Aktuálně: 3 954 inzerátů206 590 diskuzních příspěvků18 211 uživatelů

Příspěvky uživatele

Thielli

Thielli
Thielli 04.10.2023, 13:22:54 xxx.xxx.65.248
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 04.10.2023, 12:46:58

Assil, roky jsem chodila dávat krev. Dnes už ji s mou silnou alergií nechtějí. A jednou mi naměřili tlak 80/50 a řekli, že když ještě odpumpují, už neodejdu… 😂 Ale proto to nepíšu. Pak jsem se dozvěděla (z ověřeného zdroje), že s tím nedostatkem krve to vůbec není tak zlé, naopak, krev se po určité lhůtě, pokud se nespotřebuje, musí zlikvidovat. V době, kdy jsem byla dárcem, jen málokdy jsem dostala výzvu, že opravdu potřebují a že prosí o mou návštěvu. Nevím, zda zase něco nařízení vyřídí, ale já chápu, že eliminace dárců pro zisk s nevalným zdravím může k tomuto nápadu vést. Na druhou stranu, farmafirmy za materiál pro výrobu preparátů platí, tedy proč to například neodečítat z daní?

Thielli
Thielli 04.10.2023, 07:55:16 xxx.xxx.65.248
Drvodělka fialová:

Máte pravdu, že i malý pes má být vychovaný. Jenže, když to řeknu na tvrdo, pokud se i stane, že po mě taková ponožka vystartuje, dostane kopanec a je to. Kdyby se ohnal větší pes, natož takový co má v genech kousni a drž, je situace jiná. 

Pokud není možné venčení mimo obydlené prostory a chci velkého psa, tak si prostě vybírám ze psích flegmatiků, ne temperamentních  pracovních plemen, jako jsou bul plemena.

No ale já mám pudly. To, co s nimi řeším, jsem opravdu nečekala. A hnědá se rozsypala právě po střetech s malými psy. Neříkám, že to neměla v sobě, nafasovala ve šroubovici určitě nějaké sklony, ale spouštěči byli už pak ti menší psi.  

Thielli
Thielli 04.10.2023, 07:30:45 xxx.xxx.65.248
Drvodělka fialová:

Nechci se navážet do majitelů bul plemen, ale mě třeba malý pejsek bez vodítka vůbec nevadí.  Ještě jsem neslyšela o případu, že by takový psík někoho zakousnul. Pokud mám psa, co nesnese, že k němu taková čudla čuchne nebo na něj štěká a je jedno, co mám za plemeno, prostě s ním vůbec nechodím tam, kde bych se do podobných situací dostala. Sama mám velkého, potenncionálně nebezpečného psa, chodím s ním tam, kde cizí lidi nepotkávám a chován se tak, abych minimalizovala riziko. Kdybych tuhle možnost neměla, vůbec si ho nepořídím. Je spousta plemen, která podobné problémy nemají.

To, že si kdokoliv pořídí zvíře, neznamená, že s omezuje, natož ohrožuje okolí.

Drvodělko, dovolím se postavit se vám do opozice. Mnoho malých pejsků k naší hnědé přiběhne a okamžitě se chytá jí provádět hluboké rektální vyšetření. (Ona psům voní, i když nehárá.) Hnědá si jde po svých, nikoho si nevšímá… dokud jí nevleze doslova do jejího prostoru s těsným kontaktem. V tu chvíli lehce zavrčí a pokud pes ignoruje, zfackuje ho za řevu. (Ona ještě nepřišla na to, že umí kousat.) Následně na mě řve majitel malého internisty.

Bydlíme ve městě, takže jít někam, kde nejsou malí psi, znamená chodit venčit do vlastního sklepa.

A jak možná víte, protože jsem to tu psala opakovaně, naše feny opakovaně pokousal malý pes.

Doplním včerejším zážitkem. Přecházím hlavní třídu, dva pruhy aut, dvoje tramvajové koleje. Auta nám dávají přednost, tramvaj je ještě daleko. Vstupujeme do vozovky. Proti nám paní s malým psem na flexině. Holky na krátko na pevném vodítku těsně u mě. Tramvaj se blíží, paní také. Akce. Malý pes vystřelil z flexi s cholerickým řevem až k holkám. Reakce. Mých dvakrát dvacet dva kilo vyletělo proti. Ty tři vteřiny, než jsem je dostala zpátky do klidu k sobě, byly přesně ty, kdy už jsem měla být z toho tramvajového pásu pryč. Tramvaják naštěstí vše z dálky viděl a dávno brzdil. Auta stála, tramvaj stála, všichni měli podívanou.

Výsledek: respektuji váš názor, vychází z vašich zkušeností. Ta moje je úplně opačná, moje znamená, že i malý pes, který nemůže nikoho zabít, může napáchat škody. Přinejmenším psychické.

Thielli
Thielli 03.10.2023, 17:39:07 xxx.xxx.238.189
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 03.10.2023, 17:08:51

Jdu si koupit jiného psa.

Já bych to neviděla tak černě. Jsou i jiná řešení… 🤔

Obrázek
Thielli
Thielli 03.10.2023, 16:42:01 xxx.xxx.7.144
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 03.10.2023, 15:24:06

No, nejraději bych i já žlutou mašli nosila kolem pasu, aby mi všichni spoluobčané dali pokoj 🤷‍♀️😁

Thielli
Thielli 03.10.2023, 14:27:51 xxx.xxx.238.189

Dokud naše hnědá nebyla na psychiatra, postroj jsme nepotřebovali. Netahaly na vodítku nikdy, pohodlně stačil širší obojek.

Letos hnědá ale už dárek dostala. Tím, jak na ní plandá ta velká kůže, bála jsem se, že jí bude někde dřít. U nás byla nutnost horní madlo, aby v případě záchvatu nepříčetnosti bylo možno ten pytel vzteku vzít a snadno jej přesměrovat do klidnějšího úhlu tak, aby se jí kšandy nikam nezařízly. Funguje trochu i jako bandáž na zklidnění, je robustnější. Dlouhodobá trvanlivost nevím, máme krátce a nosíme jen večer, když chodí venku bubáci. Cena bez komentáře jako ostatně všechno od Hurtty. Ale pro náš účel plně funkční.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Thielli
Thielli 03.10.2023, 11:50:04 xxx.xxx.65.248

…no a to je právě ta vodní marnost. několik stovek, možná tisíců lidí šetří v Praze vodou…

…zatímco - viz výňatek z článku z roku 2021: Ztráty vody v pražské vodovodní síti v loňském roce dosáhly výše 12,91 procenta. Přitom ještě v roce 2000 ztráty přesahovaly jednu třetinu a v roce 1996 dokonce více než 43 procent.

I kdyby to bylo dnes 10 %… nebo 5 % bude to jezero.

Zrušila jsem vanu, s vodou doma fakt neplýtváme a stejně někde v podzemí mizí bazény…☹️

Thielli
Thielli 02.10.2023, 19:13:10 xxx.xxx.238.189
Odpověď na příspěvek uživatele Odberryho z 02.10.2023, 18:32:51

Zapomněla jsem napsat, že první noc v něm musíte spát vy, aby dostal tu správně přitažlivou vůni. 🤩

Thielli
Thielli 02.10.2023, 17:40:06 xxx.xxx.238.189

Při tabletách psa buď už na procházce, ale určitě po, vždy pročísnu.

Pročísnout ty dvě znamená 2 hodiny času. To po každé procházce nedám 😵‍💫

Thielli
Thielli 02.10.2023, 17:21:29 xxx.xxx.9.222
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 02.10.2023, 17:15:07

No jo, ale když ty lezoucí přinesou domů? Jednou černá ležela vedle postele a upřeně sledovala cosi, co lezlo po pelesti… tak jsem se taky podívala. 🙄 mašírovalo mi rovnou pod peřinu. Po gauči lezla také…

Tak co s tím? 🤷‍♀️

Thielli
Thielli 02.10.2023, 12:02:25 xxx.xxx.65.248

Takhle vypadají figurky od profíků… 🙂 

Jsou jich vyrobené limitované počty a dnes se draží každá v řádu mnoha set EUR…

…a (ústy Simony Stašové v Pelíšcích) …přitom taková blbost 🤣🤣🤣 

Obrázek Obrázek
Thielli
Thielli 02.10.2023, 11:54:29 xxx.xxx.65.248
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 02.10.2023, 11:50:08

Si můžete přivydělávat.

Hodinová sazba by byla asi čtyři koruny. A musela jsem si koupit velkou stolní hodinářskou lupu. Oči jsem malovala asi na šestkrát, jak se mi třásly ruce při pokusu o detail, měla oko jednou za uchem, podruhé pod bradou… 🤪

Thielli
Thielli 02.10.2023, 11:44:27 xxx.xxx.65.248

A já teď odbočím. 🙂 Začala jsem nacvičovat jemnou motoriku, abych - až budu sedět v důchoďáku, nebyla vedle těch bab úplně levá. 😂 Koupila jsem si po čtyřiceti letech modelovací hmotu a že jsem fanda vybraných sběratelských figurek (mám doma tedy jen čtyři, zoufale mě nebaví stírat prach z "blbostí na poličce), vyrobila jsem si figurku.

Figurku jsem si hrdě odnesla do práce, čumí na mě zpod monitoru ale zvažuji, že ji zase odnesu domů, protože mi ruší soustředění… tak nějak jak jsem naučená z domova, pořád bych jí házela balonek… 

(přiloženo foto předlohy a výsledku)

Obrázek Obrázek
Thielli
Thielli 02.10.2023, 11:17:09 xxx.xxx.65.248
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 02.10.2023, 11:09:13

Aha, já jsem si totiž do třídy přisedla až sem, takže komentuji jen novověk 🙂

Setkání s lidskou hloupostí tedy stojí nervy, to ano, ale stále se s ní někdy dá alespoň trošku pracovat. Já považuji za mnohem horší lidi, kteří jsou velmi inteligentní a zároveň jsou zákeřní. V běžném životě proti nim máte malé šance, takže z hlediska přežití je lépe volit útěk než útok. Ale problém je, když jsou na rozhodujících státních postech. To se těžko utíká od následků jejich konání.

Thielli
Thielli 02.10.2023, 11:06:48 xxx.xxx.65.248
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 02.10.2023, 10:54:05

můžu být upřímná, jo? tak tohle mě teda fakt překvapilo….to vyjádření Thielli 😄😎

Thielli nechápe. Proč překvapilo? Už dvakrát jsem si poposedla a nic… 🙄 Jsem nějak úplně mimo mísu? 😲

Thielli
Thielli 02.10.2023, 10:40:45 xxx.xxx.65.248
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 02.10.2023, 10:35:23

A mohu se zeptat, jakou že pipetu máte ozkoušenou? Já z těch obojků moc nadšená nejsem. Když k tomu ještě musím přidat obojek normální, jsou ozdobený jak členové původních národů.

Thielli
Thielli 02.10.2023, 10:35:55 xxx.xxx.65.248

Dobrý den, pokud nedostanete reakci přímo na svůj konkrétní dotaz (právě třeba z důvodu, že tu konkrétně nikdo zkušenost nemá, zadejte si do vyhledávání v Příspěvcích heslo Brit granule. To vás nasměruje na vlákna, kde se o značce mluvilo. Tam zkuste hledat více informací.

Dále existuje portál psikrmivoradce, kde je také nějaké hodnocení, které ale vychází ze složení uvedeného na obalu, ale již nezahrnuje vliv na kvalitu způsob zpracování, případně  záruku kvality v podobě norem dané země, kde se krmivo vyrábí. 

Thielli
Thielli 02.10.2023, 09:11:10 xxx.xxx.65.248

Přidávám své počty do statistky. Hnědá i černá fena před lety nacpané Bravectem. Procházka v hostivařském lesoparku. Hodinová. Už při nakládání do auta jsem si všimla, že po nich lezou klíšťata v trojstupech. Cestou domů auto překročilo všechna rychlostní omezení. Doma postup jak při chemickém poplachu. Majitelka do spoďárů, psi přikurtováni v předsíni na světlé podlaze. Žádné sbírání rukou. Stříbrná lepící páska a boj s časem. Lezlo to po nich, lezlo to všude kolem po zemi. Na konci sběru jsem se dala do počítání kusů všech možných velikostí chycených na pásce. U čísla 114 mě to přestalo bavit… 

Toho dne jsme se rozloučili s přípravkem Bravecto a koupili tu hnusné protiklíšťové obojky. 

Thielli
Thielli 02.10.2023, 08:52:30 xxx.xxx.65.248
Doron:

My dneska měli krásnou, idylickou procházku.

Ovšem jen do tý doby, kdy jsme prošli loukou, kde roste svízel přítula 😬.

Frama jsem vyčesávala snad tři hodiny, fakt docela průšvih 😅.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Pozdě, ale přece - přeji upřímnou soustrast ! 🤣

To známe, to známe, to známe moc dobře. 🤣🤣🤣

Nicméně toto se za ty hodiny alespoň dá vyčesat. Mnohem lepší jsou odkvetlé bodláky, které se rozpadnou při doteku na desítky základních komponent, aby ještě lépe přilnuly k srsti. 😂