Aktuálně: 3 711 inzerátů210 565 diskuzních příspěvků18 254 uživatelů

Příspěvky uživatele

Saga

Saga
Saga 27.06.2024, 12:14:37 xxx.xxx.245.41

Anžto mě tak napadlo! Proč Vy vlastně Buggyro nejste vetka? Měla byste být! Při karambolu nemáte hysterické záchvaty, ošetřovat umíte, napadne Vás spoustu věcí, co můj mozek nezvládne vymyslet. Tady je někde chyba v systému!😄

Saga
Saga 27.06.2024, 12:10:25 xxx.xxx.245.41

Udělátko super, já na to chvíli brejlila, cožepa to vlastně je? Ale je to moc chytré! Hlavně, že už je to lepší a že seňor ani nekulhá!

Od nás právě odjela naše paní zubařka! Kontrola přesně po týdnu od zákroku. A holky, je to dobré! Já jsem to bohužel neviděla, páč kontrola probíhala bez sedace, tže mini si s vetkou chvilkama něžně hleděly do očí😄 a já balancovala na jedný noze držíce se vzduchu, nicméně jsme zvládly rozvěrač i zrcátko a pořádný průplach😄. Nic tam neměla zapíchnuté, granuluje to dobře, dáseň růžová. Tže to mám jenom sledovat, zda se neobjeví zápach, nebo tak něco, mám zkrmit ty senné granule, co mám a v průběhu prázdnin najet na obvyklý režim! Kéž už bude všechno v normálu🙏. Vzhledem k tomu, že dělala jak satan, nejspíš nastal čas na nějakou tu prácičku, asi jí vezmu do lesa, ať se vokáže💪!

Saga
Saga 26.06.2024, 16:20:14 xxx.xxx.245.41

Tak holky hlásím, že všechno naše seno je na půdě!

Jupííí😀👏, teď si dávám chlazený drink a oslavuji🥳 a pak může klidně přijít i ⛈️! Já mám radost, a hlavně od teď, zase víc času na koníky!!!

Saga
Saga 26.06.2024, 13:33:28 xxx.xxx.245.41

Entero - mulgat, co mi dala vetka je do 4/2025. Tže cca rok. Mám to v plánu, jak píše Verun, koupím, nechám ve skříni, až se tomu bude blížit konec, dám po malých dávkách, jako dávám teď.

Saga
Saga 25.06.2024, 12:16:34 xxx.xxx.167.183

Funnyfjord, díky za tip, já se na instagram ani jiné soc. sítě nedostanu, páč je sama nemám založené, ale na youtube ano, tak jsem něco zkoukla. Vypadá to na mladou, celkem normální holku? Pokud je tedy nějak veřejně známá a na Bazoši poskytuje, řekněme, zkreslené informace, tak asi musí počítat s tím, že jí to nejspíš časem dožene? To není úplně košér, no…Ty komenty na Bazoši mě právě celkem zarazily, tak jsem si to díky Vám dala trochu do souvislostí.

Dneska aby byl člověk ve střehu, i když jde do krámu pro rohlík, natož řešit takovouhle položku, jako je kůň, za skoro půl mega🙄! 

Saga
Saga 25.06.2024, 06:56:07 xxx.xxx.167.183

Mě vetka řekla, že jí mám každý den odtočit jeden dílek. Kobylka je malinká, má 118 kg. Tak poctivě odtáčím, včera už snad konečně pochopila (ale abych se dneska nedivila😄), že ta tuba jí nezabije a začla malinko spolupracovat. Jakože se přestala stavět na zadní, jenom kulí voko a funí😄. Koupím ještě jednu do zásoby, ono pak když člověk nemá nic v ruce, je to dost deprivující…

Jinak holky, seno z výběhu odvezeno, byla toho pěkná traktorová fůra! Celý náš dům teď tak étericky voní, jak se to line z té půdy😊. Když seno nakládali, tak já jsem byla ještě v práci, ale moje drahá tříčtvrtka pravila, že malá Dáma závodila s traktorem a lítala tam furt jak na pérkách! Tak kéž už to bude dobré🙏! Odpo, když jsem jí šoupla na box, tak normálně pohrdla mým müsli a vrhla se na granule od vetky! Jaká to potupa mé osoby! No, nakonec zbaštila i ty moje, ale až jako druhé v pořadí…pffff…😏

Saga
Saga 25.06.2024, 06:44:58 xxx.xxx.167.183

Holky, díky za rozšíření obzorů. Já už se aktuálně pohybuji jen mezi cobaři, jsem úplně mimo tenhle sportovní svět, tak proto. U cobů už vím, co za určitou cenu čekat, znám neduhy, klady i zápory plemene…Kobylu jsem kupovala 2022 a myslím, že to byla ještě doba, kdy ceny byly, řekněme, přiměřené? Tohle už mi prostě připadá moc. A co mě tedy upřímně zarazilo, je hodnocení prodávající, všimla jsem si toho až teď. To by mě jako potencionální kupující asi nenechalo chladnou. I když…každá “věc”má svého kupce!

Viz: https://www.bazos.cz/hodnoceni.php?idmail=7721328&idphone=5588381&jmeno=AnnaMickova

Saga
Saga 24.06.2024, 21:22:21 xxx.xxx.245.41

Verun, strašně moc děkuji! Mě vetka dala tuto pastu, viz.foto. To je ono? Nebo je to hodně podobné. Na krabičku jsem si napsala, co jste napsala😉. Já když jsem pak mimo, tak ani nevím, čí jsem a vetky se na spoustu věcí nezeptám 🙄. Tohle byla moje třetí kolika a bohužel nejhorší. První byla někdy před 15ti lety, to ani nevím, zda tyto pasty byly? Druhou koby rozchodila sama bez veta a tato poslední byla fujtajblová. Ještě jednou děkuji! 

Obrázek
Saga
Saga 24.06.2024, 14:40:33 xxx.xxx.167.183

No teda páni! I 270k už je taky trochu (trochu víc) mimo moje chápání! Ano, je to drahý koníček, nerozporuji, ale asi za skorem půl míče mám prostě trochu vyšší očekávání, než je uvedeno v inzerátu. Mě ten koník prostě přijde takový obyčejný, proto mě ta cenovka tak upoutala. Pravdou je, že v parkuru se nepohybuji.

Saga
Saga 24.06.2024, 12:01:12 xxx.xxx.167.183

Holky, děkuju! Já byla v sobotu večer už úplně na budku😢. Shodly jsme se s vetkou na tom, že příčinou nejspíš byl stres z kliniky a zákroku, odloučení od toho, co zná, bolest v hubě, na kterou nic nedostala, tže se jí žralo velmi špatně a senné granule, co jsem jí koupila naprosto odmítala, snědla jen mash, na který je zvyklá, ale toho bylo málo, pastva nedostatečná a seno nesměla (dle Brna). Plus bylo naprosto nechutné horko, lítaly tlaky jak blázen, v noci bouřka, no i mě bylo blbě…No, tže vetka mi poskytla svoje senné granule, které jí chutnají, zvedla jsem jí dávku mashe, který zná a seno vybírám to nejjemnější, co jsem schopná najít na půdě a ještě jí ho hodinu máčím a prostě ho krmím no. Takhle to zatím funguje + dnes dosušíme výběh a odvezeme seno, tže se z 2000m2, kde je kulový, dostaneme na 6000m2, sice tam je všechno na ježka, ale takhle malá kobylka si tam něco nakouše + sečeme večerní krmení do kolečka, kde se taky snažíme vybírat jemnější trávu a ne tu hrubou, 1,5 m vysokou a starou. Ještě jsem dostala entero pastu a na tři dny Meloxicam na bolest (ten koňský, ne kočičí, nemůžu si teď vzpomenout, jak se tomu nadává). Jako aplikace do huby je děs, strašně se o ní bojí, když se k ní blížím s čímkoliv v ruce, sevře pysky a jde okamžitě na zadní, takže je to dost kovbojka, ale musím vytrvat! Finančně jsem na dně, ale to je vám asi jasné, prakticky mám tuhle ludru doma momentálně 2,5x. Njn, co bych pro ta její kukadla neudělala. Ale ten strach mě pořád dusí, musím se ho nějak zbavit!

Saga
Saga 24.06.2024, 08:40:35 xxx.xxx.167.183

Holky, tak ten nahoře nejspíš zkouší, co všechno ještě vydržím😢! V sobotu odpoledne měla malá Dáma akutní koliku😢. Naštěstí jsem to chytla včas a po prodělání šoku a hysterického záchvatu (u mě) jsem vytáhla vetku z nějaká dětské akce i s děckem, prakticky do dvou hodin od zjištění prvních příznaků byla u mě a dělala, co šlo. Zachránily jsme jí, ale mě je z toho špatně ještě dnes. A úplně mám hrůzu z toho, aby se to neopakovalo. Jsem takový paranoik, že už se normálně bojím jít do výběhu, co tam zase najdu🙄. Já vím, jsem magor, ale to Brno mě dost vysálo (časově, emočně a hlavně finančně) a místo, aby bylo všechno zalité sluncem, tak tohle… A to ještě pořád nemáme hotová ta sena, jako už finišujem, ale je to dosti únavné, časově náročné, na flekatou nemám vůbec čas, protože se zabývám senem a Dámou. Ach jo…to je byznys todlecto…musela jsem si postěžovat…

Saga
Saga 22.06.2024, 09:49:32 xxx.xxx.245.41

V Brně na boxe, fakt nešlo jí vyfotit. 

A s paní přepravkyní na cestě domů ❤️! 

Obrázek Obrázek Obrázek
Saga
Saga 22.06.2024, 09:46:39 xxx.xxx.245.41

Foto zubů, to malé je mléčný, ta velká hrouda je trvalý. 

Obrázek
Saga
Saga 22.06.2024, 09:42:25 xxx.xxx.245.41

Holky, malá Dáma je doma🙂❤️! Přivezli jsme jí včera, ale ty dny byly tak turbulentní, že já jsem pak už úplně odpadla a nezvládla podat raport.

Tže diagnóza: Jednalo se o stoličku 308, kde zůstalo torzo mléčného zubu, ze spoda na to tlačil trvalý zub, který se pochopitelně neprořezal správně a celý se zdeformoval. A pak se tam vyrobila tlakem prasklina, kterou se tam dostávalo krmivo. A všechno to pěkně hnilo. Byla tam infekce a smrádeček. Tže byl odstaraněn zbytek mléčného zubu i zub trvalý (no, ono to ani nevypadá jako zub, foto přiložím). Rána vyčištěna. Silikonový implantát vložen nebyl, protože jamka prý není dostatečně hluboká na to, aby se tam udržel. ATB ani analgetika podána nebyla, nebylo to nutné. Mělo by se vyhojit přirozenou cestou. Malá může pastvu a granulované seno (které vůbec nechce ), normální seno ne cca 14 dní. No, takže jí nechávám na pastvě a večer do ni zkouším nacpat ty senné granule. Včera jsem je asi málo namočila, vůbec to nechtěla, dneska jí z toho zkusím udělat kejdu a uvidím. Moje müsli žere normálně. Ještě má založené a neprořezané 311 a 411. Bylo mi řečeno sledovat a neřešit, pokud se něco nebude dít, prostě moudráky no… Mezizubní prostory 307-306, 309-310, 409-401, sledovat a čistit. Byla nám doporučena zubní péče 2-3x ročně, což je to nejmenší.

Cesta z Brna proběhla v klidu, vítání bylo velké, hlavně ze strany té malé. Běžela za flekatou, čumáčky, řehtání, no znáte to. V Brně mě hned poznala po hlase a když jsem za ní přišla na box, nemohla jsem jí ani vyfotit, měla jsem jí furt u nohy jako psa, nechtěla se mě pustit❤️, do přepraváku naskočila v tu ránu a frčeli jsme. Tak teď už jen, at se jí ta rána vyhojí. Mám proplachovat hadicí, fakt jsem se včera snažila, ale nechtěla vůbec držet, furt kolem mě tancovala, já mokrá, pusénku měla mokrou víc zvenku než zevnitř🙄. Příští týden přijede moje paní zubařka na KO, tak snad to do té doby bude OK!

Saga
Saga 20.06.2024, 12:18:31 xxx.xxx.245.41

Holky, děkuju Vám všem, že na nás myslíte, hodně to pro mě znamená! Z Brna zatím nikdo nevolal, počítám, že se ozvou až večer. Byla jsem ve výběhu obracet seno a flekatá se mnou už nemuví, momentálně je zaparkovaná v přístřešku, nafučená s debilním pohledem🙄. Njn…

A koukám, že u Buggyry je ale taky solidně veselo, jedna herka pajdající a druhá chrčící! Aspoň že pan pajda už je snad na dobré cestě! Manuka by mě v životě nenapadla, tohle je dobré vědět! A upřímě bych asi bělouše netrápila, zvlášť jestli se ty ataky budou ještě stupňovat, ale tohle pochopitelně musí majitelka. A tarpánkovi už se pobyt krátí, tak hop hop, ať ještě něco odjezdíte!😉

Saga
Saga 20.06.2024, 09:28:53 xxx.xxx.245.41

To je samozřejmě pravda, když víme, že má prasklý zub, tak rozhodně nechci, aby jí tam zůstal, to je jen předzvěst potíží…Prostě si to jenom moc beru, holky jsou jak moje vlastní😄 a mini, ta to umí sakra dát najevo, jako že je ublížená😄

Ale aspoň musím perličku! Holky naše mini váží 118 kg! Pan doktor, když jí viděl, tak jenom suše konstatoval - no, tak ta není zrovna hubená😄😄! Néé asi! A pana přepravce, když šel s mini na váhu, tak mu tam prý nějaká dáma řekla, že pavilon pro psy je níž, tady ať ho neváží (toho psa)😄. Paní si zcela zjevně nevzala brejle!

Saga
Saga 20.06.2024, 08:33:33 xxx.xxx.245.41

Tže holky, akce Brno probíhá…Včera jsme jí tam dovezli a bohužel už se na ni nedostala řada, probíhají tam zkoušky + tam byly nějaké akutky, tže na vyšetření a zákrok jde teď. Což je možná i dobře, protože to bude v rámci jedné narkózy! Jinak profi přepravci byli skutečně profi a to přesně podle mého gusta. Takhle si já představuji skvěle odvedenou práci! Přijeli na čas, auto dali kam jsem chtěla, nechtěla jsem nakládat před výběhem, aby velká malou neviděla odjíždět, tže jsme nakládali pod naším barákem na takovém volném prostranství. Holky asi tušily, že je něco jinak, protže malá nechtěla jít a velká furt řehtala, což normálně nedělají, když je oddělujeme za jiným účelem, než je cesta dopryč. Malá nastoupila, tedy spíš naskočila, do vleku během minuty, já si vzala batůžek a frčeli jsme. Cesta příjemná, pán s paní milí a sympatičtí. Před devátou příjezd do Brna už ucpaný, tže jsme sjeli jinde a Brno celé objeli, vůbec jsem chvílemi neveděla, kde jsme. Přijeli jsme s pětiminutovým zpožděním, než byl plán. Areál kliniky mi připadal obrovský, takové město ve městě, všude hafo lidí a absolutně nikdo si nás nevšímal. Kdybych tu byla sama, tak bych vůbec nevěděla, co mám dělat. Paní přepravkyně mě všude dovedla jak mimino a pán mezitím hlídal malou Dámu. Než si mě paní oučetní zapsala a než jsme všechno hodily do tužky, moji přepravci mezitím vyložili malou, uklidili auto, zvážili jí a dali na box. Já jsem nemusela vůbec nic a přišla k Dámě, až když už byla na boxe. Chudák tam tak plakala, když jsem jí tam nechávala, bylo mi dost blivno, na ten její vyčítavý výraz dlouho nezapomenu😟!  Pak jsme ještě navštívili Brněnský EQS, páč asi budu potřebovat to granulované seno + oni tam také něco potřebovali a pak už jsme frčeli domů. V poledne jsem už byla na oběd doma. Velká koylka je smutná, furt za mnou chodí a pořehtává. Zvádla první noc sama, před chvíli sem za ní byla. 

Saga
Saga 18.06.2024, 09:01:07 xxx.xxx.245.41

Holky, děkuju! Já to možná moc prožívám, ale jedu na kliniku poprvé, tak to je holt tím, a i když ta doprava nebude nejspíš levná, jsem ráda, že se jenom povezu, zároveň budu mít společnost a nebudu se muset starat o trasu. Cestování není moje hobby, tže jsem ráda, že budu jen čučet z okýnka a maximálně používat pytlík bliťák😀! Konzultuji se třemi vety a názory jsou různé, tže až budu vědět nějaký finál, hodím to sem, ať víte. Dnes nás čeká uklidit další fůra sena, co včera po čtvrté promokla😏, tak doufám, že už to dnes dostaneme na půdu! Pak už nám zbývá jen náš výběh, který je sice plochou sekací větší, ale tráva je tam řídká, protože tam do dubna byly holky, tže tam spíš člověk jenom honí hrábě a pak ještě takové dvě malé loučky pod lesem, to asi až příští týden. Dneškem snad budeme z nejhoršího venku, zítra si střihnu to Brno a pak asi někde pod mezí zdechnu😄!

Saga
Saga 17.06.2024, 19:05:36 xxx.xxx.245.41

Tvl, tohle já odhalit, tak už jsem naznak…😲 Teď už to, zdá se, vypadá o dost lépe, kéž už by mu to takhle vydrželo!

Holky, tuto středu mě a malou Dámu čeká ta klinika😔! Držte nám prosím palce. Přepravkyni jsem sehnala, máme dorazit dopoledna do Brna a bude velké vyšetření, a pakk ortel, cože jako teda s tím? Momentálně nic víc nevím, je mi už týden šouflo (co jsem se dozvěděla, že nás to čeká), do toho děláme sena, do nich nám každou chvíli prší, tže prostě na budku. Dnes jsme síkli část výběhu, abychom trávili hodně času s flekatou (jako při otáčení, kopení a tháák), až nám tady osiří😔. Nevím, jak dlouho tam malá Dáma bude…