. 🙂
Plako, na některé zprávy nemám slov, ale nevím, jak jinak byste se dozvěděla, že vám přeji sílu na zvládnutí vaší bolesti.
Asi ještě více popište situaci - jaké děti nemá rád? Cizí? Nebo už větší vaše? (píšete o konkurenci). Osobně začnu od konce - u mne neexistuje, že bych si nějakého psa nenechala. Jednou jsem jej přijala, neexistuje, že bych ho zase odložila, protože není ideální. Jedině pokud bych věděla, že u někoho, koho dobře znám, by se mělo zvíře o mnoho lépe. (Třeba bych najednou ze zdravotních důvodů nemohla psovi dopřát potřebnou dávku pohybu apod.)
Kolegyně v práci má neideálního australáka. Pes vůbec nesmí opustit dveře bytu bez náhubku. Nesnáší děti, lidi… doma jedno dítě ve druhé třídě a druhé roční mimino. Jsou to “jeho” lidé, ke svým je něžný a trpělivý. To je ale jeden pes a to není statistika. Je to na vás. Vy musíte nejdříve vytvořit bezpečný prostor pro oba živé tvory, oba učit soužití a oba pozorovat, zda psovi váš trpaslík vadí nebo ne a podle toho to u vás doma nastavit. Takto od počítače vám nikdo dopředu obecně platnou radu asi nedá.
Jano H., nevím, kolik je vám let, ale váš příspěvek ukazuje na to, že jste snadným terčem pro manipulaci. Přečetla jste jeden článek, ten jste si nějak po svém vyložila a přinesla jste svůj výklad sem “na trh”. Co se rozlišení křížence a křížence týká, vám bylo vysvětleno výše. Já k tomu jen přidám, že musíte informace doplňovat o jiné, porovnávat, zasazovat do kontextu a ověřovat. Teprve pak si budete schopna utvořit úsudek, aniž byste se poněkud ztrapnila (promiňte tu přímost) nevědomostí. A věřte, že je to mnohdy i docela zajímavé dobrodružství, odhalovat dál a dál, to myslím úplně vážně. 🙂 Navíc vás to samotnou lépe vyzbrojí, aby vás kdokoli neutáhl na vařené nudli.