Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 25.10.2023, 12:19:48
Stoupám si do opozice 🙂 pokud malý cholerický pes potká jiného, který zůstane v klidu a bude ho ignorovat, nevěřím, že až ho potká zase, bude malý rovněž v klidu. Tam se shodujeme, to jsou ty další nevyžádané chrchle. Ale pokud klidný pes vyletí na cholerika, cholerik pojede příští setkání ještě s větší razancí. To je má psí statistická jistota.
hmn to trefila. Ale je to nereálné. Nahozené udice konfrontačních výroků od podobných lidí jsou TAK LÁKAVÉ, že vždycky někdo podlehne… konec konců o tom je závěr výborného filmu Seven.
A dodatek - rovněž si nemyslím, že by šlo o hlupáka. Ale zase platí: zoufalé ženy dělají zoufalé věci. Myslím, že muži to budou mít podobně.
Také mám většinou názor "na hrubý pytel, hrubá zaplata. Jen už to trvá dlouho a nějak se dámy předvádějí, která si kopne sofistikovaněji. U některých mě to překvapuje. Některé už tu několikrát vyzvaly - nereagujte….asi tak.
Ale jo. Souhlasím, že je čas už složit zbraně. Ať už mise “sebevraždy vlastního účtu pana N.” bude opravdová nebo jen další demonstrace. Ať už sem bude chodit dál nebo ne. Pod starým esesáckým jménem nebo pod jiným.
Za mne by nebylo na škodu, kdyby sem chodili více i normální pesaři, muži. (Já vím, že oni ten dialog nepotřebují tolik jako naše pohlaví, no, co už...) Protože podle mě ta téměř čistě dámská společnost přitahuje právě takové typy, které si jinak do konkurence nezamindrákovaných mužů netroufnou. 🙂 Ale třeba se pletu. Jen úvaha.
Chtělo by to přesvědčit třeba manžela Dublinbarzoje, aby sem začal psát 😉
Milé dámy, ještě pořád si myslíte, že vaše příspěvky na účet N. jsou na úrovni ? Nebo už jste spadly na jeho úroveň? A je jedno jakým písmenem začínáte.
Ale ano, máte zčásti pravdu. Ale podívejte se na to jako s těmi našimi psy. Požádáte jako člověk slušně, pak znovu a zase znovu a nic. Tak se třeba i rozkřičíte, protože druhá strana na jiné odezvy nereaguje. A pes odběhne, pak zavrčí zlehka, pak znovu víc… a pak vyletí.
Takže jakkoli běžně takové úrovně nevyhledávám a snažím se do poslední chvíle o dialog, tak v tomto případě pokles úrovně zase za tak nepřiměřenou reakci nepovažuji.
Kdyby ten člověk zůstal v mantinelech zdejší debaty, která je mnohem více komunitní než jsou ty kanály stok běžné jinde, pak k té reakci nedojde. (A to se zde mnohdy názorově lišíme, polemizujeme, dokonce se i hádáme…)
Ať se na to dívám z jakékoli strany, vždy mi u přispěvatele, který se takto projevuje (protože on není první), vychází osobní problém. Vyrovnaný člověk nějak více či méně schopný plnit svůj život, nepotřebuje zpoza monitoru kopat. A pak zase odprošovat. Demonstrovat. Strhávat na sebe pozornost za každou cenu. A lidé, kteří sem z valné části chodí sdílet své zkušenosti, zážitky i prohry především se zvířaty, prostě mají omezenou kapacitu na toleranci takových projevů.
Zrzavci, teď mi tak přišlo na mysl, že termín “shluk molekul” je naprosto přesná definice pro určité jevy. Vemte si, jak takový shluk molekul dokáže potrápit, dostane-li se vám do konečníku… 🙄
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 24.10.2023, 15:21:57
Už ne. Nastoupila jsem kdysi jako angličtinářka na záskok na tři týdny, zdržela jsem se tři roky. Byla to výběrová škola s motivovanými dětmi, byla radost s nimi pracovat. 🙂
Jednou jsem měla incident s pánem, co vypadal jako Martin Maxa. Byl na psí louce v parku s překážkami, vodil tam po kladině své minipsy a řval na nás ostatní, ať si koukáme odvolat svoje čokly. (Ta louka je vymezený výběh pro volné pobíhání psů.)
Došla jsme k němu, vysvětlila, že je to veřejný plácek pro všechny psy a pokud by nás požádal slušně, na chvíli si psy zavoláme, ať si dají oni v klidu překážky. Řval dál, pak se otočil a odcházel. Řekla jsem něco o jeho neschopnosti vést normální dialog…
Otočil se, vrátil se ke mně, naklonil se nade mě několik centimetrů jako by se chystal k polibku, zvedl zaťatou pěst a vdechl mi do obličeje: “nebýt tady kolem lidi, tak tě… …ty totiž musíš být UČITELKA!”
Za námi v domě bydlí lidé se středním hnědým pudlem. Nemá blbou hlavu jako ta naše, zato nemůže jíst nic jiného než vařenou krůtu s rýží a za léky platí ti lidé tisíce měsíčně. Je s PP. A jeho hnědá barva ztratila ještě víc pigmentu než Thierry. Byl jak čokoláda, když ho přinesli. Teď je jak pět let stará čokoláda 😟
To nebylo myšleno tady, ale poslední dobou všude pořád čtu, že když psa odměňuje člověk pamlsky, tak to není ta pravá poslušnost, že pes musí makat JENOM na základě vztahu a i učit se má na základě vztahu a kdo to neumí, tak má k ničemu vztah. Že psi na pamlscích jsou jen feťáci, co čekají na dávku a tak.. Neříkám, že má pes dostat pamlsek vždy, nebo že by si neměl sednout i když nic nedostane. ALE… všeho s rozumem.
CHJO! Lily, to je občas kámen úrazu netové debaty, že dvojsmysly nejsou na první pohled rozeznány. Svým příspěvkem jsem myslela SVÉ pamlsky na dně zásuvky pracovního stolu. Co pracuji v kanceláři, devět z deseti žen má v posledním šuplíku vedle vložek čokoládu 🤣
Jinak - zrovna já jedu se psy na pamlsky neustále. Zkusila jsem omezit, zkusila jsem ty méně atraktivní a výsledek se záhy vždy dostavil - pokles motivace.
Jednou holky v lese seběhly do potoka vedle cesty, viděla jsem jen za travinami, jak radostně vrtí ocásky. Jsem popošla. Stály kolem úplně malinkého pruhovaného prasátka, čichaly k němu a zdravily ho.
Byla jsem najednou malinká jako to prasátko. Něžným, nejněžnějším hláskem jsem pudlíky přivolala a pak jsem dala sto metrů sprint za svůj osobní rekord.
Zvyknete si. Myslela jsem si, že na některé věci si nezvyknu, ale jde to. Už jsem to tu psala. Jsem opravdu ohleduplný cyklista. Pouštím auta před sebe v jednosměrce, držím se u kraje, opravdu u kraje, svítím jak vánoční strom, pouštím chodce na přechodech, ukazuju rukama směr, na helmě mám blinkry…
A už nepočítám, kolik pohlaví padlo na mou hlavu, kolik druhů chovného dobytka a podobně. Přijela jsem z ciziny, kde se k cyklistovi nikdo takto nechoval. Ale Prahe je Prahe. Na začátku mě vždy polilo horko, když na mě řvali, bušilo srdce a tak…
Ale zvyknete si… šlapu si v klidu dál, na zádech zase přilepenou tu pí-u… usmívám se a říkám si 🙂 tů mač testosteron aj tink.
Odpověď na příspěvek uživatele Lily z 23.10.2023, 17:47:12
💪👍 držte se. Dobře jste udělala. A až vás případně paní potká a bude na vás kyselá, nechte ji, ať se vypovídá a pak klidně řeknete: kdybyste spolupracovala vy, nebyla bych nucena spolupracovat s policií. Na shledanou.
Tak nevím proč nejde odkaz otevřít. Útulek Čtyřlístek pro hafany má v nabídce krásného velkého bílého pudla. Hned jsem jsi vzpomněla na Thielli, že by se jí hodil k děvčatům.
Bambule! ☝️😠 TOHLE NENÍ RUBRIKA “VESELÉ OKÉNKO”!!!