Aktuálně: 3 948 inzerátů206 541 diskuzních příspěvků18 210 uživatelů

Příspěvky uživatele

Saga

Saga
Saga 14.03.2024, 12:06:28 xxx.xxx.167.183

Horsana, tak to je u nás stejné. Včera, když jsem byla venku s malou a chtěla jsem se domů vrátit přes les, tak to nešlo😢. Les není, jenom kupa větví všude, těla už odvezli a nechali tam jenom bordel, naše vychozené cestičky, oblíbené trasy, vše pryč😢! 

Saga
Saga 14.03.2024, 08:07:04 xxx.xxx.167.183

Ešiši, ten je slaďoučký🥰To pak ale bude úplná modelka! A vypadá jednoduše, nejspíš se ani neoběsím😄. A ta malá bestie to potřebuje jako prase drbání! Včera jsem měla migrénu, že jsem se sotva potácela, přesto jsem s ní šla na hodinku ven (v domnění, že mě to přejde - nepřešlo👎). Byla prudná, prudná a ještě jednou prudná😏, jako že si budu muset uprostřed pole vyjasňovat pozice s něčím takhle prťavým, očičko tomu lezlo z důlku, no ale fujky. Nakonec zvítězil duch nad hmotou a domů pěkně u nožičky jako pes😛, ale když jsem se pak doma zřítila na gauč, myslela jsem si, že je to moje poslední hodinka. S migrénou už nikam nejdu😈!

P.S. Když byste to zvládla poslat a mě by to přišlo řekněme příští týden PO - ST, tak by to byla značka ideál, to je vždy někdo doma, kdo mi to vyzvedne!

Saga
Saga 14.03.2024, 07:31:36 xxx.xxx.167.183

Lesní Žínko, to je v pořádku, já to chápu, tohle máme každý nastavené jinak a já to respektuji😉👍!

Saga
Saga 13.03.2024, 12:28:39 xxx.xxx.167.183

Hotel Luna je od nás 20 km🙂to jste byli fakt kousek! Já jsem přímo tam nikdy nebyla, ale okolí znám. Až zase pojedete kolem, tak dejte vědět👍!

Saga
Saga 13.03.2024, 10:17:21 xxx.xxx.167.183

Doron, tak to je hustý! Bez popisu jsem tipovala čepičku pro miminko😄! Moje šrajtofle je minimálně jednou tak velká než tato kabelčička! Ale je fakt, že tenkrát dámy měly šmrnc a šrajtofli nepotřebovaly, protože měly manžela! Já mám takhle po babičce krásné zelené rukavičky z první republiky. Stále drží a velmi si jich považuji

Saga
Saga 13.03.2024, 09:36:58 xxx.xxx.167.183

A ještě, když jsme u té módy, dneska mám radost! V sobotu jsem si koupila fešácké pracovní boty, ani nevypadají jako z prodejny pracovních oděvů, jsou hezké, a přestože na tento typ obuvi nemám nárok (správně bych měla mít sandál s uzavřenou špičkou, jak jsem se dozvěděla), tak mi je firma celé proplatila!!🤗Tže 1 034 korunek doma! Jupíí!

Saga
Saga 13.03.2024, 09:32:27 xxx.xxx.167.183

Jsem sociální případ😄, navrhuji, aby na mě byla vyhlášena sbírka, ze které si pořídím ošacení, obuv ááá kabelkůů😄! Přemýšlím, jestli se u nás doma někdy vyskytovala taková věc jako jsou třeba lodičky? Měli jsme kajak a pramici, ale to se asi nepočítá, že ne🤣? Vzpomínám na svou první aktovku, byla se šmouly a vydržela mi do 4té třídy, pak do 9té batoh. Pak na SŠ batoh, který mi vydržel i na VŠ, pak se rozpadl. Do první práce jsem si teda pořídila kabelku, poté, co mi díky ní málem upadlo rameno a zhoršila se skolioza😄jsem si tenkrát na Fleru koupila nějaký ručně šitý batůžek a ten mám dodnes. Už jsme spolu od roku asi 2014-2015? Nosím v něm stále stejné věci, nikdy nic nehledám, ani jsem nikdy nic neztratila, ale ani nenašla. Bóže, já jsem tak nudná vosoba😄!

Pro Žínku - jj kraj jste trefila, u nás je všechno jinak, jako zahradnici by se vám možná u nás líbilo. Sice byste mohla pěstovat tak maximálně mrkev, petržel, celer a brambory, protože všemu ostatnímu je u nás zima (včetně mě), ale zase byste měla permanentně zalito. Neznáme sucho a popíráme jeho existenci😄! Tož tak.

Saga
Saga 13.03.2024, 06:52:02 xxx.xxx.167.183

Doron, dostala jste mě! Tohle nemá chybu😀😀!

Zjišťuji, že to je vlastně škoda, že nemám taky takovou kamarádku! Protože cca čtyři kabelky ročně, to je dobrá investice, po čase bych je otočila a byla bych herdek bohatá😄! A takhle mám…no akorát tak batoh na zádech. Vidím, že jsem to chytla za špatný konec😛!

Saga
Saga 12.03.2024, 14:23:34 xxx.xxx.167.183

Kometo, já když jsem si na tu koloběžku stoupla před týdnem prvně, tak jsem ječela, ať mě okamžitě sundaji🤣jsem nevěděla jak to zastavit. Pak už mi to celkem šlo, ale ta stabilita je mizerná, to musím dopilovat, ale právě mi tam taky nějak pořád chyběji ruce, pořád mám pocit, že bych mohla mít pateroje a je to málo. Na kolobrdně jela moje tříčtvrtka a já s mini speedovala za ním a mini z toho měla těžkou prdel a chtěla závodit, děsně jí to bavilo, proto mě to takhle napadlo, ale uznávám, že bezpečný to fakt není…

Buggyro, mám ráda bleděmodrou😊 a Vy ho nepotřebujete? No, já myslím že za zkoušku by to stálo!

Saga
Saga 12.03.2024, 13:45:37 xxx.xxx.167.183

Tak na skijöring jsem úplně zapomněla! Já to budu muset probrat se svým sedlářem, on mi právě měl šít klasický postroj, ale pak na to zapomněl a já nakonec byla vlastně ráda, že se to nekonalo, protože jsem si říkala, no a co za ní zapřáhnu a kam jako pojedu, když po silnici nechci a po poli mě to udrkotá k smrti? Musím prohledat net a zkusit se s ním domluvit.

Saga
Saga 12.03.2024, 13:40:43 xxx.xxx.167.183

JanaJana tak tohle bych podepsala krví! Prosinec - únor, to je období, které mě totálně točí, zvlášť od té doby, co jsem v pracovním procesu. V tomhle období jsem naposledy s koňmi dělala tak možná na VŠ, protože to bylo zkouškový a u koní to byl prima relax. Ale teď ? Člověk od tmy do tmy někde zašitej, přijde unavenej a já už na tohle prostě nemám. Doma se v zimě u koní střídáme tak, abychom co nejvíc stihli za světla, tže pomáhají všichni, což ve zbytku roku vůbec nepotřebuju, ale v zimě? A tak jsem to právě vzala tak, že než abych se do něčeho nutila, prudila koně i sebe, tak je lepší se na to vykašlat a děláme jen běžnou denní rutinnu, pohoda, jazz a na jaře jsme všichni pěkně odpočatý (teda já moc ne - zaměstnavatel můj zimní spánek stále nechápe🤣) a naspeedovaný a můžem pěkně frčet!

Saga
Saga 12.03.2024, 13:32:30 xxx.xxx.167.183

Efe, čtete mi myšlenky! Já už si s touhle představou hraju asi rok, poté co jsem zavrhla klasické zapřahání, protože na sulku my tu prostě ty terény vhodné nemáme a na asfaltku mě to úplně neláká. Jenže já tomu vůbec nerozumím, jak vlastně canicross funguje? S ovladatelností mini by problém nebyl, momentálně to dělám tak, že vemu lonž nebo dlouhé lano, cvaknu zleva - zprava k ohlávce a prostě běžíme. Ona udržuje tempo tak 2-3 metry přede mnou a já se snažím držet lano tak, aby bylo mírně prověšené, aby mě netahala hlavou, ale zároveň ne moc, aby se jí to nezamotalo pod nohy. Už jsem častokrát přemýšlela o nějaké flexi šňůře nebo aspoň obřišníku/čemkoliv, kam bych přicvakla lano/opratě. Vzhledem k tomu, že pes prostě má jinou stavbu těla, seděl by koni psí postroj?

Saga
Saga 12.03.2024, 13:21:11 xxx.xxx.167.183

Horsano, tak s těmi lesy jste mě celkem dostala! Já myslela, že tak bídné je to jen u nás. Letos jsme tu měli hodně těžkého sněhu, pak povodně, pak vichr, tže co v předchozích letech nezvládl kůrovec, dokonala příroda sama. Některá místa, kam jsem chtěla vzít mladou, už neexistují. Hrozně špatně tohle snáším, ale co nadělám? Já tu Vaši zem vůbec neznám, jsem děsná ostuda, že si musím takhle všechno gůglit😔.

No, a co se týče trenéra a práce s koňmi vůbec? Za sebe mohu říct, že jsem potkala pouze jednoho trenéra s velkým T, a byl to právě ten pán, co jsem kdesi výše psala, že už mu táhne na 80 let. Byla to stará škola, jezdil military, ctil pravidla, ale něco v sobě měl. Dnes by se honosně nazýval horseman. Neskutečně jsme si sedli a strašně mě mrzí, že jsme se nepotkali dříve a já se toho od něj nemohla více naučit. Koně ho měli rádi, tak nějak sami od sebe, byl spravedlivý a bral je jako partnery, když něco nešlo, snažil se tomu přijít na kloub. Častokrát jsme rozebírali i nekoňská témata, kde ale paradoxně byl zakopán pes. A to prosím pěkně za 250 kč i s cestou, za hodinu, která většinou byla mnohem delší než hodina. Tohle už dneska nikdo nedělá a mě bylo ctí s ním spolupracovat.

Určitě je trenér, nebo jakákoliv jiná dohlížející osoba, dobrý třeba u dětí, jejich rodiče jsou nekoňáci a “jen” děťátku plní přání a není jisté, že letos jsou to koně a příští rok třeba hra na kytaru. Určitě je nutný tam, kde někdo chce dosáhnout sportovních úspěchů nebo se i sám zlepšovat, a neví jak. Rozhodně bych to nezatracovala, ale zároveň ani nedávala jako mantru. Já jsem sice byla poprvé u lesáckých koní od nějakých 4 let, ale pak dlouho dlouho nic a pak až v 16ti a pod trenerém až ve 22 letech. Teď vlastně taky zatím investuji hlavně čas a energii, mám to štěstí, že si to můžu dovolit. Koně mám doma a i když s nimi třeba přes zimu nepracuji, neznamená to, že nic nedělají, komunikujeme spolu denně, a odněkud někam, chodíme taky každý den.

Tohle je ale obsáhlé téma, ale děsně mě to baví😉!

Saga
Saga 12.03.2024, 11:12:05 xxx.xxx.167.183

Koloběžka má akorát jednu nevýhodu, je silniční. Kdežto já s mini lítám hlavně v terénu, tam zas koloběžka nemůže. Právě chci zkusit nějakou silničku 150 třídy, kde projede jeden traktor za rok, ale je mi jasný, že tam to bude hodně drncat, aby to pak nebyly záběry jak z centra pro léčbu Parkinsona😄 A taky to musí přežít můj firemní mobil, jiný nemám😄Zatím mám pocit, že mi chybí minimálně jedna ruka😄

Saga
Saga 12.03.2024, 11:05:47 xxx.xxx.167.183

To sedí!😄😄😄

Pane Bože, málem jsem se počůrala!😄Přesně takhle to vypadalo!

Saga
Saga 12.03.2024, 11:01:33 xxx.xxx.167.183

Žínko, u Vás fakt svítilo? Ten náš kraj je fakt naprd, nám tu hodně prší, hodně fouká, ale sluníčka si moc neužijeme. Až budete zase někdy s mužem v Praze a pojedete domů přes D1, tak zhruba uprostřed si vzpomeňte! Až vjedete do deště, šera a sychrava - jste u nás!

Saga
Saga 12.03.2024, 10:57:55 xxx.xxx.167.183

Šmarja, no jó, ono se vlastně na plese i tancuje, že jo? Tak to jsem jaksi vypustila😄v tanečních jsem nikdy nebyla a za street dance bych nejspíš byla odejita😄! Holky já zjistila, že nemám ani kabelku? Do práce chodím s batohem a na výlety taky, akorát s jiným. Je to marný, je to marný, je to marný. Co vidí ženské na kabelkách? Nevíte některá, co je třeba nosíte?😛Nemyslím to urážlivě! Měla jsem kdysi jednu, ale tak mě z ní bolelo rameno, že jsem se vrátila k nošení batohu. 

Saga
Saga 12.03.2024, 10:50:15 xxx.xxx.167.183

Zrzavci, tak to Vám musím napsat, co se mi stalo loni na podzim! Jako pejskařka to určitě oceníte! Jdu s mini z vycházky už domů. Jde hezky na vodítku u nohy přesně jako pes. Jdu po silnici, na poli nad silnicí byla skupinka lidí a sbírali brambory. Vidím, že jedna paní se oddělila a jde nám jakoby na proti. Když nás dojde asi na 20 metrů, zastaví, ztuhne, kouká, nic neříká, tak jí pozdravím a ona, jestli může blíž, já že může. No a tak z ní vypadlo, že má moc ráda vlkodavy, a že jak mě viděla z dálky, s tím vlkodavem😄, jak mi jde pěkně u nohy, že se na něj jde podívat a pohladit si ho, akorát, že to není vlkodav, njn…😄to se tak někdy stane. Ale tak jsme si hezky popovídaly, paní si poprvé v životě pohladila minikoně a celkově to bylo příjemné👍!

Saga
Saga 12.03.2024, 10:42:01 xxx.xxx.167.183

Jo, takže založení harému naruby mi zase neprojde😄! A já už se těšila, že udělám pro každého rozpis na ledničku😄…