Tak holky, co myslíte, sebrala jsem včera všecky síly a vyrazila s mini. Ale teda musím říct, že únava matriálu (toho mého), mi nějak dává na prdel. Kam jenom se ta energie vypařila? Dneska jsem jak přejetá parním válcem, nicméně mini si to užila a velká chrápala na boxe, úplně tam vytuhla, měla teď 4 dny po sobě furt nějaké aktivity, tak byla ráda, že nikam nemusí! Měli jsme setkání s jedním pejskařem, pejsek - voříšek chudák upe vyděšenej, napřed se jen třepal, pak se pochlapil, štěkal a útočil mini na zadní nohy (byl na vodítku) a mini jen zívla, zarostla do asfaltu a nic. Šikovná holčička❤️.
Příspěvky uživatele
Saga
Přimlouvám se za Muže od Sněžné řeky, na to, kdy to bylo natočené, jakože tenkrát se někdo s nějakým welfare asi úplně moc nemazal, tak mi to taky přijde celkem uvěřitelné a má to hlavu a patu. A romantické scény nesnáším kdekoliv, taky přetáčím nebo přepínám, děsná zdržovačka od normálního děje prostě.
Buggyro, nápodobně! A to my máme venku nachozené dobře 2 roky na ruce a něurékom kilometrů, ale prostě pod sedlem je to jiná, a když se ozve z podsedla fúfú a pak uíííí, je to jasný, bude sranda, protože ty tři medvědi už po nás jdou😄A to nám bude brzy 5 let, no nic no…😄
Sakra pes, to jsem si zas dala😄, když já mám tak nějak ráda, když kůň hraje všema barvama. Prostě holt fanoušek apačůz a tinkerů, tam se na nějakou hnědou jako nehraje, nám to totiž jezdí na fleky😄! Akorát že…první kůň na kterém jsem smočila zadel, byl plňas (fujtajbl) a ještě k tomu hnědej, pak ČT, hnědý a pak už to jelo, hafling, poníci všech možných barev a tvarů, abych se vrátila k beganovi, nudně hnědýmu, že jo😄. Prostě život má být barevný! A víte jak mojí strakošce sluší třebas žůžová barvička, nebo zelenkavá? Och och, jak to všechno ladí, očičko plesá😄, už mlčím….
Gratulka ke trenérovi, dejte pak echo, ale věřím, že budete skvělé obě. Já pana Zelenku vůbec neznám, ale předpokládám, že to bude nějaká hvězda severu?
My prima jezdecký weekend, flekatá šlapala, poprvé jsem zkusila jinou trasu, ne les, ale po loukách, abych vyzkoušela, jak se bude chovat pod sedlem v otevřeném prostoru, zlatíčko, profík, až na tu lochnu rozrytou od prasat, kterou já jsem viděla pozdě a ona nějak asi vůbec, zahučela do ní předkama a málem jsme provedly salto mortale, nicméně můj skvělý ORX mě podržel přesně kde měl, nevystoupila jsem a ona se nakonec taky nezřítila. Také první setkání a to dokonce 2x s velkým lesáckým jeepem, co je širší než silnice, ani nehla uchem, sjezd ze dvou příkrých stráněk, ne dlouhých, max. 10 m, ale sešup jak prase, zvládla. Trajdala s náma i vodička s mini, ale ty se tak různě ztrácely v křoví a zase se objevovaly, velká to neřešila👍Jsem z toho každodenního harcování nějak uharcovaná, asik si dám dneska pauzu. A nebo ne?
Pro Žínku - kocourek se jmenuje Márty a je spíš vyrezlý. To je holt nevýhoda černé srsti ve spojení se slunečními paprsky. Kocour má rád opalovačku a sluníčko mu srsrt vyšisuje. U králíků, kteří měli černou srst, jsem to měla také a to mám králíkárnu postavenou na severní stranu, tže na ně svítí až večer, ale když se navalí černým zadkem na síto, sluníčko jim to šísne taky. A pak máte na výstavě problém, no…
A strakáče jsem chovala léta, i v jiných barevných rázech, než je černá, taky holandské, tříslové a mnohé další. A vždycky tam pobíhala i morčata.
Pár foteček z let minulých:
A kocourek černý, služebník můj věrný🐈⬛, věk 10 měsíců.
Nejen pro Bobču malé chovatelské okénko 🙂
Králíci mrazáci :
Tak to je jasný, že když tahá ještě svoje kila a pak ještě “cizí” kila, je to horší, ale pokud u toho člověk používá hlavu a nechce po tom zvířeti nic, na co nemá, a zároveň dokáže odhadnout, kdy už stačilo, neviděla bych to tak černě. Jak říkával můj trenér - už nejsi žádná dorostenka, tak snad víš, co máš dělat!😄Tak asi tak ňák😄!
No pokud má šedivák nějakých 140 cm, tak je to úplně normální koník pro dospěláka, tže šup na něj, než se B zvetí! Moje IC má rovných 140 KVH, minulou sobotu jsem se na ní konečně nechala zvěčnit, abych vlastně viděla, jak vypadáme. Protože jí se sedlem už jsem si fotila loni, právě když jsme zkoušeli různá sedla, dečky a podbřišníky a vypadala hodně sexy, tak jsem se bála, že až na to vylezu já, zkazím veškerý dojem😄, nicméně mám z fotek velkou radost, dle mého názoru vypadáme souměrně a velká na ní nejsem. Měřím 170cm. Stejně jak psala Bassrock, mám ráda malé koně, jsou skladní, líp se na to leze, atd..Všechno, co je větší než těch 140 KVH už mě neba a potřebuju na nástup jeřáb a do sedla kyslíkovou masku, protože takhle vysoko už je řídkej vzduch😄! Vlastně žádný z mých koní nebyl větší než těch 140 cm. První poník, taky šedivák, měl 133 KVH, tam jsem byla trochu jako vosa na bonbonu, ale taky to šlo.
Gratulka velká k čistým RTG! A hurá trajdat!
Z šedé myši totálně slintám, neboť zbožňuji vše, co má oblý bok a není to hnědé 😄(hnědá je nudná). I když ty moje dvě se teďka taky nějak oblí, což mě tedy netěší, ta tráva nějak poskočila, to bylo furt nic nic a najednou pic a všude zeleno😲. A to mám kus výběhu zahražený na sušení sena, no už vážně uvažuji o tom, že o víkendu tu plochu na sušení zvětším a pasecí prostor zmenším…Na velké už se vozím, maká na lonži a chodíme kopečky, tak tam snad tu váhu udržím, ale to malý torpédo mě nejspíš uštve🙄, vona prostě furt může! Chodíme běhat do kolejí v řepkovém poli (koleje jsou široké), zdálky to asi musí vypadat monstrózně, protože tryskomyši jsou vidět sotva uši, já za ní vlaju jako Rain Man😄Koupila jsem si kvůli tomu nový tenisky, tímhle tempem nevydrží ani do podzima, nicméně já si můžu dát půlku prasete k snídani, protože tímhle tempem za chvíli budu průsvitná a to chodíme max. do 5ti km, což je pro mě až do p*dele, ale pro ní je to, jak když plivne. Každý den. Jeden den s jednou, druhý den s druhou. Včera jsem si dala oraz, asi po 10ti dnech v kuse tohohle maratonu, protože to v tom vichru nebylo bezpečné a provozovala odpolední gaučink. Bylo to šokující😄jako ležet a cpát se. Jo vlastně jsem se jedno odpoledne měla stejně jako ty moje dvě obludy!
Bobčo, pokusím se cvaknout o víkendu a hodit sem. Už jsem je chtěla vyfotit, jak jsem je přivezla, ale vemu já si ven mobil?🙄
Bobčo, moje řeč, mě když je ouvej, tak si řeknu, že lidi v koncetráku na tom byli hůř! A že jsem o tomto tématu hodně načetla, neboť mě tato část nechvalné historie velmi zajímá. Tže vždycky dojdu k názoru, že jsem jenom fňukna, co jí vlastně vůbec nic nechybí a měla bych se nad sebou zamyslet. Tak se zamyslím, přijmu věci, tak jak jsou a jedu dál👍!
A ještě, na statku u kraviček jsem pracovala 3 roky, moc ráda na to vzpomínám. Byl to samozřejmě soukromý subjekt, neboť se psal rok 2005-2008, tže už to bylo nejspíš jiné než za socíku, co třebas pamatujete Vy, ale kráva je furt kráva a hnůj je furt hnůj. Bez ohledu na režim. Dojení mě bavilo a ráda jsem se starala o telátka, k býkům chodili chlapi, logicky, a vždycky když je poslali na jatka, tak se mi děsně ulevilo, z býků mám fakt respekt. Jo, kam se to všechno podělo? Ale vzpomínky zůstanou!
Ronjo, tak to je skvělý! Se sousedem bych si určitě mohla povídat dlouhé hodiny! A je moc pěkné, že si takhle pomáháte! Taky jsme to dříve tak dělali, ale sousedi již nechovají, no a já už vlastně v takových počtech jako kdysi taky ne, ale je fajn, že mi hlídají koně a hlásí jakoukoliv nesrovnalost oproti normálu, už jsou za ty leta solidně vycvičený😉Každý to takhle nemá a je potřeba si dobrých sousedských vztahů vážit!
Jo, takže jsem teď dočetla hlášení od Buggyry a slintám tady jak Pavlovův pes😄. No ještě, že jdu za hodinu na oběd, ale mám jen špagety ala co dům dal a on toho moc nedal, tže blbý a tady se jede výpek, brambůrky, máslíčko, no do pytle😄
Žínko, vůbec to neberu jako výtku, právě proto, že jsme každý jiný a tak to má být. Já jsem vyrostla na hospodářství a od malička jsem byla k tomuto vedena. Usmrcovat domácí zvířata jsem se učila od cca 12ti let, protože to už jsem byla dle rodičů dostatečně “velká”, tak abych to zvládla emočně i fyzicky. Vždycky mi říkávali, ty jsi se o ně starala a krmila je, teď oni nakrmí tebe, je to jejich úděl. Není to pro každého. Proto máme mnoho petových zvířat, na která nahlížíme jinak, jsou to naši kamarádi a jo, jejich odchody taky snáším dost mizerně…
A jinak u nás teda fouká úplně příšerně👎, včera jsem byla s mini venku, to to ještě celkem šlo, ale dneska asi nechám koníky odpočívat, protože to je vichr, že by to člověku urvalo hlavu. Zítra má pršet, tak jsem zvědavá, co z toho bude. U nás je vody celkem dost, sudy máme plný, ale tak uvidíme…
Ronjo, ale jo, koukám na ně jako na jídlo😛! Ještě dřív, když jsem měla vlastní chov, tak jsem to měla také tak rozdělené. Prostě chovné kusy byly chovné kusy. Nedávala jsem jim jména, neboť to u králíků považuji za lehce infantilní, a hlavně když jich máte plnou, neřkuli přetékající králíkárnu, to by bylo na soubor v excelu a na to fakt nemám morál😄. Samicím jsem říkala holka, matko nebo prostě samice, samcům “ty darmožroute zatracenej” a omladině dle toho, na co byla určena. Chovala jsem kresebné králíky, čili již v den okocení vidíte kresbu a víte, že to budou: výstaváci, na prodej do hobby, pekáčníci, mrazáci nebo sekaný😄 a to jim většinou zůstane, no ehm, víte do kdy, že jo? A tyto ušáky jsem přivezla pouze za účelem dokrmení mého přebývajícího sena a doplnění stavu mrazáku, čili jsou to mrazáci a pravidelně jim ohmatávám kejtičky a u toho slintám😄Tohle už lepší nebude!
Add hokej, ten nesleduje ani moje drahá tříčtvrtka, obávám se, že vůbec netuší, že se to odehrává! Ale my to tak máme, nejsme vůbec žádní sportovní nadšenci a do TV sportů už vůbec ne, nekoukáme ani na zpravodajství, politiku, prostě tenhle svět jde úplně mimo nás, asi proto jsme furt v takovým klidu😄
Ale vy všichni ostatní určitě fanděte!
Holky, vy jste mě teda pobavily! Právě jsem se dozvěděla díky vám všem, že se hraje nějaký hokej? To je ta věc na ledu s pukem, že jo?😄Tak to mě sice vůbec nezajímá, ale aspoň už chápu, proč je většina národa v tranzu😄. A já to sváděla na houbičky😄! Taky jsem se díky vám dozvěděla o Ficovi, no co k tomu dodat? Slováci jsou taky zjevně v tranzu, akorát že trochu jinak no…Heh, no měla bych si občas vyndat slámu z bot, pustit vidle a zapnout si aspoň telku, nebo prohledat jiný internety, než ty chovatelský, ale když mě to tak neba…
Bobčo, jste skvělá! S pozitivním přístupem jde všechno rychleji! Uvidíte, že za chvíli bude všechno dobré a zase budete hopkat!
Fíkovnice, já bych to s Čendou neviděla tak černě, ber to tak, že máš káru s jedinečným designem😜! A jezdí to na benzín/naftu, ne na pěkný voko. Řekla ta, co nemá vůbec žádnou káru, ani dvoukolák😄.
A moji noví králíci papkají a papkají, pupíčci pěkně rostou🐰!
Pokud už ten HUF Vital používáte, dělá to něco? Nebo s ním nejste spoko?
Kilian, tak přesně takovýto drobnochovatelé se na mě občas obrátí👍, zatím jsem nikoho nenechala ve štychu! Morčíky jsem také chovala, já jsem je teda měla normálně u králíků a všichni byli krmeni společně, tže vlastně vůbec netuším, kolik toho vytahali a vždy se mi dožili velmi vysokého seniorského věku, tže asi dobrý. Pro osmáky jsem zásobila kamarádku, ale také už nechová. Budu Vám držet palce, ať seženete ve svém okolí! Koupit klasický kulatý balík sena od zemědělce a někde ho zaskladnit není možné? Ale předpokládám, že asi ne, jinak byste to už udělala. Zkuste kouknou i na inzeci ve Vašem okolí, někdo ještě dělá malé hranaté, ale i malé kulaté balíčky, také jsem odebírala od jednoho soukromníka, než skončil. Je s tím dobrá manipulace a jsou skladné👍!
Evo, vidíte to a na mě to nepůsobí vůbec nijak, což není výtka vůči Vám, jenom podotek, že každý jsme jiný, a co je pro jednoho velmi nepříjemné, s druhým ani nehne, konkrétně jako se mnou. Naopak, pro mne to byla úplně nová informace, já se v tomto oboru nepohybuji, vím o tom kulový a přišlo mi to zajímavé. Je to o náhledu na svět.
Dám příklad, jeden z lidského světa a jeden ze zvířecího. Kolega z práce je aktuálně po výměně kolene, příští rok ho čeká druhé a on se těší!! Je to sportovec, všechno bere sportovně a s nadhledem, jeho pozitivismus je silně nakažlivý. Když měl po zákroku a přihopkal se nám do práce ukázat o berlích, spadla nám brada a to ještě nám přidal všechny historky “z natáčení”. Byl v lokální anestezii, tže všechno čekoval a on si to normálně snad užíval nebo co😄, pokecal s doktorem, laškoval se sestřičkami, chtěl vidět nejen to, co mu tam dávali, ale i to, co mu ehm vyndali, rozumíme si? Když nám to líčil, seděli jsme kolem něj v kroužku a hltali každý slovo, bylo to lepší než na divadle😄, někdo jiný by se šel vyzvracet do pangejtu. Pro mě to byl zážitek jako prase, v pozitivním slova smyslu, viděla jsem jizvu a měla názornou ukázku všeho😄.
Minulý týden u mě byla vetka - zubařka, na obyčejné prevenci u kobyl, aby zjistila, že no…je to blbý, naší malou asi nečekaji úplně příjemný věci, ale to uvidíme až na RTG, které přijede za týden. Do tý doby nechci nic práskat, páč vím kulový. Ale pokud dojde na nejhorší, vet mi celkem zevrubně popsala, co se bude dít. Byla celkem v šoku, že já na to nic, že občas jí u toho lidi omdlívaji a měla radost, že pokud bude zákrok proveditelný v domácích podmínkách (což teď nikdo netuší), že jsem schopná asistence lékaři, což prý také není standard.
Nemám žádné zdravotnické vzdělání ani kurz, ani jsem o tom nikdy nepřemýšlela, že bych se něčím takovým živila. Přesto mne tyhle věci nechávají zcela chladnou, asi má pravdu další můj kolega, co tvrdí, že jsem citlivá asi jako pařez😄…