- Příspěvek #149854
- Nahlásit
Upřímně jsem se nechtěla do tématu vůbec vměšovat, protože se řídím heslem, každý svého štěstí strůjce a co je mi po cizích problémech, že jo. Ale ta absolutní neúcta k vlastní tělesné schránce, to už mi prostě nedá toto. Máme jen jeden život a jen jedno tělo, jasně párové orgány máme také, tže když se uřízne levá ruka, ještě máme pravou, když si vypíchnem jedno oko, máme ještě druhý, dá se žít i třebas s jednou ledvinou, a tak by se dalo pokračovat. Ale není to kvalitní život. Já taky zrovna neoplývám láskou k doktorům, a pokud to není nutné, nejdu tam. Ale! Zároveň dodržuji všechny preventivní prohlídky a očkování, protože to považuji za to nejmenší, co mohu pro své tělo udělat a až na výjimky (zubař) mě to ani nic nestojí, vše hradí pojišťovna. Trochu toho času tomu prostě obětuju. Pokud už se vážně něco stane a vidím, že je to blbý, prostě k tomu praktikovi jdu a klidně si vezmu i PN a to i s tím rizikem, že prostě jeden měsíc holt bude na výplatě slabší. Konkrétní příklad - nevěděla jsem, že jsem alergická na sršní bodnutí, neboť mě sršeň nikdy neštípl, zjistila jsem, že je problém, až když se to stalo. Štípl mě do třísla, když jsem odpoledne vedla koně do výběhu. Pálilo to jak sviň, do rána sloní noha, tže mě do auta museli naložit, protože se to nedalo ohnout a rovnou k praktikovi, byla z toho cca 10ti denní PN, noha mi tmavla a dost mě to děsilo. Nakonec to však všechno dobře dopadlo, věřím, že by se našli tací, co by si vzali 2 dny dovču a pokusili by se to rozchodit. Já už jsem na tyhle excesy moc “stará” a to podotýkám, že jsem jen o pár let starší než Čanka!
Čanko, máte spoustu zvířat, o která se staráte, myslím, že na jednu ženskou až moc, ale to je Vaše volba, ale ta zvířata Vás potřebují v celku a zdravou! Je mnohem lepší, se na to pár dnů vybodnout a vyléčit se, než něco půl roku rozcházet, to mi věřte! Není to žádné rýpání ani shazování Vaší osoby, jen rada od jedné bláznivé koňařky, co má už dost za sebou! Mějte sebe a své tělo více ráda! Ono vám to jednou vrátí!❤️