Aktuálně: 3 711 inzerátů210 513 diskuzních příspěvků18 253 uživatelů

Příspěvky uživatele

Santi

Santi
Santi 20.11.2024, 14:52:43 xxx.xxx.26.22

Každý tam vidíme něco jiného. Všichni víme, že vyšetření z fotky je obtížné. Majitel dostal 2 rozdílné názory s kupou odkazů a pokud si není jistý, tak si musí hold zajít k veterináři. 

Takže si myslím, že není na místě tu kohokoliv urážet. Já bych tu andulu preventivně přeléčil, ale je to každého věc.

Santi
Santi 20.11.2024, 07:44:48 xxx.xxx.26.22

Možná by bylo dobré přidat více fotek. Není to vyfocené z dobrého úhlu. Zkuste fotku z vrchu. U vápenky jsou viditelné bílé krusty a dírky v ozobí a kolem zobáku. Také je patrná změna kolem očí a kůže na nohách.

Tady je to vcelku dobře popsané vč. možné záměny s pohlavními hormony.

https://zverolekarka.com/vapenka/2/

Santi
Santi 11.11.2024, 07:14:13 xxx.xxx.26.22

Trus a nečistoty se budou ve štěpce hromadit a je tam riziko nákazy. Taky záleží kolik ptactva máte ve voliérách. V záletu mi přijde lepší písek.

Santi
Santi 05.11.2024, 11:44:30 xxx.xxx.26.22

Doporučení: stejně jako všechny ostatní zdroje UVB záření doporučujeme žárovky Bird Lamp obměňovat nejpozději po jednom roce používání, aby byl zajištěn optimální výdej UVB záření.

Santi
Santi 01.11.2024, 14:42:17 xxx.xxx.26.22

Dospělý samec. Jestli mu je rok, dva, tři nebo méně můžeme jen hádat. Příště kupujte s kroužkem, pak máte jistotu.

Ochočit lze vše, jen to déle trvá.

Santi
Santi 30.10.2024, 09:06:36 xxx.xxx.26.22

Bohužel chyběl katalog výstavy, kde by se dalo něco zjistit.

Santi
Santi 29.10.2024, 13:24:00 xxx.xxx.26.22

Přidám taky něco málo fotek. Lidí dost, ptactva taky 👍

Jen ty stánky s oblečením ve spodní části výstaviště jsou už trochu zbytečné, ale peníze jsou zřejmě potřeba.

Co mě překvapilo, tak parkování zdarma. V minulých letech se platilo.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Santi
Santi 21.10.2024, 10:08:59 xxx.xxx.26.22
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 21.10.2024, 09:02:08

Bylo by dobré tomu původnímu majiteli zavolat a zeptat se ho na stáří, zda byly samostatné a přijímaly sami potravu. Piškotem to fakt nezachráníte. 

Ještě si pohlídejte vodu, určitě bych se teď vyvaroval nějakých napáječek, pokud na ně nebyly zvyklé.

Ty misky se zrním bych zkusil dát na dno, pokud je máte zavěšené.

Santi
Santi 21.10.2024, 08:39:05 xxx.xxx.26.22

Tak otázka jestli nejsou odstavené příliš brzy. Jak jsou staré? U současného majitele už byly plně samostatné?

Z jakých misek a co byly zvyklé jíst? Nemáte nějaká speciální krmítka? Čím je krmíte?

Pak dále stres z nového prostředí a přepravy. Zkuste jim přidat senegalské proso. Důležité je, aby se pustily do zrnin, ovoce a zelenina má čas. 

Den - dva to může trvat než začnou zobat.

Santi
Santi 20.10.2024, 17:35:02 xxx:xxx.1a5f:fe39

Můžu potvrdit mraky lidí, je znát výpadek minulý měsíc.  Chovatelé se už nevešli ani na stoly a přenosky byly i po zemi. Ptactva fakt hodně.. jsem zvědavý co s tím v ČR budeme dělat.

Santi
Santi 16.10.2024, 11:47:36 xxx.xxx.26.22

Mraky názorů proč ne a proč ano.  🙂 Na toto téma je tu už spousta diskuzí. Za mne pokud je více ptáků celoročně ve venkovní voliéře, tak 2x ročně odčervovat. Záleží pak na množství a možnostech chovatele. Nedokážu si představit dělat rozbory u drobotě 😀

Santi
Santi 12.10.2024, 17:55:09 xxx:xxx.700c:fdee

Dejte je do inzerce a prodejte je. Je riziko, ze je kohoutek zabije. Pokud maji limec pod krkem, tak je to kohoutek. Pripadne vlozte foto. 

Santi
Santi 30.09.2024, 14:06:39 xxx.xxx.76.225

Myši fakt nemají v budce co dělat. Ty mladé vám sežerou, nemoci atd. Když samička snáší, tak hobliny nedoplňujte. Budky se čistí,  až při vylíhnutí mladých. Jinak pokud máte nevytápěné venkovní voliéry, tak je trochu pozdě na nové odchovy.

Santi
Santi 25.09.2024, 07:43:45 xxx.xxx.26.22

No jestli plánujete odchovy, tak 5 párů bych tam nedával. Pokud tedy nemáte další klec na odchovy. 

Santi
Santi 25.09.2024, 07:40:51 xxx.xxx.26.22

Zdravím všechny zapálené chovatele. 🙂Nestihl jsem přidat recenzi výstavy v Pardubicích.. Asi jsem byl na jiné výstavě něž Anonymní přispěvovatel.

Jen pro jistotu píši, že s výstavou nemám nic společného. Byl jsem jen jako návštěvník.

Výstava byla menší a nelze ji porovnávat např. s Lysou, ale počet opeřenců byl v počtu 400ks. Což mi zase tak málo nepřijde. Co jsem se bavil s organizátory, tak tu výstavu prostě po delší době zkouší dostat do VČ. Netuším co to celé stálo, ale vím, jak těžko se shání sponzoři  a peníze na tyto akce.

Taky je třeba sehnat ptactvo do klecí a to co tam bylo, tak nejsou obyčejné kusy.

To že se neúčastnili přední chovatelé zebřiček má asi svůj důvod, který neznám. Ale proč nedat prostor i ostatním? Byly tam k vidění i opravdu pěkné kousky. 

Co se týče prodeje, tak já tedy na výstavu nejezdím kupovat ptactvo, max. si vezmu kontakt a řeším to pak s majitelem na přímo. Případně tu na prodej máme burzy 🙂

V celku by mě zajímala návštěvnost, protože v sobotu dopoledne tam bylo poměrně dost lidí s dětmi a o tom to celé je. Dostat na výstavy i lidi co zatím nic nechovají a rozšířit tak řady chovatelů, kterých podle mě ubývá.

Za mě tedy jen houšť a díky organizátorům (exotáři VČ) za povedenou akci.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek