Aktuálně: 3 948 inzerátů206 540 diskuzních příspěvků18 210 uživatelů

Příspěvky uživatele

Saga

Saga
Saga 16.05.2024, 10:53:13 xxx.xxx.167.183

Ronjo, tak to je skvělý! Se sousedem bych si určitě mohla povídat dlouhé hodiny! A je moc pěkné, že si takhle pomáháte! Taky jsme to dříve tak dělali, ale sousedi již nechovají, no a já už vlastně v takových počtech jako kdysi taky ne, ale je fajn, že mi hlídají koně a hlásí jakoukoliv nesrovnalost oproti normálu, už jsou za ty leta solidně vycvičený😉Každý to takhle nemá a je potřeba si dobrých sousedských vztahů vážit!

Saga
Saga 16.05.2024, 10:47:41 xxx.xxx.167.183

Jo, takže jsem teď dočetla hlášení od Buggyry a slintám tady jak Pavlovův pes😄. No ještě, že jdu za hodinu na oběd, ale mám jen špagety ala co dům dal a on toho moc nedal, tže blbý a tady se jede výpek, brambůrky, máslíčko, no do pytle😄

Saga
Saga 16.05.2024, 10:41:12 xxx.xxx.167.183

Žínko, vůbec to neberu jako výtku, právě proto, že jsme každý jiný a tak to má být. Já jsem vyrostla na hospodářství a od malička jsem byla k tomuto vedena. Usmrcovat domácí zvířata jsem se učila od cca 12ti let, protože to už jsem byla dle rodičů dostatečně “velká”, tak abych to zvládla emočně i fyzicky. Vždycky mi říkávali, ty jsi se o ně starala a krmila je, teď oni nakrmí tebe, je to jejich úděl. Není to pro každého. Proto máme mnoho petových zvířat, na která nahlížíme jinak, jsou to naši kamarádi a jo, jejich odchody taky snáším dost mizerně…

A jinak u nás teda fouká úplně příšerně👎, včera jsem byla s mini venku, to to ještě celkem šlo, ale dneska asi nechám koníky odpočívat, protože to je vichr, že by to člověku urvalo hlavu. Zítra má pršet, tak jsem zvědavá, co z toho bude. U nás je vody celkem dost, sudy máme plný, ale tak uvidíme…

Saga
Saga 16.05.2024, 09:47:16 xxx.xxx.167.183

Ronjo, ale jo, koukám na ně jako na jídlo😛! Ještě dřív, když jsem měla vlastní chov, tak jsem to měla také tak rozdělené. Prostě chovné kusy byly chovné kusy. Nedávala jsem jim jména, neboť to u králíků považuji za lehce infantilní, a hlavně když jich máte plnou, neřkuli přetékající králíkárnu, to by bylo na soubor v excelu a na to fakt nemám morál😄. Samicím jsem říkala holka, matko nebo prostě samice, samcům “ty darmožroute zatracenej” a omladině dle toho, na co byla určena. Chovala jsem kresebné králíky, čili již v den okocení vidíte kresbu a víte, že to budou: výstaváci, na prodej do hobby, pekáčníci, mrazáci nebo sekaný😄 a to jim většinou zůstane, no ehm, víte do kdy, že jo? A tyto ušáky jsem přivezla pouze za účelem dokrmení mého přebývajícího sena a doplnění stavu mrazáku, čili jsou to mrazáci a pravidelně jim ohmatávám kejtičky a u toho slintám😄Tohle už lepší nebude!

Add hokej, ten nesleduje ani moje drahá tříčtvrtka, obávám se, že vůbec netuší, že se to odehrává! Ale my to tak máme, nejsme vůbec žádní sportovní nadšenci a do TV sportů už vůbec ne, nekoukáme ani na zpravodajství, politiku, prostě tenhle svět jde úplně mimo nás, asi proto jsme furt v takovým klidu😄

Ale vy všichni ostatní určitě fanděte!

Saga
Saga 16.05.2024, 07:14:08 xxx.xxx.167.183

Holky, vy jste mě teda pobavily! Právě jsem se dozvěděla díky vám všem, že se hraje nějaký hokej? To je ta věc na ledu s pukem, že jo?😄Tak to mě sice vůbec nezajímá, ale aspoň už chápu, proč je většina národa v tranzu😄. A já to sváděla na houbičky😄! Taky jsem se díky vám dozvěděla o Ficovi, no co k tomu dodat? Slováci jsou taky zjevně v tranzu, akorát že trochu jinak no…Heh, no měla bych si občas vyndat slámu z bot, pustit vidle a zapnout si aspoň telku, nebo prohledat jiný internety, než ty chovatelský, ale když mě to tak neba…

Bobčo, jste skvělá! S pozitivním přístupem jde všechno rychleji! Uvidíte, že za chvíli bude všechno dobré a zase budete hopkat!

Fíkovnice, já bych to s Čendou neviděla tak černě, ber to tak, že máš káru s jedinečným designem😜! A jezdí to na benzín/naftu, ne na pěkný voko. Řekla ta, co nemá vůbec žádnou káru, ani dvoukolák😄.

A moji noví králíci papkají a papkají, pupíčci pěkně rostou🐰!

Saga
Saga 15.05.2024, 12:06:21 xxx.xxx.167.183

Pokud už ten HUF Vital používáte, dělá to něco? Nebo s ním nejste spoko?

Saga
Saga 15.05.2024, 11:27:07 xxx.xxx.167.183

Kilian, tak přesně takovýto drobnochovatelé se na mě občas obrátí👍, zatím jsem nikoho nenechala ve štychu! Morčíky jsem také chovala, já jsem je teda měla normálně u králíků a všichni byli krmeni společně, tže vlastně vůbec netuším, kolik toho vytahali a vždy se mi dožili velmi vysokého seniorského věku, tže asi dobrý. Pro osmáky jsem zásobila kamarádku, ale také už nechová. Budu Vám držet palce, ať seženete ve svém okolí! Koupit klasický kulatý balík sena od zemědělce a někde ho zaskladnit není možné? Ale předpokládám, že asi ne, jinak byste to už udělala. Zkuste kouknou i na inzeci ve Vašem okolí, někdo ještě dělá malé hranaté, ale i malé kulaté balíčky, také jsem odebírala od jednoho soukromníka, než skončil. Je s tím dobrá manipulace a jsou skladné👍!

Saga
Saga 15.05.2024, 11:17:04 xxx.xxx.167.183

Evo, vidíte to a na mě to nepůsobí vůbec nijak, což není výtka vůči Vám, jenom podotek, že každý jsme jiný, a co je pro jednoho velmi nepříjemné, s druhým ani nehne, konkrétně jako se mnou. Naopak, pro mne to byla úplně nová informace, já se v tomto oboru nepohybuji, vím o tom kulový a přišlo mi to zajímavé. Je to o náhledu na svět. 

Dám příklad, jeden z lidského světa a jeden ze zvířecího. Kolega z práce je aktuálně po výměně kolene, příští rok ho čeká druhé a on se těší!! Je to sportovec, všechno bere sportovně a s nadhledem, jeho pozitivismus je silně nakažlivý. Když měl po zákroku a přihopkal se nám do práce ukázat o berlích, spadla nám brada a to ještě nám přidal všechny historky “z natáčení”. Byl v lokální anestezii, tže všechno čekoval a on si to normálně snad užíval nebo co😄, pokecal s doktorem, laškoval se sestřičkami, chtěl vidět nejen to, co mu tam dávali, ale i to, co mu ehm vyndali, rozumíme si? Když nám to líčil, seděli jsme kolem něj v kroužku a hltali každý slovo, bylo to lepší než na divadle😄, někdo jiný by se šel vyzvracet do pangejtu. Pro mě to byl zážitek jako prase, v pozitivním slova smyslu, viděla jsem jizvu a měla názornou ukázku všeho😄.

Minulý týden u mě byla vetka - zubařka, na obyčejné prevenci u kobyl, aby zjistila, že no…je to blbý, naší malou asi nečekaji úplně příjemný věci, ale to uvidíme až na RTG, které přijede za týden. Do tý doby nechci nic práskat, páč vím kulový. Ale pokud dojde na nejhorší, vet mi celkem zevrubně popsala, co se bude dít. Byla celkem v šoku, že já na to nic, že občas jí u toho lidi omdlívaji a měla radost, že pokud bude zákrok proveditelný v domácích podmínkách (což teď nikdo netuší), že jsem schopná asistence lékaři, což prý také není standard. 

Nemám žádné zdravotnické vzdělání ani kurz, ani jsem o tom nikdy nepřemýšlela, že bych se něčím takovým živila. Přesto mne tyhle věci nechávají zcela chladnou, asi má pravdu další můj kolega, co tvrdí, že jsem citlivá asi jako pařez😄…

Saga
Saga 15.05.2024, 10:59:10 xxx.xxx.167.183

Kilian, vidíte to a já každoročně bojuji s přebytky😜, to bude asi tím, že já jsem děsnej sysel a když to na mě přijde, jsem schopná usušit půl okresu, abych pak zjistila, že překvapivě půda není nafukovací a já nemám kam nacpat otavy, tže jejich uklízení je každoroční boj o místo. Moje drahá tříčtrtka mi pokaždé nadává, že těma vidlema zvedám tašky na střeše, jak to tam tlačím pod parou😄. Ale v zimě je to, jak když to najdete! Akorátže jsem tak nějak celoživotně chovala králíky a ti toho něco vytahaj, v podstatě jako jeden poník, no a ty jsem několik měsíců neměla, tže to vlastně byla taková zkouška, premiéra, kolik sena toho ořice spucujou. Kupuji i balíkované na zimu (nejsem schopná a ani už ochotná pokrývat vše vlastní produkcí made in hrábě)a to svoje si šetřím a šetřím…a pak to takhle dopadá😄. Občas taky zásobím drobné chovatele morčat, pet králíčků a tak, ale jinak nejsem žádný JZD😄.

Saga
Saga 15.05.2024, 09:55:22 xxx.xxx.167.183

Já se vyjádřím jen k tomu Biotinu, protože ostatní nejsem schopná posoudit. Ale AI tam má zjevně chybu, oba přípravky obsahují Biotin. U HUF vital je uvedeno množství 120 000 mikrogramů, což je 120mg a u Life data je uvedeno množství 107mg/lb. Nerozumím tomu “na libru”, to je myšleno jako na libru koně nebo na ten přípravek? Tohle nevím, každopádně na mě dělá mnohem větší dojem ten Huf Vital, šla bych do něj. 

Saga
Saga 15.05.2024, 09:41:12 xxx.xxx.167.183

A holky, když už jsme v tom plkání, tak se musím pochlubit, že jsem si minulý týden dotáhla domů 4 králíky na výkrm😉! Pro ty, co nevědí - králíky jsem chovala dlouhá, předlouhá léta, jsem na to plně vybavená, ale chov jako takový mne již neuspokojoval a hlavně po té, co jsem dotáhla k baráku dva mladé koně, co potřebují dělat, tak už jsem na chov jako takový neměla ani čas. Ani náladu, upřímně. Tak jsem si dala cca půlroční pauzu a zjistila, že mám doma ještě mraky sena a že za chvíli se zase bude sušit a kam já to letošní seno jakože dám? Úplně náhodou (přes mojí fyzio) jsem se seznámila s novým chovatelem, slovo dalo slovo a kucí ušatý už jsou od minulého týdne ustájeni u mě🐰! Jsou cca 2,5 měsíce staří, plemene BU a jsou moc krásní a hlavně hodně baští, tže seno začlo ubývat. Budu je krmit cca do půlky prázdnin a pak půjdou do mrazáku. To je pro mě tak akorát a přes zimu budu mít králíkárnu zase prázdnou. Mám z nich velkou radost!

Saga
Saga 15.05.2024, 09:33:47 xxx.xxx.167.183

No, já tedy nevím, ale dle mého mínění není v tomto vlákně žádný “nechutný” příspěvek. Uživatelé se tu vyjadřují vesměs slušně, není zde žádné cílené napadání ani vulgarismy, jednoduše nic, co by mě konkrétně pohoršovalo, proč by taky mělo? Pokud vím, lékařské zákroky u lidí i zvířat se prostě provádějí,  je-li to z jakéhokoliv důvodu nutné, to je snad normální, ne? Já nejsem profesí lékař, ale přesto mi tohle nevadí, proč by mělo? Sama jsem absolvovala leccos, co nebylo příjemné (v rámci zdravotního stavu), přesto to beru jako životní zkušenost, nikoliv nechutnost. 

Jinak je tohle prima plkací vlákno a baví mě ho číst, všichni, kdo jsme se sem přesunuli z Ifauny, víme proč se tak jmenuje, jakože “Třetí víčko”. 

A ještě pro Bobču - přeji Vám brzké uzdravení, zvládáte na jedničku, jen tak dál👍.

Saga
Saga 30.04.2024, 09:32:51 xxx.xxx.167.183

Arboro, díky moc za tip! Ty Zaldi vypadají opravdu luxusně, zároveň robustně i měkce. Líbí se mi. Musím o tom popřemýšlet a kdyžtak si je budu přát k narozeninám, můj furt neví co koupit, tak tohle by se hodilo😉!

Saga
Saga 29.04.2024, 21:26:31 xxx.xxx.245.41

Buggyro, pls ty košíčky? O tom, že něco takového existuje, vím, ale nikdy jsem neviděla na živo. Máte osobní zkušenost? Fakt to funguje? A jak se to šteluje na třmen? Doufám, že by to neznamenalo koupi celých nových třmenů? Díky moc.

Saga
Saga 29.04.2024, 14:10:01 xxx.xxx.167.183

Tak to já bych musela pokaždý dolů z koně, koupila jsem si tu bezkostru totiž schválně tak, aby měla řemení schovaný v sucháči pod bočnicí, tže ze sedla upe nevím, to bych nedala a pak hledat nástupní místo je taky blbý.

Buggyro a neměla by Vám tu nerovnost nohou dát do cajku ta dornovkářka? Aspoň ta moje tedy ano a díky ní vím, že nohy mám stejně dlouhý, celkově i ta záda se mi teď drží👍.

Saga
Saga 29.04.2024, 14:01:59 xxx.xxx.167.183

Bassrock a při rychlejším tempu třmeny neztrácíte? Já osobně mám taky raději delší, právě kvůli kotníkům a kolenům, ale prostě ztrácím je, což mi nepřijde bezpečné. Když jsem jezdila pod trenérem, tak mě za tohle často káral, že mám moc dlouhý řemeny, a že v kroku dobrý, ale pak už blbý, u mě měl už tenkrát pravdu, teď jsem si na jeho slova po letech vzpomněla.

Saga
Saga 29.04.2024, 13:56:40 xxx.xxx.167.183

Efe, držím palce! Já už taky tak nějak cítím, že to není jako ve 20ti😏Všechno mi déle trvá, každé bebí dýl rozcházím a hlavně ta hlava…ta hlava plná odpovědnosti, co když mě kobylka setřepe, já zdechnu a kdo se o ní o chuděrku postará, že jo😄? Ne, já vím, mám dost😄, ale fakt si říkám, jak by to bylo jednoduchý nechat mozek ve stáji a jet jen tak free? Nicméně musím uznat, že moje cobka je jak sousedův Zetor, soused ho taky na podzim šoupne do kopřiv, na jaře ho “najde”, naleje do něj naftu, nakopne a jede😄. Tohle zvířátko jsem taky na jaře našla, nacajkovala, sedla a jela, jako kdyby to dělala každý den. Je neuvěřitelná, jak si všechno pamatuje! Pobídku na klus jsem jí učila v listopadu a na jaře nakluše hned na první dobrou, kdybych neztrácela ty třmeny a nemotala se jak hadr na holi, mělo by to styl, i když klus má fakt krutej, horší než moje předchozí chlaďaska😄. 

My jsme měly jenom střet s cyklistou, který byl chudák tak zděšený, že slezl z kola a kolem nás hezky potichu proťupkal, jako kdyby tam ani nebyl😂, nutno dodat, že to bylo na dost blbým úzkým místě. A pak střet s mršinou srnky, která neměla hlavu a už lehce zaváněla, to bylo napřed jako, to je v poho, mršina nééé, to znám nééé? Pak zavál větřík ten šílenej puch do kobylího perimetru a už tomu lezlo očičko a mělo to arabský předky, někde, asi…😄Je to sranda s nima!

Saga
Saga 29.04.2024, 12:12:58 xxx.xxx.167.183

Efe, a já na Vás zrovna o víkendu myslela, když jsem si tak vyklusávala pod lesíkem, jak se Vám asi jezdí? Moje neexistující, leta nepoužívané, jezdecké, ehm “svaly” taky solidně trpí🙄Křeč ve stehně se zase ozvala🙄.Já si zase řemeny musela zkrátit, na anglii jsem je měla na č.7 a na té bezkostře jsem zatím na č.9 a kdo ví, jestli to bude stačit, právě v klusu mi vypadávaly nohy ze třmenů, tže blbě. Ale jinak se připojuji k Buggyře, mám taky kloubové třmeny a taky zkosené gumy a taky si to už jinak nedokážu představit! Jsou celkem robustní. Taky jsem nedávno koukala na YT na video od Equiservisu, kde jezdkyně předváděla třmeny se širokou nášlapnou plochou, to se mi taky hodně líbilo. Zatím měnit nechystám, ale logicky, čím širší nášlapná plocha, tím lepší stabilita a sed. I když samozřejmě uznávám, že to bylo propagační video, ale jako myšlenka dobré.

A tu délku řemenů to chce fakt vychytat, sama to teď řeším, jak jsem přešla z jednoho sedla do druhého!

Saga
Saga 25.04.2024, 10:47:23 xxx.xxx.167.183

Pokud by koňský domov pro seniory fungoval na téhle myšlence, jak píše Arbora, tak s tím nemám nejmenší problém, je to v podstatě takové vytuněné ustájení, kde majitel je pořád majitel, nikam nic/nikoho neodkládá, je znám koňův chorobopis a dle něj má odpovídající péči. Tohle beru. Já bohužel zažila na vlastní kůži koňský DD, kde majitel se casnil dožitím na..ehm..zelených pastvinách. Realita byla taková, že dotyčný člověk, co již nezvládl pohled na své stárnoucí zvíře, neměl finance na jeho péči, či cokoliv jiného, tak ho daroval této existenci “na dožití”. Existence zavřela koně do býv. kravína, tže ty zelený pastviny se jaksi nekonaly, kobyly obratem připustil, aby z nich vytáhl hříbě a to mohl prodat, valachy naleštil jak psí kulky a snažil se je prodat taky. Nutno dodat, že se mu tento business dařilo provozovat několik let. Co chcíplo, nebo jinak nepřežilo jeho péči, skončilo jako potrava šelmám, které také choval. Když se původní majitel zajímal, co je s jeho miláčkem, tak mu bylo sděleno, že těžká kolika, a že už se nedalo nic dělat, a že koníček už nežije, ale že měl krásné stáří. Hnusnější koňokoncentrák jsem nezažila a tolik průkazů od koní v jednom šupleti nikdy neviděla. Většina býv. majitelů se však nezajímala a tak to bylo vyřešený. Je to cca 15 let nazpět.