Aktuálně: 3 948 inzerátů206 552 diskuzních příspěvků18 211 uživatelů

Příspěvky uživatele

Thielli

Thielli
Thielli 12.10.2023, 10:18:23 xxx.xxx.65.248
Odpověď na příspěvek uživatele kocoura219 z 12.10.2023, 09:14:03

Já tomu šlechtění také nerozumím, od toho jsou zde kokem studovaní. Můj laický vývod + těch několik informací, které jsem posbírala, mi dává odpověď, že čím “mladší” je nová barva, tím méně přísný výběr je pro další chov. To znamená - mám deset černých, dále chovám jen na těch dvou nejvyrovnanějších, zbytek nechám v klidu dožít a nazdar. Pak se mi povedou první dva hnědí. Hurá - mám požadovanou hnědou. Exteriér zvítězí nad charakterem. A množím dál, i když psi mají trojku z chování.

Takhle nějak si to vysvětluji. Ale také mohu být úplně mimo mísu. Pokud je zde někdo poučený, jistě mě rád opraví.

Thielli
Thielli 12.10.2023, 08:49:16 xxx.xxx.65.248
janaa:

Thielli - hele,a hnědá je u pudlů obecně problémová? Páč u labíků je hnědá diagnoza

Co vím z načteného a několika vět “jedna paní povídala”, je u velkého pudla povahově nejstabilnější černá barva. Následují bílá a stříbrná a nejproblematičtější jsou aprikoti (dnes red/fawn/červenoplavá). Hnědá je nejmladší vyšlechtěná, moc jsem nikde nenačetla statistiky nepovedených, takže jsem si založila svou vlastní 😄 

Chtěla jsem mít něco extra, nad černou jsem ohrnovala, tak to mám. A to mám za to. 🙄

(Černá u nás vůbec původně být neměla. Měl u nás bydlet jeden hnědý, elegantní, pohodový a hravý královský pudl, za kterým se budou lidé otáčet, tak jsem si to plánovala. Nicméně to poslední se splnilo do puntíku. Když vyvádí, otočí se spolehlivě všichni.

Thielli
Thielli 11.10.2023, 22:12:20 xxx.xxx.50.94
Zrzavci:

Musím napsat aktualizaci.

DO-KO-NA-LÝ!! SKVĚLÝ A VÝBORNÝ. Ani nevim, co si vlastně zasloužíte jako odměnu. Vlastně vim, ale to bohužel neumím zařídit, aby to hnědku přešlo, ty její manýry. Z Tali jsem taky normálního psa neudělala. Tak aspoň prosecco - to byste si mohla dopřát. Zasloužíte si ho.

Přestala jsem kouřit, přestala jsem pít alkohol, přestala jsem se chodit bavit, přestala jsem jist maso a jsem nesnesitelná. 
Vymyslete něco jiného. 🤷‍♀️

Thielli
Thielli 11.10.2023, 21:39:21 xxx.xxx.50.94
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 11.10.2023, 21:25:00

No určitě, příští rok, až pojedeme na Šumavu, stavíme se na námluvy. A pak vám rovnou přivezu celý vrh. Jednak vim, ze chcete pudly a druhak vim, ze se u vás budou mít dobře. 👍💪 😆

Thielli
Thielli 11.10.2023, 19:54:13 xxx.xxx.50.94

Musím napsat aktualizaci. Nedalo mi to a na ten inzerát jsem zavolala. S pánem jsem mluvila snad půl hodiny. Řekl, že psa nedá, že už jen byl tak naštvaný a bezradný, že to vyvěsil. A tak jsme si začali povídat, dal to nahlas i pro svou ženu. Řekla bych, že mají to samé, co já, jen s pindíkem 🤣.

A protože i jeho černý pudl je bezproblémový jako je naše černá a i předchozí psi byli bezproblémoví, neví si s něčím takovým rady a co mi tak povídal, prakticky dělá úplně ty samé přešlapy, co já na začátku. Tak jsem mu dělala díru do hlavy se vším, co vím už od vás, se. vším, na co jsem si přišla sama a slíbili jsme si, že zůstaneme v kontaktu a budeme sdílet strastiplnou cestu náprav hnědých kudrn. Jsem za to ráda, snad to tak bude. 🙂

Thielli
Thielli 11.10.2023, 16:06:05 xxx.xxx.50.94
Quash:

Kdy pro něho jedete ?😀😀 

Máte štěstí, že jste za sklem, humoristko. 🧐

Ale vážně… mám co dělat s hnědou, která už mi obstojně zkazila černou. Zduplikovat  hnědý problém je nad mé síly. Sama se učím za pochodu. Je mi to líto, jinak bych ho vzala hned. Teď když už vim alespoň směr… 

Thielli
Thielli 11.10.2023, 14:18:25 xxx.xxx.65.248
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 11.10.2023, 14:06:45

Díky za sdílení zkušeností. S mailovými adresami to dělám stejně, jiná soukromá, jiná na nákupy, jiná pro úřad. Jen jsem tedy propadla kouzlu platby mobilem, to se přiznám. Ale jak jsem psala už v daném vlákně, provozní účet udržuji s minimem potřebných peněz právě pro případ, že by mě někdo chtěl oškubat.. vezme tak dvě brka a jinak holá zadnice. Jakmile mi tam spadnou nějaké peníze, okamžitě je přendávám do slamníku. Na tom mobilu je to hotové dřív než se hnědka na vycházce vykaká.

Thielli
Thielli 11.10.2023, 14:02:17 xxx.xxx.65.248
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 11.10.2023, 13:46:07

Zde se musím zastat dotčené osoby, takto negramotná opravdu není. Ba naopak, nastavuje mně, tupci technickému, na mých zařízeních vše, co potřebuji, rozebere počítač na šroubky, vyfouká, vyčistí, vymění karty, složí to a nic nepřebývá… 

Thielli
Thielli 11.10.2023, 13:33:29 xxx.xxx.65.248
megi-the-pes:

A jak víte, že to bylo kvůli Alíkovi? 
Na hesla je generátor… se zrovna trefili, no. Na důležité věci používám ověření ještě v sms. Takže kdo nemá můj telefon (kde nemám ani banku ani karty ani mail), nikam se nepřihlásí.

Protože ty spamy chodily ve formátu rozsypaného čaje a to bezprostředně po nákupu z Ali. Ale důkazy samozřejmě nebyly. Jen se dotyčná osoba rozhodla, že přes Ali už nevermore. Já sama zkušenost nemám, objednávám max. přes ebay, nebo po Evropě, ale vypekl mě i jeden francouzský obchod, který shrábl eura a zboží jsem nikdy neviděla. ☹️

Thielli
Thielli 11.10.2023, 12:32:23 xxx.xxx.65.248

Nestalo se to mně, ale někomu z okolí na dosah ruky. Jeden nákup na Aliexpresu a ukradená mailová adresa. (Normální na email.cz, heslo silné). A už to fičelo. Z emailové adresy spamy na všechny kontakty. Následky naštěstí nebyla fatální, ale ta otrava blokovat, všem psát, měnit si adresu… nic moc ☹️

Thielli
Thielli 11.10.2023, 09:18:28 xxx.xxx.65.248
hmn:

hele já jsem ráda, že to osud zařídil za mne a ušetřil mi ten sofistikovaný výběr (v plánu byl hovík, až za ty dva, tři roky Aribo odejde), protože čím víc vím, tím víc vím že nic nevím.

I na tom něco bude 🙂

Sestra pracuje na genetice. Prenatální. Je první, kdo to po vytažení ze stroje ví. Že něco bude špatně. Říkala mi kdysi při studiu, že po dočtení toho, co všechno se může narodit, váhala, zda vůbec chce otěhotnět… Pak si střihla na odlehčení nějaké ty kuchařky a beletrii a v klidu porodila dva celkem obstojné kusy. 😊 

Thielli
Thielli 11.10.2023, 07:37:43 xxx.xxx.65.248

Ještě, když jsme u těch světélkujících zvířat, doplním sem zase jeden svůj “vývod”. U psů jsem nastavila - “co sám nerad, nedělej druhému”. Přišla jsem na to na kole, když jezdím v zimě. Vpředu mám bílé světlo. A když je puštěné v režimu blikačka, celou cestu jsem jak na pouti. Blikají odrazky zaparkovaných aut, blikají na mě dopravní značky, bliká trochu i silnice pode mnou. Sice jsem já lépe vidět pro auta, ale je mi to nepříjemné. No a pak se tak dívám na své čubiny, které mají na krku krásný, nový, extra výkonný blikací obojek, takže je hezky vidím… ony skloní hlavu k zemi a bliká jim tráva, bliká jim cesta. Když pak přiběhne k nim jiný pes, bliká i ten pes… 

= blikání na svítícím obojku jsem holkám vypnula. Mají to puštěné nepřerušovaně. Sice musím častěji dobíjet, ale věřím, že kdybych se jich zeptala, co je jim příjemnější, odhlasovaly by mi to. 

Thielli
Thielli 10.10.2023, 20:00:16 xxx.xxx.50.94
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 10.10.2023, 19:27:53

Mám čelovku, kterou používám na chatě, má i režim červeného světla. To není tak ostré a přitom osvítí cestu tak, že jeden nezakopne o každý kořen. Doporučuji.

Thielli
Thielli 10.10.2023, 18:09:53 xxx.xxx.50.94

Přidávám se do řady. Hnědá má špatně skoro všechno. Ale všechno je zároveň tak, jak má být, protože kdyby neskončila u mě, mohl by nad ní někdo ambiciózní zlomit hůl a ona by neměla tak šťastný život. Moje ambice nejsou důležité, důležité je, že ona ví, že je milovaná. Vzala bych si jí znovu, kdyby někdo přetočil čas a dal mi vybrat.

Thielli
Thielli 10.10.2023, 18:00:36 xxx.xxx.50.94

V lese za tmy je méně nebezpečí než ve městě pod lampami 🙂 čelovku používám, jen když sbírám bobek (ve městě). Čelovka na mě jen upozorňuje. Já nevidím nic než svou výseč, zato jsem vidět na sto honů. V lese je mi příjemnější jít za tmy, po chvilce se člověk rozkouká a vidí celkem dobře, pokud tedy nejde hustou smrčinou. Jako mládě jsem dělala dobrovolného ochránce přírody a v lese v noci jsem chodila i přespávala. Je to všechno v hlavě. Tady v Praze lidé chodí běhat po asfaltkách do lesoparků, každý na hlavě reflektor jak v Holywoodu, všichni namířeno dopředu, nikoli pod nohy, je jim úplně jedno, že člověka na několik minut oslepí. Stejně bezohlední jsou cyklisté. Čím víc lumenů, tím lépe. Auta mají povinné potkávačky, cyklisté oslňují. 

Toho lesa se nebojte. Je úplně stejný jako ve dne. 🙂 Začínejte po kratších úsecích, po širokých cestách, vnímejte sebe, svůj dech a zvuky zvířat kolem jen jako to, že se prostě po celodenním odpočinku rozpovídala. A myslete na to, že zvířata, pod kterými občas zapraská větvička, se bojí vás víc než vy jich.

Psisko ale samozřejmě musí být u vás, aby nerušilo zvěř, to jsem zapomněla napsat.

Thielli
Thielli 10.10.2023, 15:07:45 xxx.xxx.65.248
Quash:

Zkušenost mám jen se samodomo pilinovým záchodem z jedné seberozvojové akce😀. Základem je přístup k pilinám a možnost kompostu.  Jinak mi to přišlo jako poměrně levné a praktické řešení.

http://www.domyzeslamyahliny.cz/?p=412

Díky. Na těch stránkách finského výrobce mluví i o pilinách. Myslím, že se to sbíhá pěkně vše k sobě, jdu do toho. Bude se kompostovat, až se bude louka zelenat 🙂

Thielli
Thielli 10.10.2023, 14:21:39 xxx.xxx.65.248
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 10.10.2023, 13:55:26

No, já mám díru v zemi, v ní zapuštěný bývalý důlní vozík jako jímku a funguje už několik let. Nicméně vozík se plní, rezne a na sousedním pozemku se objevil život. Život znamená i studnu a já nemůžu nechat prosakovat prorezlý důlní vozík beztrestně do půdy. Navíc stojí chata těsně u řeky. Sice tam neházím papíry, dávám tam bakterie, zatéká do toho i dešťová voda, takže se to ředí, ale rozhodně ne v koncentraci vhodné pro hnojení a neškodění. 

= situaci musím řešit. Vyhlédla jsem si finské kompostovací toalety, ale neznám nikoho, kdo je už používá a na co se mám připravit. Ta plastová legrace stojí 25 tisíc, říkám si, že by stejnou službu udělala i popelnice, kdyby se plnila určenou směsí stejným způsobem jako ty kompostéry…