Ronja s motejlem:Podobnost čistě náhodná? …nemyslím si.
🤣 😄😂😂🤣 …kuck, kuck… tak jestli Eliette něco opravdu NENÍ, tak je to Einstein. 🙄
Ronja s motejlem:Podobnost čistě náhodná? …nemyslím si.
🤣 😄😂😂🤣 …kuck, kuck… tak jestli Eliette něco opravdu NENÍ, tak je to Einstein. 🙄
Poté, co jsem chovatelce před šesti lety napsala, že mi jeden hnědý pudl bohatě stačí a že rozhodně nechci černého psa, poslala mi tuhle fotku…
Díky 🙂
Prosím tímto Lupuse4 nebo kohokoli dalšího znalého musherských bot. Praha v tuto chvíli je na zemi složená z umrzlého ledu, rozčvachtaných vrstev prosoleného sněhu, ostrých posypových kamínků a nejméně je normálního sněhu a normálně ušlapaných pěšinek. Vrátily jsme se teď s dámičkami z vycházky, kde se občas chodilo po třech, protože buď ta sůl nebo kamínky… No, opravdu jsem nemyslela, že někdy budu dávat psům boty… 🙄 nemám s tím vůbec zkušenost. Teď jsem se dívala například na nonstop dogwear protector bootie a několik lidí psalo, že to ve sněhu psi hned ztratili… poradí někdo, co neztratí ani naše lítací černé pometlo, které se občas chová - slovy Zrzavců - jako utržené ruské kolo?
https://www.chovzvirat.cz/diskuze/tema/16951-pelech-pro-psa/
Já jsem sýkorka malinká hladová…
Já už se neřídím tím, co je mi “blbé” z lidského pohledu. Když mi psi dají najevo, že je jim zima, že jsou promočení na kost a klepou se, že je jim vedro… jednám podle nich. Ve třicetistupňových vedrech je také nevláčím po slunci a tak, když je jim zima, hodím jim přes záda deku nebo pláštěnku. Jsou to psi, kteří žijí v bytě a nemohu je srovnat s pastevcem, který pomalu s podzimem přestrstí a je raději venku než v domě. Jak už zde jinde psali jiní - je rozdíl mezi módním a funkčním navlékáním zvířete. 🙂 Styděla bych se dnes už jen, kdyby šly čuby ve zlatém oblečku s kožešinkou na límci. Minus patnáct venku a dvacet tři v domě. To je třicet osm stupňů rozdíl z minuty na minutu.
Dajo, přeji vám se Sazínkem dlouhý, krásný a zdravý čas. A jinak - vítejte v klubu - od nynějška máte psa, který bude na většině fotek vidět jen jako obrys 😀
Večerní venčení nepsí. Tři vejce do skla a Z pohádky do pohádky.
Děťátka vytáhla sáňky ze sklepa, shlukla se na kopcích a čí jsou teď jejich opuštěná hřiště? N A Š É E E E !!!!!!
No tak je to trochu trapas, že si lidé vyšlechtili plemena, která pak v přírodě musí vypadat jak šašci 😳
Dost jsem se styděla, když jsem se svými psy poprvé vyšla v nějakém hadru. Ale ony si o to řekly samy 🤷♀️
Sardullah:No tak to znám….afgán to měl úplně stejně a byl to děs a běs…
A vy jste neměli soupravičku? 😂
Tak vy všichni šťastní venkované tohle znáte každou zimu, ale v Prahe jsem takovouhle fotku neudělala ani nepamatuji. A hlavně! Skoro nic nikde nejezdí! Juchů. Praha bez aut. Uklidila jsem kolo a vyndala běžky. V pondělí na nich jedu do práce. 💪
Přeji všem zasypaným, aby přežili. Chyběli byste mi. 😳
No vidíte. A pak vidím babu s pinčem, pinč podobnou deku přes kousek zad, baba stojí a probírá s jinou klepy a pinč se klepe 🙄
Tak když vidím vaši profilovou fotku, tak vy asi budete mít zkušenost s jinou botičkou. Takovou, co drží a má i lepší střih. My koupili něco v prvním zverexu, noha poraněná, museli jsme ven a venku prosolená čvachta. Tam bude možná zakopaný pes. 🙂
Máme Hurttu, ale máme i levnější vestu a není to šunt. Ta Hurtta (Expedition Parka) je paradoxně nejlepší na expedici po Praze, když mrzne, až praští a my se vlečeme na vodítkách. Takže jí šetříme spíš na pudlí důchod. Jinak, jak jsou v pohybu (i když já jdu pomalu a ony na volno krouží kolem), mají raději tu lehčí a levnější variantu. Tu jsme koupili za 600,- v Equiservisu. (foto přiloženo)
Teď tam mají stejný střih jen v těchto barvách: https://www.equiservis.cz/deka-plastenka-na-psa-w-8519cz516/?enum=1098 …a jsou i vybrané velikosti a oproti těm našim má krk vykrojený. Ale ani ta jejich řada Bucas Freedom by nemusela být zlá…
suma-suma: to jen náš poznatek, že není všechno pod tisíc korun hadr. Chce to ale ideálně sáhnout si na to, vyzkoušet…
Botičky v tomto případě nepomohou, nejde o ochranu tlapek, ale srsti až ke kolenům, na kterou se lepí sníh a po deseti minutách nese pes na každé noze čtvrt kila tahajícího ledu. Čím větší pes, tím snadnější řešení. Na briarda, pudla, afghána se šijí přímo návleky s gumami i sucháčem. Horší je to s miniaturními kudrnáči, pro ty není na trhu nic. Naše pudlové jsem navlíkla do fuseklí, protože je to zanedbatelný náklad oproti všem profi řešením. A když ta pometla lítají po lese, ztrácí to. Ztrácí i ty botičky… tu měla při poraněné tlapce a z nohy jí to padalo. Musela bych to utáhnout tak, že by jí nešla krev do nohou… V tom je výhoda vašich psů. 🙂 Ve fuseklích vypadají jak šašci, ale je to účinné, no.
Dafi:Thielli-prosím vás,jak vám to na těch holkách psí drží ty ponožky?Dafina i Maxík-taky se jim dělají koule i když olejuju,oba pak stojí,nechtějí chodit…jak to děláte,že to drží na nožkách?
Musí to být těsné rourky, ideálně s pevnějším lemem nebo gumičkou na koncích. Těsné natolik, aby to nesjíždělo, ale zase nesmí škrtit. Kdo má doma stroj, může vzít kus pružné látky a ušít si rourky na svou velikost. Na naše čuby stačí ty podkolenky dětské velikosti 15-16. Ale stejně teď také už hodinu sedím s jehlou v ruce a tenoučkou gumičkou obšívám tu prostřiženou špičku. Tam, kde je guma v lemu, tam to drží, ale to prostřižené se hodně povolilo… ještě, že psi nemají nohou jako hmyz… 🙄
A samozřejmě ani tato ochrana není úplně dokonalá, ale zatím je to to nejlepší, co jsme vymysleli. Olejování nepomohlo vůbec, jen jsme pak měli naolejované auto zevnitř… Občas to trochu sjede, občas vykouknou chloupky dole a hned se na ně něco chytá, ale troufám odhadnout, že tak 80 % zmrazků bylo fuseklí zablokováno.
Ta černá kráčmera už zase jednu novou ztratila, jak lítala zase jak střelená 🙈. Chce to fakt ty nejmenší, uzoučké. Nebo je zabrat v ruce. Jak se namočí, povolí trochu. 🙈🙈 takový nádherný fusky! Ještě, ze vždy kupuji alespoň čtyři náhradní…
Holky pak nechtějí chodit. Natož běhat. Tahá je to, jak to lítá.