No, jako holky můžu vám říct, že jsem teda netušila, že mi malá letos takhle zatopí! To si tak jako kupujete společníka k velkému koni s vizí, že bude jen tak nějak papat a existovat…A ono houno houno slavnej soude👎! Letos jsem na ní strávila víc času než na velké koby. Všechny hlavy pomazané, co si letos u mě podávaly kliku, mi řekly, že jí prostě nemůžu brát jako společníka, že myšlenkově je to rovnocenný partner, jen v malém těle. A to je prostě fakt. Spíš bych řekla, že myšlenkově flekatou dost převyšuje! Musím zkonstatovat, že jsem tak nějak netušila, že mít doma minikoně bude taková fuška. Ale co už s tím? Máme jí rádi, prodávat jí nechci, velkou aspoň občas vyprudí k nějakému pohybu, protože tak je tak líná, že by jinak neudělala krok navíc😄.
Paní fyzio mi řekla zajímavou tezi a to tu, že ten koníček krásně zrcadlí všechny moje problémy a bolesti (tělesné i duševní) a je tak citlivá, že přejímá moji bolest na sebe. Což je vlastně dobře, protože mne tak nutí pracovat sama na sobě. Abych už jí proboha dál nic negativního nepředávala! Velká kobylka je příliš, jak to říct? Tupá? Flegmatická? Ta mi ukáže zrcadlo, až když už je to fakt blbý, a to už je dle mne pozdě. Ta malá to ukáže hned a neodpustí nic. Že bych za tu malou měla být vděčná, protože mě posune tam, kam ta velká nemůže. Toť slova fyzio. Něco na tom bude.
A jinak ještě, zatím se držím. V práci jsem si to zařídila tak, že dodržuji stále letní čas. Letos mi to bylo poprvé povoleno. Tže v létě dělám od 6:00, nyní od 5:00 a doma jsem ve 14:00, což je fajn, protože už tak kolem 14:30 - 15:00 valím koně domů na baštu, uklízím výběh, muž seče trávu (jo pořád ještě, u nás je trávy dost, ale ve výběhu už není nic), doplňuji seno a vodu a když mám tohle všechno hotové, padá tma, tak jdu za holkama dovnitř, tam si povídáme, masírujeme, češeme a zaplétáme, trénujeme odcházení a ono je najednou skoro šest večer. Zbytek večera patří mé drahé tříčtvrtce, kterýžto se k nám často přidá už ve stájí, vodí holky zleva doprava, povídá si s náma a pak mi je pomůže odvést na noc do výběhu a poklidit. Chodím brzo spát. Ale oproti tomu létu se alespoň prozatím cítím lépe.