Info je hned na první strance
Příspěvky uživatele
Santi
Ve větší voliere mám taky zalet 1,5x2x2,2m, ale kdyby tam nebylo krmeni a budky, tak tam andulky neuvidím 😁 jsou celoročně venku i v zimě. Hlavně pokud tak budete mít tmu, tak tam nebudou létat vůbec. U vašich rozměrů voliery bych to řešil jen jako závětří. To skladování krmeni venku zvazte, ať vám to nerozcupuji myši. Nezapomeňte na přívod El. nebo FVE. Je třeba jim v zimě přisvěcovat.
Vstup bych udělal dle foto. Zbyde vám více místa pro ptactvo. Zálet 60 cm je málo. Takže předpokládám že, to bude jen zastřešené a zadělané boky. Níže přikládám foto, jak mám malou voliéru rešenou já.
Zde např. Video o kroužkování
https://youtu.be/arwEY2BdwDU?si=ESNDwz67Yc7PU6q_
Kroužky kupuji zde, je tam dobrá cena i kvalita
Chtělo by to nákres. Na co tam budete mít tu predsíňku? Standardně se staví zálet s výletem a pokud je místo, tak doporučuji za záletem krmící chodbičku.
Chtělo by to přidat foto samce a podmínky, ve kterých žijí. Každopádně pokud se jedná o letošní pár, tak se to může stát v rámci přepeření, nebo mu ho někdo škube.
Takže rok 2020.
Použijte lapače na vosy. Nechá se vyrobit i z obyčejné pet lahve.
Nemyslím, že by andulka nějak dlouho truchlila. Spíš bych to viděl na nějaký zdravotní problém. Trus má normální?
Zkuste přidat foto. Každopádně bych zvážil veterináře.
Pěkná domácí voliéra 👍
Nic není hned 🙂
Mraky inspirace např. na youtube
https://www.youtube.com/results?search_query=ocho%C4%8Den%C3%AD+korely
Dotaz pro chovatele křepelek čínských. Co děláte s vejci, na kterých slepička nesedí?
Do míchanice nebo vyhodit? 🙂
Burza zaplněná tak ze ¾ než obvykle. Co jsem koukal, tak lidi moc nekupovali. Výkup andulky 50 Kč a moc dalšího toho nebrali. Ptal jsem se výkupáka a není odbyt.
Krmivo a zbytek nabídky ok.
Budka se pověsí z venčí na klec, takže vám nezabírá vevnitř žádné místo. 👍
Já ty košíčky moc nemusím, ale chápu, že v kleci není místa nazbyt. Lepší by byla polootevřená budka s umístěním venku na kleci. Zkuste jim ty vajíčka, pokud nejsou poškozená, dát do hnízda. Jako podestýlka je nejlepší kokosové vlákno a nízký mech, případně různé traviny.
No není vidět kam snášejí a jaké máte hnízdo. Tím bych asi začal 🙂
Nevím, jak dlouho je tam máte, ale pokud dáte krmení dovnitř, tak si ho brzy najdou. Je běžné, že nový přírůstek ve voliéře 2-3 dny nežere, pokud tam není staré osazenstvo, které mu to “ukáže”. Každopádně v záletu nevidím žádnou větev za vstupem. Do zatáčky moc létat nebudou 🙂 A ty nekryté trámky a latě zevnitř vám asi brzy oštípou.
Většinou si ji přinesete do chovu s novým kusem. typický přenašeč je hlavně Andulka. Jelikož ji v sobě papoušek může mít a objeví se i za několik měsíců, tak krátkodobá karanténa nic neřeší.
Na uvítanou dávám každé kapku biomectinu pod křídlo. Přípravek seženete u veterináře za pár Kč.
Pokud máte zasažený chov, tak je třeba všechny přeléčit (i ty bez příznaků). Vyměnit vše dřevěné co jde a na zbytek použít dezinfekci. Po 14ti dnech by se mělo vše zopakovat. Vápenka (pokud se podchytí včas) se poměrně dobře léčí.
Co jsem teď četl někde v novinách, tak začíná dominovat i Asie.
Tady je celkem pěkný článek na toto téma
Na Pilouse platí jen vyšší teplota. Někdo krmení peče v troubě na 150°C cca. 1h. Pilous jako takový asi úplně nevadí, problém jsou jeho výtrusy.
Tady je celkem pěkný článek