No ja jsem svuj tip psala s myslenkou psani o receptech, o praci na zahrade jak od psu tak lidi…. A nejak jsem uplne zapomnela, ze je to dost casto i bazina nebo drbarna 😀
Takze - mate pravdu. Nic vzletneho. 👍
No ja jsem svuj tip psala s myslenkou psani o receptech, o praci na zahrade jak od psu tak lidi…. A nejak jsem uplne zapomnela, ze je to dost casto i bazina nebo drbarna 😀
Takze - mate pravdu. Nic vzletneho. 👍
Třeba “Povídání o všem možném nejen ze zvířecí říše.”
Acher
ach, proc mi to pripomina zvolani: “republiku si rozvracet nedame!”
Ale vazne? Opravdu? Priznate, ze to nectete cele a presto si troufnete vyslovit domnenku o konspiraci?
Uz i na psech?
A poklidna debata? Kdo neni s nami, je proti nam?
Uzavru to svym oblibenym: no, co uz. Zkusila jsem po odmlce neco zmenit. Vic sily nemam a vzdavam se.
Kluci adminové,
ja moc dekuji, ze jste se podnetu chopili. Napsala jsem vse, co jsem mela na srdci a ze su baba, tak asi i neco navic. 🙄
Neco z mych prani zustane v risi snu, ale myslim, ze pokud by si clovek mohl navolit, koho zablokovat v SZ a skryt, koho nechce cist, asi by se i mne podstatne umazal duvod, proc jsem odesla ja.
Bohuzel asi nektere vyrcene ostny zustanou zobrazene jako citace, ale i tak by se za mne situace mohla zlepsit. Nevim, nakolik je to narocne to napsat do prikazu.
Synovec cosi hraje a ma to tak bezne nastavene, aby si odfiltroval hatery.
Diky moc, zatim mavam a profil mi jeste nemazte… treba nekdy zase… nakouknu🙂
Balu
příspěvek na začátku jsem napsala jako přihlášená.
Důvod mého nepřihlášení přes den jsem napsala.
Nyní už jsem z domova přihlášená.
Ano, přátelím se se Zrzavcovou. Ale nepíšeme si soukromě a nevoláme si, abychom rozebíraly světa běh, poberu vejce, popiju kafe, projdeme se se psy.
Ano, kecáme na jejím kecacím fóru, kam se můžete klidně podívat…. a - Ne, nerozebírám s ní, co se děje tady na Chovu. Kdysi jsem jí jen řekla, proč jsem odešla.
Ne, neřekla jsem jí ani nikomu jinému o svém záměru napsat sem výzvu na moderování/čištění vláken.
Ano, byla a je to má osobní iniciativa, důvod jsem vysvětlila výše.
Ano, jsem i přes přátelství schopna Zrzavcové říct, v čem s ní nesouhlasím nebo co se mi nelíbí. A jsem schopna to poslouchat od ní.
Ano, můžete mít dojmy o nějakém spiklenectví, já ho ale nepěstuji. Já sama před sebou vím, že nelžu a to mi stačí. Shodnu se stejně s Zrzavcovou, že si tu plevelíme, jako se shodnu s Xerxovou, která zmíní, že každý by měl začít u sebe.
Je na vás, zda mi věříte nebo ne, já kopu za ty psy, jak jsem už psala. Co si o mně myslí lidé, už mi na stará kolena tolik neláme vaz, jako když jsem byla mladší.
Mastňáček bude mít z našich nekonečen zase záchvat smíchu, jenže on je muž a muži fungují s jiným software. Ale cením si jeho upozornění na tu vychytávku výtahu podstatného, to se mi líbí. Pokud to nebude dělat chyby a člověk se s něčím takovým jednou naučí pracovat, bude to velká pomoc na brodění se vším tím šumem, který produkujeme.
A závěrem-
Kluci správci sami časem uvidí, jaká je návštěvnost, jaké je zhodnocení jejich práce, zda jen spravují zadarmo kecací vlákno malé skupince lidí nebo zda je web i jinak nosný a uživí jej reklama. Zatím jde stále o mládě, počítám-li věk od smrti ifauny. Já si jejich práce a času vážím a přeji jim, aby ta práce měla smysl.
Balu
ale jiste, ze takove vynuceni neni mozne. Ja tu predkladam nejake sve pocity a postoje, svuj podnet, vse okem sveho pohledu. Takze ja bych si ve vlakne nechala vse k tematu. Necht vsichni mluvi. O psovi. Je na mne, jak si to pak preberu a jak si to preberou dalsi.
Ale nechci se tam prkousavat OT. Na ty si vlezu do pokecu, kdyz budu mit chut.
Verim, mozna blahove, ze pokud by si nekdo mazanim vyrizoval sve osobni antipatie, sam si tim sve vlakno odkope.
Ale ano. Mozna jsem uplne mimo a preji si nesplnitelne. Nemam problem priznat, ze neznam na vsechno odpoved.
Hmn
souhlasím s tím, jak to myslíte. To odfiltrování jsme neměla na mysli, že kdokoli cokoli napíše o psovi, bude bráno jako spásná mantra. V mé představě to bylo myšleno, že debata o psovi zůstane debatou o psovi a to včetně polemiky a porovnávání zkušeností. Nezmizela by tím pluralita, diskuse by měla zůstat diskusí. Jen by v ní už nebyly texty, které tam prostě vůbec nepatří. To je to, co mě tu kolikrát ubíjelo… že jsem si otevřela vlákno na nějaké psí téma, mělo to deset stran a já už na čtvrtém listu četla o něčem úplně jiném a nevěděla jsem, zda mám ztrácet čas čtením dalších šesti v naději, že se někdo k věci vrátil nebo zda si difinitivně odešlo téma do propadliště dějin… Takto jsem to myslela.
Zbyňku,
omlouvám se, že jsem vás zaměnila s kolegou. I vám děkuji za reakci. Je jasné, že nakládání s obsahem není snadné, že pro postup, který jsem zmínila, by bylo třeba odpovědného přístupu uživatelů, muselo by se opravdu držet stranou všech vláken, která tu jsou pro odpočinek a sdílení. Ale snad jsem popsala vše srozumitelně.
Mastňáčku
vám děkuji za vysvětlení. Jsem narozena v dobách, kdy ve škole visel Gustáv, takže ještě občas něco z nového světa poberu, ale jeden mi to musí trpělivě vysvětlit. Takže vaše doplňující informace už je pro mě srozumitelnější a dokonce i přijatelná 🙂.
Zbyňku, děkuji za reakci. Já jsem si říkala, že to asi nebude na dva řádky příkazu a že taková funkce předpokládá nějaký slušný přístup i ze strany uživatelů.
Konkrétně pak -
ááá, tady se maže - by mi vůbec nevadil. Když udělá po dohodě s vlastníkem objektu dobrý streetartový umělec z industriálního pekla kousek místa, kde už to není jen počmáraný a pomočený kout, proč ne…. když ale nějaký hejsek posprejuje čerstvou fasádu vily, pak ať se maže. Za mě tedy - rozlišuji mazání a mazání. A nejsem stará komunistka, která prahne po cenzuře. Naopak, já jsem za svobodu vděčná. Ale jen dítě si může myslet, že svoboda rovná se “můžu si dělat, co chci”.
Malá skupina lidí, co sem chodí - budu sice dělat do vlastního hnízda - ale jako byste neznal ženy. Ženy mi snad odpustí tento stereotyp, ale já znám jenom ženy, co tzv. větví. Tedy od nákupu k večeři se plynule během dvaceti minut dostanou přes dalších deset témat až k výběru dovolené, až děti odrostou. Neznám muže, kteří by v tomto oboru byli přeborníci. Další stereotyp, který si dovolím vzít do úst je, že ženy se více poštěkají. Zase z mých osobních zkušeností vychází, že muži se pošlou, případně si rozbijou hubu, ale jsou to ženy, které se spíš dokáží donekonečna vracet ke svárům a kousat se dál a dál. Diskuse je na to někdy hotový živný roztok, přijde mi.
No, shrnuto - jako mají debaty své moderátory, semináře své lektory, pokud se má u specifického tématu udržet linka, myslím, že bez nějakého “hospodáře” to nedopadne nikdy.
……………
A ještě napíši ostatním, kteří reagovali:
megi - na tvůj sarkasmus by měl být k dispozici speciální překladač. 😆 Protože kdo tě nezná, může snadno tvé vzkazy přečíst v jiných znacích.
mastňáček - lidí mám plné zuby, nevyžádaných informací také, ale pořád jsem ještě baba, která skousne lépe jinou kyselou babu spíše než robota. Roboty prosím ne. Žádný robot nenapíše třeba to, co popisovala Plaka ve vlákně o léku Librela.
JardaPeci - nešlo mi o blokaci celých témat, i tady jsou vlákna, která se nestydím označit za stoky a tam prostě nechodím, šlo mi o to, aby “kavárna zůstala kavárnou”, psali jsme si tam o výletech se psy, o vaření, o tom, jak některý pes a jeho paní je neuvěřitelně šikovná (Kilian, smekám s ostatními)… a zároveň, když někdo vznese dotaz na zkušenosti s plemenem, aby se dozvěděl co možná nejvíc o tom plemeni a nejen to, co píše standard. Ne o tom, že je debil, že ho chce jako začátečník (protože i nevhodnost volby se dá napsat slušně) a aby už na třetí stránce nemusel číst, že někdo nemá peníze na dovolenou.
Xerxova - ty mě trochu znáš, takže víš… ale odepíšu sem, jako jsem odepsala ostatním. Ano - pro mě není snadné se brodit nevyžádanými informacemi a přeskakovat jízlivosti a zůstat tím čtením nedotčená už vůbec ne. Utíkám z takového prostředí, neumím v něm žít. Mám to tak i v reálném životě. Vyhýbám se chodbovým debatám i tichým debatám za přivřenými dveřmi. Občas se zastavím, řekneme si s kolegy větu dvě, popíchneme se, pomůžeme si… ale za dvě minuty si jdu už po svém do klidu své kanceláře.
Dovoluji si tímto oslovit správce a technickou hlavu webu. Píšu do psů, protože přes psy jsem se sem kdysi dostala, na psy jsem chodila…. A ze psů jsem téměř odešla. (A jak jsem se tak doslechla, nejsem jediná, koho to tu přestalo těšit…)
Přišla jsem kdysi, abych tu našla odpovědi na některé otázky týkající se chovu psa. Jako začátečník jsem leckdy bloudila a stejně jako na ifauně se mi kdysi dostalo rad, které mi pomohly, tak i tady jsme se dozvěděla nejednu důležitou informaci. Bohužel, časem jsem se jednak začala ztrácet v balastu textů odvádějících debatu od původního problému a jednak mi nebylo příjemné, jak se tady někteří přispěvatelé nebo přispěvatelky chovají k druhým.
Odhaduji, že ukočírovat zástup dospělých žen s tu a tam nějakým mužem, není o nic snadnější než ukočírovat třídu na obchodní akademii bez přítomnosti pedagoga. Bez adminů, kteří budou zadarmo mazat osobní výlevy nebo prázdné žvanění ve vláknech, kde se zakladatel ptá na konkrétní problém týkající se chovu, se tak diskuse rychle stane stejně prázdným tlachacím místem, jako kdekoli ve vesmíru nul a jedniček. A je mi to líto.
Napadla mě jediná věc. Ale vůbec nevím, zda je technicky proveditelná, zda je reálná a zda by něčemu pomohla.
Bylo by možné, aby toto mazací právo měl kromě adminů vždy pouze zakladatel vlákna? Kdyby se tu třeba někdo zeptal na oční vady toho a toho plemene a chtěl by znát zkušenosti ostatních, kontakty na dobré odborníky, prostě cokoli, co se očí psa týká… že jakmile mu někdo do vlákna začne psát, co včera vařil, jak bylo za komunistů líp nebo, že má v textu gramatickou chybu, ať se raději dřív naučí psát… prostě by buď celý příspěvek nebo tento nevyžádaný balast smazal. Místo textu by se tam tak objevilo jen „smazáno pro nesouvislost se zadáním“. Taková funkce by šla POUZE u vláken, která by spadala do kategorie rad týkající se chovu. Vedle toho by dál byla k dispozici tlachací vlákna otevřená a nikým nemazaná… takové kavárenské stolky, kde se semele, co zrovna den přinese, prostě ten sociální kontakt, který si také chce chce žít svým životem…
Při založení nového vlákna by na každého vyskočilo okno v duchu - chcete rady nebo chcete si jen povídat? Při volbě „rady“ by pak vyskočilo poučení, že dotyčný se stává správce svého vlákna a aby mu do jeho popelnice nehodil každý cokoli, měl by klíč a směl by mazat, co tam nepatří. Podmínkou by samozřejmě bylo přihlášení, žádní anonymové.
Co myslíte, adminové? Byla by taková funkce možná? Protože já bláhově věřím, že pokud by se podařila odloučit studnice zkušeností od ostatního tlachání, které strašně rychle odnese voda (za mě někdy dobře, že odnese…), na tento web by se zase mohli vracet lidé, kteří prostě hledají informace a přitom nejsou schopni je vytěžit z toho obřího množství odborných i neodborných textů na téma chov psa napříč virtuálním prostorem.
O programování nevím nic, stejně jako o správě webu. Pokud je tedy můj námět z říše sci-fi (ať už komplikovaností provedení nebo zajištěním bezpečnosti), prosím, omluvte mě. Byl to jen pokus, nápad z hlavy báby, která má doma dva pudly. 🙂
Přeji, ať se vám daří s webem, se zvířaty i s lidmi.
Tý jo, tak to mám radost. Já jsem k němu došla vylučovací metodou a náhodou zároveň… jednak jsem potřebovala něco reflexního do města, když není taková zima, aby to bylo na vestu na chlad, černá nesnáší oblečení vůbec, takže navlékat je do tenké reflexní vesty se mi nechtělo… pak něco do lesa, aby byly vidět, protože ZÁSADNĚ běhají každá jinde a já je nepouštím dál než na 20-30 metrů od cesty, prostě na ně stále musím vidět, takže jsem se dívala na takové ty vesty pro lovecké psy, jenže zase “obleček”, tak že si ušiju nějaké šátky s reflexem… no pak na mě vyskočil v pracovních oděvech ten nákrčník. Nechápu, že se to pro psy ještě nedělá sériově. Na těle je to neprudí a jsou všude z dálky vidět.
🦮🐕🦺 …že prý už máme tlamy jako medvědice a hlavy jako Rod Stewart. Takže panimáma už si bousí strojek. Doteď dala pokoj, že aby to nenalítalo do všeho toho jídla. Mmchd - Yodo - ten tvůj zelený je taky luxusní. Dnes zase v Klánovicích. Ale z druhé strany. Tuhle jsme šly kolem “toho” místa, šly jsme očuchat ty růže, dostaly jsme za to kartáč, panička v krku knedlik, jí přeskakoval hlas… tak prý tam nějaký čas nemůžeme.
Vy jste měli kromě koníků i takový malý smetáček? 😳 Přeji, ať vaše bolest brzy odejde. Protože sázím všechny boty, že u vás se měla jako v nebi. To znamená, že ona přešla jen z pokoje do pokoje.
Výhodou domácích pamlsků je, že jim to můžete ujídat. Divili byste se jak moc tohle zvyšuje v očích psa hodnotu pamlsků. 🙂
A já si občas namyšleně myslím, že už k pamlskům vím úplně všechno ! 😄 Prdlajs! Díky Chingis!
Víte, já mám někdy pocit, že vaše opozice je občas jako sportovní disciplína. Koho podeberete víc. Kdo se víc nechá vyprovokovat vašimi příspěvky. Jako když jsem tuhle míjela pubescenty, co už testovali petardy… a když jsem se zeptala, zda myslí i na to, že se lidé nebo zvířata těch ran lekají, zatímco oni se baví, hned mi jednu hodili za záda.
Ale možná vám křivdím, možná jste opravdu viděla klimbající zvířata jak v Krakonošově zahrádce, zatímco od nich padesát metrů lítaly rachejtle. Kdo ví…🙄
Pokud by váš syn byl ten jeden z tisíce, který by dokázal alespoň půl hodiny svého času darovat psovi, výrazně by to pomohlo. Půl hodiny intenzivní hry se psem na zahradě udělá hodně. Ale také to chce trochu fyzičky a disciplíny. Na honěnou, na hledanou, na přetahovanou, překážka… cvičení odložení, cvičení jiných povelů. Každý den, jeden jako druhý. To však většinu dětí vůbec nebaví… V našem domě dvě holčičky nadšené - konečně mají pejska, celá rodina s cvičitelkou za domem se učila, jejich australačka je skutečně poslušná a hodná… ale co dnes vidím za domem na zahradě po roce? Holčičky v ruce mobil, pes před nimi.. a teprve když štěkne, kopnou jí balonek. A za 15 minut jsou pryč…
Upřímná motlitba za snížení cen potravin v roce 2024. 😁
Všem přejeme pohodový rozjezd a hladký dojezd v dalším kalenářním roce. Ať se vás, i vašich chlupáčů či holátek, drží zdraví a veselá mysl.
Smutné čtení. 😔
Zvykne si? Nejspíš ano. Co jí zbyde?
Jestli je nutná denně alespoň jedna velká vycházka? No, jako majitelka si neumím představit, že bych jí psům odepřela z jiného důvodu než kvůli své nemoci = čuby byly bez ní jen při mém těžkém covidu.
Ale je spousta lidí, kteří maji zavřené psy celé dny v kotcich a na zahradách a jejich svědomí je s tím úplně v pohodě…
Po hnědé, když byla štěně, házel soused z okna petardy. Trvalo asi čtyři roky, než se dostala z nejhoršího.
My Pražáci vždy ráno odjedeme na dlouhé venčení někam do lesů, pak pustíme doma vše co jde, televizi, počítače, rádio, vodu, plyn… a s přibývajícími ranami přidáváme zábavu. Od desíti do dvou tak stošedesátkrát hodíme balonem, tristakrat plysakem, provedeme všechny hlavolamy, hrajeme na koridu a taháme se o fusekle…
Jedině tak nevnímá, co se děje venku.
Srabík to schválně hodil na často navštěvovanou stránku. Prostě sem zatekla špína ze stoky, které jsou na fórech běžné. Většinou je distributorem někdo, kdo sám nikdy nic nedokázal, nikoho nezajímá, nemá co druhým nabídnout, tak alespoň kálí nebo ubližuje. No, co už… 🙄