Aktuálně: 3 733 inzerátů210 937 diskuzních příspěvků18 261 uživatelů

Příspěvky uživatele

Saga

Saga
Saga 24.07.2024, 07:01:19 xxx.xxx.167.183

Ty jo, Fíkovnice, tak to mě moc mrzí, že to má takovýhle průběh! Já jsem se domnívala, že je to nějaké místo v akademické sféře nebo ve státním sektoru, a že když se to “peklo” tak dlouho, tak že je tam o tebe velký zájem. Tže teď tedy jejich přístup vážně nechápu😟.  Já jsem se s takovýmhle přístupem setkala vždycky jen v soukromé sféře, kde si pan majitel o sobě myslel, že je ředitelem celýho vesmíru a podle toho se k podřízeným choval🤮. V takovýmhle prostředí jsem nikdy nevydržela dýl než zkušebku, protože s debilama prostě dělat nehodlám a přizpůsobovat se jim taky nebudu.

Pokud jsou finance lákavé, tak tomu nech volný průběh, říkej si dělám to pro prachy, a až se budeš cítit “za vodou”, tak se to třeba někam posune!

Saga
Saga 23.07.2024, 14:36:41 xxx.xxx.167.183

Kometo, děkuji, děkuji, děkuji!☀️

Saga
Saga 23.07.2024, 14:34:26 xxx.xxx.167.183

Heh, jako já už jsem z té koňokuchyně kapánek trudnomyslná🙄. Protože do té doby, než přišla anabáze “zuby + kolika”, tak jsem prostě čapla jeden kyblík, do toho vysypala hrnek müsli, co si míchám, přidala minerálku, zalila vodou, ubrala tři polévkové lžíce pro malou, zbytek vykydla do žlabu velký a čus bus. Seno hnusný klackovitý pro velkou, jemný lístečkový pro malou. Kvůli zubům jsem musela koupit granulovaný seno, ale ouha, není granule jako granule a Dáma se rozhodla, že tohle teda jako fakt nee🙄. Tže dělám pořád to svoje müsli, do toho té velké přidávám ty granule, co je malá nechce a ta malá zas dostává spešl nášup, co mi tu nechala vetka, to zas ta velká nepotřebuje, že jo…Napřed jsem furt přidávala, aby se jí dobře kousalo, teď zas ubírám, protože už kouše dobře, ale zas kyne, že jo…Horsano, jak vlastně dlouho trvá, než se dáseň po trhání úplně vyhojí? Teď ve čtvrtek 25.7. už to bude pátý týden a já mám pocit, že ta kobylka žere jak prokopnutej buben, což nikdy nedělala, chudák asi nemohla, a já si na to pořád nemůžu zvyknout😏. Sekli jsme jí i jemnou trávu, aby se ji dobře kousalo, to už asi taky odbourám, páč už nemám pocit, že by to bylo třeba.

Mě to teplo nevadí, ale těm kobylám evidentně jo, tak se prostě přizpůsobuju jim.

Saga
Saga 23.07.2024, 13:49:18 xxx.xxx.167.183

Jo, tak to celkem sedí🤭, naposledy takhle funěla na jaře, ale to bylo pochopitelné, kdybych já běhala v jarním počasí, oblečená do zimního kožichu, funěla bych taky. Teď je to jen špek…a to je horší🙄. No, četla jsem, že takhle teplé počasí má být do půlky srpna, tak třeba se pak trochu ochladí…

Saga
Saga 23.07.2024, 12:53:45 xxx.xxx.167.183

Efe, Knedlička má palec nahoru! Ale obávám se, že jí tohle jméno vůbec nepřísluší, protože koně ve tvaru knedlíku, případně válce, mám aktuálně já, hluboce se za to stydím a vůbec se mi nechce to nějak řešit. Jako v tom hicu funí děsně, holt cob no, u té malé je to lepší, ta je taková akčnější, zvlášť teď, co se jí zahojila ta pusinka, viditelně ožila! Ale flekatá, ta je jak vyřazená parní lokomotiva, co jí došlo uhlí - funí a nejede😄!

Saga
Saga 23.07.2024, 12:46:50 xxx.xxx.167.183

Bassrock, tak teda venčící hygiéénu vám ale celkem závidím i ta oblíbená záchodová místa😄. Já se totiž upřímně a na rovinu úplně děsím toho brát flekatou do civilizace, ona totiž kadí kudy chodí🙄, proto preferuji pole a louky před asfaltkou, protože její specializace je: vylézt ze stáje, přejít naší zahradu bez ztráty kytičky, přímo před zraky souseda číslo 1 se nahrbit, a vydatně mu pozalévat trávník přímo před venkovním posezením😄už je tam upe holej flek, pak přejít podél našeho plotu po asfaltce bez ztráty kytičky a u souseda číslo 2, uprostřed té asfaltky, si důležitě heknout a vyrobit tu největší hromadu v dějinách lidstva🙄! S tímhle tvorem prostě mezi lidi jít nechcete, protože je tohle schopná i několikrát náhodně zopakovat, jako chápu, nechce si svinit výběh, a služka to pak nemusí sbírat a vozit na hromadu, že jo😄, vlastně mi chce jenom ušetřit práci, ale upřímně, stopovat zrovna nás dvě zvládne i začátečník, nemusí to být vůbec Vinetou😄. A samozřejmě pokud je to fakt uprostřed vesmíru, naběhnu pak s lopatou a před sousedy to uklidím, nejsem prase a nechci, aby si u auta urvali nápravu😄. Malá Dáma, je prostě Dáma, ta jako správný hospodář donese všecko domů, jenom, když jsme venku moc dlouho, tak něco vypustí, ale vždycky se u toho tak vrtí, protože jí prostě není po chuti zvedat ocásek na veřejnosti! Není to žádná lehká děva, že jo!

Saga
Saga 23.07.2024, 10:42:13 xxx.xxx.167.183

Lesnížínko, ano jsou, nadobro! Stejně tak jako další drobná hospodářská zvířata, která jsem za svůj život měla - brojlery, kachny, husy, morčata, prase,…Já si nepřipadám v posledních cca 2 letech jen tak trochu vyhořelá, ale spíš úplně👎. Vůbec vlastně nechápu, co se stalo, když se nic nestalo, nikdo mi nic nedělá, nikdo mi neubližuje a přesto něco, pro co jsem dřív dýchala, mi úplně přestalo dávat smysl. Nechápu. Chovatelství jsem vždycky milovala, nebrala jsem to jako zdroj obživy, mě to bavilo, a to že jsem měla “zadarmo” maso, vejce, aj. byl jen prima bonus, důležité bylo to, že mne to baví. A tohle všechno je prostě fuč😢, nevím, kam se to ztratilo? Slepičky jsem pořídila hlavně kvůli mámě, ona je v důchodu, baví se tím, má na ně spoustu času, díky mě mraky statkových krmiv zadarmo, tže nás to v podstatě vůbec nic nestojí a stará se o ně hlavně ona, já se starám jen o jejich ubikace, o žaludky ne. Kdyby to záleželo jenom na mě, nekupovala bych je. Ale jsou to fakt ťulpasky, právě že staré už nemáme, ty dostaly jednosměrnou letenku do mrazáku, tže ty mladé jsou lehce ztracené, ale ony se naučí. My jsme dřív brali mladší kuřice, tak těm to šlo rychleji, tyhle už byly vážně velké i při koupi, co chvíli ponesou, tže se nelze divit, že když nic jiného nepoznali, holt to teďka trvá.

Naprosto Vás chápu, co se týče zahrady! Kdybych se měla starat ještě o tu, tak mě v současné chvíli asi klepne. Mě prostě tak nějak přestalo bavit, se pořád o všechno starat, nevím, jak to jinak říct. Třeba práce s koňmi mě baví pořád a jsem ráda, že je mám, ale práci kolem nich (hnoje, krmení, sečení, oprava ohrad) se mi začíná také dost silně zajídat a já nevím, co s tím mám dělat? Vlastní koně mám doma 17 let a už začínám být prostě nějaká unavená, zároveň ony jsou to jediné, co mě drží při životě. A teď babo raď!

Myslela jsem si, že tím, že ukončím chov zvířat za účelem užitku a nechám si jen ta pro radost (koně a kocour), že se něco změní, zlepší. Nestalo se však vůbec nic. Tak já vám nevím, nějak tu chybu v Matrixu nemůžu najít?

Omlouvám se za ten psycho výlev, ale mám obavy, že i tohle do chovatelství a pěstitelství prostě patří, že člověk občas přehodnocuje smysl toho všeho.

Saga
Saga 23.07.2024, 08:36:59 xxx.xxx.167.183

Mám to hodně podobně, když má kobyla udidlo, tak je přepnutá v módu nežrat. Tohle nám funguje, ona celkově, když jí nasedlám, tak prostě ví, že to je něco jiného. Že tady jde jako fakt do tuhýho😄 a snaží se. Hodně s ní chodím ale po venku jen tak, na špagátku, a častokrát se mnou jde nějaký nekoňácký doprovod se kterým třebas vedu konverzaci a to se pak prostě člověk tak nesoustředí, což je chyba, protože ona to hned pozná a zkouší žrát. Když jdu s ní sama a soustředím se výhradně na ní a ne na to, co kde lítá, tak je to taky v pořádku, ale jak člověk vypne mozek, ona prostě ví. A šup a je to v tlamě😄. Nebo s sebou flákne s náležitým hekáním o zem (fotek ležící mrtvoly uprostřed no name lánu mám bambilion). Je ten typ koně, co neumí žrát za pochodu, stejně jako neumí za pochodu vyrábět bobky, ale na každou svojí činnost se musí pekelně soustředit😄. Proto mám nejraději holá, nezasetá pole, to jsem si letos fakt užívala, vezmete jí na pole, kde nic není a ten její výraz, ten je prostě k nezaplacení😄😄. Malá Dáma to má dávno vykoumaný, ta zvládne za pochodu všecko a vzhledem k tomu, že není jezdecká a nikdy nepozná udidlo, je mi to fuk a vůbec to neřeším, dokud drží tempo, tak ať si dělá co chce. Už se moc těším, až nám za barákem posečou tu smradlavou řepku. Hádejte proč😄?

Saga
Saga 22.07.2024, 14:38:06 xxx.xxx.167.183

No právě🙄jednostranné zaměření na trávu, chjo…to pak nevidim, neslyšim, vlastně se tady vůbec nevyskytuju😄

Saga
Saga 22.07.2024, 13:45:27 xxx.xxx.167.183

Malé koupací okénko🐎. Tohle je zrovna v místě, kde je málo vody, normálně to má malá Dáma tak, že jí kouká jen hlava, a velká po pupek, jenže ony se furt melou a couraji v tý vodě, Dáma už nám jednou zdrhla, páč se mi tam nějak zamotala vodítka a já musela všechno pustit, abych přežila situaci a malá vzala čáru😄.

P.S. nedoběhla daleko😄

Obrázek Obrázek Obrázek
Saga
Saga 22.07.2024, 13:25:38 xxx.xxx.167.183

Holky, já jsem měla akci “králíkárna”🐇! Zhruba loni touto dobou jsem se po mnoha letech rozhodla ukončit vlastní chov, a králíkárna mi tu ležela ladem. Tak jsem měla letos zjara nápad, že si pořídím ušáky jen na dokrm, žádný chov, to jsem vám tu psala, s vidinou, že mě to chovatelství třeba zase ještě chytne. Upřímně, nejen, že nechytlo, ale vlastně jsem si tím dokázala, že tohle už vůbec dělat nechci. Protože jsem ten klasický český drobnochov dělala celý život, vyrostla jsem v tom a nikdy nic jiného vlastně nepoznala, tak je prostě na čase to utnout a začít dělat něco jiného! Králíkárnu jsem dala k prodeji, pár dnů byla na inzerci a nic moc se nedělo, v pátek ráno se ozval pán, odpoledne i s manželkou přijeli, muž jim to naložil a večer už jsem byla bez králíkárny! Byl to fičák, ale pán s paní byli velmi sympatičtí, a tak jsem měla radost, že se objevili právě takovýhle kupci! Doufám, že jim udělá ještě mnoho radosti, jako dělala roky mě! Pak jsem ještě večer posekla zahrádku, doufajíce, že slepičí soudružky konečně opustí příbytek. Prdlajs! Jedna z nich se odvážila až v neděli odpoledne, ale zase se hned schovala, no tak já vám nevím, jsou to blběny prostě…🙄

V sobotu jsem jela dopoledne do města nakoupit muži překvapení, neboť měl narozeniny, a protože my jsme neslavící pár, a žádné mejdany neděláme, oslavili jsme to jen spolu a bylo to super. I když musím zkonstatovat, že tchýně, zpívající do telefonu, neměla absolutní chybu, a směju se tomu ještě teď😄! Odpoledne jsme zase byli vykoupat a zmáčet holky koňské, a v neděli jsme se normálně váleli, jakože fakt váleli. Tohle neprovozujeme úplně často, a bylo to velmi osvěžující, asi to navrhnu a budem se válet častějš😄. Už aby byl zase víkend, to pracovní tempo mě nějak neba a to je teprv pondělí🙄…

Saga
Saga 22.07.2024, 06:54:43 xxx.xxx.167.183

Verun, tak to jste fakt borci! Já jednou lonž, jednou práce ve volnosti a jinak samý koupání a máčení😄. Mám totiž pocit, že to poslední uvedené, je to jediné, co má smysl! Hlavně, jak jsem z pracovního týdne tak blbě nastavená, co se týče vstávání a usínání, nejsem schopná to za víkend přenastavit nějak jinak, protože prostě vstávám brzo do práce (nerada), tak musím i brzo chodit spát (ještě víc nerada), tže pro mě sedmá večerní znamená večeři, vanu a postupné ukládání se do kanafasu 😴. Čím jsem starší, tím víc mi vadí výkyvy, tže i když bych mohla o víkendu jít spát mnohem déle, tělo si prostě řekne a jdu tak nějak +- stejně jako v pracovním týdnu. Při představě, že kolem sedmé večer místo do vany lezu na koně? No ale fujky😄😄. Tže tohle obdivuju, ale chápu, že každý má jinou pracovní dobu, jiné návyky a jinou potřebu spánku, tak to je. Tže já to vidím na systematické koupele přes celé léto a pak se holt uvidí, však mi to na podzim doženem! Ale zase musím říct, že obě kobči jsou jak vyprané v Perwolu, nebo v Arielu? Bílá je prostě bílá😄! Takovýhle lesk v jiném období nemáme. Musím však dodat, že naše koupací místo je asi 400m od stáje a směrem domů je to celé do kopce, včera mi obě kobyly při odchodu z koupele vložily “malé arabské okénko”, tže ocásky pěkně nahoru, očička z důlků a bělmo pěkně ukázat a domu poklusem klus😄 a já mezi nima vlála celá mokrá v crocsech (v těch se chodím koupat), holt pošušňání to s nima je😄.

Saga
Saga 20.07.2024, 08:45:49 xxx.xxx.245.41

Verun, taky děkuju za uklidnění, že v tom nejsem sama👍! A mám přesně tenhle pocit - že pořád začínám…ochladí se, tak vezmu na lonž, pak na vycházku, pak přijde hic, tak do řeky a pak se to zasekne a takhle pořád nějak dokola, nějak se nemůžu nikam posunout🙄Cobka to horko vážně nedává, potí se jako prase, holt nevýhoda tohoto plemene a já zas nedávám ty tuny hmyzu, seštípaná jsem, no fuj😠! Jako prakticky jsem s těmi koňmi denně, neb je mám doma, tže nějaká ta komunikace funguje bez problému, to jo, ale prací bych to tedy rozhodně nenazývala! Prostě se tak flinkáme a kyneme a kyneme…Nemám teda pocit, že by to těm koním nějak vadilo, depku mám spíš já, když vidím ty pupky😄.

Saga
Saga 19.07.2024, 21:27:34 xxx.xxx.245.41

Pro Megi - nejprve se omlouvám za malou mystifikaci! Cena 130 Kč byla bez DPH! Utkvěla mi v hlavě tahle cena, nevím proč, doma se nám podařilo vyhrabat účtenku, tak jsem na tu chybu přišla. Ale pytel už nemáme, nicméně máma pravila, že na něm nebylo vůbec nic, složení, výrobce, prostě nic. Koupily jsme ho přímo v té drůbežárně , společně s kuřičkami. Jiný zákazník se tam na to taky ptal a paní prodávající říkala, že si nechávají vyrábět KS od VKS Batelov. Víc bohužel nevím, my jak tyhle směsi nepoužíváme, tak se o to nestarám, páč jsem musela vyvinout mírný nátlak, aby koupila aspoň tuhle, aby holky měly něco na ten přechod, neb vlastního máme dost😉.

Saga
Saga 19.07.2024, 09:48:12 xxx.xxx.167.183

Holky, včera to byl přesně měsíc od naší “akce Brno”! Uteklo to jako voda, bylo to pro mě celkem depkoidní období, kdy se mi upřímně nechtělo dělat vůbec nic🙄. Malá Dáma napřed hubnula, jak nemohla kousat, tže nový žrádlo na míru, pak se pro změnu rozežrala, tže zase to žrádlo postupně stahuji a upravuji, furt všechno vážím jak kokot, a teď jsou obě jako koule🙄. Ale tak abych si aspoň udělala nějakou radost, tak jsem si koupila další gumové podlahové desky, abych vytunila přístřešek! Mám těchto desek už celkem 11ks!! Jednu mám před stájemi u východu z chodby, ta je zapracovaná do terénu a vypadá to moc hezky, a zbylých deset je v přístřešku (4 ks) a před přístřeškem (6ks). Ty jsou jen volně položené na zhutněném podloží. Rohože jsou velké a těžké, nikam se neposunují, tže si myslím, že další zimy budou už kompletně bez bláta. I ta letošní byla v pohodě a to jsem měla těch rohoží méně. Také jsem dokoupila 10kg pytel Desicalu na dezinfekci stáje, sypu na podlahu, dřív jsem to dávala pod králíky a úplně jsem zapomněla, že doma ještě nějaký zbytek mám, tak jsem ho dopotřebovala. Teď, jak jsou hodně holky doma, tak jsem to “znovuobjevila” a je to super! Vsákne to pěkně moč a nic nepáchne a je tam i méně hmyzu, páč ho to tak neláká, tže za mě spokojenost! A malé Dámě jsem koupila novou ohlávku do zásoby, páč ta stará vzala v tom Brně dosti za své, tak abych měla rezervní. No ještě se musím nějak oklepat a začít něco dělat zase, hlavně sama se sebou a pak i s nima. Jinak trávíme léto u řeky, včera jsem ráchala velkou, dnes je na řadě Dáma, tže zábavy je kopec, ale smysluplná práce nějak na obzoru není😀.

Saga
Saga 19.07.2024, 07:08:30 xxx.xxx.167.183

Fíkovnice, přeju Ti best of v nové práci! Taky jsem zažila job, kde jsem nastoupila a nikdo si mě tam nevšímal, ale to byla tenkrát speciální situace, byla jsem tam jen měsíc a později jsem se dozvěděla, že jsem byla jen demonstrativně nastrčená osoba z ulice, aby si jisté existence ve firmě cosi dokázali. Mě jen využili a zahodili, což bylo nakonec super, protože to nakonec vedlo přímou cestou k jinému jobu! Tohle ale nebude tvůj případ! Peníze sice nejsou všechno, to je pravda, ale chleba si za děkuju nekoupíš, tak si jich pořádně užívej!

Saga
Saga 19.07.2024, 07:03:15 xxx.xxx.167.183

Megi, je to 15 kg pytel, vlastně ani nevím přesně čeho (jako co konkrétně je na tom napsaný, nekoukala jsem), poněvadž a protože je to přesně druhý pytel krmné směsi za posledních 40 let, co se nám doma vyskytl😄. Moje máma, která se stará o slepičí jídelní blaho ( já jsem pouze prostý kydač kurníku a sekač zahrádky), tímto zásadně odmítá krmit, ke koupi jsem jí v podstatě musela donutit násilím😄. Máma si dělá vlastní míchanice (je v důchodu, má čas a baví jí to), přísun některých krmných surovin máme díky mé profesi a kontaktům zcela zdarma, komerčně toho kupujeme naprosté minimum. Slepice nám vždycky nesly jak vzteklý, vlastně si za celý svůj život nepamatuju situaci, že bychom neměli vejce, nebo řešili nějaké potíže se snáškou.

P.S. ještě nevylezly…ale včera na cestě ze zahrádky do kurníku pochopily, že ta zelená věc, po které šlapou, se dá zobat a kamínky taky! Zítra ráno musím posekat zahrádku, aby tam měly pěknou nízkou travičku, snad už jim to dojde konečně👍.

Saga
Saga 18.07.2024, 13:38:11 xxx.xxx.167.183

Ronjo, však áno😄, mě to jenom v tu chvíli evokovalo v mozku filmovou hlášku ze Slunce, seno…, kde Venca Konopník říká: “ Václav, pro cizí jenom Václav!” Vůbec nevím, kde jsem tu asociaci vzala, to bude asi tím sluncem a senem😄. Doufám, že o víkendu už snad vylezou, vždyť to už bude týden! Vzaly jsme k nim i pytel směsi a celkově mi to přišlo jako nějaký moc levný kauf. Jedna kuřice á 210 Kč a pytel směsi 130 Kč. Ty jarní, co nám brával soused stály 185 Kč/ks, za to tyhle za chvíli ponesou!

Saga
Saga 18.07.2024, 12:52:02 xxx.xxx.167.183

Hejno, Ronjo, jedině hejno😄😄! Drahé soudružky už jsou doma, pokoušela jsem se již několikrát vyfotit, jenže ony prostě odmítají opustit prostor přístřeší, co mají na zahrádce a vždy když se je snažím vyblejsknout, vytvoří v rohu beztvarý chuchel peří, tže není poznat “kdo je kdo” 😄, takhle to prostě nejde, že jo, chybělo by úplně zátiší a tháák, tže pořád čekám na den, kdy konečně vylezou ven😄. Ale jinak holky musím říct, že…do drůbežárny to máme asi 30 km, jela jsem tam poprvé, dříve nám je vždy brával soused, ale on si jezdí brzo na jaře a to my nechceme, tak jsme si tam musely dojet samy. Byla to solidní dámská jízda😄! Dvě ženské, navigace a přepravka na kočku, no ehm…dojely jsme celkem dobře, navigace fungovala, vzhledem k tomu, že drůbežárna je tak lehce mimo civilizaci, kdesi mezi poli na kopci, totálně bez značení, tak nemít navigaci, jezdím tam ještě dnes! Vjezd do samotného objektu už byl značený hezky, tže dobro došli! Ale pak přišel šok! Před náma bylo pár aut, tak jsme nic moc neviděly, ale když se to tam trochu uvolnilo, a před náma zůstalo jen jedno auto, do kterého zrovna zaměstnanec drůbežárny nesl avizované kuřice, padly nám brady a lehce stoupl tlak, protože ty kuřice byly obří a pohled nám padl na tu pidipřepravku na kočku, no heh…jako, když auto před námi odjelo a my vylezly s tou přepravkou, všici se začli tlemit, že jako kolik jich tam chceme nacpat😄? No, jenom 4 kusy jsme měly objednané, tak to prý se vejdou. Měla jsem objednané zlaté kropenky ve světlé barvě, ty jsme brávaly vždy na jaře, ale teď v červenci jim už asi došly nebo co, tak je máme v tmavé barvě, ale jako musím říct, že ony jsou snad ještě hezčí, tže nám to vlastně vůbec nevadilo! Daly jsme si je na zadní sedačku, ale to se nedalo, a asi po pěti kilometrech putovaly do kufru, ne proto, že by nějak zapáchaly, ale protože za celou dobu nezavřely zobáky a přerušily i radio Kiss😄😄.  Doma jsme je vyplivly na zahrádku do přístřešku, kde jsou pořád zalezlé, ráno a večer se učí chodit do kurníku, ten je mimo zahrádku, tak se učí cestu a to už jim celkem jde, ale to, že mají zahrádku celou pro sebe, tak to ještě od soboty nepochopily😄. Ty jarní kuřičky bývaly bystřejší, no ale co už, ony to pochopí😄. Konec slepičího hlášení!