Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 17.07.2023, 23:07:06
Začnu odzadu. Na bouřky a rány jsme odmala “zvykali”. Resp. dělali Jakože jde o prd, samozřejmě když zvuk byl z povzdálí… hráli si při tom, odváděli pozornost, aby je vlastně vnímala jen jako kulisu. A fungovalo. Do doby, než po hnědé nenávistný soused z kraje bloku v jejím necelém roce života hodil petardy z okna přímo vedle ní na zahradu, kde jsme si hráli.
Dnes zvládneme Silvestra i v tom městě. Od rána pořádný výlet po lesích. Odpoledne lehký odpočinek, kratší vycházka do osmi do večera a v deset začínáme. S černou rozjíždíme honičky, s hnědou tahačky. Hlavolamy, smějeme se jak nemocniční klauni, cvičíme všechno, co umíme. Hlučí televize (nesnáším estrády, takže na Silvestra je to fakt oběť to mít puštěné…) končíme tak ve dvě ráno, když ohňostroje utichají.
Jsem chytrá, že. 😀
Ano a já jsem ráda. Jsem ráda za každou informaci, která vychází ze zkušenosti.
Nehodlám to vzdát, ani když je hnědé už sedm let. Nehodlám mávat rukou nad tím, že “občas někoho zaroluje, když ho přece nepokousala”. To nejde. Můj pes nesmí způsobovat trauma jiným psům. Už dlouho se to nestalo, fakt mám ty oči na stopkách a ty příležitosti jí beru, ještě než se nadechne…
Jednou mi zarolovala i miniaturní hodnou jezevčici Petry Černocké, která tu bydlí kousek. A to jsem jí měla na tom vodítku !!! krátkém. Jezevčice prostě přišla až pod mého psa zezadu. 🙄 Paní Černocká pak za ní běžela půl kilometru než jí chytila. Hanba mě fackovala z obou stran, i když to nebyla přímo má chyba. Už jen za to, že můj pudlík tohle udělal, mi bylo stydno.
"něco se děje, jdu za paničkou se schovat”. Tak funguje černá. Pro tu jsem bohyně ochránkyně, navzdory svým selháním. Vždy to řeší tím, že jde za mě, když přijde nějaký otrava a jde k němu až poté, co já ho odzkouším, že je v pohodě. Ale hnědá - hnědá mé moci nevěří. Prostě má v hlavě, že co si sama neohlídá, to není. A to cvičíme stále dokola, že by mě minimálně na vodítku neměla předcházet, že ze dveří první ani náhodou, že při míjení jsem já ten mezisloup mezi ní a druhým psem, že jsem od ní zahnala nejednoho drzouna, který si nedal říct a mermomocí jí hodlal čenichem provést rektální vyšetření… Prostě tu důvěru nemám. 😟
A díky i za tip na calming. 🙂