Aktuálně: 3 949 inzerátů206 542 diskuzních příspěvků18 211 uživatelů

Příspěvky uživatele

Saga

Saga
Saga 14.02.2024, 07:44:17 xxx.xxx.167.183

“Prodat byt s věcným břemenem dožití” samozřejmě lze, ale v reálu je to pěkná blbost! Zřejmě jste neviděl český film “Na samotě u lesa”. Obávám se, že současná realita by se spíše blížila typickýmu emerickýmu hororu, kdy v případě, kdy by někdo koupil byt/dům i společně se mnou, šlo by mu jen o jediné a to, jak to udělat, aby se mě co nejdříve zbavil a mohl si s nemovitostí udělat co chce! To je prostě reál, chápeme?

BTW, Fíkovnice si dá lečo, zapije ho kohoutkovou a bude v poho😉👍!

Je něco jiného řešit nemovitost kdesi v tramtárii a střechu nad hlavou, bezdomovcem se dneska člověk stane rychlejc než by čekal…

Saga
Saga 13.02.2024, 13:41:13 xxx.xxx.167.183

Mám radost, že je tu fajn nálada a že Fíkovnice válí prostě!😉A jo, myslela jsem přesně tuhle větu, v tu chvíli jsem to prostě málem neudržela v kanystru😄!

Saga
Saga 13.02.2024, 13:36:48 xxx.xxx.167.183

Fíkovnice, ty jedeš! Fandím a držím mnoho 👍👍není nutné všechno vyřešit hned, ale je dobré mít směr a rozšířené obzory!😊 

Saga
Saga 13.02.2024, 13:20:18 xxx.xxx.167.183

TVL Fíkovnice, už ne😄😄😄právě jsem si poprskala monitor a málem znečistila textil! Bavím se o závěti😄😂. Jo, a pak se mi všichni diví, že chodím z práce vysmátá jak lečo, někdo by si mohl myslet, že se mi tu snad líbí nebo co?

Saga
Saga 13.02.2024, 13:17:30 xxx.xxx.167.183

Fidoušek má hezká očadla😊Všechny kočky jsou krásné, akorát když jsou tuplovaně mouraté, tak ve mě pořád vzbuzují pocit, že právě proletěly komínem a je nutné je vykoupat😄😄Asi nějaký trauma z dětství nebo co, já vůbec nevím, kde se tohle u nás vzalo, ale pamatuju si už na babičku, jak vždycky říkala, to je mouratý, to bude do komína dobrý😄😄Doufám, že se u nás komíny nečistily kočkama, šmarjá😄no babí už se nezeptám…

Já se strašně moc pokouším vyfotit toho našeho černokněžníka, abych se taky mohla pochlubit, ale furt to nějak nejde. Když se válí doma, tak je to jen černý flek na tmavý židli a venku ho nelze zachytit, je jak žížnivá čára😄

Saga
Saga 13.02.2024, 12:45:43 xxx.xxx.167.183

Ale tohle je vyšší level mourka, protože má bílé ponožtičky a bílý pupíček!😛To je prostě vícemourek😄.

Saga
Saga 13.02.2024, 11:07:42 xxx.xxx.167.183

Ono celkově se starými budovami je to prostě složitý. Častokrát kolem sebe slýchávám, že vesnice už nejsou, co bývaly. No jo, jenomže jak by mohly být? My jsme velmi stará obec a byly časy (které já už samozřejmě nemůžu pamatovat), kdy tu bylo všechno - škola, dvě hospody, jeden zájezdní hostinec s ubytováním, X velkých statků, mlýn, kovárna, povoznictví, mlékař, pekař,…Dnes? Jede sem 4x denně autobus. To je vše. Je tu spoustu brownfieldů, které by stály za renovaci, ale není zájem. Je nás tu velmi málo, kdo nějakým způsobem pečuje o starý dům, protože koupit si no name parcelu v sousední obci na býv. poli a vysmrknout tam 3kk na placato je prostě jednodušší. Starý dům, pokud k tomu člověk není osobně zainteresován, si koupí jenom ten, kdo na to má a nebo ten, kdo se úplně zbláznil a neví, do čeho jde.

Saga
Saga 13.02.2024, 07:01:54 xxx.xxx.167.183

Fíkovnice, naprosto chápu! Vím, co to je být navázaný na dům/kraj či vlastně jakékoliv místo. Já jsem třeba nikdy nepochopila lidi, co se furt stěhují, ať už je to z jakéhokoliv důvodu. Já jsem na náš dům taky vázaná, ale bydlím tam. Prodala/opustila bych ho jenom v případě nějaké zásadní katastrofy, něčeho, co by mi znemožnilo tam žít dál, třeba živelná pohroma, válka, to že bych naráz přišla o obě nohy, či co já vím. Tím, že renovujeme každou chvíli něco, mu alespoň zvyšujeme hodnotu. Blbý je, nechat jakoukoliv nemovitost pustnout, to je hrozná škoda. Jak jsem psala výše o tom “statku” čp.1 v naší obci, to byl ještě z kraje devadesátek statek k pohledání, ve stavu, kdy šel opravit, nyní je to hromada suti, oplocená, aby tam nikdo nevlezl a nezranil se, posetá náletovými dřevinami. Jeden by brečel. A už to nikdy nikdo nedá dohromady, protože majitelka na to nemá a jako podnikatelský záměr je to neatraktivní (to už se zkoušelo).

Tohle je prostě těžké téma, ono se to od klávesnice lehce radí, ale realita je jinde, no…

Saga
Saga 12.02.2024, 12:55:45 xxx.xxx.167.183

ORX River vegan s opěrkami uši. V Lysé na výstavě KŮŇ jsem si do něj sedla a odmítla opustit krámek😄. Vy jste mě ještě na IF na tahle sedla tak navnadila, že jsme si prostě do Lysé museli udělat výlet a fakt se to vyplatilo! Jako měla jsem z toho strach, celkově, jakože bezkostra, poprvé v životě, já to sice vyzkoušela, ale kobyla ne. Ale pak když jsem to na ní dala a dosedla! OMG! Ten pocit byl absolutně k nezaplacení!😉Vůbec jsem si nepřipadala jako na koni, ale spíš jako na gauči, nehledě na to, že když jsem na kobylu zkoušela obě kostry, co jsem doma měla (po koni typu sud), tak prostě to nebylo ono, tu první jsem darovala do pony klubu, z té mi prostě vyrostla, tu druhou jsme docpali, ale prostě to nebylo ono, ani sedlář nebyl spokojen, řekl, že do začátku možná, ale natrvalo ne, že na IC prostě bezkostra, což mi tvrdily i obě cobařky (velké chovatelky, žádné překupnice), co jsem se s nimi seznámila v rámci hledání a nákupu IC. A nyní vidím, že jsem dobře udělala. Sedlo si krásně sedlo, kupovala jsem ho, když kobyle byly 4 roky a 4 měsíce, teď už neroste, jen mohutní, je to typický proper cob, jak má být, při sedlání stojí jak přibitá, sedlo neřeší, ani mě, když se na ní drápu. Když jsem sedlala anglii, tak to rozhodně takhle v klidu nebylo.

Saga
Saga 12.02.2024, 12:11:22 xxx.xxx.167.183

Tak to mě těší, že to takhle dobře dopadlo👍! Já měla taky jen dva obratle mimo. A to jsem vlastně úplně zapomněla napsat, baňky mi dělá taky, na některých místech v poho, no a někde je to teda pěkná soda, ale pomáhá to! Já teda nevím, jak to dělám, ale jsem rovná, v oblasti kyčlí. Už přes 3 roky je nebylo potřeba rovnat, za což jsem nesmírně vděčná. A s těmi sedly - no, na tom něco bude! Já měla za svůj život jen 4 ang. sedla (vlastní) a jeden půjčený western. První nové, tam problém nebyl. Další dvě jeté a ještě k tomu sedlané na totální sud, mno…nic moc. Teď mám od loňska ORX, ale to je křeslo, které jsem do té doby nepoznala! Jako rozdíl jsem poznala nejen já, ale i kobyla, která se na sedlo od té doby vyloženě těší a moje zadnice jakbysmet. Přes třmen jsem nikdy nikam nenasedala, protože jsem měla to velké štěstí, že jsem byla ve svých začátcích v rukách zkušenějších a tohle bylo první, co mi zakázali, tže když na to nejsem schopná vyskočit, použiju vyvýšené místo, a nebo jdu po svých. Třmenové řemeny mám furt ty samé zakoupené někdy v r. 2007 a pořád vypadají jako nové a jsou stejně dlouhé👍.

A brigádník zaslouží jedničku s kašpárkem😀. By mě teda zajímalo, kam na ty brigádníky s tou Žínkou chodíte? Já chci taky!😄

Saga
Saga 12.02.2024, 10:38:23 xxx.xxx.167.183

Marně tak přemýšlím, když bych měla takovýhle majetek, že sama nevím, co bych s tím dělala? Pokud bych tam trvale nežila, což jsem pochopila, že Fíkovnice tam trvale není, nejspíš bych to ořvala a prodala. Protože pro samotnou ženskou to nedává smysl. Oprava našeho hauzu mi bohatě stačila a to jsme to stihli do Covidu, kdy byly ještě normální ceny. Teď? Děkuju, nechci!

Saga
Saga 12.02.2024, 10:33:27 xxx.xxx.167.183

Ad pronájem u Fíkovnice. Myslím, že tohle hrozně závisí na člověku a jeho povaze. Já za sebe mohu říct, že i když bych měla co pronajmout, jakože nemám, nikdy bych do toho nešla. Protože mě by z těch nájemníků regulérně piclo. Člověk nikdy neví na koho narazí, může to být i v klidu, ale mám obavy, že to je dnes spíš výjimka😔. Jak píše Kometa výše, pro mě by to byl jen další stres, ale uznávám, že spoustu lidí má na to jiný pohled. A co se týče hospody na venkově? Pokud bych měla soudit podle lokality, kde žiju já, tak hospoda na vsi/polosamotě je mrtvý projekt. U nás byly léta páně nevim kolik (někdy za první republiky) hostince celkem tři. Dva padly s kolektivizací, zůstala obecní hospoda, která se sice stěhovala po domech a cca od 80 tých let je ukotvena na jednom místě, ale v současnosti do ní, krom pár věčně opitých dědků, nikdo nechodí. Ještě tak před deseti lety tam chodili i místní mladí, jenže ti se pak postupně oženili/vdaly, založili rodiny a na tohle už prostě nemají peníze a čas. Točí se tam jen pivo a k jídlu tak max. levný soletky, jinak nic, prostě typická venkovská čtvrtá cenová. O tohle nikdo nemá zájem, chodí tam furt ti samí štamgasti ve věku 60+ v počtu do deseti kusů, otevřeno je út-so a celej tenhle cirkus dotuje město. Momentálně se zvažuje úplné zavření. 

Saga
Saga 12.02.2024, 10:19:23 xxx.xxx.167.183

Hurá, hurá, mám pochvalu😀!

Co záda zádíčka Buggyro? Jsem na Vás o víkendu myslela, jako že jste tak činorodá a furt na něčem makáte, tak jsem si říkala, že když jste teďkonc po té Dornovce v oslabení, že Vás jako trumfnu prací😄! No, heh…jsem to nějak nezvládla asi. V sobotu to ještě šlo, dopolko bylo moc pěkně, tak jsem vygruntovala stáje po týdnu, nachystala holkám odpolední žranici, poklidila výběh, zavřela je, no a pak? Pak se jako obvykle zatáhlo, u nás je furt zataženo a každou chvíli prší, už mě to dost solidně deptá tedy, ale přesto jsem využila nasyslených pilin od souseda, za pomocí mužské tažné síly (páč já jsem po Dornovce, že jo) jsme odstranili všechny rohože, pěkně upravili terén, dosypali, vrátili rohože, a protože mám nějaké rezervní rohože a na neděli zasejc hlásili nějakej chcavec, tak jsme položili i ty rezervní, aby to pěkné bylo. Pak už byla skorem tma, tže jsem s koňma zase udělala kulový, ale ještě jsem stihla vyžehlit dvě pračky a něco pokuchtit. Pak jsem se se sklenicí vína zřítila na gauč a pak už to prostě nějak nešlo. Bohužel rosničky se nespletly, tže jsem minimálně půlku neděle byla silně prudná, protože venku se nedalo nic dělat, natož něco konstruktivního🤮! No tak jsem sice uklidila barák, dala prát cejchy, abych zase měla co žehlit, ale nějak to prostě postrádalo elán. Ty dvě humusačky z výběhu vyhrály první cenu v tom, kdo bude nejvíc mokrej, protože schovat se prostě nepůjdou, že jo, tže jsem se držela na vzdálenost vodítka, abych na TO nedej Bože nesáhla a celkově mě to nějak nebavilo. Už bych ten déšť ukončila, ale tam nahoře na to mají zjevně jiný názor.

Co se ale podařilo, tedy už v týdnu, byla kastrace kocourka! Bylo to tak tak, už na něj lezlo jaro, ale stihli jsme to! A hlavně, MVDr přijela k nám domů, kulky mu ufikla u mě v kuchyni, čímž mi ušetřila mrtě času, a kocour za pár hodin ani nevěděl, že mu něco chybí! 😄Lítá jak šus a hlavně, že už se nemůže pomnožit!😄

Saga
Saga 10.02.2024, 19:55:33 xxx.xxx.245.41

Nejen pro Horsanu, dávám fotečku svého prvního ponyho. Typické hříbě lásky, maminka stará kobylka SHP, tatínek mladý hřebeček Shagya x Welsh. A tohle z toho vzniklo, celý tatínek. Prý moc nevyroste, nakonec měl 135 cm KVH a normálně jsem na něm jezdila👍.

Obrázek Obrázek
Saga
Saga 10.02.2024, 18:40:33 xxx.xxx.245.41

Scvrkla se při praní 😂😂😂 ježiš tak tohle mě úplně položilo 😂 já se té svojí teda zeptám, z čeho se scvrkla😛?

Saga
Saga 09.02.2024, 11:25:22 xxx.xxx.167.183

Obě dvě varianty minihorse jsou zmenšeniny velkých koní, čímž se liší od pony. Emeriky mají být subtilní jako malí arábci, obyč mini je zavalitější. A bohužel to s sebou nese i neduhy, které pony nemají a to např. zuby. Ladynky zoubky řešíme s paní zubařkou už do loňského září. Hlava je zmenšená, ale zuby se tomu zmenšení prostě nějak nestihly přizpůsobit a mnoho minihorsů má problémy s chrupem, včetně toho mého. Při první návštěvě na ní paní doktorka strávila přes 2 hodiny, chuděrka malá, ta pak z toho byla jak praštěná, ale naštěstí se z toho vzpamatovala bez ATB🙏! Také mi bylo řečeno býv. majitelkou, že minihorse se oproti pony nemůže schvátit. No, upřímně, tuhle informaci jsem vzala trochu s rezervou, protože každý kůň se může schvátit a schváceného ponyho jsem už doma měla, ale fakt je, že minihorse oproti např. té cobce prostě ví, kdy má dost, nežere až do prasknutí, což se tedy o cobce říct nedá, proto i malá má díky rozežranosti té velké, seno dávkované, a není obézní ani teď, když s nima už třetí měsíc nic nedělám. U předchozích majitelů byla s velkými koňmi na 40ti hektarové pastvině, náhubek nikdy neměla a schvácená taky nikdy nebyla, tže možná na tom něco bude, těžko říct.

Saga
Saga 09.02.2024, 11:10:45 xxx.xxx.167.183

No, já to řeším tak, že už celou věčnost chodím na fyzio pouze ve čtvrtky večer. Chodila bych pátky, ale to fyzio nedělají, tedy aspoň u nás, tže v pátek si vždycky v práci zařídím oddechovou směnu, na své pozici si to můžu dovolit, a šetřím se. No a pak mám celý víkend na regeneraci, netahám nic těžkého, drahé tříčtvrtce sdělím, že jsem po Dornovce, tže vodu ke kobylám natahá on, kolečko s hnojem vyklopí taky on, na koně nesedám, max. jdu s malou na procházku, ale neběhám. Prostě takový odpočinkový režim. Tři dny mi bohatě stačí, v pondělí už funguju normálně. Jasně, ne vždy to vyjde, ale moje fyzio mě stojí 650kč za hodinu, vážím si nejen svého zdraví, ale i peněz, které na to musím vydělat, všechno jde, když se chce.

Přeju Vám, ať je to cajk a klidně písněte, co se dozvíte, zajímá mě to!

Saga
Saga 09.02.2024, 10:33:30 xxx.xxx.167.183

Jsem si říkala, že nic tak obrovského jako je shetty tam určo nebylo😄! Protože to by mě jinak mrzelo, zúčastnit se a nepoznat se! Upřímně i ten jeden standartní minihorse mi oproti těm emerikám přišel nepatřičně velký. To jsou opravdu taková malá vyžlata, to bych skorem mohla mít na zahrádce u slepic😄!