Jednak nemůžete napsat, že z vlastní zkušenosti víte, že je něco kvalitní. Rozhoduje složení a způsob zpracování. Dáváte do morčat odkaz na krmivo pro křečky. Morčata se rozhodně nemají cpát 40 % obilovin. Jen po tom tloustnou.
Je chvályhodné, že se chcete podělit o rady, ale pozor, ať nešíříte blbosti. Že něco morčeti chutná a že je zatím zdravé, ještě neznamená, že žere něco dobrého. Obchody jsou plné předražených směsek pro hlodavce a je v tom hromada odpadu a vy platíte za hezké obrázky na obalu. Nejzdravější strava pro morče je směs čerstvých travin, v zimě pak kvalitní seno doplněné o vyvážené dávkování vhodné zeleniny. (+ voda samozřejmě). Žádné směsky morče nepotřebuje. A když už mu chcete dopřát zdravé mlsání v zimě, pak volte to bezobilné, třeba toto:
Odpověď na příspěvek uživatele Jana z 18.10.2023, 14:56:42
No ta je tedy také krásná, to se musí nechat. Cenově ale vychází stejně jako ta Rukka a Hurtta a u nich je ještě pak výhoda, že mají pod břichem od krku takový podběh, který zachytí dost bláta odspodu… zase tahle víc schová krk (až hlavu)… takže na body 1:1
To je dilema, to je dilema…. že bych vzala tyhle dvě do města na klidné vycházky a dvě Rukka do lesa? 8 tisíc za pláštěnky…. Pfff co je to pro mě… 😂😂
Já sázím boty, že je tam ten algoritmus pro navyšování cenu při zájmu. Kupovala jsem dřevěnou boudu na lodžii. Na zoohitu za 3800 na bitiba za 3800, a protože mám na zoohitu účet, podívala jsem se na ni druhý den znovu, byla stále za 3800. Za dva dny, že to koupím. zoohit 4300, bitiba 3800. Koupila jsem na bitiba. Za měsíc kontrola jen tak pro zajímavost a zoohit cena 3800.
Ty obchody jedou zásobování ze stejného skladu. Tohle cenové čuňáctví (čuníci prominou) nemá s aktuální slevovou akcí na pláštěnky nic společného.
edit - ještě když jsem žila v cizině a vyráběla co dva týdny létáním nechutnou uhlíkovou stopu (hanba mi - ale máma byla nemocná), byla to běžná praxe u letenek. S kolegyní z práce jsme to testovaly. Ona zadala poprvé, já po čtvrté. Stejný let, stejná společnost, stejný čas, jiná cena…
Odpověď na příspěvek uživatele Lily z 18.10.2023, 13:28:42
Na Zoohitu nakupuji často, ale víte, co mi teď opakovaně udělali? Že když jsem si prohlížela něco dvakrát, zvedli mi při třetím náhledu cenu. A za měsíc byla cena zase jako předtím. Byly to drahé položky. Třeba teď u té pláštěnky se to stalo zase. Podívejte na ty cenové disproporce. Dříve to bývalo to tak, že s velikostí rostla cena nebo byla cena stejná bez ohledu na velikost. Už jsem slyšela, že to některé e-shopy takto dělají. Co si o tom myslím, je nepublikovatelné.
No jo, no díky všem. 🙂 Mám pro holky vše od Rukka nebo Hurtta… pokaždé, když jsem chtěla ušetřit, skončilo to jako vyhozené peníze. Tak “fpoho”, já ty čtyři tisíce mám, půjdeme zase do vyzkoušeného 🙂 Co bych pro ty pusinky neudělala. A přesně. Nechci kapuci s kožíškem a zlaté botičky, chci funkčí prádlo. 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 18.10.2023, 13:01:23
“královské pudlice mají také elegantní postavy”
Há, ha ha HE 🤣 eh… hihihihii 😂 😄 🤣 haha… kuck kuck…
Tak jestli má naše hnědá elegantní postavu, pak já jsem Brigitte Bardot. Je na čase, abychom se u vás stavili na kafe a konečně vám ukázali, zač je pudla loket.
Zkušenosti nemám,ale neměl by něco Samohýl exlusive? Kupuju od nich pro buldočku,a vím,že mají i pro velké psy. Zkuste mrknout
Tak bohužel. Už jsem proběhla. Buď igelit nebo zateplené... ☹️ Igelit je tak na kolem domu ve městě, ne na dvě hodiny do lesa za deště ☹️ Ale díky. :-j
Ještě jednu síť sem hodím. Nevím nakolik budu úspěšná, protože to vypadá, že sem chodí samí majitelé psů a nikoli fifinek. Ale třeba…
Pudl se neumí moc vyklepat z vody. A mí mokří pudlové v dešti trpí přechodnou nefunkčností pohybového aparátu a třesem k tomu. Pláštěnky máme, ale jsou už trochu jeté a i po vyprání brzy zase smrdí jak psí kšíry = uvažuji o nových. Nemá někdo náhodou tip na funkční pláštěnku (bez nohavic!), která se hned na psovi nepřetočí, nepromokne skrz naskrz, nesváže ho do kozelce tím, jak nepadne, nebude se mu motat do končetin tím, jak mu nepadne a nebude ve velikostech 55 a 60 stát kolem dvou tisíc za kus? (Takové máme, jen si říkám, zda mám vyhodit do vzduchu další čtyři tisíce, no… 🙄)
Mohu se zeptat, proč se koupe nemocné morče? Z logiky věci by mi spíš vyplývalo nemocné nenamáčet, ale třeba to má nějaký důvod?
Bylo to autorem špatně podáno. Nemocné morče se nekoupe z důvodu očisty. Morčata však trpí na různé kožní problémy a pak je nutné pravidelně postižená místa koupat v léčivém roztoku dle zadání veterináře. Pokud morče nemocné není, rozhodně by se nemělo koupat jen tak, aby více vonělo…
Inu dobrá, děkuji vám za vaše příspěvky i když s nima teda nesouhlasím. Nevím proč by nemohla mít fena bez papíru štěňata, není méně cenná. Znám spoustu takových fen, i v inzerci je mraky štěňat bez PP a je to plné právo majitele psa jak s ní naloží. Ale nenapsala jsem, že chci mít od ní štěňata, byla to úvaha.
Ale dobře, existuje nějaky vyšetření u veterináře který by mi odhalil případné vady feny nebo se to musí udělat až u štěňat?
Tak já to ještě přepíšu více polopatě. Jako reakci na váš nesouhlas. Představte si, že si vyhlédnete štěně bez PP. V inzerátu bude “již narozená štěňátka k zadání”. Tak si ho rezervujete. Majitel bude chtít rychle odbyt, takže v osmi týdnech, někdy v sedmi, vás rád uvidí. Ukáže vám krásnou dalmatiní mámu ve vzorovém kotci a kolem sladké drobečky. Dostanete kupní smlouvu i očkovací průkaz, kupní smlouva bude vágní - prodej koupě za tolik a za tolik, ale platná. Přinesete si své štěstí v dece domů. A za dva dny zjistíte, že štěně k vám běží jen když vás vidí, že na něj máváte…jinak se bude batolit, skotačit… A vy teprve doma zjistíte, že je hluché. Čeká vás dvanáct, patnáct let s hluchým psem, takže úplně jiný režim. A vsadím boty, že se budete cítit podvedená. Majitelka vám řekne, že to nevěděla a psa zpět nechce. Nebude registrovaná jako CHS, takže nemáte šanci varovat ostatní, nemáte šanci si nikde stěžovat, reklamovat.
Máte pravdu, že inzerce jsou plné bezpapírových psů. Ale to je jen půlka statistiky. Druhou půlku se nikde nedočtete - kolik z těch bezpapírových “čistokrevných” psů už stálo nové majitele peněz za léčbu. Ano, i papíráci jsou nemocní a ne málo, ale o tom jsou tu jiná vlákna. Podstata je však stejná. Laxní přístup k zdravotním vyšetřením a u množíren pak bezskurpulózní touha po zisku.
Proto jsme tu na vás prakticky všichni reagovali jednohlasně. Věřte nám, prosím.
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 17.10.2023, 19:06:48
A dostane pod stromeček zastřihovač vousů? 😀
Ale teď vážně. Jak mu voní tlamka? Já totiž, pokud holkám nechám na tlamě poporůst srst, během několika dnů pak ty záhyby pysků voní jako dva týdny nemáchaný kuchyňský hadr… 🤮
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 17.10.2023, 14:09:11
Posíláme dlouhé něžné pohlazení. 😟 Pupínkovi.
Hnědá jednou jako štěně zaryla tlamou do zemního vosího hnízda. Běžela pak přes silnici, přes velkou silnici mezi tramvajemi a auty. Zastavila až doma před vchodovými dveřmi a v kudrnách jí bzučelo ještě několik zamotaných kusů.
Tak žádné zahálení a pěkně Yodu obkládejte chladivými polštářky ze všech stran.
Dík za palec, ten povel fakt funguje. Pravda, při jeho zahulákání jsem opět středem pozornosti, což nesnáším, (nemůžu se dočkat, až k nám konečně dorazí ta móda šatů od hlavy až patě s mřížkou přes oči), ale povel se natolik vymyká svou zvukomalbou všem ostatním, že se ho obě bravurně naučily. 🙂
Asi vás nikdo nebude odsuzovat za to, co už se stalo bez vašeho vstupu - tedy pořízení psa bez PP. Ale spíš se nabízí otázka, proč chcete štěňata na feně bez PP? Proč je chcete, i když víte, že se tím můžete dostat na tenký led. Dejte si na váhu - budeme mít štěňata - hurá! proti druhé misce… byť jen jedno jediné bude mít zdravotní problém. Jeho majitelé budou platit za veterináře, zvíře bude nějakým způsobem trpět… jak vysoko si stojí vaše miska?
(Nepíšu si o odpověď sem veřejně, vy si na to musíte najít odpověď sami a podle toho se rozhodnout).
Jsem zvědavá, jestli se tohle neustálé hledání zahozených svačinek někdy zlepší.
Nám se nezlepšilo 😂 Zlepšila se ovladatelnost, z huby to pustí na povel “NEŽERETOTENPES!!” protože vědí, že když to pustí, hned kliknu a ony mohou naklusat pro odměnu. Ale hledají FURT. 🙄 neboli stále..