- Příspěvek #158565
- Nahlásit
Espiro, Varaxi, ostatní… plníte mu sen. Je středem vaší pozornosti…
Espiro, Varaxi, ostatní… plníte mu sen. Je středem vaší pozornosti…
Tak ještě jednou kopíruji svůj starší příspěvek:
Viděla bych to tak. Internetové diskuse jsou pro někoho lékem na osamělost. I negativní reakce je reakce a reakce je vždy lepší než ticho vlastního bytu, je lepší než míjení nebo dokonce vyhýbání se ostatních lidí bez zájmu. Ale je to dost smutný pohled, když někdo za každou cenu se na sebe snaží strhnout pozornost alespoň takto. Přála bych takovým lidem skutečný zájem, alespoň jednoho přítele nebo cokoli smysluplného, co je odvede od tohoto nedůstojného projevu.
Jinými slovy:
Každá z vás, která zde reaguje (jakkoli), projevuje zájem člověku, který jinak nikoho nezajímá. Proto tu je. A bude tu tak dlouho, dokud tu pozornost bude mít.
Musíte to nahlásit. Hned. Nic jiného nefunguje na tento přístup. Někdy ani to ne…
Jakože tlustá to krev a mlíko? Ale ona není tlustá. 😀 ona má i vidět páteř když je ostříhaná. Ale je bachratá, prověšená a s hromadou kůže… tak vypadá tlustá, chudinka. 🙄🙄😆
Yoda má něco špatně? No vidíte, to zase vůbec nevidím já, pro mě je hotový šlechtic…
Konečně chlad a vláha. Krásná vycházka, běh louží, radostné hrátky.
Poslední dvě fotky jsou sice opět mizerné, nicméně dokládají Xerxovic fatální omyl při tvrzení, že pudlové mají hezké postavy 🤣 tímto máváme hnědou tlapou krásnému Yodovi i jeho úžasné paničce. 🙂
Díky moc. Myslím, že můj boj je proti tomu vašemu leda tak šermování klacky na pískovišti.
A k tomu povelu. On je v Prahe praktický. Je tu mnoho lidí. A hodně jich na ulici jí. A teď si to představte. Míjí mě muž, který do sebe souká kebab. Já houknu: “Nežer to!” On se zastaví, otočí, prohlédne si mě a řekne “…se podívej na sebe… a mně budeš říkat, ať nežeru?” 🙄
Xerxovi, copak po vašich dokonalých fotkách člověk muže vložit svoje šmudly?
🙈
Jsem chtěla dát jednu z večerního myšilovu… no tak ji dávám no. Někdo po vás jít musel… 🤷♀️
hmn:Thielli, tohle by právě mohl obejít ten povel “pejsek”, tedy naučená reakce na povel (=pro psa návod, jak se má chovat), bez ohledu na toho druhého psa.
hmn, právě u toho jsme začínali. Na začátku to i fungovalo. Dokud proti hnědé ten “pejsek” nevystřelil na flexině třeba. Pak už “pejsek” pro ni znamenalo problém = startuj. Tak jsme to přestali říkat a šli jen do zastavovacího povelu. Brzy ten samý scénář. Jakékoli moderované navození situace setkání se psem si vyhodnotila: “no, jde pes… a co? já ho vidim. A ty tady šišláš, že jde pejsek, jako bych byla slepá. Proč mám stát? Hergot, že to bude zlej pes! No jasně. Útooook!”
Zato když nedělám vůbec nic, dělám úplně slepou, nedávám najevo, že je rozdíl mezi míjením psa nebo pařezu… je v klidu a jde si po svých.
Musím ale neustále hlídat těch pár jedinců, na které je vysazená, tam to točíme obloukem a musím i na dálku hlídat ty cizí a než k nám dojdou, mít jasno, zda to bude oblouk nebo pařez.
Ronja s motejlem:Thielli, jaký byl figurantský nácvik?
Proběhl na výbornou. Závěr je však konečná. 🙄
Vše jak podle knihy. Hra s hnědou, její pozornost, klik odměna, klik odměna. Pomalu se blíží Koudy figurant, hnědá se na něj podívá, Koudy zastavuje a stojí, hnědá pohled na mě klik odměna, pak ještě jednou, zase ho krásně zastavila pohledem a obrátila pozornost ke mně. Skvělé. Rozpouštíme kroužek, máváme si z dálky s tím, že příště se zase posuneme blíž. Necháme je odejít, jdou dom kolem našeho domu.
Po chvilce i my s hnědou jdeme domů. Hnědá se blíží k místu, kde před chvílí prošel Koudy, dojde na to místo, natáhne do nozder, nadme se jak airbag, napne kšandy a vyfrkne - "teď tu šel ten zpropadený čokl - KDE-JE ?!?!?!
A bylo jasno. Ona ho při tom cvičení NEPOZNALA 😲
To cvičení je na vizuál. Hnědá nemá problém s valnou většinou psů, pokud tito si hledí svého a nepošlou k ní signál strachu. Takže viděla “nějakého” psa a byla v klidu.
S F. Šustou jsem to kdysi rozebírala, že vizuální cvičení nejde narvat na reakce na pachy.
Takže jsem zase na začátku.
Ale že jsou majitelky Koudyho skvělé holky, půjdou na to s námi od lesa. Doslova. Tím nejpřirozenějším způsobem. Kývly na společný výlet za město, do lesů a luk, kde bude dost prostoru. Hnědá bude zprvu běsná, jak ho ucítí, ale když jim oběma dáme dostatečný prostor, třeba po hodině zjistí, že jde voprd a že Koudy je vlastně úplně v pohodě. Koudy jí nikdy nenapadl, je jen bázlivější. Dáme jim oběma takový prostor, aby zůstali v klidu. Stopovačka pojistka samozřejmě.
No jestli my si vůbec umíme představit, co ona v lese v noci v hamace slyší, když toho dost slyšíme i my. 😂 Viděla bych to podobně, jako kdybychom si my ustlali na zemi v deštném pralese. 😄…jak “klidně” by se nám usínalo.
Z tohoto důvodu důrazně ☝️doporučuji na příští výlet do krosny přibalit níže zobrazený produkt. Jestli jí pustíte Dvořáka nebo Vivaldiho, už nechám na vás 😄
Ještě vy mě zlobte. 🤨😄
Nic se nemotá, jen když myju už osmý půllitr, připadám si opravdu jak hospodská. Umíte si představit tu pohodu, kdyby měl pes třeba jen jednu nohu? Mylo by se to rychle, neposkákal by vás, nepřesazoval by na zahradě rostliny…
K tématu instituce, státy, migrace a vše okolo, co se zde probírá za mne jedno doporučení knihy ještě ze studií:
https://www.databazeknih.cz/knihy/proc-staty-selhavaji-220539
Na dlouhé zimní večery dobrá. Něco se dle mne zbytečně opakuje, takže by mohla být stručnější. Osobně ji považuji za dobrý střípek do mozaiky, podnět k přemýšlení, nikoli jako dogma. (Vlastně žádnou z přečtených knih tak neberu. Jestli je však pro mě nějaká kniha svatá, jsou to Pohádky Oscara Wildea).
A vůbec, kdybych byla milionářkou, skoupím na Šumavě nebo v Jeseníkách nebo v Beskydech všechny volné pozemky, oplotím je desetimetrovou zdí proti vstupu člověka, udělám v ní jen bezpečnostní rámy, které dovnitř a ven pustí jen srnce, žábe, motýle, zajíce, liške, hade, veverke a hlavně staré a nikým nechtěné čokle.
Mezi ně se ubytuji a nehnu se odtud, dokud nebudu ve stadiu, kdy mnou budou prolézat žížale.
Nejsem milionář, chodím v hadrech, jen ty čokle mají vesty za dvaapultisíce lomeno kus. Nemám instáč, nemám FB, nemám twitter a Láďu Hrušku nesnáším. 🤣
Je to dobrá pomůcka, když nechcete celého psa tahat do vany a když hadřík nestačí… nalejete vodu, umyjete nohu jak v hospodě půllitr (jen kartáč je obráceně), otřete ručníkem a nazdar….
jo a zapomněla jsem napsat, že při tom řeknete asi tak dvacetkrát “stůj už konečně chvíli v klidu”.
No tak stejně jako mají vidláci v základní výbavě holiny, my měšťáci máme v základní výbavě myčku nohou.
(A tímto prosím vidláky, aby po mě neházeli ledovými slovy, protože vy vůbec nevíte, jak ráda bych byla také vidlačka… 🙄)
/Made in Praha, design Thielli, inspired by Paw Plunger, components: spare bucket of XXL křupky and two pieces of industrial dishwasher brush/
Zrzavci:Planeta možná, ale živočichové rozhodně nikoliv. nevím, zda se mají dobře všechna ta zvířata, která přišla o svůj normální životní prostor a jsou nucena žít v blízkosti, či uvnitř měst a průmyslu.
Přesně. Planeta si s námi poradí. Mě drásá to, že člověk dobře ví, co je bolest, utrpení a omezení, takže také moc dobře ví, že je těm milionům zvířat způsobuje. Důvod - nikoli náš hlad, ale naše konzumentská rozežranost. A to utrpení rozdáváme v násobně větší míře, než přirozený výběr a přírodní živly dohromady. Že jsem jako člen lidské populace pod tímhle podepsaná, za to je mi opravdu víc než do breku.
Po mnoha a mnoha tisícikorunách vyhozených za “blbé” hračky u nás vede:
- puller https://www.puller.cz/puller/
- becco míček (je krásně měkký, my máme modré, malé, holky je dobře vidí a baví je je chvíli “žvýkat” než ho pustí k dalšímu aportu https://www.spokojenypes.cz/becoball-eco-micek-pro-psy-modry-vel-s/?utm_campaign=zbozi_srovnavac&utm_id=zbozi_srovnavac&utm_medium=srovnavac&utm_source=zbozi&utm_term=95045
- “kulatí” plyšáci (všechny matky kolem okradly své vlastní děti doma a přinesly mi sadu Angry Birds (tykovéhle: https://www.mimibazar.cz/inzerat/101244683/billa-plysaci-angry-birds )
- a pak ještě mají rády, když jim dám dobroty do lahve s dírami a ony ji kutálí a vysypávají. Použila jsem tuto z Decathlon, je pevná, nahřátým nožem jsem vyřízla otvory, pak jemným smirkem zabrousila. https://www.decathlon.cz/p/turisticka-plastova-sroubovaci-lahev-ecozen-mh-100-0-8-l/_/R-p-345404?mc=8797897&gclid=EAIaIQobChMI9bLI9NqBggMV4vqUCR10RA4FEAQYASABEgI-5_D_BwE
Oblíbenou a všude dostupnou hračku - větev nedovolujeme od doby, kdy si o ní černá roztrhla hrtan.
Úplně nejraději však mají honit mě a štípat za spoďáry. Odkaz na spoďáry vám nepřidávám, nevím, jakou značku preferujete.
Claudi23, ještě vám napíšu jednou, protože tu o morčeti píšete více… Morče je opravdu samo nešťastné, i když to vy vůbec nepoznáte. Je to jako kdyby dospělí vzali nějaké dítě, dali ho do krásného pokojíčku, kde by mělo by každý den spoustu dobrot, hraček, ti dospělí by ho chodili hladit - ale NIKDY by si nemohlo jít hrát s jiným, stejně starým, kamarádem.
Nevím, jak staré vaše morčátko je, nevím, zda by vám rodiče dovolili ještě druhé, ale pokud by to šlo, aby byla dvě, pak mu toho kamaráda pořiďte. Vy budete muset více čistit a trochu více krmit, ale vaše zvířátko bude šťastné. Pozor jen - musí být sameček a sameček nebo samička a samička. Pořizujte od chovatele (jsou tu inzeráty), ne ve Zverexu.
U nás bydleli 4 kluci, vždy dva a dva spolu. Všichni se dožili zhruba 7 let. Na fotce jsou dva z nich, jmenovali se Smetáček a Perlík.
Nejsem tu od toho, abych kritizovala jen tak pro nic za nic. 🙂 Ale musíte byt opatrná při zveřejňování rad. Já jsem to jen opravila tam, kde byla špatně formulace nebo chyba. Ať se vám s morčaty daří. 😉
Musíte se obrátit na administrátora.