Evo, vidíte to a na mě to nepůsobí vůbec nijak, což není výtka vůči Vám, jenom podotek, že každý jsme jiný, a co je pro jednoho velmi nepříjemné, s druhým ani nehne, konkrétně jako se mnou. Naopak, pro mne to byla úplně nová informace, já se v tomto oboru nepohybuji, vím o tom kulový a přišlo mi to zajímavé. Je to o náhledu na svět.
Dám příklad, jeden z lidského světa a jeden ze zvířecího. Kolega z práce je aktuálně po výměně kolene, příští rok ho čeká druhé a on se těší!! Je to sportovec, všechno bere sportovně a s nadhledem, jeho pozitivismus je silně nakažlivý. Když měl po zákroku a přihopkal se nám do práce ukázat o berlích, spadla nám brada a to ještě nám přidal všechny historky “z natáčení”. Byl v lokální anestezii, tže všechno čekoval a on si to normálně snad užíval nebo co😄, pokecal s doktorem, laškoval se sestřičkami, chtěl vidět nejen to, co mu tam dávali, ale i to, co mu ehm vyndali, rozumíme si? Když nám to líčil, seděli jsme kolem něj v kroužku a hltali každý slovo, bylo to lepší než na divadle😄, někdo jiný by se šel vyzvracet do pangejtu. Pro mě to byl zážitek jako prase, v pozitivním slova smyslu, viděla jsem jizvu a měla názornou ukázku všeho😄.
Minulý týden u mě byla vetka - zubařka, na obyčejné prevenci u kobyl, aby zjistila, že no…je to blbý, naší malou asi nečekaji úplně příjemný věci, ale to uvidíme až na RTG, které přijede za týden. Do tý doby nechci nic práskat, páč vím kulový. Ale pokud dojde na nejhorší, vet mi celkem zevrubně popsala, co se bude dít. Byla celkem v šoku, že já na to nic, že občas jí u toho lidi omdlívaji a měla radost, že pokud bude zákrok proveditelný v domácích podmínkách (což teď nikdo netuší), že jsem schopná asistence lékaři, což prý také není standard.
Nemám žádné zdravotnické vzdělání ani kurz, ani jsem o tom nikdy nepřemýšlela, že bych se něčím takovým živila. Přesto mne tyhle věci nechávají zcela chladnou, asi má pravdu další můj kolega, co tvrdí, že jsem citlivá asi jako pařez😄…