Každý tam vidíme něco jiného. Všichni víme, že vyšetření z fotky je obtížné. Majitel dostal 2 rozdílné názory s kupou odkazů a pokud si není jistý, tak si musí hold zajít k veterináři.
Takže si myslím, že není na místě tu kohokoliv urážet. Já bych tu andulu preventivně přeléčil, ale je to každého věc.
Možná by bylo dobré přidat více fotek. Není to vyfocené z dobrého úhlu. Zkuste fotku z vrchu. U vápenky jsou viditelné bílé krusty a dírky v ozobí a kolem zobáku. Také je patrná změna kolem očí a kůže na nohách.
Tady je to vcelku dobře popsané vč. možné záměny s pohlavními hormony.
Doporučení: stejně jako všechny ostatní zdroje UVB záření doporučujeme žárovky Bird Lamp obměňovat nejpozději po jednom roce používání, aby byl zajištěn optimální výdej UVB záření.
Můžu potvrdit mraky lidí, je znát výpadek minulý měsíc. Chovatelé se už nevešli ani na stoly a přenosky byly i po zemi. Ptactva fakt hodně.. jsem zvědavý co s tím v ČR budeme dělat.
Mraky názorů proč ne a proč ano. 🙂 Na toto téma je tu už spousta diskuzí. Za mne pokud je více ptáků celoročně ve venkovní voliéře, tak 2x ročně odčervovat. Záleží pak na množství a možnostech chovatele. Nedokážu si představit dělat rozbory u drobotě 😀
Myši fakt nemají v budce co dělat. Ty mladé vám sežerou, nemoci atd. Když samička snáší, tak hobliny nedoplňujte. Budky se čistí, až při vylíhnutí mladých. Jinak pokud máte nevytápěné venkovní voliéry, tak je trochu pozdě na nové odchovy.
Zdravím všechny zapálené chovatele. 🙂Nestihl jsem přidat recenzi výstavy v Pardubicích.. Asi jsem byl na jiné výstavě něž Anonymní přispěvovatel.
Jen pro jistotu píši, že s výstavou nemám nic společného. Byl jsem jen jako návštěvník.
Výstava byla menší a nelze ji porovnávat např. s Lysou, ale počet opeřenců byl v počtu 400ks. Což mi zase tak málo nepřijde. Co jsem se bavil s organizátory, tak tu výstavu prostě po delší době zkouší dostat do VČ. Netuším co to celé stálo, ale vím, jak těžko se shání sponzoři a peníze na tyto akce.
Taky je třeba sehnat ptactvo do klecí a to co tam bylo, tak nejsou obyčejné kusy.
To že se neúčastnili přední chovatelé zebřiček má asi svůj důvod, který neznám. Ale proč nedat prostor i ostatním? Byly tam k vidění i opravdu pěkné kousky.
Co se týče prodeje, tak já tedy na výstavu nejezdím kupovat ptactvo, max. si vezmu kontakt a řeším to pak s majitelem na přímo. Případně tu na prodej máme burzy 🙂
V celku by mě zajímala návštěvnost, protože v sobotu dopoledne tam bylo poměrně dost lidí s dětmi a o tom to celé je. Dostat na výstavy i lidi co zatím nic nechovají a rozšířit tak řady chovatelů, kterých podle mě ubývá.
Za mě tedy jen houšť a díky organizátorům (exotáři VČ) za povedenou akci.