Aktuálně: 3 948 inzerátů206 540 diskuzních příspěvků18 210 uživatelů

Příspěvky uživatele

Saga

Saga
Saga 15.06.2023, 09:18:19 xxx.xxx.167.183

Bassrock, tak to sedí! Akorát u mne způsobeno nedostatkem na příjmu a dlouhodobým neřešením tohoto. A měla bych už to znát, nemám to poprvé, také několik gyn. zákroků za sebou, ale to jsem byla ještě mladice, tak se s tím to tělo vypořádávalo snáž. S postupujícím věkem je to horší, njn, hlavně, že když se koníček nějak divně podívá, prdí moc nebo málo, tak je panička připo*raná, ale toho že se sama sotva kutálí si nějako nevšimne.😄

Saga
Saga 15.06.2023, 09:06:59 xxx.xxx.167.183

6-8 týdnů, dodržuji to takto už 25 let a nikdy žádný problém. Vždy mám v zásobě dostatek starého sena. Jedná-li se o seno balíkované, jde to možná dříve, jak uvádí Jesie. Já mám převahu volně loženého a to potřebuje čas. Také záleží na sklizni, jestli to šlo na uskladnění úplně suché a vypařené nebo s "rezervou". A na druhu posečené trávy. 6 týdnů ber jako základ.

Saga
Saga 15.06.2023, 08:29:50 xxx.xxx.167.183

Pro Horsanu, ano, vypadá to jako anemie z nedostatku železa. Máme totiž zcela shodné příznaky. Včera to se mnou v práci seklo a to mne donutilo to řešit, tedy situace celkem aktuální a akutní. Příznaky u mne - dlouhotrvající únava a vyčerpání, trvající cca od listopadu 2022. Přikládala jsem to zimě a hnusnému počasí, nedostatku čerstvých potravin a slunečního svitu. Jenže ono přišlo jaro a bylo to horší. Pak přišlo léto a bylo to ještě horší. To už jsem úplně neměla jak vysvětlit. Přidaly se neklidné nohy, spánková deprivace a v posledním týdnu chuť na hlínu a led. CBD mi nepomohlo jako tak, že vůbec, a mám setsakra top kvalitu! Včera od rána únava, ráno jsem málem usnula za volantem, nevím ani jak jsem se ocitla na pracovišti. I sedět za PC a psát mě absolutně vyčerpávalo. Pak jsem asi v poledne prostě nemohla dýchat, ani při otevřeném okně, pak tma a šlus. Nevím, jak dlouho to trvalo, jsem na pracovišti sama, nikdo to neví. Kouknu do zrcadla, úplně bílý dásně, tak jsem sebrala poslední zbytky sil a doplazila se do lékárny. Lékarnice jen spráskla ruce, dala mi to nejsilnější železo, co měla v lékárně, já to hned slupla. Účinek nastal během pár hodin. Jako kdyby mi někdo do žil nalil novou krev. Bere se jen jedna tableta denně, tedy dnes vezmu teprve druhou a pozitivní účinek té první stále trvá! Konečně jsem se vyspala a ráno vstala jakžtakž. V práci funguju, zatím. Upalujte do lékárny a hned si to nasaďte! Uleví se Vám!! Kdyby cokoliv ptejte se, co budu vědět, poradím, tohle je tak stručně.

Saga
Saga 01.06.2023, 14:07:36 xxx.xxx.167.183

Zbyňku a to je právě otázka! Já jsem to ze začátku pochopila úplně stejně, prostě diskuse šlus a ende. ALE! Nikdo nezaručí nikomu, že archiv diskusí zůstane novým majitelům, potažmo těm placeným "rádcům", kteří z ní pak následně budou čerpat, dostávat za to peníze a ještě ty rady vydávat za své!! Přesně chápu, jak to Fíkovnice myslí. To by byla prakticky nepostihnutelná zlodějina duševního vlastnictví na entou. A mám obavy, že proti tomu nejde bojovat...

Saga
Saga 31.05.2023, 12:32:18 xxx.xxx.167.183

Peji i Buggyro, díky za vysvětlení. To, že to musí stát na místě, pro nás není problém. Pro nás je obrovský problém skladování volně loženého sena. Máme poměrně malý prostor a to, že by bylo seno úlhedně zabalené v hranáčcích, by nám ušetřilo něurekom místa. Ten od Peji to je pecka! Přesně takhle nějak jsem si to představovala, prostě aby to nebyl obří werk, co zabere půl stodoly jenom tím, že tam bude stát. Je mi jasný, že Rakušáci tohle musí mít daleko lépe ošéfovaný než my Češi, protože jejich tradice v malozemědělství nebyla nikdy přerušena tak jako u nás👎Takovéhle věci pro nás drobnochovatele na českém trhu vytrvale chybí. Důvod, proč nemáme lis za traktor je kromě finanční stránky věci i ten, že plochy co sečeme, jsou rozlohou malé, žádné hektary a s traktorem si tam člověk často ani neuprdne.

Saga
Saga 31.05.2023, 12:18:50 xxx.xxx.167.183

Horsano, velice Vám děkuji za odpověď! Tohle slyším úplně poprvé v životě a na živo jsem se s tím nesetkala nikdy. U kobyl s hříbaty jsem se pohybovala naposledy tak před 15ti lety a to už je dlouho, každopádně tenkrát jsem je i oddojovala, po odstavu hříběte, majitel si chtěl tenkrát vyzkoušet výrobu kumysu, tže vím, jaká je fuška to z tý kobyly dostat, cecíky jsou malé, blbě se k nim dostává, tže tohle dělat dlouhodobě a několikrát denně? Fíha, děkuji nechci! Taky bych šla formou sušáku a ano láhve s dudlíkem, protže tohle by mne ani nenapadlo, že bych to hříbě vlastně mohla utopit!

Cenná rada a děkuji, že jste tady! Na IF jsem Vás hltala, tak tady v tom můžu aspoň pokračovat!🙂👍

Saga
Saga 31.05.2023, 08:26:14 xxx.xxx.167.183

Buggyro, prosím, co je "stacionární lis na seno", snad to píši správně? Já sháním už roky kvalitní lis na malé hranaté balíčky s váhou do cca 15 kg. ALE! Je-li to lis za traktor a z druhé ruky, bývá v dost dezolátním stavu a manžel se s tím odmítá peklovat a já tomu nerozumím už vůbec. Nový? Tak to je finanční scifi. Objevila jsem kdesi i nový ruční, ale ta cena mě taky dost odbourala, tže jsem se na to prostě vybodla. Toto slyším úplně poprvé. Elektrocentrálu máme v kategorii profi, ale jak přesně silnou z hlavy také nevím...

Saga
Saga 31.05.2023, 06:57:38 xxx.xxx.167.183

Horsano, prosím, proč z misky ano a z láhve ne? Naštěstí tuto zkušenost nemám (flaškáč), ale člověk nikdy neví, co ho potká, proto se ptám. Toto mne zaujalo. Děkuji!

Saga
Saga 30.05.2023, 10:03:46 xxx.xxx.167.183

Koně staršího deseti let, konkrátně 16 let, jsem koupila jednou a byla to zatím moje nejlepší životní volba. Předtím jsem kupovala koně mladého a nyní mám také mladé koně. Všechno má své. Byla jsem tenkrát v jistém období, kdy mne absolutně přestalo uspokojovat ježdění po závodech a celkově práce s mladými zvířaty. Potřebovala jsem koňorestart, prostě sednout a nechat se vést. Nic neřešit, žádný bubáky, ani křoví, co žere koně, prostě v hlavě průvan, zapnout špacírkvalt a nic nedělat. A přesně to jsem dostala, stará zkušená kobyla, kterou nerozhodilo absolutně nic a kdyby něco, tak mě podržela nahoře. Sletěla jsem z ní jednou, vlastní vinou. Kupovala se absolutně na blint, za směšnou cenu, bez veta, kováře, či čehokoliv. Majitelé nic netajili, že není v top zdravotním stavu jsem věděla a postupem času se přidávaly další potíže. Přesto se u mě dožila krásné třicítky a velmi lehkého provozu byla schopná do 28 let. Kříženec chlaďase s čímsi. Tohle záleží prostě na jedinci, ale rozhodně takovou koupi neodsuzuji! Každý nemá na to koupit mlaďase a udělat si ho sám bez pomoci někde za barákem. Tak to je.