Aktuálně: 3 948 inzerátů206 540 diskuzních příspěvků18 210 uživatelů

Příspěvky uživatele

Thielli

Thielli
Thielli 31.10.2023, 19:18:41 xxx.xxx.242.84
Sardullah:

Jako je až neuvěřitelné, co někteří páníčci se svými psi dokážou. Ano , fascinující…

Ale jako majitelka medvědoidních psů,  v případě psích kluků… jsou to zlatíčka, kteří ale mají delší vedení a nejsou …jak to říct kulantně…nejostřejší pastelka v penále…mě nejvíc baví video…tanec s novofundlanďanem…jo oproti borderám a spol je to spíš taková “chráněná dílna”, ale pro mě je prostě tohle top, co mě vždycky pohladí na duši…ano tohle jsou přesně moji psi, žádný akční torpédo, co splní každý povel ještě snad ve stádiu myšlenky, ale prostě takový trdlo makový, co vás ale neustále oblažuje tím svým láskyplným pohledem…někdo to kdysi vložil jako odkaz ještě na fauně, tak už taky možná znáte…

https://www.youtube.com/watch?v=ZChqmn4v1BM

Sardullah, děkuju za to pohlazení po duši. Dnes ho opravdu potřebuji. Video jsem neznala. Já, už dnes prakticky abstinent, piju právě skleničku černého piva na uklidnění. Je mi do breku. Odpoledne na procházce mi chybělo půl vteřiny od odvrácení maléru. Viděla jsem z dálky fenu, kterou hnědá nesnáší. Povel stůj, klik, pochvala, pamlsek, sahám na obojek, abych hnědou připnula. Ta cizí fena najednou štěkne. Hnědá se otočí za zvukem a já už vím, že je vše ztraceno. Útok, pysky nahoru, pak něčí zakvičení. Pak psi u mě. Nevím, zda to zakvičení bylo od té cizí feny nebo od toho, jak majitel švihal po hnědé vodítkem. A pak na mě řval. Dvě minuty v kuse bez nadechnutí. Chápu ho, že řval. Řval oprávněně, podělala jsem to. Řval ale ať okamžitě vypadnu, ať nečekám, až si svou fenu zkontroluje, řval, že si veterinu zaplatí sám. Řval, že je policajt a že mám štěstí, že neměl zbraň, protože příště jí použije. Cizí fena žádné zranění neměla. Hnědá cvaká zubama a pyskuje, řve, ale nikdy žádného psa nepokousala a že byla v pozici, že mohla… Chlap řval a nenechal mě se omluvit, nenechal mě se zeptat, kam až sahá jejich rajon, abych věděla přesně, kde hnědou prostě nesmím pustit, jen řval, vyháněl mě a odmítal se bavit. 

Chápu jeho zlobu a nejvíc je mi líto té feny, která má kvůli mě ten zážitek. Zároveň mě děsí, že někdo, kdo je u policie, není ani po pěti minutách od incidentu schopen se zastavit, vyslechnout mě a pak mě klidně poslat do pihele. 

Rajon jsem si nakreslila pomyslně prstem na mapě a hnědou tam prostě nepustím z vodítka, o tom žádná, ale je to tedy fakt beznaděj, když máte psa, který sto psů mine absolutně bez reakce a pak jsou dva nebo tři, kde mozek úplně vypne a vy se na minutu stanete tím, kdo způsobí újmu druhému. Škoda, že v Praze nemáme také zeď nářků, stála bych u ní dnes celou noc. 😔

Thielli
Thielli 31.10.2023, 14:32:36 xxx.xxx.65.248

U nás plyn. Tedy hořáky plyn, trouba elektřina. Já na plamen nedám dopustit. Na dovolené, kde jsou ty placky, se u plotny výrazně trápím. V nejlepších restauracích se vaří na plynu. A taky s litinovými pánvemi. Na tu taky nedám dopustit. Ta tu bude dávno potom, co já tu už nebudu. Všechny ty dokonalý novátorský povrchy jsou prima leda tak prvních pár měsíců. …jo a psala jsem už, že jsem stará? psala… no, jsem stará (škola) 🙄 

Thielli
Thielli 31.10.2023, 13:40:53 xxx.xxx.65.248

Doplním k té potřebě mazání - jak Balu píše, ne každý pes to mazání potřebuje, také záleží, kolik času v té břečce jste. Naše hnědá měla tlapy dlouho OK, stačilo mytí, černá okamžitě prsty rozpraskané. Dokonce, když viděla silnici s rozježděným sněhem, nechtěla přes ní jít, hledala, kudy to obejít. Takže za mě - kontrolovat paciny a podle toho se rozhodnout, zda mazat nebo ne. Naší černé to viditelně pomohlo. Sama nejsem příznivcem zbytečné kosmetiky ani u sebe ani u psů. Čím méně, tím lépe. Ale ta sůl je opravdu agresivní, pokud jste venku také třeba dvě hodiny v kuse, kdo ví, jak na to ta jejich kůže reaguje.  

Thielli
Thielli 31.10.2023, 11:34:58 xxx.xxx.65.248
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 31.10.2023, 09:58:11

Držíme palce s tím naučením. Nám se nedařilo, když hnědá byla nemohoucí. Dokud nebyla jinde zábrana, pořád skákala, i když měla vedle postavené široké neklouzavé (s kobercem) schůdky na míru. ☹️ Pokud to bylo pod dohledem, šla spořádaně po schodech, ale jinak - šup nejkratší cestou a to i přes obtíže, přes bolest, nebo i zůstala viset napůl…

Thielli
Thielli 31.10.2023, 11:30:37 xxx.xxx.65.248

Dobrý den, jsme Pražáci ☹️, takže prosolená břečka je naše každoroční trápení. Důkladně omýt po každé vycházce je bezpodmínečné. My i mažeme balzámem na tlapky, podle potřeby třeba 2-3x týdně. Ten balzám pro psy má hlavně výhodu, že se vsakuje, než bys řekl švec a jednak předpokládám, že neškodí, když si ho pes lízne. Protože samozřejmě po namazání si pes chce nohy olízat. Většinou povalíme na gauč, namažeme a pak deset minut drbeme na břiše, než se vsákne vrstva. 

Thielli
Thielli 30.10.2023, 18:24:53 xxx.xxx.242.84

Při promenádě příhodně počkala, přelstila přísné pozorování, pozřela podezřelou prasárnu. Průšvih predikován. Potvrzeno. Prosta průjmu, přesto přišly prdy. Pohodlně podložena polštáři pouští plyny potichu, polohlasně, prudce… pokoj průběžně plní příšerný puch… pffff

Obrázek
Thielli
Thielli 30.10.2023, 12:16:51 xxx.xxx.65.248

Tady ale dotyčná osoba jednou reagovala ve psech na pořízení bordery a podruhé u osmáka degu a jeho naléhavého problému. Tak vám nevím…. 🙂 ale myslím si své. 

Thielli
Thielli 30.10.2023, 11:48:11 xxx.xxx.65.248

Vypadá to, že tady nějaká zhrzená duše (naposledy konkrétně neregistrovaný “D”- dvakrát ze stejné IP adresy) vytahuje mrtvá nebo polomrtvá vlákna a baví se tím, že lidé začnou z nepozornosti reagovat = takže diagnóza “když nejsem užitečný, budu alespoň ničit”. 

PROSÍM TÍMTO PŘISPĚVATELE, ABY BYLI POZORNÍ U REAKCÍ NA NOVÉ PŘÍSPĚVKY. 

Thielli
Thielli 30.10.2023, 09:55:42 xxx.xxx.65.248
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 30.10.2023, 09:50:24

Jinak je kritika jedem každé diskuze, slouží pak jen k uvolnění napětí , uplatnění moci, potrestání, vypuzení z komunity atd.. , i to má v komunikaci svůj význam, ale nenamlouvejme si pak, že to myslíme dobře.

Hádám se a nesouhlasím! 🙂 - pokud se doma s nečím morduju a nejde mi to a nejde a jsou tu lidé, kteří už to zvládli a napíšou mi - heleďte, děláte to ale úplně blbě, musíte jinak, tak nejen že mě ti lidé odsud nevypudí, ale naopak mě zde přišpendlí. 

Thielli
Thielli 30.10.2023, 09:17:30 xxx.xxx.65.248
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 30.10.2023, 09:02:37

Ke kometě: Myslím, že přijmout kritiku umí málokdo, myslím, že staří za mladými nezaostávají. 

K textu výše: Autor vyjádření výše si například stěžuje, že na hloupý dotaz dostane sprchu v podobě směrovek ke studiu. Třeba ale zrovna u této stížnosti je třeba rozlišit dotaz podle kontextu. Napíše sem (ten “hloupý” dotaz) někdo, kdo třeba uvažuje o nějakém chovu a je i na začátku s hledáním informací. Tomu se pak (co si pamatuji) dostanou informace. Další skupina je skupina líných tazatelů. Nechce se mi nikde vyhledávat, prsknu sem dotaz a vy koukejte poslat úhledný balíček informací. (ve smyslu: Co bych vařil, jídlo si objednám až domů…). Třetí skupina je asi nejhorší - už mám doma zvíře, které jsem si pořídil podle poslední módy bez jakékoli vědomostní přípravy a vy mi teď poraďte, jak to s ním mám dělat (a hlavně na mě u toho nebuďte nepříjemní).  

A jinak - pokud někdo zdejší komunitu považuje za toxickou, pak není snazšího řešení než ji opustit a přemístit se jinam, někam do zdravého prostředí. 

Thielli
Thielli 29.10.2023, 22:09:46 xxx.xxx.242.84

A hlavně se po venčení v klidu najíst… 

By mě zajímalo, jestli se vám ostatním tohle povedlo doma zatrhnout…

U nás se tomu přezdívá stoprocentní přivolání 🙄

Obrázek
Thielli
Thielli 29.10.2023, 14:02:40 xxx.xxx.3.196

Nádherně se venčí. Černé není horko při aportech a hnědá oceňuje, že půda už konečně není jako kámen a ona tak opět žije v naději, že se na ten Nový Zéland prohrabe.

Obrázek Obrázek Obrázek
Thielli
Thielli 28.10.2023, 17:23:00 xxx.xxx.242.84

Pražské pudlové pobíhaly, poskakovaly, prozkoumávaly porost, prohlížely prostor pod pařezy. Překrásné počasí. Prťavá potvora přibrána.

Obrázek
Thielli
Thielli 28.10.2023, 17:02:13 xxx.xxx.242.84
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 28.10.2023, 16:49:44

Tintina! Vy koukáte ve svém věku na Tintina! 👍 Miluju Tintina… na jeho komiksech jsem se učila francouzsky! Mam všechny. Z belgických bazarů, výtisky staré jako jsem já (takže staré). Spielbergovi se ten film povedl, to se musí nechat. Děti u scény s letadlem čůraly smíchy. Mám doma i figurky. Haddocka samozřejmě taky…  v takové optimistické pozici… 🤣

Přeji, ať je vám brzy dobře. 🙂

Obrázek
Thielli
Thielli 28.10.2023, 16:33:35 xxx.xxx.242.84
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 28.10.2023, 16:24:58

Jaké pomlouvání? Všechny texty jim ukazuju ke korektuře. Když neštěkají, beru to jako schválené.

Obrázek
Thielli
Thielli 28.10.2023, 15:26:27 xxx.xxx.24.185

Moje babi, přísně vychovaná korektní dáma, když viděla někoho, kdo na fotce vypadal jako blbec, případně měl ve svém oblečení ránu, řekla jen, že vypadá “nevýhodně”. Takže foto jedna a dvě: naši psi nevýhodně. Foto tři: už rostou i u nás. (Nemůžu se rozhodnout mezi řízkem a smaženicí).

Obrázek Obrázek Obrázek
Thielli
Thielli 28.10.2023, 12:52:13 xxx.xxx.3.173
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 28.10.2023, 12:32:30

Na chatě mám modřín. Obrovský. Takže klouzci. Maximum bylo asi 60… ale letos sucho tady kolem. V Jizerkach jsme byli v červnu a Šumavu se letos nedostali. Tak máme smolíka. No neva, člověk se učí odříkání 🙂

Thielli
Thielli 28.10.2023, 11:45:12 xxx.xxx.242.84
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 28.10.2023, 11:17:51

Ano. To, co popisuje Orionka, je v lehkém odstínu u té tchýně. Fenka je dominantní. Nekouše, ale klidně na tchyni zavrčí, když jí chce sebrat svou ponožku. Skáče jí na klín, kdy se jí zachce, nikoli, kdy je pozvaná. Škrábe do ní nohou, když si něco vynucuje. ALE stačí málo a fena ví, kde je její místo. Když jí mám s sebou na venčení nebo je s námi na chatě, nic z toho si ke mně nedovolí a když jednou zavrčela, že jsem jí chtěla vzít naší hračku, prostě jsem se neptala a vyřídila to. Přesto se ke mně chodí mazlit a podbízí se 🙂 Nikdy jsem jí samo neublížila, jen trvala důsledně na svých požadavcích. A ona funguje. Takže je to jen a jen práce její majitelky, jak se pes chová.

Rozuzlení: i pudl, pes přátelský a pes pro začátečníka, není-li správně veden, může se stát nesnesitelným.

Thielli
Thielli 28.10.2023, 11:08:41 xxx.xxx.242.84
Doron:

Dobře, ještě se poptám pochopitelně, ale v zásadě už mám vybráno, jestli to bude pudl, bude to černý střeďák !

….a předtím jste psala: Dobře, určitě nedám na barvu !

Nevím, kolik vám je a rozhodně vás nechci urazit, ale na tohle by vám naše máme řekla: vy jste tedy přetrhdílo 🤣

Doron, já bych se bála jen té hnědé, je teď velká móda a jak už se tu psalo dříve, není to jen u pudlů ten hnědý problém. Jinak - uvidíte, co se vám naskytne za možnosti. Na jaře zrovna žádný černý střeďák být nemusí, vždyť se podívejte na ty vrhy v tom odkazu KCHP. Já měla vyhlédnutého strakatého. Jenže jsem byla Xtá v pořadí a zbyl by na mě asi jen kluk a já jsem měla jasno ve feně. 

Tchyně chtěla černou malou. Nikde nic (Ignoruji inzerci bez PP, tam samozřejmě bylo všeho dost). Malá černá nebyla. Prostě nebyla. Nakonec vzala tu parti a dme se pýchou. Má zrovna naprosto souměrné vybarvení, celá černá záda a kus nohou, vypadá to jako kabátek. Tchyně, kudy chodí, tudy se natřásá jak pan Kotrč z velkého domu, protože se za psem otáčejí úplně všichni. 😊