Krmení - základ proso a oves? Dáváte jen jeden druh prosa? Ideálně dát 3-4 druhy. Co lesknice? Slunečnici můžete přidávat jen v mrazech, jinak ji nepotřebují.
Medové tyčinky jsou blbost, zbytečně do nich cpete cukr. Místo toho dejte senegal v klasu nebo ovoce.
Jak to máte s vápníkem v průběhu hnízdění? Sépiová kost je málo. Přidat drcené skořápky nebo např. Supervit D.
V sezóně každý den zelené nebo ovoce.
A teď to nejpodstatnější - osvětlení. Pokud je máte ve sklepě, tak předpokládám, že sluníčko celý rok nevidí. Takže dokoupit speciální osvětlení pro UVA a UVB. Pokud už nemáte.
Jaké mají světelné podmínky v průběhu dne? Přisvěcování atd.
Podle toho co píšete mají silně nevyhovující podmínky vč. krmiva. Doporučil bych si přečíst nějakou knížku.
Ještě jsem si proklepl jeho webovky a nejlevnější ceny ptactva co prodává jsou od 90$, kanari od 100$ za kus. Pak je otázka, jestli mi tu v ČR neděláme něco špatně 😁
Má to pěkný a dobře vymyšlený. Jen by mě zajímalo, kdy se mu ta investice vrátí. Muselo to stát celé balík a provoz, taky nebude zadarmo. Při cenách ptactva v ČR, by to spíš ještě dotoval.
Po dosypání krmítka - do 2 dnů skoro stále vymetená budka. Tohle v minulých letech moc nepamatuji. Podávám zbytky zrnin od exotů a přidávám slunečnici.
V Týništi bylo pár lidí. Vešlo by se vše do jedné haly. Prodejců krmení málo. Řekl bych, že jsem neviděl ani výkup. Jestli tedy nebyli někde zašití. U brány nikdo nebyl.
Lidi už mají jiný starosti - Vánoce a řádí dost covid.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 07.12.2023, 10:03:28
Mám to samé, venku v záletu s přístupem do venkovní voliéry. Pochodují si, jak se jim líbí. Důležité je přisvícení, aby se mohli krmit. Já svítím do 20:00.
Při těchto teplotách bych mu tu slunečnici v nějakém menším množství nechal. Já osobně ji přimíchávám přímo do krmení - nedávám zvlášť. A sledujte co bude brát. Na zimu jim ještě občas přidávám Semenec a celoročně Ostropestřec.
Jedna věc je na jaké teploty jsou zvyklé a druhá, zda to bude pro ně komfortní. U těchto druhů bych si určitě nějaké topení připravil. Pokud je tam budete celoročně, tak bych spíš řešil celoroční nedostatek sluníčka (UVB) a teploty v létě pod střechou.
Tak záleží, jakou máte voliéru. Se záletem, bez záletu. Dřevěná nebo kovová konstrukce. Dále co máte za ptactvo, jak je odolné a hlavně zvyklé. Já mám austrálii, voliéry dřevěné se záletem a celé je nezadělávám. Jen jednu stranu ve výletu. Ptáci se mají celoročně kam schovat.
Efekt to určitě má a to v úspoře krmení. Občas mi slza ukápne, když vidím co “vyhazuji” .🙂 Každopádně to dělám z důvodů hygieny a možné kontaminace zbývajícího krmení trusem.
Třeba se ozve někdo, kdo to praktikuje a podělí se o zkušenosti. 👍