Aktuálně: 3 949 inzerátů206 555 diskuzních příspěvků18 211 uživatelů

Příspěvky uživatele

Thielli

Thielli
Thielli 17.10.2023, 07:25:59 xxx.xxx.65.248

Na míjení dětí (dítě = má v ruce jídlo a to jde dobře ukrást) bez pomoci vodítka však ambice nemám 😀

A nemáte poblíž figuranta? Kamarádku s malým dítětem… dítěti dát do ruky suchý chleba, vy v ledvince řízek (a vše jištěno stopovačkou?)

My dnes poprvé jdeme s hnědou cvičit s figurantem. Trojúhelník stresu. Se psem, na kterého startuje. Po měsících cvičení v klidovém režimu to bude první prověrka. Už teď přemýšlím, jak ze sebe setřást do večera  tu nervozitu 🙄 protože když to nedokážu, můžeme to zabalit rovnou. Taky bude jištěná na stopovačce samozřejmě.

Thielli
Thielli 16.10.2023, 08:36:46 xxx.xxx.65.248
Zrzavci:

Jo, já jsem si v tu dobu zauklízela. Doporučuju dát před pelíšek velké ručníky a ty měnit, jak se fena zvedna, tak to jde nejvíc. Rozhodně nejsem příznivec kalhotek - fena se nemůže čistit.  Ona taky zpočátku některá fena neví, co jako dělat, takže se třeba moc nečistí a přijde to časem /když to není vyloženě od přírody prasátko, což asi taky může nastat výjimečně/

Nené… záleží na kalhotkách! Hnědá na začátku dostala psí hárací kalhotky. Během hodiny je rozebrala na látku, gumičky, přezku a podívala se na mě, zda jsem se jako nezbláznila… že se prostě k pulině potřebuje dostat. No tak jsem jí to odkývala a dál za ty gatě nevyhazovala peníze. Ale pak nás to chytlo nečekaně na dovolené v penzionu s koberci, takže dostala kalhotky moje (trochu poupravené). A heuréka. Zachytily valnou část toho, co padalo dolů, ale zároveň byly dostatečně volné, aby se mohla čistit. Poslední hárání už to ale zvládá i bez těch volných gatí.

Thielli
Thielli 16.10.2023, 08:09:46 xxx.xxx.65.248

Myslím, že zrovna na této diskusi jsou lidé, kterým osud zvířat lhostejný není. Souhlasím s kometou, že pokud se o nich nebude psát a mluvit, tlak na řešení bude ještě menší než je nyní. Ale vůbec jsem nepochopila, proč to někdo naházel sem jako výkřiky bulvárních titulků a jak píše KatyQ - ještě to postavil na rovinu skutečné nemoci. To je urážka těch lidí, kteří tou nemocí trpí. 

Nepochopila jsem, k čemu okolo toho má diskuse vést - máme tady virtuálně hřímat nad bezohlednými spoluobčany? …a dál? 

Thielli
Thielli 16.10.2023, 07:08:10 xxx.xxx.65.248
Odpověď na příspěvek uživatele Evv z 15.10.2023, 22:53:27

Díky za další vhled. U nás to nebyla volba gaučáka, to vůbec. 4-6 hodin venku denně jsou ve všední dny. Víkendy víc. Agility také dělala, dokud zdraví dovolilo. 
No a černá, ta začínala u nás se sebevědomím -minus padesát

Dnes už přeci jen víme co a jak, je fakt, že člověk to dopředu vše nevyčte, nevysleduje… musí si tu cestu prošlapat.

Thielli
Thielli 15.10.2023, 18:08:32 xxx.xxx.50.94

Nevím, jaké světlo bylo dnes nad panem Xerxem, ale u nás obstojné. Davy příměstkých obyvatel fandily Klánovickému maratonu ve druhé půlce lesa, takže jsme tu nezávodní měli úplně pro sebe. Poslední foto je světelný propadák, ale musela jsem zachytit, jak hnědá je laxní i v posezu. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Thielli
Thielli 15.10.2023, 12:46:07 xxx.xxx.50.94

Přidávám se k Balu. Pokud není pes v domě, kde nemusí do schodů a je v bytě, kde není výtah, pak by si měl člověk pořídit psa, kterého unese. 
Nosila jsem teď do prvního patra 25 kilo dva měsíce po operaci. Žádná legrace jít ze dřepu do stoje s tou váhou v náruči několikrát denně.

Thielli
Thielli 14.10.2023, 22:47:01 xxx.xxx.50.94
Odpověď na příspěvek uživatele Honza z 14.10.2023, 22:36:04

Zkuste klidně nějakou starší deku, nebo ten koberec, který se prodává v menších rozměrech jen jako předložka k posteli. S pachem po předchozím psovi nevím, psi si na návštěvě běžně lezou do cizích pelechů, zato naše dvě čuby už se nenapijí z misky, ze které pil jiný pes. 

A věřím, že sem ještě v dalších dnech napíší i ostatní své zkušenosti.

Thielli
Thielli 14.10.2023, 22:23:56 xxx.xxx.50.94

A máte i koberce nebo jen všude jen tvrdé podlahy? Naše černá raději než v měkkém pelechu hlavně jako mládě raději spala jen na přeložené dece na zemi. Zkusila bych nabídnout “něco mezi” pelechem a podlahou. Podložka, žíněnka… 

Thielli
Thielli 14.10.2023, 21:29:49 xxx.xxx.50.94

Vypadají jako koberec.

Raději než po lese běhají po koberci.

Hnědá ty domácí koberce opakovaně problila skrz naskrz, čímž si vymohla nákup nových dílů.

Obrázek Obrázek
Thielli
Thielli 14.10.2023, 16:52:17 xxx.xxx.50.94
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 14.10.2023, 16:36:55

Jenže to je úplně jiná… myslím, že víte, jak jsem to myslela. 🙂

Thielli
Thielli 14.10.2023, 16:03:54 xxx.xxx.50.94

Viděla bych to tak. Internetové diskuse jsou pro někoho lékem na osamělost. I negativní reakce je reakce a reakce je vždy lepší než ticho vlastního bytu, je lepší než míjení nebo dokonce vyhýbání se ostatních lidí bez zájmu. Ale je to dost smutný pohled, když někdo za každou cenu se na sebe snaží strhnout pozornost alespoň takto. Přála bych takovým lidem skutečný zájem, alespoň jednoho přítele nebo cokoli smysluplného, co je odvede od tohoto nedůstojného projevu.

Thielli
Thielli 13.10.2023, 22:28:19 xxx.xxx.50.94
Odpověď na příspěvek uživatele Neverend z 13.10.2023, 22:03:43

Já jsem tedy asi v úsudku pomalejší, ale chápu to správně tak, že jste zde v podkotníkové drbárně něco jako náš spasitel? Nebo proč tu tedy někdo jako VY ztrácí čas? 
Já jsem obyčejný čoklař, tak si tu povídám, ale jaký je váš důvod sem přispívat?

Thielli
Thielli 13.10.2023, 19:08:46 xxx.xxx.50.94
kometa:

Byla to nadsázka. 

To moje taky 😆

Někdy to sklo prostě nepropustí všechny myšlenky. Dialog je dialog. Mám ho nejraději ve dvou, to je prostor k naslouchání. A je prima, ze tu Kometa lítá častěji než kometa. 😉

Thielli
Thielli 13.10.2023, 18:11:30 xxx.xxx.50.94
kometa:

Alias  párek je v podstatě pro vegetariány. Protože masa v něm moc není.

Fuj. Jsem vegetarián a toto mi nabízíte? 🤨

Thielli
Thielli 13.10.2023, 16:06:04 xxx.xxx.50.94

Hnědá si musela svůj overal objednat na Bonprix. Jinak si to neumím vysvětlit.

Obrázek
Thielli
Thielli 13.10.2023, 12:02:51 xxx.xxx.65.248
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 13.10.2023, 11:36:04

Nikdo z nás to neví a nemá šanci se dozvědět.

Tak a to je přesně ono. 👍 

Zuřivě diskutujeme o nadnárodní politice a máme k tomu krom svého selského rozumu nikdy nepolíbeného opravdovou politikou jen dílčí validní informace. Politika byla, je a bude špína, protože se prostě čistě dělat nedá, to je sci-fi. Je to vždy něco za něco, je to vždy cesta za tím, co se vyplatí. I “blbé” manželství DVOU lidí je plné kompromisů, aby bez rozbrojů přestálo desetiletí.  

Thielli
Thielli 13.10.2023, 10:50:52 xxx.xxx.65.248
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 13.10.2023, 08:59:30

Tak a teď si vyberte. 🙂Dvě zkušenosti, dva názory. Resp. úžasní a společníci - v tom souhlasím. Jen ti dva, co znám, patří do skupiny “chodí za vámi jako pejsek”. No a s tou zkrácenou tlamkou - pokud budete pořizovat štěndo, bude to vždycky loterie. (Konec konců, loterie je to vždy, jen kurzové sázky mají jiné různé poměry.) 

Edit - já právě jedno chrochtátko znám ☹️  ale třeba je to výjimka.

Thielli
Thielli 13.10.2023, 10:25:40 xxx.xxx.65.248

Co já vím - závisláček. Štěně si může zvyknout na celodenní přítomnost lidí doma (právě s malými dětmi), pak se všichni rozprchnou do školek, škol, práce a on najednou bude 6-7 hodin doma sám a nebude to dávat.  Takže pokud by to byl váš případ - zvykat na samotu.

Já osobně bych si ale nepořídila plemeno, kterému bylo odšlechtěna polovina dýchacích cest. Je to zvýšená pravděpodobnost zdravotních komplikací, psovi se nedýchá nejlépe, za mne osobně je to špatně. I proto se dnes u těch nejdeformovanějších (buldoček) vrací zpět snaha jim zachovat alespoň pár centimetrů normálního čumáku. 

Thielli
Thielli 12.10.2023, 12:19:18 xxx.xxx.65.248
Zrzavci:

souhlasim.

Obrázek

Máte to špatně Zrzavcová. Já mám při koupání velmi malou spotřebu vody. Mně stačí ve vaně litr až dva a když si do ní lehnu, mám hladinu pod bradou. Když si vlezu do úzké vany u sestry v paneláku, odnesu jí pak do obýváku nasazenou na zadnici.