Aktuálně: 3 268 inzerátů219 703 diskuzních příspěvků18 348 uživatelů

Příspěvky uživatele

Saga

Saga
Saga 15.10.2024, 10:55:28 xxx.xxx.167.183

Žínko, tak to je skoro, jako bych to napsala já😄, jenom s tím rozdílem, že my máme starý barák, ale při rekonstrukci jsme na počet ložnic samozřejmě mysleli! Taky nevidím smysl v tom, proč jeden druhého omezovat, když máme dostatek prostoru pro oba. Chápu, že v garsonce se tohle řeší hůř, zvlášť pokud dotyčnému neříká pane…Moje drahá tříčtvrtka má vložnici 27°C, jako bez pr*ele, nechápu, že se tam neudusí🙄 a zavřená okna. Já okna dokořán a s bídou 19°C a to i přes zimu. Už jen tohle hovoří za vše. On chodí spát velmi brzy, já tak o 3-4 hodiny déle. Jsme spolu také hodně přes den, protože oba v práci končíme ve stejnou dobu, i když každý v jiném městě, ale přijíždíme téměř totožně a vlastně celý zbytek dne + víkendy jsme spolu doma. Jsem strašně ráda, že jsme to takto udělali, na společný spánek v jedné místnosti ani jeden z nás nevzpomíná rád, protože to bylo přesně to období “na rozvod”, protože oba děsně nevyspalý a nevrlý, tohle fakt nemělo cenu😏! Paradoxem je, že mnoho těch z našeho okolí, co s tím dřív měli problém (když se to nějak v meziřeči dozvěděli), nyní dělají totéž…

Saga
Saga 15.10.2024, 08:44:03 xxx.xxx.167.183

Ronjo, jen pěkně obracejte😄!

A s těmi oddělenými ložnicemi to celkem sedí teda. Stejně je fajn, že dnes už je doba taková, že je to každýmu jedno, nebo alespoň v mé sociální bublině. Dříve oddělené ložnice znamenaly “problémy” a minimálně rozvod, dneska je to komfortní spaní a běžná věc. Spánkem trávíme jednu třetinu života, což je obludně moc, když si vezmu kolik toho naspí moje hajtřičky a kolik já, pfff🙄…Spánek by prostě měl být komfortní a osvěžující a to zcela bez ohledu na to, jak to kdo má, jestli v jednom, ve dvou, ve třech, nebo více kusech 😄

Saga
Saga 15.10.2024, 07:35:54 xxx.xxx.167.183

Doron, ať pěkně slouží👏! A taky vám řekli, že jí máte obracet? My máme dvě různé matrace, ta jedna se obrací stylem, co bylo před tím dole, je nyní nahoře, je “oboustranná” nebo jak to popsat. Ta druhá je jednostranná a obrací se po směru hodinových ručiček. A fakt je to znát. Snažím se dodržovat vždy, když dávám čisté prostěradlo. Těžké jsou obě jako prase, to bezpochyby. Nám je přivezl kurýr a odmítl to vyndavat z auta sám, což naprosto chápu! Přijely smotané do ruličky. Nechci vidět, jak tuhle tíhu budem jednou stěhovat z patra ven na dvůr a dávat to kamsi do kontejneru? Na dormeu mi tenkrát řekli, že životnost je tak kolem 15ti let. Tže to vidím tak, že to trochu přetáhneme, pak si na důchod koupíme nové a na těch zhebneme😄!

Saga
Saga 14.10.2024, 14:42:30 xxx.xxx.167.183

Místnost má tuším 20m2, nebo něco lehce přes dvacet metrů. Máme dole všechny tři místnosti podobně velké, kuchyň + obývák + pracovna, tak mi to trochu splývá😊. Strašně ráda se tam teď chodím “kochat”, když už je to konečně hotové👍!

Saga
Saga 14.10.2024, 13:58:13 xxx.xxx.167.183

A holky, když jsme tady u toho vybavování bytu, tak se musím pochlubit! Mám konečně po asi 4-5ti letech čekání a šetření dovybavenou poslední místnost v domě😊! Je to taková místnost na všechno, nazýváme to honosně pracovnou, neb tam mám kancl. stůl, noťas, tiskárnu a tháák  a taky kanapíčko pro návštěvy, tže je to i pokoj pro hosty a taky naše soukromá převlíkárna, protože šatnu mám v patře a tam se logicky nikomu nechce (jakože do schodů) a taky už je to nově i sedlovna, protože jsem si tam nechala vyrobit truhlářem (kterýho z toho málem vodvezli) koňoskříň😄! Takže tam mám uložené všechny věci na koně, které jsou jakože nové, čili rezervní, třeba ještě s cedulkama, nebo naopak věci vyprané, třeba podsedlovky, které aktuálně nepoužívám a právě na zimu tu budu mít i sedlo, páč tomu prostě ve stáji stejně není dobře a stejně přes zimu nejezdím a kdyby jo, tak si sem dojdu, je to jen pře dvůr😉. Taky tu mám zavřené všechny svoje koňohadry, jakože nošené, páč prý se ta kobylina nedá čuchat a že zavři si to někam🙄. Tak jsem to někam zavřela a ne, cítit to fakt není. Ještě nejsem plně nastěhovaná, nebyl čas, ale místnost vypadá převelice dobře a dělá mi to radost a hlavně to má smysl. Finální cenu ještě nevím, jsem zvědavá, jak moc se odkloní od původního rozpočtu.

Jo a taky jsme si jako rodinka udělali radost zbrusu novou vodárnou. No spíš než radost, to bylo z donucení, páč nám jeden ze sousedů nedopatřením vycuc studnu a my než si toho všimli, tak ze z čerpadla začoudilo🙄. No, stejně bylo starý, nádoba taky, stejně jsme to chtěli dělat. Tak nám jen uspíšil rozhodnutí a teď jsme vlastně rádi, že je to hotové👍!

Saga
Saga 14.10.2024, 13:43:25 xxx.xxx.167.183

Buggyro jenom pozor na ty dvě matrace na sobě! Nevím, jaké máte klima v bytě, ale my jsme tenhle nápad měli taky, jakože ty dvě staré proleželé dáme na sebe, čímž vytvoříme jednu vysokou. Heh, no, pěknou hovadinu jsme to vymysleli. Spát se na tom nedalo, nedal to ani muž a ten má záda v cajku, narozdíl ode mne, ale hlavně nám to mezi nimi začlo plesnivět!🤮 Prostě jak na tom zkoušel ležet, tak to propotil a ten pot to uzavřelo přesně v prostředku a chytlo to plíseň. Ložnice byla normálně větraná a normálně vytápěná, žádný polní podmínky, přesto se to stalo. Tak jen na tohle pozor, ať nedopadnete stejně!

Saga
Saga 14.10.2024, 13:34:38 xxx.xxx.167.183

My máme “nové” matrace asi 5 let. Tenkrát jsem je poprvé v životě koupila na Dormeu, nikdy před tím jsem tu nenakupovala, vždy jsme navštěvovali kamenné prodejny v místě bydliště. Jenže ony kamsi zmizely, prostě se uzavřely a nezůstala tu ani jedna, ani v jednom městě a do krajského města kvůliva matraci nepojedu, tak jsem zasedla k netu a všude mi vyskakovalo to Dormeo. Tak jsem to zkusila. Do té doby jsme měli matrace v cenové relaci do 5000Kč. Teď máme jednu v hodnotě 25000Kč, plus k tomu taky ty ochranné potahy, o kterých jsem si taky myslela, že je to nesmysl. Není! A už bych neměnila. Postel je masivní dřevěná, na míru, a matrace ty vysoké 30cm. Celý život jsem měla problémy s páteří, dornovkářka a matrace mě vrátily zpět ke kvalitnímu spánku. Už bych nikdy neměnila. Až se proleží, což netuším, kdy nastane, koupím zase tyhle drahé. Stojí mi to za to. Spím hodně a ráda, omezím se jinde, třeba v jídle nebo oblíkání, které pro mě není vůbec podstatné, ale nevyspalá a bolavá jsem k ničemu😠!

Saga
Saga 10.10.2024, 07:26:01 xxx.xxx.167.183

“takový ty, jak si furt čistý ty čakry”

Sardullah - nene 😄tak to mě po ránu fakt rozesmálo😄, tak takovýhle neznám! Ale když tak o tom přemýšlím, mám pocit, že všechny tyhle skupiny (Jehovisti, Živí člověkové a jiné ehm entity) mají jednu společnou vlastnost a to tu, že se jim nechce dělat! Protože tito lidé přece nechodí do práce, nebo jo? Jako ta “naše” jehovistka byla dřív úča, teď už tuším taky není, je jen sektářka. Protože tito lidé přeci chtějí žít jinak, že jo, alternativně, s vírou, ale ideálně u toho pobírat nějaký dávky, bo tak…Asi proto je tak nesnáším a vždycky když se někdo takovýhle zjeví, jako první nabízím práci! Zapůjčím i pracovní pomůcky jako krumpáč, lopata, hrábě či pracovní rukavice a pramenitá voda ze studny je vždy zdarma!! A ztratí se jak pára nad hrncem…😄

Saga
Saga 08.10.2024, 07:22:31 xxx.xxx.167.183

Holky, Černá voda se dá normálně shlédnout v ivysílání ČT, kdo tedy má možnost, je to ten odkaz od Evči. Já těch severských serošů shlédla mrak, tak jsem asi holt čekala taky tajuplný konec…nebudu spoilerovat…koukněte samy.

Ale jinak jsem se po ránu nasmála😄, já chci taky nějakýho vojáka, co mu můžu napsat o prachy😄, a mě nikdo nenapíše a život v zámoří mi nenabízí, herdek filek😄! Ale náhodou, když už jsme u těch sekt jo, tak vám taky napíšu letošní zážitek! Někdy v červnu, když jsme dělali sena, tak takhle jednou v pátek prchám z práce dřív, abych mohla obracet. Přiletím domu s jazykem na vestě, převlíkám se a když jsem skoro nahatá, tak zvonek😄. Tak se soukám do tílka, kraťasy na půl žerdi a letím ke dveřím, páč jsem si myslela, že je to mámy kámoška (měla přijít). Ale prd, dvě jehovistky. Jsou to ty naše místní, vedle z vesnice, no holky, já už je snad 20 let neviděla, tak jim říkám, že to je skvělý, že jsou ještě živý a že letím obracet, jestli chtěji hrábě nebo vidle😄? Že pokud mě chtěji obracet na víru, tak mě napřed obrátěji seno😄. Hm, a od tý doby už nikdy nepřišly, tak já vám nevim…😄

Saga
Saga 07.10.2024, 14:42:37 xxx.xxx.167.183

Sarah01 bohužel se mi stala většina z toho, co jste napsala a nepopírám, že to bylo dlouhé a extrémně temné období👎, kdy jediná myšlenka, která mi v tu chvíli dávala smysl byla, nebýt tady, jako vůbec, chápete…Ale podobně jako Buggyra jsem byla vychovaná racionálně a jsem nesmírně praktický člověk, tže sekta mě nenapadla ani na samém dně, prostě ani jednou. Nesnesu, když se mě někdo pokouší dostat, kam nechci a toto jsem si uvědomovala i tenkrát, možná proto je to pro mě těžké pochopit, že někdo podlehne.

Saga
Saga 07.10.2024, 14:19:16 xxx.xxx.167.183

Jo, na Černou vodu jsem si taky vzpomněla👍, shlédla jsem to na jeden zátah, páč severské krimi můžu, ale ten konec byl vážně WTF? Heh…no, stejně by mě zajímalo, co dovede člověka k tomu, stát se členem sekty (kdekoliv na zemi), a nechat si takhle vymýt mozek, potažmo se nechat týrat? Mdlá mysl? Nulový pud sebezáchovy? Potřeba někam patřit? Potřeba nechat se ovládat/být veden? Já jakožto 100% individualista asi ani nemám šanci tohle pochopit nebo?

Saga
Saga 03.10.2024, 15:37:06 xxx.xxx.245.41

Kometo, mám to nastavené stejně. Nebrojím proti pokroku, vědě či technologiím, pokrok zastavit nelze a to je správné, jen mám prostě pocit, že mě ten přehršel technologií na životě spíše omezuje, než aby mi v něčem pomáhal. Je mi zkrátka lépe bez toho. Dokud je na výběr a člověk si může zvolit, zda například zaplatí cash nebo se sám obslouží na pokladně a zaplatí mobilem, tak je to v pořádku pro obě strany, až jednou zůstane jen jedna možnost, ta elektronická, tak to pro mne jako pro staromilce bude k nežití 😔. 

Saga
Saga 03.10.2024, 14:42:17 xxx.xxx.167.183

Kometo, nene😄😄! Jako já už byla taky zralá na Bohnice, jela se mnou ještě máma, ta vůbec netušila, která bije a taky jí napadlo, že se asi budeme muset dojít někoho zeptat😄! Tohle je fakt patová situace, dopředu to nejde a dozadu taky ne, jsem si připadala jak sardinka v konzervě. Líná huba, holý neštěstí! Máte 👍!

Saga
Saga 03.10.2024, 13:41:31 xxx.xxx.167.183

Buggyro, tak to je super👏! Moje obézní koule vojtěšku nemůžou, mám tu ještě po staré kobyle vojtěškové granule, nic jim není, hádám, že mi zbývá tak 5-6kg? A já to těma koňma nemůžu protlačit. Kamarád č. 2, co mi přivezl ty malé balíky, tak když viděl naší malou Dámu, tak naprosto bezprostředně pravil, že to je ale solidní válec🙄😄. Zítra mi má přijet zubařka, tak už jsem jí dopředu informovala o té hrůze, co uvidí, asi mě z těch žaludů letos fakt klepne. To bych se s těma důrama mohla uběhat k smrti, když je pak vrátím do výběhu, kde je 15 vzrostlých dubů s abnormální úrodou žaludů🙄!

Saga
Saga 03.10.2024, 13:35:02 xxx.xxx.167.183

Ronjo, dopadla bych úplně stejně! 

Když tohle je prostě těžký no, žádný člověk přeci nemůže umět všechno, já si neumím koupit lístek na vlak, jiný zas neumí podojit krávu, ale já ano. Žijeme v různých světech, v naší obci není ani kanalizace, obchod, nevedou sem koleje, bus 3 x za den, bez auta se nehnete. Umíme být soběstační, ale holt neumíme použít MHD🙂.

Saga
Saga 03.10.2024, 12:45:24 xxx.xxx.167.183

Žínko, tak to jsem ráda, že v tom nejsem sama😄! Já tento týden např. řešila výjezd krz závoru z parkoviště, kde jsem byla poprvé, první dvě hodiny stání zdarma, to jsem se vešla a když vyjíždím ven, tak se řídím instrukcemi na mašince, no ne😄? Tže kde bylo na mašince napsáno “ZDE PŘILOŽTE PARKOVACÍ LÍSTEK”, tak tam jsem ho přiložila. A nic😄Bože vůbec nic! Po asi desátém pokusu a kouknutí do zpětného zrcátka, abych čekovala situaci za sebou a zjistila, že pán za mnou už lomí rukama😄, jsem si všimla úplně dole takové malé kovové placičky, kde rozhodně nebylo napsáno vůbec nic, tak jsem to tam přiložila a závora se zvedla😄. Njn, pro příště už budu vědět, to je jako s tou MHD, já v tom v životě nejela, tak odkud bych to znala? Umím jen metrem a to blbě🙄.

Nástup technologií taky nedávám, ale je to hodně dáno tím, že do toho nechci nic investovat, protože to považuji pro svůj život za zbytečné. A tak nemám ani nutkání se to učit, páč bych napřed musela platit (třeba si zřídit ten net do mobilu).

Saga
Saga 03.10.2024, 12:29:26 xxx.xxx.167.183

Mít peníze v nemovitosti považuji konkrétně ve svém životě za absolutní samozřejmost. Nejsem stěhovavý pták, nehodlám se stěhovat za prací ani nikam jinam, tím pádem o nájem nestojím, tahle varianta žití není pro mě. Naštěstí bydlíme na kopci, velká voda nehrozí a proti splachu z polí jsme nemovitost ochránili. A dům stále upgradujeme, baví nás to a zvyšuje to jeho hodnotu.

A s tím senem jste mi zasejc připomněla, jak já na tom letos ušetřila, no úplně jsem to vyhrála😀! Vlastními silami jsme nasušili téměř plnou půdu, tj. krmení na cca 6 měsíců, na zbylých 6 měsíců jsem o víkendu nakoupila od kamaráda číslo 1 pět velkých kulatých balíků á300 kg/ks a to za 600Kč kus, tže 3000Kč. Pak od kamaráda číslo 2 celkem 34 kusů malých hranatých balíků sena á30kg/ks a otav 18 balíků o stejné hmotnosti. Jeden balíček za 60Kč/ks, tj. 3120 Kč, drobné nechtěl, tže zase 3000, tže dohromady za seno pro dva koně 6000. Plus k tomu něco žlabového na celý rok za také cca 3000Kč, cenu už si přesně nepamatuju, řešila jsem to v létě. Tže sakumprdum 9000 Kč krmivo/rok, tj. 750 Kč za měsíc😄. Práci nepočítám a projetou naftu v traktoru taky ne, protože traktor používáme na kde co, a jezdí furt od někud někam, tak ani nevím, jak to spočítat.

P.S. taky zašíváme a záplatujeme a mám velkou výhodu v tom, že zaměstnavatel mě obléká do firemního oblečení, tže v práci mám na sobě ze svého pouze spodní prádlo a fusekle, jinak všechno fasuju, včetně obuvi.

Saga
Saga 03.10.2024, 11:26:12 xxx.xxx.167.183

Teda holky, já jsem asi děsná držgrešle😄! Po tom, co jsem si tu přečetla, zjišťuji, že žiju vážně jinak, úplně jinak. Nemyslím to nijak negativně proti nikomu. Co ale teda vážně nechápu, že Nikči sestra nemá žádné úspory? Co proboha dělala celý (pracovní) život? Chápu, že jsou situace, kdy se škudlí blbě - dlouhodobá nemoc a pracovní neschopnost, úmrtí blízkého člověka/zvířete, kdy je člověk na dně a nepřemejšlí, péče o nezletilou/postiženou osobu nebo o seniora v rodině, kdy je zase člověk v situaci, kdy třeba nemůže vydělávat, tak jak by chtěl, tohle všecko se dá pochopit. Ale pokud je člověk mladý, což ještě ani ne třicátník prostě je, relativně zdravý, živí jen sám sebe, tak jako WTF😈?? Hanba by mě fackovala, chovat se takhle nezodpovědně! Napřed by měla vypoklonkovat frajera, což nechápu, že už dávno neudělala, a pak by jí mamka nebo ségry měly nařezat na holou, aby se jí trochu rozsvítilo😠! Já se o sebe starám od 17ti let, půjčila jsem si jen jednou v životě v rámci rodiny (ano na koně, na tu děsně zbytečnou věc😏) a  mám pocit dle výše napsaného, že i v těch 17ti jsem měla více rozumu než tato slečna na prahu třicítky! Některým lidem se prostě vážně rozsvítí, až když si naflákaji tlamu…A nájem pochopitelně co nejdřív vyměnit, všechno ofiko, na smlouvu, časem dodělat papíry a koupit ojetinu. Jako pokud někdo má na hadříky, na mobil, či dovču, není chudák, ale finanční negramot.

Já jsem během uplynulých let zjistila, jak málo toho potřebuju. Dřív jsem taky hodně peněz nastrkala do koní a zvířat všeobecně, a dnes vidím, kolik věcí bylo zbytečných, myslím tím různé doplňky, vybavení, pro mě i pro ně. Něco jiného je zdravotní stránka zvířat, to pak prachy lítaji, ale dřív jsem si třeba sestavovala vlastní müsli z XY komponent, protože jsem si myslela, že jenom tak je to správně, protože výživářka řekla, bla bla bla…🙄 Heh, nakonec jsem došla k závěru, že jedny starý rajtky, perka, holínky a mikča mi bohatě stačeji, stejně tak jako kobyle stačí jedna ohlávka, jedno vodítko a jedno sedlo (kvalitní) + uzdečka. Dostatek kvalitního sena a něco málo na zamíchání minerálky. Koně žijou a jsou tlustý jak bečky a mě překvapivě tímto zbývají peníze, protože už nenakupuju zbytečnosti, což neustálá obměna šatníku a nablblejch pamlsků beze sporu je. Bambilion ušetřím na jídle, co nemusím, nekoupím, vaříme, pečeme, pěstujeme, žádné restaurace, mekáče🤮. Mnoha věcí a zvířat jsem se v letošním roce dobrovolně vzdala, taková očista dočista. Ulevilo se mi a žije se mi lépe, jde to, jen se musí chtít.

Saga
Saga 03.10.2024, 09:58:26 xxx.xxx.167.183

Bobi, děkuji moc za vysvětlení! Nikdy nevím, kdy se mi to bude hodit!

Saga
Saga 03.10.2024, 09:23:53 xxx.xxx.167.183

Holky děkuji vám za vysvětlení užívání MHD! Upřímně, to že se dá platit platební kartou slyším vážně poprvé a vůbec by mě nenapadlo jí použít, protože bych nevěděla k čemu jí mám přiložit? Já jsem si vždycky myslela, že ty “stojánky-čtečky” uvnitř busu jsou na přečtení toho lístku, že to funguje i na čtení karty slyším poprvé. Holt vidlák z vidlákova🙄. Děkuji. A co je prosím SMS jízdenka? Na to internet v mobilu není potřeba? 

P.S. nebydlím na stromě a teplá voda nám teče😄, jenom prostě tyhle věci neznám, nepřijdu s nimi do kontaktu.