Aktuálně: 3 948 inzerátů206 541 diskuzních příspěvků18 210 uživatelů

Příspěvky uživatele

Thielli

Thielli
Thielli 28.10.2023, 10:30:40 xxx.xxx.242.84

Já jsem právě rovnou vždy řekla, že vystavovat nebudu, že si klidně vezmu křivozubku, ale že psi budou žít jako psi. Už jsem to tu kdysi psala. Samotná výstava se asi dá přežít, ale ta kosmetika předtím, to je prostě pro psa za trest. A za co? Nikdo mi nikdy nevymluví, že si to pes užívá. Umělé vůně, fénování a natahování srsti a hodiny v klidu při stříhání. 

Thielli
Thielli 28.10.2023, 09:54:35 xxx.xxx.3.173

Prateta měla bílou. Kousala. Ale to jsou vše opravdu jen pidistatistiky, dala bych na tu pudlí skupinu. Nechci tu sypat zavádějící informace. Stříbrné znam jen z dálky, oba co tu jsou, jsou bojácní.

Thielli
Thielli 28.10.2023, 00:36:16 xxx.xxx.242.84

No k tomu stříhání - záleží, co s ním bude nová panička vyvádět. Já holky stříhám sama a lidé se ptají, kam s nimi chodím. Investice do nástrojů cca 10 tis., ale mám dva husté králováky.  Holky jsou už naučené u toho ležet, dokonce chrápou. Hladím je a jedu strojkem, obracím je opatrně jako těsto. Na stojáka už jen srovnám, co leze a nůžkami stříhám nohy od kolena dolů. Na uši je znecitlivující pudr, ale i tak jsou uši opruz, to má Rapotačka pravdu. Ale zase - trháme jen zdravotně, nikoli na výstavy, takže rozhodně ne každý měsíc. 

I česání by nemělo být trápení. Já si sednu na zem, holky si dám mezi natažené nohy, hladím je střídavě rukou a hřebenem, žádné násilí, takže to trvá třeba hodinu. Je to ale můj kontakt se psem, není to něco, co je otravné a musí se to nějak přestát. Pes se na to trpělivě zvyká. Pomalu, s odměnami, láskyplně, žádné nucení a držení za nohu… Jednou - na začátku jsem hnědou vzala do salonu. Když jsem viděla ten tanec a pak i výsledek, bylo jasné, že tam byla naposledy 😀

Thielli
Thielli 28.10.2023, 00:19:26 xxx.xxx.242.84
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 27.10.2023, 23:14:08

Dělím se jen o to málo, co vím. Pohybuji se mimo výstavní kruhy, mimo klub, nemám fb (koneckonců, určitě existuje na fb nějaká pudlí skupina, tam by bylo asi dobré se přihlásit a všechny je důkladně vyzpovídat).

Vícebarevnou znám jen tu naší a tu bych fofrem poslala do polepšovny. 😂 i s paničkou. Takže na doporučení mám opravdu mizernou statistiku.

Za mě tedy jediná rada: nedejte jen na barvu, nedejte jen na barvu a zase nedejte jen na barvu. Není výjimkou, že barva bledne. Hnědá, červená - ty často obě ztratí do 5 let poloviny pigmentu, jsou to pak takové zaprané fusekle. To samé platí o blednutí fleků u vícebarevných. Ale stalo se mi, že jsme potkali v lese tmavě šedého střeďáka, ti lidé se ptali, kolik je naší Eliette a když jsem řekla, že šest, nevěřili. Protože i přes pár šedin je stále černá jak bota. Jejich tříletý pes vypadal vedle ní jako důchodce 🤣

Takže moje statistika: mám úžasnou černou, je to opravdu povahový poklad. Mám komplet vadnou hnědou, znám jednoho rozmazleného trpaslíka a za námi bydlí lidé s tím hnědým střeďákem, který je povahově poklad, ale nemocný až běda. Záněty očí, zažívání, kožní problémy. Všichni jsou s PP.  Tak si vyberte 😀

Thielli
Thielli 27.10.2023, 21:18:54 xxx.xxx.242.84
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 27.10.2023, 21:12:28

Vícebarevného má tchyně. Trpasličí fenku. Chytrá jak opice, tchyni má omotanou kolem prstu. Krásný pes, jen rozmazlený až to bolí. Naštěstí je dost v kontaktu s našimi čubami a ty jí pravidelně vysvětlí, kde jsou hranice slušnosti 😀 Je zdravá jako řípa. Kdyby při aportování nenabourala do lednice, vidí veta jen při očkování.

Obrázek
Thielli
Thielli 27.10.2023, 21:01:42 xxx.xxx.242.84
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 27.10.2023, 20:31:00

Milá Doron, myslím, že pokud jste zakopla o mé příspěvky, pak určitě víte, že hnědý pudl neriskovat 😀 Stejně tak jsem slyšela, že (velcí) aprikoti na tom nejsou vždy nejlépe se stabilitou povahy. Kolem tu běhají ale tři červení střeďáci a jsou to úplní pohodáři. Za mě - jednoznačně černá. Střední pudl je pro začátečníka ideál. Není to úplný prťavka, ale dá se snadno unést. Je to pes tak akorát 🙂

Já bych šla přes stránky klubu chovatelů, dohledala si chovatelské stanice a napsala jim, zároveň sledovala plánované a očekávané vrhy.

https://kchp-krycilisty.wbs.cz

Povinná vyšetření pro střeďáka: prcd-PRA OptiGen test, luxace kolenního kloubu.

Variantu vidím ještě ve vodním portugalovi. Přeji vám šťastnou a hlavně neukvapenou ruku… 😉

Obrázek
Thielli
Thielli 27.10.2023, 16:23:30 xxx.xxx.3.173
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 27.10.2023, 16:21:22

Já bych házela vostopět 🙄 ta prosolená břečka tady…. Pořad koupeme a mažeme tlapky 😯

Thielli
Thielli 27.10.2023, 16:18:01 xxx.xxx.3.173
Xerxova:

stále rostou, tak dlouhou sezónu nepamatuji… Já už vyhlásila embargo na sběr - už se jenom kocháme. Zásoby dostatečné, tak proč je trhat. 

To jsou stráně směr Máří či Ořešník?? Nejvíc hřibů jsem zažila v podobném kopci pod Poledníkem - a taky jsme je tam nechávali, neb jsme šli nalehko a nebyly kam dávat…

Paní Xerxova, vy už mě zase trápíte 🙈🤪

Já letos viděla houbu jedině na dřezu. 🙄

Thielli
Thielli 27.10.2023, 16:18:01 xxx.xxx.3.173
Xerxova:

stále rostou, tak dlouhou sezónu nepamatuji… Já už vyhlásila embargo na sběr - už se jenom kocháme. Zásoby dostatečné, tak proč je trhat. 

To jsou stráně směr Máří či Ořešník?? Nejvíc hřibů jsem zažila v podobném kopci pod Poledníkem - a taky jsme je tam nechávali, neb jsme šli nalehko a nebyly kam dávat…

Paní Xerxova, vy už mě zase trápíte 🙈🤪

Já letos viděla houbu jedině na dřezu. 🙄

Thielli
Thielli 27.10.2023, 14:43:12 xxx.xxx.65.248
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 27.10.2023, 14:22:27

Já na něj nereagovala. Byla jsem ale jedna z brečících, dokonce iniciátorka plaček 🙂. Tak jsem zopakovala po čem byl ten můj pláč 🙂 Nic víc.

edit -  A formuluj přesně bylo myšleno na pokračování mého textu. Zopakovala jsem přesně důvody mých slzí. Já tu nikomu netykám 🙂  

Thielli
Thielli 27.10.2023, 11:59:14 xxx.xxx.65.248

Tak už je máme. Pro všechny, kdo jedou ve značce RUKKA - oproti původní mi připadají trošku větší (což není na škodu). Vzala jsem míry jako předtím, pláštěnky jsou vofous větší. Jsou nádherné, Mají jedno jediné velké nepodstatné minus - podvozek je také žlutý = budou brzy flekaté, protože pořádně vyprat to nepůjde. Zato límec je střižený mnohem lépe, schová víc hlavu. Přiložena modelka. 

Obrázek
Thielli
Thielli 27.10.2023, 11:50:16 xxx.xxx.65.248
Orionka:

Tak teď už tomu vůbec nerozumím. Bulíte tu po mužích v diskuzi a když se objeví, tak ho vyženete ? Chybí témata? Začíná tu být nuda. 

Orionko - slovy Petra Nárožného z filmu Ten svetr si nesvlíkej: “Formuluj přesně” 😄

Ano, bulím tu po mužích. Po mužích, kteří se sami věnují chovu zvířat, kteří mají co říci, chtějí sdílet své zkušenosti a kteří vedou především konstruktivní dialog. Ano, takoví tu chybí. Někdo, kdo plácá páté přes deváté a jehož zdroji jsou názory posmetané na diskuzích všeho druhu, takový člověk tu nechybí (a je úplně jedno, zda je to muž nebo žena). Pro mě je tohle diskuse o chovu zvířat a to tlachání kolem je jen nadstavba. Většina, která sem píše, píše o svých zvířatech a k tomu se navíc občas baví i jinak.

Thielli
Thielli 25.10.2023, 15:26:56 xxx.xxx.65.248
Fikovnice:

Roste tam pololegální obchodování, ne?😀Šperky, malby, talismany a tak.

Nebo spíš legální.

Každopádně za mě vždycinky “konvalinka roste”…😉

Tak už jsme tu trochu jako v Hrabalovi… 😄 …se šípkovou 😠 …se zelím!

Já myslím, že hodně už toho bylo v centru zatrženo. Ale nevím, já jako Pražák do Prahe nechodím. Držím se křečovitě svého zeleného kraje, i na doktora raději čekám měsíce v cyklisticky dojezdové vzdálenosti, tuhle už mi v tramvaji někdo radil, jak si koupit lístek… Ideální procházka starou Prahou je v létě mezi čtvrtou a pátou ranní. 

Lidi tak nesnáším, že už vzdávám to jediné, co Praha jako poklad nabízí… kulturu. Koncerty, divadla, tanec, balet, opera… Nevím, jestli se ještě vůbec vejdu do šatů na tyto příležitosti, tepláky na ven s čokly mají gumu. 😂  

Thielli
Thielli 25.10.2023, 14:55:28 xxx.xxx.65.248
Odpověď na příspěvek uživatele Espiro z 25.10.2023, 14:45:11

☝️ Dycky rozmarýna! 😂

Jinak na pražským mostě - vůbec nic neroste.

Thielli
Thielli 25.10.2023, 14:21:11 xxx.xxx.65.248
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 25.10.2023, 14:12:32

Díky, past ne. Je to zahrada na chatě, záhony tam dávno nejsou (seli my, sklízeli jiní). Trpělivě rozhrabuji krtince a dosévám trávu. A myslím na toho krásného plyšáka pod zemí… Jednou ho načapala černá venku a on před ní utíkal a tak strašně plakal, tak hrozným pištivým hlasem, jako by ho měla v hubě… , no jasně, že jsem černou zastavila a nechala krtka zmizet doma. 🙂 

Thielli
Thielli 25.10.2023, 12:36:43 xxx.xxx.65.248

A jinak - já mám na zahradě krtka. Ryje jak o život. Dle babského návodu jsem teď do jeho děr nacpala pudlí ostříhanou srst (jakože na zapuzení) a moje sestra, když to viděla, mohla se smíchy potrhat, říkala, že je ode mě milé, že ji posílám na zimu zateplovací vrstvu…. a jak úplně vidí paní krtkovou, jak svému choti z dodaného materiálu štrikuje hebký černohnědý pulovr.