No vypadají… já jsem rozhodně pro vypásání, kde to dává smysl. Ale nevím, jak v pohodě jsou v tom autě a vozit stádo do centra města na malý kousek zeleně mi už přijde nějak mimo. Všude kolem znečištění prachem, hlukem, pod třešňovkou bezdomovecké sloje a nahoře tyhle živé sekačky…
Příspěvky uživatele
Thielli
Praha, Žižkov, 8.11.2023.
Zajímalo by mě, zda se někdo ptal těch ovcí, jestli chtějí jet kamionem na výlet do vnitřní Prahe, aby tam vypásly uprostřed světla a silničního kraválu jeden menší kopec starého třešňového sadu. 🤔
…tedy musím teď krátce odběhnout od hmyzu k hmyzožravci. Zase a opět šlo mé srdce rychleji než mozek, toto postižení s průběžnými i trvalými následky mám od dětství. Máme v Praze za domem velikou oplocenou zahradu na vlastním pozemku, patří všem, ale je braná jako klidová zóna, takže žádné lavičky, pískoviště nebo gril. Chodím tam s holkama, když potřebuji nerušeně a bezpečně cvičit.
Loni na podzim, pár dní před prvním sněhem, se tam motal ježek. Volně žijící zvířata v Praze se denně pohybují mezi životem a smrtí, a tak jsem ještě ten večer vlítla do sklepa a z volných prken iniciovala stavbu zimního příbytku. Přesně podle návodu, s chodbičkou i s obývákem, vystlanou senem, zasypanou listím. Ježek tam nezazimoval, už bylo pozdě.
Letos jsem vyměnila seno i listí, domek řádně vysušila a znovu dala na zahradu. Kolem kousky kočičí paštiky.
Dnes ke mně přišla sousedka, majitelka shih-tzu. A že mi děkuje. Shih-tzu pravidelně kontroluje tu hromadu listí - ….a…. - z kontroly nepřichází sama, ale s mnoha kamarády rodu Pulex… 🙄
No… a za mnou konečně došel do cíle i můj mozek a bylo mi jasné, odkud že poslední dny naše čuby, které jsou echt asociální, nosí domu ty Pulexy. 🤔
Zrzavci:teď už jen kabelka
🤣🤣🤣🤣🤣 jako, kde na tohle porád berete čas a energii? Já, pokaždé, když se ve svém stařeckém věku honím s holkama kolem lavičky a umírám při tom na nedostatek kyslíku, koordinace i sil, myslím na vaše články. Dělala jsem to tedy i před jejich čtením, ale jsem tu široko daleko jediný blbec, kdo to dělá.
No a ty kombošky - přišly mi do práce, kolegyně to vzala do ruky i s účtenkami a odfrkla, že takové bundy nemají ani její děti…
Náš první nákup overalu s nohavicemi byl od Hurtty a hnědé střih vůbec neseděl i přes dobře vybranou velikost. Potom jsme koupili ty levné Zoohitky oběma čubám a pohyb maximální. Normálně těm laciným kusům nevěřím, ale ten tyrkysový overal se jim fakt povedl. Nezacákaný podvozek, prodyšná je taky a hlavně oproti Hurttě mnohem snazší oblékání. Hurttu overal jsem nakonec prodala za třetinu na bazaru.
Ale že za čokle ochotně vydávám peníze, které ušetřím na sobě, tak mají kromě overalu i krásné žluté kombošky do mrazu od Hurtty 🙂
Jediné, co zatím nemají, jsou boty a klobouk. 😄
Efe - za sebe vám posílám přání, ať máte klid na svůj pláč. …a četla jsem někde, že když odejde pes, tak to znamená, že si některý z andělů vybral místo křídel psí kožíšek.
Ještě musím přidat foto, jak není postava jako postava na pláštěnku. Sousedovic fenka v ni vypadá trochu jako kremrole. No, konec konců, mně sestra zakázala černobílé plavky k moři, aby mě greenpeace netahali zpátky do vody jako kosatku..🤷♀️
Pokud jsou morčata čilá, normálně jedí a pijí, nemají kolem zadečku slepený zaschlý průjem a zvládnete jim doma stříhat pravidelně drápky, čímž uvidíte, zda nemají třeba na nožce suchou, odlupující se kůži, nemusíte morče vůbec stresovat preventivními cestami na veterinu. I ten průjem (třeba kdybyste to přehnali s okurkou nebo slupkami z melounu - tj. vodnatými potravinami), se dá zastavit doma. Stačí den dva jen seno a voda a pak zase pomalu přidávat zeleninu, trávu. Také pozorujte oči, neměly by být zalepené.
Když budete morčátka pravidelně sledovat a kontrolovat, poznáte brzy, zda je něco trápí nebo ne. A pokud trápí - pak naopak nečekejte a jeďte hned.
Jdu se zase vybrečet.
Aby dámičky měly nějakou zajímavou změnu v misce, koupím jim toto:
https://eshop.easybarf.cz/mrazene-maso/holubi-maso-1-kg-wood-pigeon/
A výsledek? Pysky ohrnutý až k čelu, v jednom oku výčitka a ve druhém zvednutý prostředníček. S tím odešly znechuceně od misky. OK. Řekla jsem si, ze to ještě zkusím uvařit. Je půl jedenácté, už mají zavřená psí dvířka na lodžii. Vývar voní po celém bytě a hnědá stojí u těch dvířek a čumí na mě, ať to koukám hned otevřít, že má z toho ptáka v hrnci návaly…
🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈
Určitě velký domeček, kam se pohodlně vejdou oba. Ale je dobré, aby těch schovek, zákoutí bylo v ubikaci víc. Aby si mohli vybrat, zda chtějí být spolu nebo chvíli každý jinde. Nemusí to být hned domeček, stačí stříška, tunel…
Dnes jsme měli doprovod. Kobylku i s její majitelkou. Normálně upovídané doprovody z vycházek přírodou vylučuji, ale dnes jsem za celou cestu povídání byla nesmírně ráda, protože jsem se o koních dozvěděla mnoho. Mají se tam dobře, koníci a kobylky. Velké pastviny, dobré zázemí, běhá si tam bez podkov i bez udidla a majitelka je u ní pečená vařená.
Souhlasím a podepisuji v plném rozsahu 😀 teda tu psí část. Tu lidskou nechávám otevřenou, nemám dostatečnou statistiku. 😆
U nás lehoučkým poklepáním prsty, když mám na kožichu položenou dlaň, ohlašuje ukončení hlazení. Když hnědou hladím a přestanu, ona do mě zlehka drkne čumákem, že chce ještě… a pak ještě a ještě… 🙂 Ale jakmile jí hladím a pak zlehka zaklepu prsty, ona ví, že ukončuji hlazení a už do mě nestrká, když přestanu.
Ona je sice strašně komplikovaná, ale je fakt, že její inteligence mě neustále fascinuje. Chápe vše prakticky okamžitě, co jí učím. Černá používá nohy a ruce a hnědá mozek a nos. Máme komplet pokrytí.
Já zase naopak kdysi někde četla, že to psu vůbec příjemné není….
No vždyť. To byla ironie ta ikona 👌. Že to ještě dnes doslova slovem poplácání napíše do odstavce o pochvale psa. Ifauna. 🙄
Taj já se v tom ztrácím… NA IFAUNĚ, PÍŠOU, ŽE PSOVI JE POPLÁCÁNÍ PŘÍJEMNÉ… 👌
https://www.ifauna.cz/clanky/7874-vychova-rodinneho-psa-pochvala-odmena-zakaz-trest.html
ale teď vážně - zabušení do psa jako projev pochvaly? náš dorost by na to reagoval… “O RLY???!!!”
🐕🦺 “Budeme se honit?”
🐕 “Ne.”
Zářivé jsou přece ty naše hvězdy uvnitř pláštěnek. 😍 moc mu to sluší.
Náš bělouš je z našich psů nejzářivější a nejposlušněší.
Většinou se mi z lesa nechce, ale dneska se mi tedy CHTĚLO.
Jedna “němá výčitka” a jedna sada “Panna a netvor” 😀
Musím přiznat, že venčení mě stálo o polovinu méně energie, protože být neustále ve střehu a hlídat 360 stupňů dokola, sledovat každé křoví, přivolávat před každým zabočením za roh… jen aby hnědá mohla mít víc volnosti - bylo velmi vyčerpávající. Myslím, že na špagát si zvykne, dnes jsem jí ho zčásti poponášela, ale když tahala sama, nevypadala jako z obrazu Burlaci na Volze. Je to opravdu, jak bychom se vrátili do štěněcího věku.
Už dorazila. Je to jako oranžová šňůra od vysavače. 😄 Desetimetrovou jsem střihla na 4 a 6 metrů poté, co jsem jí celé dopoledne tahala za sebou po budově, z kanceláře do kanceláře, kolem otočných židlí a rohů a testovala, zda se to zasekne, zamotá… nezaseklo, nezamotalo, vezmu jí hned ven a uvidíme, zda hnědá potáhne nebo bude stát a čekat až z ní ten krám sundám 😄 pak bych přistoupila na to pomalé zvykání… na naši potřebu je asi ta kulatá lepší.