Aktuálně: 3 872 inzerátů207 437 diskuzních příspěvků18 217 uživatelů

Příspěvky uživatele

bassrock

bassrock
bassrock 04.10.2023, 09:26:26 xxx.xxx.251.2

Za mě - stejně jako helma, musí vesta hlavně sedět. A protože má každý jinou postavu, je třeba zkoušet a zkoušet. Kamarádka nejdříve investovala do vesty Racesafe - dost chválená vesta, doporučovaná, ochrana vysoká. Ale po několika vyjížďkách zjistila, že se v sedle jakoby hrbí a naklání dopředu a nakonec jsme zjistily, že je to tou vestou. Tak trochu jí to táhlo přes ramena a i tahla malá nepohoda se projevila na sedu a celkové rovnováze.

Protože nechtěla jezdit bez vesty, nakonec jsme objevily v Kraemeru vestu Komperdell a najednou zázrak - sed opět v rovnováze, žádné hrbení a o vestě ani neví. V Racesafe se cítila jako v brnění, cítila jí celou vyjížďku, o Komperdellce vůbec neví po pár minutách. Stane se i, že dojedeme a ona začne odsedlávat, čistit a zjistí, že si vestu nesundala 🙂

Takže můžu tuto vestu doporučit, ale s tím, že je třeba vyzkoušet na vlastní tělo 🙂

https://www.kraemer.de/Reitbekleidung/Sicherheitsbekleidung/Rueckenprotektoren/by-KOMPERDELL-Rueckenprotektorweste-Anatomic-FLEX-PRO

bassrock
bassrock 02.10.2023, 12:59:16 xxx.xxx.251.2

Přesně, mám Casco Mistrall 2 a je krásně lehká, vzdušná a dají se k ní na zimu přidělat klapky na uši, což je pro mě skvělé, pač nesnesu čelenku či čepici pod helmu.

Předtím jsem měla Uvex - taky byla fajn, jen po jednom pádu jsem radši měnila.

bassrock
bassrock 12.09.2023, 13:13:41 xxx.xxx.251.2

Já jsem pořídila zimní jezdecké oblečení od Kreameru, jejich bundy, mikiny, rajtky - vše vymakané a funční a konečně mi není zima. A ještě to dobře vypadá - novou bundu jsem chvíli nosila normálně do práce, než jsem se odhodlala ji vzít na koně.

A cenově přijatelnější než mnohé naše obchody. S dodáním do Čech jsem nikdy problém neměla. A minulý pátek mi akorát dorazil nový zimní katalog … 

bassrock
bassrock 12.09.2023, 13:05:21 xxx.xxx.251.2

Swat je nepřekonatelný! Jakožto majitelka muchařky vidím srovnání a růžovka je pouze udržující mazátko, kdežto Swat jediný hojí. 

Bohužel se opravdu špatně shání, nejlépe objednat z Němec, popř.nějaký nadšenec, který ho propašuje z Amériky a pak prodává dále. Každopádně na psa mě to nenapadlo mazat a to teď všude po lese otravují minimušky a Piraňa je z nich šílená - jsem trubka, že mě to nenapadlo, hned dnes to zkusím!

Tímto děkuji za nakopnutí 😊

bassrock
bassrock 30.08.2023, 08:08:15 xxx.xxx.251.2

Bolestivé to není - vezmete mokrou houbu, přiložíte na zadek šablonu a přejedete houbou proti srsti a je to. Vzor vytváří otočené chlupy, které při prvním čištění kartáčem opět srovnáte a je to. 

Něco jako když si člověk udělá pěšinku místo napravo nalevo, ale těm koním to více sluší 😊

bassrock
bassrock 30.08.2023, 08:03:41 xxx.xxx.251.2

Mnojo, Liška bude po mamince 😊 i na tom ocásku je to vidět. Je krásná 🥰

Efe a velký hlubosklon před prezentací morgáněte, nádhera, oko se pokochalo 😍

Já byla 14 dní pryč a za tu dobu Myš nahodila počátek zimní srsti a založila na kvalitní okrasný tukový prstenec, vauu 

bassrock
bassrock 07.08.2023, 10:03:26 xxx.xxx.251.2

Můžu doporučit zajet si někam, kde huculy chovají, a objednat si tam vyjížďku nebo jízdárenskou lekci. Poznáte na vlastní zadek, hlavu a vůbec celé tělo, jestli je to kůň pro Vás.

Na Janově Hoře v Krkonoších nebo na farmě /Y na Cunkově u Tábora nabízejí vyjížďky výhradně na huculech. Janova Hora organizuje i vícedenní putování, můžete zkusit a pak uvidíte. 

Mám 173cm a kobyla cca 138 v kohoutku, nemáme problém spolu projet kdeco, pokud jedeme s velkým koněm (jezdíme s plnokrevnou kobylou), tak na loukách jsme pozadu, o tom žádná, ale v terénu zase čekáme my na ně. Než přepočítá plnokrevné nožičky a najde cestu kopcem dolů, huculice dole požere nějaký ten trs, aby neměla zbytečné prostoje 😀

Obrázek
bassrock
bassrock 04.08.2023, 08:34:44 xxx.xxx.251.2

Efe, to jsme dvě! Taky jsem pro kobyly, mám ráda ty jejich diskuze a náladičky, chápu, že prostě není někdy den, šak to znám 🙂

Jinak souhlas s tím, že kdo řeší koupi koně, měl by mít v tomhle jasno 🤔

bassrock
bassrock 02.08.2023, 12:06:23 xxx.xxx.251.2
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 02.08.2023, 11:27:20

Hm, tak ten je krásný 😍 

bassrock
bassrock 02.08.2023, 11:09:20 xxx.xxx.251.2

Já po přečtení několika příspěvků od Horsany mám zakořeněno -Frís-ruce pryč 😜

A naštěstí jsem nikdy nebyla cílovka, tihle koně pro mě tak na kouknutí a dost. Ale chápu, že hodně lidí osloví - vlající dlouhá hříva, rousy, černá barva …

Mmch známá známé má teď dvouletého fríse v Brně, kde se zotavuje po šíleném zánětu snad podkoží či čeho, viděla jsem foto jak má po zadku a boku rány a z těch mu teče hnus, a to vše po očkování. Chudák malý. 

bassrock
bassrock 27.07.2023, 08:09:53 xxx.xxx.251.2

Efe, zkoušela jsi nahlížet do archivu stavebního úřadu k vašemu domu? Tam by něco mohlo být, i když ti rusáci asi byli dost devastační…

Dělám totiž na stavebním a tady v obci je dost prvorepublikových vil, byla to oblast rekreačních vilek továrníků a bankéřů z Prahy, a u těch máme leckdy v archivu i ty úplně původní plány, kreslené tuší a vybarvované, krásné věci. Už pár majitelů si to nechávalo zkopírovat a udělali si z toho podobnou výstavu jako chystáš ty. Tedy ti, co starý dům zrekonstruovali a ne ti, co ho srovnali se zemí a na místě postavili moderní kostku betonsklo…

bassrock
bassrock 26.07.2023, 13:27:32 xxx.xxx.251.2

Vojenský újezd Brdy mám kousek, chystala jsem se tam na výpravu zjara, leč nějaká paní tam couráním mimo cestu odpálila jakousi munici a tak se tam teď trochu bojím, aby Piraňa pobíháním po lese nespustila ohňostroj 🙂 

bassrock
bassrock 26.07.2023, 13:24:15 xxx.xxx.251.2

To je fakt nějaký zubří dorostenec.

Já tedy zubry znám pouze za ZOO, ale důvěrně znám bizony. Chovají je na Cunkově kousek vedle huculské farmy a to jsou opravdu monstra! Ten býk je obrovský, ani krávy nejsou zrovna tintítka. Mají tam ohradu z kovových trubek a ta je na mnoha místech zprohýbaná, zřejmě když si odháněli mouchu 🙂 Jednou se kamarádce zachtělo podobné fotečky jako má muž od Efe, mno kráva zafuněla, mrskla hlavou a přejela rohem po té tyči tak, že to vydalo zvuk jako když láme kosti, kámoška je na fotce rozmazaná jak odskakuje od ohrady a pelášily jsme pryč obě 🙂

bassrock
bassrock 24.07.2023, 11:08:40 xxx.xxx.251.2

Liška roste parádně!

Jsem též zvědavá jak to dopadne s chvostem, snad by to nemělo mít vliv a schová se to pod žíně, až začnou růst, ne?

Jinak příběh o ulehnutém koni je jak od Heriota 😊

bassrock
bassrock 19.07.2023, 11:15:04 xxx.xxx.251.2

U nás v areálu letos pořádala jedna známá závody HH, účastnilo se 22 dětí, někteří přijeli z dost velké dálky, byl parkur i drezura, parkur výška podle věku, drezura dvě úlohy. Pomáhala jsem s organizací, vyráběla pro ně mašle a byla jsem překvapená, jaký to byl fajn den. Všichni účastníci i s rodinami byli v pohodě, některé výkony holek v parkuru byly obdivuhodné. Ony normálně trénují prý i 2x týdně a mají fyzičku. Většina z nich i jezdila na koních a třeba braly drezurní úlohy jako trénink pro jízdu koňmo, že si to zapamatují lépe takto a pak s koněm nemají problém.

Kvituji, že to odtáhne děti od PC a mobilů a hodně mě překvapilo, jak to bylo pohodové. 

bassrock
bassrock 18.07.2023, 10:00:12 xxx.xxx.251.2

Také jsem neznala pojem vyšlehané - díky za rozšíření obzorů.

Jinak jsem na tom jako Horsana, takže hucul 💓

bassrock
bassrock 10.07.2023, 14:12:43 xxx.xxx.251.2
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 10.07.2023, 13:30:23

Přesně 👍 anebo to obejdu 😏

Ale někdy i skočí, pravda, chtělo to hlasovou podporu, pač to světlé dřevo žere šedým kobylkám nožičky 🤠

Obrázek
bassrock
bassrock 10.07.2023, 13:24:10 xxx.xxx.251.2

Jeje, nemít to pindíka a mít větší pupeční svaly, tak je to moje Madam 🥰

Také má zeru na nožičkách, úhoří pruh a oslí kříž na myšatém podkladě. Jen tedy takto neskáče, spíše se valí 🤭