Aktuálně: 3 729 inzerátů210 715 diskuzních příspěvků18 257 uživatelů

Příspěvky uživatele

Saga

Saga
Saga 09.04.2024, 08:02:31 xxx.xxx.167.183

Teda díky za tip! Líbí se mi bryndáček🤗, myslím, že ten by pro nás byl adekvátní! Prý se má na středu ochladit, to by z ní nemuselo kapat, až jí přivedu domů, tak bych mohla prubnout zvuk strojku a uvidíme. Normálně jí žádné stroje nevadí, je schopná vlézt i do kabiny nastartovaného traktoru, tohle bude trochu jiné, aspoň zase pozná něco nového😉!

Saga
Saga 09.04.2024, 07:52:54 xxx.xxx.167.183

Buggyro, já strojek mám, já se jenom bojím ho použít😄, protože nevím, jak se to u koní dělá? To je stejný jako když chlapovi holím hlavu mašinkou? Nebojte, mám dva strojky, jeden zvířecí a jeden lidský😉. Jakože až jí zvyknu na zvuk strojku, což jsem ještě nezkoušela, tak pojedu normálně proti srsti jako u vlasů? Ten kůň už takhle vypadá jako homeless, poté co jsem jí rozpletla všechny copánky, aby měla obranu proti mouchám, tak jestli jí ještě vezmu strojkem, to bude solidní obluda…Existují nějaké ehm střihy?

A jen takhle pomáčet nožky to můžu, to mám potok tak 400m od baráku, to není problém, je tam tak vody po kolena, vzít s sebou houbičku taky můžu, já jsem jen zvyklá tohle dělat až tak v červenci, náš kraj je obvykle celkem studený, tže koupel v dubnu je pro mě letos celkem šok, no ale asi nejsem jediná, kdo se diví.

edit -teď koukám, že jste dala střihy, jdu to prozkoumat👍

Saga
Saga 09.04.2024, 07:38:58 xxx.xxx.167.183

U nás je to bohužel s těmi terény hodně podobné👎Lesy tu jsou v dezolátním stavu, vytěžené, větve všude, nic neuklizené, tak jak jim to upadlo od motorovky, tak to tu leží, nové školky nevznikají, nikoho nic nezajímá, nikdo nic neřeší. Tenhle stav nechápu, vždy jsem se domnívala, že vlastník lesa se musí starat. No, tak asi nemusí. Pole - všude řepka. Co k tomu dodat?

Ale abych nebyla jen negativní, tak vám musím napsat, že jsme včera se svou drahou tříčtvrtkou vyvenčili oba koně naráz, což je událost, která se stane tak maximálně jednou za dvacet let😄! Nevím, co ho to popadlo, tohle jako normálně nedělá, vždycky, když se ho zeptám, jestli chce s náma jít ven, tak nikdy nechce. A včera řek, že jde? Jsem z toho málem upadla😄! Ale holky já už nevím, co mám s tím velkým upoceným cobem dělat? Ona tak strašně potí, i jen když stojí nebo jde krokem. Jako já vím, že cobové jsou enormě potiví, má na sobě ještě tak 50% zimní srsti, což tomu vůbec nepřidává a je horko v době, kdy mají být úplně jiné teploty…Ale prostě je mi jí hrozně líto, bojím se jí vzít ještě do řeky vykoupat, protože tam je voda ledová, tže vzít tam úplně zpoceného koně je hovadina, se stříháním nemám zkušenosti. No prostě, už aby z ní ty chlupy opadaly, ona má takové ty pravé cobí 5-7 cm dlouhé😢. Včera jsme šli jen do lesa a jen jeden kopec, který chodíme někdy i vícekrát na nadýchávání, to jsem včera zamítla, celková trasa asi 4km, což je půlka toho, co šla Efe a z kobyly kapal pot. Doslova. Miníska ta má úplně jinou strukturu srsti a nepotí se skoro vůbec. Jinak to byl moc pěkný výlet, podívali jsme se aspoň, co je kde nového a pěkně si to užili. 

Saga
Saga 08.04.2024, 14:33:51 xxx.xxx.167.183

Barva je celkem trefená👍 a je fakt, že můj kovář říká, že nejhorší pes na světě je jezevčík a nejhorší kůň na světě je poník😄prý si je oba představuje jako jitrnici…a oni to vědí😄!

Saga
Saga 08.04.2024, 13:34:52 xxx.xxx.167.183

Tak vidím, že foto už nepotřebuju, Zrzavci to “vyfotila” za mě a to dost autenticky😄! Když se vzepne velký kůň, tak je to úplně jiný příliv emocí, než když se postaví na zadní tohle ehm…zvířátko…😄Já z toho většinou mívám záchvaty smíchu, což ona dost nelibě nese, její ego je to totiž óóbrovské💪!

Saga
Saga 08.04.2024, 13:27:57 xxx.xxx.167.183

Buggyro, já myslím, že byla v pohodě, protože se po akci tvářila děsně namyšleně😄. Fakt jsem si zase v praxi ověřila, jak důležité pro ty koně je, když se cítí být potřební, to pak vydají všecko! Bohužel foto nemám, neb to byl takový fofr, že se to nějak nestihlo, ale uvidíme, jak na tom bude máma s tím setím, možná bychom to cvičně projely ještě jednou, to políčko si to zaslouží a mini se aspoň předvede ve své důležitosti, a tak mě třeba někdo cvakne. Uvidíme. Cobka ta to zase nesla velice těžce, že si jí na boxe nikdo nevšímá, vypotila tam ze sebe hektolitry potu a vysmradila celou maštal😄Proč já jsem si koupila tak extrémně potivý zvíře?

Saga
Saga 08.04.2024, 12:08:22 xxx.xxx.167.183

Efe, taky bych se toho nebála, i když z principu Vás chápu, neb taky řeším každý kobylí prdnutí, divný funění nebo hekání, protože přesun ze starého artrotického důchodce s Cushingem, dušností a třemi křížky na krku na zdravou remontu…to je prostě hard core. Člověku chvíli trvá než si to v mozku přenastaví. Ale pracujete hodně podobně jako já, taky jste s ní chodila hodně na ruce, terén pro ní není neznámá, jen Vás nese, místo toho, aby Vám šla v patách. To je jediný rozdíl a pokud nevykazuje nějaký diskomfort, neřešila bych. 

Saga
Saga 08.04.2024, 10:14:36 xxx.xxx.167.183

Tvl, Buggyro, četla jsem to jedním dechem, já jsem se málem zhroutila u PC, zatímco Vy jste to zvládla v reálu. Borka, fakt👍! Já na Vás o víkendu vzpomínala, protože jsem taky měla nějak zakódováno, že má dorazit ta vetka, že už to nějak rozseknete a ono prd. Ach jo. Nemohlo se taky na jeho problému podepsat to horké počasí? Cobka funěla jak sentinel a kapal z ní pot, i když jen stála a čuměla👎, je tak napůl přelínaná, tže to letní počásko jí solidně zatopilo.

Ale hlavně! Vypadá to, že moribundus už ze mě definitvně vyskočil! Asi k tomu taky přispělo to teplo, hodně jsem se slunila☀️a asi to pomohlo! A tak v rámci mé rekonvalescence a nutnosti už uvláčet to zatracený políčko, abychom taky mohli pomalu něco zasít, že…šla minihorska do akce! Ale to byla jízda! Dostala Váš postroj (ještě jednou za něj moc děkuji), jsem to na ní seštelovala, přivedla na políčko, zapřáhla brány, řekla JDI…a čekala co se stane😄! No, kvíkla, podívala se za sebe, cože jako to😄, vzepjala se a zabrala! Napřed ty brány nemohla zmoct, ale pak se do toho obula, pochopila systém a jela jak motorová myš😄! Normálně nám spadly brady úplně všem! Jako něco jiného je, když potahá můj metráček a já jí stejně cestou ulevuju, a nebo když provozuje drobné zemědělské práce a šetří tak lidské síly! Nejprve jsme chodily jen zleva doprava, když jsme dojely na konec políčka, brány jsme přendavaly ručně, pak už jsem s ní jela na kolo, protože se do toho tak obula, že byl problém jí na konci pole zastavit. Moc šikovná kobylka a udělala za malou chvilku spoustu práce!

Saga
Saga 05.04.2024, 21:32:52 xxx.xxx.245.41

Šutříku, krásný příběh a krásný Pirát! Na kráse mu to nijak neubralo! 

Saga
Saga 05.04.2024, 21:29:24 xxx.xxx.245.41

Elsa je MCO, že? Tohle plemeno jsem si moc přála, ale protože jsme chtěli polovenkovní kočku, vzali jsme si jen obyčejnou. Z bezpečnostních důvodů, o MCO navolno bychom se báli😟. 

Saga
Saga 05.04.2024, 21:22:33 xxx.xxx.245.41

Však jo, chytneš kočku za ocas, vrazíš jí do komína a voilá, máš mourka 😂😛.  Jen se přiznej, kolik máš doma komínů, že mají Tvoje kočky tak jednotvárný vzor? 😛Ty Bobčiné ale nejsou mour, ty jsou flekaté a ten ocas! Jak štětka na vymývání láhví! Náš sibiřák měl taky takový, tyhle maxichlupaté kočky jsou děsně nepraktické, ale krásné 😉

Obrázek
Saga
Saga 05.04.2024, 20:50:33 xxx.xxx.245.41

Jo, mě na mobilu bez problémů 👍

A jsou to cute kočičáci 🐱! 

Saga
Saga 04.04.2024, 14:40:39 xxx.xxx.167.183

Horsana, kdepak mezi dětmi vůbec. Mám obavy, že jsem si to uhnala sama osobně tím prochladnutím, které to spustilo.

A ještě - jaké videjko, co mi uniklo?

Saga
Saga 04.04.2024, 13:55:33 xxx.xxx.167.183

Kdepak, nejsem alergik, ale už třetí týden mě drží jakýsi chcíp. Napřed jsem prochladla a pak už se to vezlo, bolest v krku, rýma, kašel, bolest hlavy, však to znáte. Tak jsem najela na off režim a dělala jen to nejnutnější s tím, že máme před sebou Velikonoce a že to přejde. O svátcích mi fakt bylo lépe, tak jsem si myslela, že je to na dobré cestě, ale návrat do práce mě vyvedl z omylu a všechno se mi vrátilo. Proč, to netuším a už mě to pěkně leze na nervy, prostě to ze mě nechce vyskočit🤧.

Saga
Saga 04.04.2024, 13:48:09 xxx.xxx.167.183

Šla jsem vpravo, po kraji. 

Assil, díky, asi tak nějak.

Když mám jít do konfliktu, s kýmkoliv, potřebuju v tom vidět nějaký smysl. Vychovávat cizí haranty na ulici? Proč bych to dělala? Nijak mi neublížila, za to já bych mohla ublížit jí. Jí se nic nestane, není plnoletá, já můžu jít sedět. Tohle nemám za potřebí. 

Saga
Saga 04.04.2024, 12:58:35 xxx.xxx.167.183

U nás už je právě volné pouštění slepic zakázáno obecní vyhláškou. Taky je tu ještě několik starousedlíků, co toto ignorují, nám ostatním je to putna, nikdo si na nikoho nestěžuje, ale právě ti, co pouští úplně ven, prostě na sebe berou to riziko, že budou taky třeba bez slepic. Prostě s tím počítají, proto jich mají tolik a když se něco semele, tak jen pokrčí rameny a neřeší to. Taky možnost. Já jsem ráda za naše hybridky s pravidelnou snáškou a nulovými problémy😄.

Saga
Saga 04.04.2024, 12:52:59 xxx.xxx.167.183

Jani díky, ale já ho mám, chystám v něm seno, ale delší dobu v něm nevydržím právě proto, že mě pořád slzí oči a teče mi vodička z nosu🤧Prostě jsem furt celá usoplená a hlavně jsem si o Velikonocích fakt dělala iluze, že už to bude dobrý a fakt jsem se tak cítila a myslela si, že už je to za mnou. V momentě, kdy jsem vkročila do práce, tak je to všechno zpět! Nechápu a štve mě to😠

Saga
Saga 04.04.2024, 12:46:55 xxx.xxx.167.183

Assil, to jste mi připomněla včerejší odchod z práce. Jdu po chodníku, na zádech batoh v ruce nákupní tašku. Proti mě jdou tři holky, tak 10-12 let, všechny tři čumí do mobilu, uhýbám se, jak to jen jde, stejně do mě ta jedna najede plnou vahou, se slovy uhni krávo (pravila ona) se začnou všechny tři hihňat a následně zase čumět do mobilu. Nechci, aby mě takovejhle materiál živil v důchodu, proto si na něj šetřím sama. Když bych tohle udělala jako malá já, kolemjdoucí by mi zpřerážel hnáty, dnes jsem se bála na to zařvat, neb bych se mohla taky dozvědět, že holčička se necítí být holčičkou, anébrž krabicí od bot, já jí svým křikem šikanuji a krátím na jejích právech. Je to fakt na budku!

Saga
Saga 04.04.2024, 12:37:42 xxx.xxx.167.183

Holky, gratuluji oběma! To nejsou zrovna malé úspěchy, ale velké kroky vpřed!

Já mám pocit, že se z toho svýho chcípu v tomhle životě asi už nevyhrabu👎, jak jsem to na začátku března tak pěkně rozjela, tak se mi to teď pěkně zastavilo a nemůžu s tím vůbec nic dělat. Jenom když ty koně každodenně odchlupuju, tak mám pocit, že to je moje poslední hodinka, já prostě nic neudejchám a hlavně furt kejchám a smrkám, tže fakt bezva…No jako cobce to určo neva, to je tak totální salámistka, že čím míň se hejbe, tím víc je spoko, ale ta malá prudna od vyzkoušení postroje už druhý týden stojí ááá prudí. Já se pudu někam vodpicnout asi!🤧

Efe, taky marně vzpomínám, kdy jsem si naposledy klusala lesíkem? Jako jo, loni když jsem zkoušela nové sedlo, tak jsem v něm i zkoušela naklusat, flekatá to pochopila a bylo to fajné, ale to bylo jen párkrát a na pár metrů. Mám z Vás radost🤗!