Koně mám 24/7 s dostatečným přístřeškem i mnoha jinými stinnými místy po výběhu, přesto po příchodu z práce koně zavírám do kamenné stáje na celý zbytek odpoledne, kde dostanou baštu, kopec sena, nasečenou trávu a vodu. Vždy když pro ně jdu, už čekají a těší se z toho hmyzákova a té výhně pryč. Bodejť by ne, ve stáji je oproti tomu zbytku tak o 15°C nižší teplota, tak to vítají.
Ježdění jsem vzdala, cobka je extrémní magnet na hmyz, šíleně se potí, i když jen dejchá. Do práce chodím na 6:00, tže ježdění ráno je utopie, stejně tak v pozdním večeru, když jsi jdu po 21h lehnout že jo…páč ráno brzo vstávám. Tže se chodíme jenom koupat, to obě holky vítají měrou vrchovatou, teď nás jenom trochu zbrzdily ty povodně, řeka je nad normálem, tak čekám než to opadne.
No tak ale když už je to venku…😄Pochopitelně mám zrajzovaný všechny červený koberce široko daleko, ve Varech nezůstalo jedno voko suchý😄afterparty a tak všelijak že jo😄! Jen jestli jsem si ty červený koberce nepopletla s těma stájovejma rohožema ve výběhu? Že by takhle vypadal úpal? Jsem ho nikdy neměla nóó!
Ronjo, ale pokud velikost sedí, tak teď můžete být za Xenu, no ne?😄 Já bych to ještě přehodnotila! A teda jsem vůbec nevěděla, že podprda z takovéhleho materiálu vůbec existuje, to jsem zase o jednu informaci bohatší.
Ronjo, tak to je dobrý😄právě, když je zima ala 14 stupňů, tak to je ten jediný stupeň zimy, co jsem ochotná snést bez keců a depresí😄! To mám maximálně 4 vrstvy a ne dvacet vrstev hader a jsem celkem snesitelná. Ale je to dobře, že jsme každý jiný, aspoň se ty naše stížnosti na počasí během roku tak nějak rozptýlí!😉
Ronjo, foto určo dodám! Mám v domácím PC i foto soudružek, co už jaksi nyní obývají mrazák, tak to můžu dát i s porovnáním. Foto je z loňského července, tže to bude přesně po roce!
Já když sekám nebo obracím seno, tak se zpotím taky, to je jasná věc, ale prostě jinak to se mnou nic nedělá. Jsem rudá ve xichtě, funím jak čtyři Sagy, ale to je asi tak všechno. Seno jsem letos obracela výhradně za pravého poledne, souseda z toho málem kleplo a to se na mě jenom díval😄. Fakt je, že na koni teď nejezdím, ne kvůli mě, ale kvůli ní. To je magnet na hmyz🤮je z toho strašně vzteklá, z toho hmyzu, a jako pravá příslušnice svého plemene se extrémně potí, čímž ten hmyz láká. Tže my se chodíme furt koupat, proto ani nemá cenu jí repelentit, když jí furt máčím, včera jsme nebyly, ale dneska asi půjdem, má to moc ráda. Fakt je že jaro a podzim jsou ke koníkům i ke mně asi nejideálnější, v létě ten hmyz je prostě fakt “super”. Zimu nesnáším, to je období, které by se mělo zakázat😠.
Do 15h cca jsem práci, jinak o víkendu i dopo samože.
Jo a holky v sobotu 13.7. si jedu do naší drůbežárny pro nové kuřičky🐔! Kurník už je vybílený a hezky vyschlý, zahrádka posečená a opečovaná a připravená na příchod nových soudružek!
Doron já nemusím😄, ne fakt není mým cílem nikoho naštvat, ale když prostě já jsem tak spoko, když je takhle😉! Z nějakých 35°C se prostě nepoprdím a normálně venku funguju na sluníčku bez pokrývky hlavy i opalováku (neboť obojí nesnáším, zvlášť ty páchnoucí opalováky🤮). Prostě jen zvolním tempo, dělám pomaleji, pak se osvěžím v místní říčce nebo ve sprše, pořádně se napiju a frčím dál. Venku jsem tak od 15 do 19 a upe v poho. V noci spím jak mimino. Já se tak mám😄😄😄.
Holky u nás pršelo včera cca od 21h tak do půlnoci, možná déle. Jako bouřka byla, ale déšť byl takový kultivovaný, žádná průtrž, co by vše smetla. U nás prší tak nějak normálně, akorát na zalití. Ve středu mi kamarád přivezl seno v malých balíčcích, když jsme je cpali na půdě pod střechu, úplně z nás lilo, asi deset jich zbylo na zemi venku, chlap děsně páskoval, že je tam necháme a uklidíme až druhý den. No donutila jsem ho, že jsme to všecko udělali hned (nemusím asi říkat, že jsme se seštěkali jak…no víte jak…) a včera, jak byl rád, že jsme to uklidili! Odpoledne bylo i u nás 37°C, což mě venku jako upe neva, ale na půdě pod střechou je tak o 15°C víc, to už by vadilo i mě a večer déšť, tže to nakonec dobře dopadlo. Dnes ráno příjemných 15°C, zalito a všude mlha, že by se dala krájet.
Bobčo, taky jsem objevila kouzlo levných šamponů a to z jednoho prostého důvodu! Vždy když jsem si koupila takzvaně “něco lepšího” lhostejno kde, tak se mi z toho vlasy akorát zbytečně zmastily. Už takhle je musím mýt obden, abych neměla na hlavě mastný kastrol. Kondicionér? Tak to nikdy! Ten samý problém. Já kupuji v Kaufu, název nevím, musela bych kouknout, ale je to 0,5 litru za 50Kč, tže jsem vzala rovnou dva a mám litra šampónu za kilíčko a myje to bombasticky (mám s levandulí) a vlasy vydrží ty dva dny cajk! Na ty drahý rádoby značky zvysoka dlabu!
Náhodou, ale jako Indulona není vůbec levná! A dá se s ní namazat všecko všecičko!😉My fasujeme levný krémy v práci, ale tak zase, darovanýmu koni na zuby nehleď, že jo, maže to, tak co. Kadeřnice to je taková paní s nůžkama v ruce😄, jako nepotřebovala jsem tyhle služby leta letoucí, za covidu jsem se stříhala sama jako každej druhej, k téhle paní chodím cca 1,5 roku a výsledek za tu dobu je fakt znát! To zas musím nechat! Vlasy mi po mých, ehm, eskapádách s nůžkama na papír dala hodně do pucu, teď je mám opravdu pěkné a udržované, to jsem nikdy neměla, stále mi drží pěkný střih a 2 do roka švihneme nějakou barvičku jako melírek. A jsem fakt spoko. Vlasy mi přestaly padat a celkově vypadám lépe. Jsem za ní ráda a ceny má vskutku lidové👍
Ty jo holky, tady se to zvrhlo v úplnou módní policii😛! No, já teda nevím, ale já jsem se sebou spokojená, poněvadž a protože cca od 15ti let jsem pořád stejná. Nerostu do výšky ani do šířky, mám stejnou velikost bot i kalhot, jako když jsem chodila na devítiletku, možná ty kalhoty jsou o číslo větší, měla jsem 38, teď kupuju spíš 40, ale to proto, že “zamlada” jsem měla ráda všecko uplé, teď jsem značně pohodlnější a nechci se v ničem tísnit. Stejně nosím furt rajtky nebo legíny a to se prostě roztáhne, tak co. To jestli je člověk sám se sebou spokojený je hodně poznat i na venek, prostě to z vás vyzařuje. Nikdy v životě jsem se nemalovala, anžto to neumím a ani jsem se to neměla od koho naučit, jenom vím, co je řasenka, a tam končím😄(Žínka to teď jako nečte a nepadá na znak😄)! Lidé mě většinou titulují “mladá paní” a před 14 dny mi náš vrátný v práci řekl “slečno”, tak z toho jsem málem upadla😄, ale potěšil, ne že ne. Kadeřnice mi řekla, že jsem šedivá, jak starý panelákový sídliště, ale protože mám světlé vlasy i pleť, nic není vidět, jinak tam hodíme melír jakékoliv světlé barvy a věk mám rázem o 10 let dole. Byla jsem na laseru s očima, už je to dávno a po tom, co jsem odhodila ty blbý brejle, tak je to ještě lepší. Takže za mě tak ňák good!😉
Ponožkový gang mě dostal😄! Jako, co se týče hmyzu, klíšťat, komárů a ovádů, úplně se mi hnusí🤮 a právě, když jsem u zvířat, tak ochrana končetin je prostě nutná. Dneska jsem si teda vyrazila do výběhu poklízet jenom v crocsech a tedy naboso, no ale fujtajbl, málem mě ty mrchy hmyzí sežraly zaživa. A po příchodu domů jsem si krom rukou umyla i nohy, protože po čerstvě vytřeném vynilu jako prasátko chodit nebudu,ble ble. A jdu pro fusekle😄!
Jinak mám kromě koníků taky dneska pohodičku, o ně už je postaráno, venčit jsme nebyly, páč se nikomu nechtělo. Jedna pračka, jedna myčka, uklizeno a tak nějak na to prďánkuju👍. Aktuálně u nás fouká a 28°C, tže za mě feel good.
Vy jste husťačky😄. Já ty ponožky samozřejmě převlékám, na ven mám jiný a na doma mám taky jiný a do práce mám taky jiný, prostě kilometry ponožek všude, tže na gauč jedině v čistých👍. Chlupatce doma žádné nemáme, domů může jen kocour a ten má přísně vymezeno kam, a něco jako válet se v posteli má přísně zakázáno. Dveře do ložnice jsou stejně zavřené, tže nemá šanci. Tže když to shrnu, my s Bobčou jsme prostě ponožkové mimoňky a tak to nejspíš zůstane😄. A nožky mám jako princezna, tak aspoň k něčemu jsou ty fusekle dobré😄!
Holky a vlastně ještě takový dotaz, vy co jste otužilé a chodíte hodně bosky - vám nevadí, ehm, špinavé nohy? Mě totiž hrozně, když chodím bosa, mám pocit, že si pořád musím mýt nohy, zvlášť když jdu z venku domů. Prostě lehnout si na gauč se špinavýma nohama se mi silně ekluje, tak možná proto ty fusky nosím furt a všade.
Tak holky hlásím u nás první tropická noc, spala jsem jak batole😄! Já tohle období absolutně zbožňuju, měla jsem se narodit někde v Africe. Ale Ronjo s pokrývkou hlavy to mám úplně stejně! Jsem sice milovnice ponožek jako Bobča, ale na hlavě nesnesu nic! Jak v létě, tak v zimě. Akorátže v zimě mi kebule mrzne, což mi vadí, tak nosím aspoň čelenku, což je tak jediné, co snesu, v létě nenosím nic! Mám světlé vlasy, tak aspoň v létě ušetřím za kadeřníka, sluníčko mě odbarví samo a v obličeji mám pihy. Léto je nej☀️! A ne, už vás tady nebudu štvát z hicem, aby někoho nekleplo pak🤪!
Žínko, tak to je sranda, já byla dneska prvně bosky😄, zlatý český ponožky v sandálech, to je moje😄, tedy po doma, do města nosím tenisky, co kdyby mi umrzly nohy že jo? Však štyrý už zmrzli😄. Je to pěkné, jak to máme každý jinak!
Jj, králíci mrazáci doznali svého jména😄! A u slepic jsme vlastně čekali až zbytečně dlouho, nenesla by už ani jedna, vevnitř už byly silně v nepořádku, holt ty hybridky už prostě prdlajs vydrží no…
Mě horko nevadí vůbec, já jsem vyloženě letní typ, diskomfort pociťuji až tak kolem 40°C, do této teploty jedu standardní režim, pak už se potím a funím jako všichni. Však když jsme se chystali do té řeky, tak mi došlo, že mám ještě na nohách ponožky a že bych je měla asi sundat😄! Počkejte v prosinci, to budu nerudná, prudná a depresivní…a zmrzlá v pěti vaťákách😄!
P.S. právě jsem dožehlila dvě pračky prádla, tak se to válení upe nekonalo, ale jsem si u té telky připadala tak nevyužitá😄
Tak zatímco Bodlinka má válecí sobotu, mmch, taky jsem tenhle nápad měla, ne že ne, ale nakonec jsem to vzala hned od rána pěkně z gruntu. Ráno jsem byla objednaná ke kadeřnici na letní sestřih, pak jsem zašla do Penny na nějaký menší nákup a když jsem přijela domu, tak mě to tak nějak chytlo a zabila jsem 2 poslední králíky a 2 poslední slepice! Už jsem něco polikvidovala minulý týden, ale tyhle dvě dvojice tu furt strašily. Slepice už dávno nenesly a ke králíkům už mě nebavilo chodit, měla jsem je jen na dokrm, váhu už měli, tak co se s tím mazat! Tak pěkně šli všichni naráz. Tže máme plný mrazák a prázdný kurník a králíkárnu. Králíkárnu už nenaplním, kurník ano, 13.7. jedu pro čtyři kuřičky, tže vajca zase budou. Moje drahá tříčtvrtka posekla křoviňákem kolem celého baráku a pod páskou u kobyl. Holky koňské jsme teď byli poprvé letos vykoupat v řece. Řádily jak černá ruka🐎! Já jsem se vykoupala s nima, horko mi nevadí, ale bylo to příjemné osvěžení. Pak jsme jim ještě nasekli večerní krmení, odložili je do výběhu a nyní se teda jako taky budeme válet, možná, snad….😛 Prostě prima akční sobota😄! Miluju léto☀️!
Já mám koně doma na svém od r. 2007 a vyšiluju pořád😀😀😀! Ono je to asi i hodně o nastavení v hlavě, prostě jak to člověk má, tak nějak celkově. Moje vetka říká, že u cizích koní je profesionální a u svých (3 kusy doma) je taky totálně hysterická😀. Před tím r. 2007, kdy jsem se starala o “cizí” jsem to taky tak neprožívala, ale jak to má čověk doma za oknem, vidí je každý den, furt řeší welfare, krmení, opohybování, jinak křivý chlup, divný pohledy, ticho v břiše…néé vůbec mi z toho nehrabe😄!