Sunar byl na lístky…taky pamatuju, kamarádka ho sháněla pro kočku a já měla momentálně mladšího bratra….jinak i moje děti měli od půl roka kravské mléko, kaši z kravského … a ješte jinak, všichni vědí, že mléčné výrobky jsou z mléka, ale že se to mléko úplně rozebere a zase složí (aby to vyhovovalo technologii výroby) už nikoho moc nezajímá, tak pak to složení je o něčem jiném.
A zjištění některých lidí, že mléko je vlastně mateřské mléko skotu a bez telete kráva mléko nemá, a že teda vlastně pijou mateřské mléko je taky psina, protože mléka vlastního druhu (člověčího) by se nenapili…
Potřebuji prosím vysvětlit, kde je ukrytá ta “psina” ve druhém odstavci. Dosud jsem se domníval že tvorbu mléka u jakéhokoliv savce podmiňuje březost (těhotenství) a následný porod mláděte. Také se mně nechce věřit tomu že jsem výjimka která se neostýchá ochutnat lidské mateřské mléko.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 20.10.2024, 16:48:59
Konečně jsem po mnoha letech pochopil proč se mé mamce ani trochu nelíbilo že jsem své malé sestřičce chodil na sunar😇. Musel jsem i v útlém věku tajně, což jsem považoval za vážné a hrubé porušení svých práv. Lístky mně vůbec nenapadly.
Odpověď na příspěvek uživatele zjarda z 20.10.2024, 14:54:47
Bravo zjarda. Škoda že zdravé, osvědčené metody dnes nejsou ani trošku moderní, dokonce ani u lidských mláďat. Co na tom že u všech druhů v přírodě vždy a bez výjimky přichází za chybu trest, nikdy ne netečnost. Slečna, obvykle vyzbrojená Bc přece musí vědět jak na to.
Ano. Králíček obecný (Regulus regulus). Vidět jeho 5 gramů v plné akci je moc fajn. Na rozdíl od podobného králíčka ohnivého (Regulus ignicapilla) u nás i zimuje.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 19.10.2024, 11:26:08
Fíkovnice bude mít zřejmě pravdu 🙂. Přestože jsem také “stará konzerva” musím říct že “Cohen zpívá hezky o tom žádná”, jen mne ten “děda” prostě na zadek neposadí a ani nemám potřebu si ho občas poslechnout. Stačí že znám. Thomas svým projevem kdykoliv i když musím přiznat že v současné době už jí žere byznys a není to co bývala. Tak to je zase můj názor. No a když už nic jiného, vždy je lepší řešit tyto “závažné problémy” než si číst o tom kdo je větší husa, krůta, slepice, případně jiné domácí zvířectvo, nebo snad ne?
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 18.10.2024, 18:13:33
To máte Kometo zřejmě pravdu. Moc jsme si ale neporozuměli, já jsem nechtěl hodnotit kvalitu ale celkový dojem. Jako protiklad k tomu čeho všeho jsou lidé schopní. A na mne prostě podobný projev krásného dospívajícího lidského mláděte v té době ještě nepokaženého šminkami a komercí dojem dělá. Uznávám však že to nemusí cítit každý podobně.
Nikdo nemohl vidět žrát ježka dýni, maximálně ochutnat. Ovšem pod dýní se mohou shromažďovat žížaly, slimáčci atd. To bude nejspíš ten důvod proč ježek okolo dýně slídí. To platí jak pro ježka východního tak západního.
Dobrá, dám vědět až budu uklízet. Jen připomínám, je třeba vzít v úvahu faktické teploty (mikroklima) v té které oblasti. Pro váš klid, nedojde-li k nějakým výrazným místním výkyvům teplot, bývá vhodná doba v rámci celé ČR + - týden podobná.
Připomenutí uvítám, téma se rychle ztrácí v novějších.
Je krásné Tereziánské léto. Není důvod k úklidu. Pokud tedy jsou vaše želvy Testuda nebo Agrionemys, tj. z oblastí Středozemního moře nebo ze stepí Uzbekistánu a okolí.
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 14.10.2024, 10:29:24
Děkuji. Cítím se nachytřeně, neohroženě a tudíž spokojeně. Jen se dosud nedokážu vyrovnat s děsivou představou hluboké mrazivé noci kdesi v transylvánských lesích, sání tažených koníkem vybaveným mnoha zvonečky a smečkou nas.raných vlků. Budu to brát tak že vlci byli vyrušeni od večeře protože Vlad evidentně nemohl čerpat moudra z internetu. Ve čtvrtek to jdu ověřit v praxi, kdybych náhodou dlouho nepsal.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 13.10.2024, 12:08:47
Je v pořádku že se ptáte. Jen je třeba počítat s tím že staří zkušení praktici, léta odpovídající na otázky které nepovažují až za tak zásadní, občas zapomenou že kdysi na tom byli podobně. Mnohdy si ani neuvědomí že pro mnoho druhů papoušků může být větvička místního ovocného stromu nebo vrby stejně, nebo dokonce více, exotická než větvička z kiwi. Takže to berte tak že ovocné stromy atd. je léta ověřená praxe, kiwi je mimo komfortní zónu ale zcela jistě neuškodí.
Odpověď na příspěvek uživatele zjarda z 09.10.2024, 16:25:25
Zdravím, mám pocit že larva blechy tvoří těsně před zakuklením ochranný kokon v němž se následně zakuklí. Tvoří jej však výhradně pro svou individuální potřebu a nikoliv jako ochranný obal pro skupinu larev. Výsledek proto je droboučký, značně odfláknutý, kokonek ztrácející se nenápadně kdesi v okolním substrátu, co možná nejblíž možnému výskytu preferovaného hostitele. Nikdy netvoří takto nápadné útvary. Navíc vajíčka ani larvy se nikdy nevyskytují ani nežijí přímo na hostiteli ale pouze v jeho blízkosti.
Z fotografie sice nedokážu lokalizovat přesné umístění ale pokud znamená tazatelovo “blízko ocasu” okolí kloaky, tipnul bych si na zažívací problémy u kanárka, řídkou stolici, zašpinění peří okolo kloaky a následné nalepení kousků substrátu. Taková směs po zaschnutí se dokáže držet jako pověstné ho-no košile. Navrhoval bych útvar před manipulací důkladně zvlhčit a zkusit co to udělá.