Zdravím a dovoluji si vsunout další větev do všeobecného. Nemáte někdo, prosím, zkušenost s kompostovatelným WC? Než do něčeho nasypu x tisíc, ráda bych kromě internetové chvály prodejců slyšela i případné masařky takového produktu. Díky!
Thielli - supr nápad a dotaz - holky na sobě mají každá celý ten tubus, nebo už tu rozstřiženou variantu?
Mystíle, že fakt vystačím s jedním pro tři čokle?
Mají to už rozstřižené napůl a klidně by to mohlo být na třetinu. Mají to dost nakrčené. Trošku jsme to také na jenom konci zúžili, aby jim to nepřepadávalo přes hlavu, když se ohnou. Chtěla jsem něco svítivého do lesa, v nabídce všude jen vesty, což jsou zase kšandy kolem těla, černá to nesnáší… Pak jsem našla ještě šátek, ten se zase při lítání přetáčí… no a když jsem viděla tohle za šedesát pět korun, bylo rozhodnuto 🙂
A nastal podzim. Po lese chodí pánové v zelené kamizole a s flintou. A ti s horším (nebo zakaleným) zrakem pak tvrdí, že mířili na zvěř… Ale srna prostě nákrčníky nenosí 😀
K té chůvičce… Já mám na toto starý tablet, který už je celkem k ničemu, bez dobíjení nevydrží, ale když je v zásuvce a je na něm nainstalovaný program psí chůvička, funguje. Je to propojené s mobilem. Monitoruje to zvuk i pohyb a přenáší mi to obraz i zvuk.
Sledovala jsem takhle, zda hnědá na lodžii neproštěká celý den, když to tam monitoruje.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 06.10.2023, 10:11:41
Vy jste se nepodívali, kam jsem vás odkázala, jinak by tato otázka nepadla 🙄
Takže zde máte jedno hodnocení od někoho, kdo se tím zabývá: (ale je to jen jedno hodnocení = vždy si hodnocení porovnávejte z více zdrojů. Pokud vám opravdu jde o dobro pro vaše zvíře, dejte si tu práci s hledáním a čtením 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 06.10.2023, 09:51:13
Na pamlsky tohoto typu vkládám do pamlskovníku plastový kelímek. Obyčejný kempingový pohárek. Dobře se to z toho bere, dobře se to myje. A pokud nechcete, aby se to z toho při náklonu sypalo, pak přes to lze natáhnout pružnou gumovou rukavici a proříznout.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 06.10.2023, 08:26:44
No jo, ale já tam nemám elektriku 😂 Sousedi ano, ale já si civilizace ve městě užiji tolik, že se pak těším jako dítě, až budu tahat vodu z pumpy, svítit petrolejkou, zatápět v kamnech, vařit na bombě a sekat ruční sekačkou (fitko zdarma - permice na celé léto)… Bystřejší zloděj by si asi všiml, že jsem jediná, kdo nemá u pozemku sloupek. 😄 Večer si pustím rádio na baterky a poslouchám Hajaju.
edit - A ostrahu v době pobytu zajišťuje hnědý alarm. 👍
Přidávám tip na pamlsky, které jsou ve srovnání s kupovanými nákladově níže a dost fungují. Jen si je musíte vyrobit 🙂
Kupte prorostlé vepřové v akci. Strčte ho do trouby a pečte (bez soli!) do zlatova (prostě tak dlouho, až se vás manžel/ka přijde zeptat, kdy už se to bude podávat). Vyndejte. Odežeňte manžela/ku, nechte zchladit a studené nakrájejte na malé kostičky. Část si nechte hned ke spotřebě, zbytek strčte do mrazáku, kam už si pak jen v případě potřeby saháte dále…
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 05.10.2023, 23:35:15
Spíš jsem si říkala, že tam tu fotoapast dám opravdu. 🙂 viditelně umístěnou. Sousedi tam teď dali ceduli, ze hlídají kamerami, snad to bude mít efekt. Ukradeno bylo už snad vše. Grily, pumpa, kánoe, pramice, spacáky, sekačka, nářadí.. za bolševika se tam dokonce skrýval zběhlý rusky voják. Táta když ho pak viděl u soudu, říkal si, co chudáka za tu dezerci čeká. Dnes na chatě už nic k odnesení není. Jen ta blbá pumpa. Nechávám i okna pod okenicemi otevřená, ať případní hledačích nerozbijí sklo. 🤷♀️
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 05.10.2023, 14:50:09
No dobře, ale pak by mě někdo musel vyfotit podle toho návodu, ukrást mi mobil, který mám malý, aby se mi vešel do každé kapsy a začít operovat dřív, než si všimnu, že mi mobil chybí a než pro jistotu bloknu u banky všechny operace. I kdyby mě předběhl, ukradl by mi jen zlomek operačních peněz, protože úspory mám zašité ve slamníku 🙂 Na víc by si přišel, kdyby mi ukradl psy…
Třeba na chatě si naposledy vzali pumpu. Lila. Nová stojí 10 tisíc. Bazarová 5 tisíc. Nemůžu běhat mezi bytem a chatou jako Kubát v Lakomé Barce. Prostě tam musím pořídit novou a věřit, že si jí brzy zase někdo nevezme. Nemám na výběr.
V mém propadlišti dějin leží docela slušný majetek. Nic z toho ale nepropadlo přes síto elektronického bankovnictví…
Já odmítám být připojená na internet, kudy chodím. A z podobné paranoiy (oká, možná je to “bojím”) teď přecházím i částečně na hotovost.
Já se utěšuji tím, jak strašně nezajímavá jsem pro jakéhokoli sledovatele. Mně nikdo nic neprodá, měla byste slyšet, když mi někdo zavolá s nabídkou 🤣 “
…odkud máte mé číslo? nikde jsem souhlas nedala” …"bylo náhodně vygenerováno"…. “ne-ne, lžete, jak když tiskne. že vám není hanba…!” tut tut tut….
jsem jedna bezvýznamná tečka v miliardách lidí, nejsem ve spojení s nikým a s ničím, co by někomu něco mohlo přinést. žiji ve městě = hraju ve všech filmech na kamerách na silnici, v obchodech, v metru… kašlu na to. na účtu, kterým platím, udržuji jen malý peníz, kdyby přeci jen někdo do něj boural, ať toho nevezme tolik. nejsem na fb ani v jiné síti a otvírám dveře jen rodině a staré sousedce 🙂
Buggyro, nebojte se těch placek 🙂 Já jsem věkovitá osoba, co si doma restauruje stará dřevěná křesla pod dohledem čalouníka (při vyvazování pružin mi to málem vystřelilo oko), mám i zrestaurovanou retro plechovou kuchyňskou linku, tu modrobílou, páč smalt a skleněné police… to přežije dalších 50 let na rozdíl od těch současných dřevotřísek… a dlouho jsem se té technice bránila a dnes už ani nevím pin ke kartě. Zamávám telefonem, zašklebím se do něj… peníze jsem neměla v ruce ani nepamatuji. Strašně rychle jsem si na to zvykla, nemusím na nic echt hnusného (tlačítka bankomatu) sahat… platby po netu také potvrdím v telefonu šklebem, do bankovnictví se dostanu šklebem… není to tak zlé 🙂
Obecně v EU je krve málo a dováží se z USA a Kanady. Ano, právě proto, že se nedá extra dlouho skladovat. Spousta lidí si tím přivydělává a rozhodně když to bude jen zadarmo, bude dárců míň a krve ještě míň než teď.
Tak to je pro mě nová zpráva. Pravda, tím, že jsem z kola vypadla, nemám přehled. Ale celý obchod s částmi lidského těla je tenký led. Jak něco nevyčíslitelného vyčíslit? Z odkazu není zřejmé, zda by nařízení mělo platit pouze pro platbu na ruku nebo i zatrhnutí toho odečtu z daní - to by za mne byla sprostota.
ps. a vůbec… třeba krev Donalda Trumpa bych tedy nechtěla. To by mě fakt po zbytek života dost otrávilo 🙄