No já jak slyším kočka, tak zbystřím. 🙂 Cokoliv co bude mít nohu skrz pletivo, tak může přijít k úhoně. Kočka, dravci, potkani, lasička atd. Dost ptáků spí na pletivu, hlavně mladé a v noci se může stát cokoliv. Tak to zvažte.
Co nejdříve nasaďte Ivomec, Biomectin, Ivermektin atd. Dává se kapka pod křídlo na holou kůži a po 14ti dnech zopakovat. Přípravek se nechá koupit u veterináře. Nebo k němu rovnou zajděte i s andulkou. Je třeba udělat dezinfekci voliéry, klece. Vše dřevěné co jde vyhodit. Co nejde, tak omýt dezinfekcí. Po 14 ti dnech zopakovat. Pokud máte více ptáků, tak je potřeba přeléčit všechny.
Asi není úplně vhodné, aby papír konzumovala ve velkém. Novinový papír lze nahradit pískem, bukovou štěpkou nebo papírem v roli určeným přímo do klecí.
Pokud nemáte čas se ji plně věnovat, tak ji kupte kamaráda.
Ptákům je barva jedno, ale jako chovatel bych to chtěl mít v pořádku. Navíc pokud to budete chtít řešit do budoucna, tak je lepší si to dát dohromady teď, než pak z ptáky ve voliéře.
Jestli dáte voliéru celoročně do stínu, tak popřemýšlejte předem, co tam budete mít za ptactvo. Na celoroční provoz to není určitě ideální.
Určitě nic nepochytí, ale zklidní se. Otázka je, jak často se mu věnujete a proč se změnilo jeho chování. Tu klec si může bránit, hledá partnerku atd.
Pár Kakariki mám ve venkovní voliéře se zebřičkami a samec mi po 2 měsících sedá sám na ruku a neustále mě pronásleduje. Je hodně kontaktní i když má samičku.
Díky ty znám, ale jak píšete cena mimo. Mám ještě zásoby, ale chtěl jsem něco přikoupit. Zemědělci moc neinzeruji, tak prave sonduji, jestli tu jeste někdo další kolem není. 👍
Běžně se používá přípravek Dezinfekce F10. Tuším, že je možné ho používat i v přítomnosti ptactva. Dále levnější SAVO, tam ptactvo nemůže být a je potřeba pak prostory vyvětrat. Já osobně používám Sanytol.
Do zaletu dejte beton a písek, lépe se to udržuje. Co se týče výletu, tak záleží co tam budete mít za ptactvo. Většina trávu zlikviduje. Pak vám zbyde hlína. 😁
Doporučuji zakopat drátěné pletivo proti škůdcům. Pokud nebudete mít beton.