Aktuálně: 3 523 inzerátů216 850 diskuzních příspěvků18 331 uživatelů

Příspěvky uživatele

Saga

Saga
Saga 20.12.2024, 10:52:04 xxx.xxx.167.183

Být vybaven na transport je samozřejmě dobrá myšlenka, kdo je připraven, není překvapen. O tom žádná. Naprosto beru jako fakt, že kdo s koňmi závodí, účastní se i jiných nesportovních akcí nebo kurzů, nebo prostě jen rád s koňmi cestuje na neprozkoumaná vyjížďková místa, je pro tyto aktivity vybaven. Protože takhle nákladná investice, jako je koupě nového OA + vleku nebo Paraganu se mu jistě časem vrátí. I my jsme po návratu z kliniky uvažovali o Paraganu nebo Theaultu (protože to je pro nás jediná možnost, jak z toho vybruslit), jenže když jsme to probírali kolem dokola doma i nedoma, došli jsme k závěru, že je to jedna velká hovadina a poslali tuhle myšlenku k ledu.

Proč? Protože, s koňmi nezávodím ani nikdy nebudu, nezajímá mě to. Na jiné koňoakce, kde se můžu něčemu přiučit, jedu aspoň jako divák. Když to nestačí, a že to někdy fakt nestačí, pozvu si trenéra k sobě domů. Díky Bohu už je dnes situace mnohem lepší, než když jsem před 20ti lety přitáhla první hajtru k baráku, a nebylo prostě komu zavolat o pomoc. Včetně veterináře, který se v našem okrese jaksi nevyskytoval. Natož trenér. Tsss….Cestování všeobecně mi dost leze na nervy, i bez koně, natož s ním, tže u mě se jedná jen o ty cesty na kliniku. Jenže i tady je to takové…no, když se najde problém, který má plánovatelné a smysluplné řešení, tak to řeším, dopravu objednám a na tu kliniku prostě jedu. Když se jedná o akutní problém, řeším logicky se svými vety v terénu, dokud to jde. V případě, že je to blbý, konzultuji s vetkou finanční stránku věci. Je to krutý to takhle napsat, ale je to prostě fakt, v případě, že by léčení na klinice stálo víc než pořízení nového koně, je volba jasná, i kdybych měla doma svých vlastních deset přepravníků. A to píšu jako člověk, co udělá pro koně první poslední a má je neskutečně rád, ale vocaď pocaď. 

Letos jsem přesně tohle řešila, kdy to vypadalo fakt blbě a vetka se mě zeptala, jestli si zavolám přepravce nebo v případě neúspěchu, má uspat?

Saga
Saga 18.12.2024, 09:30:20 xxx.xxx.167.183

Ten maxianděl na tom minikoni je prostě pecka😄! To je solidní vosa na bonboně😄! Všechny fotky moc pěkné, jsem se pobavila!

Saga
Saga 18.12.2024, 08:44:02 xxx.xxx.167.183

Buggyro, tak to je děs🙄! A to píšu proto, že jsem po škole dělala něco podobného. Jak já z tama prchala…Tenkrát se ta pozice honosně nazývala “asistentka”, tže jsem si představila jakože vaření kafíčka, kupování chlebíčků a papíru do tiskárny, njn😄, těžká naivita studentky, co trávila brigády manuální prací na statku a pak se měla přeorientovat na “tohle”😄. Byla to malá firma o dvaceti lidech a já měla velmi podobnou náplň práce. Bohužel, nebo Bohudík? jsem si nesedla s majitelem firmy, tak to tam nemělo dlouhýho trvání. Tže jsem se časem přeorientovala ouplně jinam a teď mi z toho vašeho výčtu zbyla jen ta chemie👍. Na současnou pozici jsem se učila 6 měsíců a pak v podstatě ještě rok a půl po školeních. I teď po osmi letech mě leccos překvapí a když za mnou přijede na návštěvu delegace z VŠCHT, tak jim jako absolvent VŠE někdy vážně nerozumim😄. Ale to se vsákne😄, do důchodu daleko😄!

Saga
Saga 17.12.2024, 06:31:38 xxx.xxx.167.183

Sardullah moc hezky jste to vystihla! Já se o módní trendy nezajímám vůbec, tže co zrovna frčí fakt netuším, ale s těmi čínskými znaky máte pravdu! Když tohle bylo v kurzu, mě bylo ještě náct a o kérce jsem vůbec neuvažovala. A fakt by mě nenapadlo, jít si to “zkusit”. Tohle může udělat jen nevyspělé jelito anebo člověk, který prostě neví, co chce a veze se na nějaké módní vlně, což je něco, co fakt nechápu😏. Já mám tetování na rameni a zasahuje na část zad a krk. Pod běžným tričkem, byť i s krátkým rukávkem, není vidět vůbec nic. Třeba v práci spoustu let netušili, že něco takového mám, protože tílka do práce nenosím. To, že jdu za měsíc na další kérku, tu taky nikdo neví, a ani se to nedozví. Momentálně chodím nabalená, jak indiánská babička, tže viditelnou kůži mám tak leda ve xichtu😄.

Co se týče stárnutí kůže, tak pochopitelně netuším, jak budu vypadat za 10 let, budu-li vůbec naživu, ale jak jsme se tu tuhle bavily o těch vlasech a tak vůbec, tak já jsem tu psala, že pokožku mám mastnou, stárnutí na mě není zatím nijak vidět a kůže vypadá stále dobře, tak si říkám, proč nevytěžit něco z genetiky a trochu to nevyužít ve svůj prospěch😉? Paradoxní je, že já kolem sebe potetované lidi nemám vůbec. Ve své sociální bublině vůbec nikdo takový není a v práci vím o dvou chlapech a to je všechno. Tže za exota jsem spíš já😄.

Ale jak tu o tom povídáme, tak zjišťuju, že už se na to další kérování děsně těším😊!

Saga
Saga 16.12.2024, 13:07:12 xxx.xxx.167.183

Kometo, to jsem ráda, že to vnímáte takhle. Mám totiž občas pocit, že ten, kdo je potetovaný, tak buď seděl v kriminále nebo je mladej a blbej. Jako kdyby nebylo nic mezi tím? Byla jsem akorát na exkurzi na CPZ kdysi dávno s naší ZŠ, asi to mělo sloužit jako odstrašující příklad, jak skončíme, když budeme zlobit😄, jinak jsem se z poza mříží na svět nikdy nedívala. No a mladá a blbá bych děsně chtěla být, ale hádám, že už mi ujel vlak😄😄! 

Saga
Saga 16.12.2024, 12:02:25 xxx.xxx.167.183

Tak vám musím holky s tím tetováním trochu rozhodit sandál, abyste si tady nemohly tak pěkně notovat😄😄!

Tže za prvé, hovořím pouze za sebe, jak to mají jiní potetovaní a co je vedlo k výběru motivu, mne nezajímá. Já jsem se rozhodla pro první tetování ve třiceti letech, dala jsem si kérku stylově k narozeninám😉. Tže žádná pomatená náctka už jsem tedy fakt nebyla. O tom, co a kam si nechám vytetovat, jsem přemýšlela 7 let. Tže žádný “jupíí, všichni jsou pokérovaní, tak jdu taky”…Tssss, no tak určitě🙄. Pokud se někdo rozhoduje takhle, tak je to jelito. Hodně jsem to s tatérkou řešila, právě v tom slova smyslu, že jsem uvažovala tímto směrem - je to napořád, půjde to se mnou až do rakve, tže musím vybrat místo, kde to dlouho zůstane fresh i když kůže bude stárnout. Proto mám jen černobílý motiv a na místě, které zůstává dlouho stejné.

Za druhé, motiv by neměl být módní záležitostí, ale spíš by to mělo být něco, co vás vyjadřuje. Tak jsem to udělala i já. Motiv vyjadřuje můj životní styl, mou lásku a osobnost, proto mě nikdy nemůže přestat bavit, nebo se omrzet. Nesmysl. První kérka mě zdobí 10 let a jsem na ní stále hrdá a denně se s ní kochám v zrcadle😉!

Za třetí, cca za měsíc jdu na svou druhou kérku. Bohužel k jiné tatérce, neb ta moje putuje po světě a nevím, kde je jí konec. Přesto se těším a ráda se svěřím do rukou někomu jinému. Motiv a umístění jsem vybírala 5 let. Opět je to něco, co mne charakterizuje a na co se těším, až to budu nosit😉!

Za čtvrté, na tetování hodlám chodit při každém svém životním jubileu, tedy i v 50ti, 60ti, a dál, budu-li živa a bude-li to stav kůže dovolovat🤪 a budu-li já cítit, že je to správné rozhodnutí. 

Tohle fakt není o věku.

A ne, nevypadám jako omalovánka ani tak nikdy vypadat nehodlám!

Saga
Saga 13.12.2024, 13:47:55 xxx.xxx.167.183

Já možná malinko tuším, hádám, že možná máme lehce příbuzný obor😉!

Saga
Saga 13.12.2024, 13:45:22 xxx.xxx.167.183

Jo, tyhle indivindy pozice jsou dobrý v tom, že nikdo přesně úplně nechápe, cože to vlastně dělám🤣, ale když nedělám (nemoc, dovolená), tak se to hned někam propíše🙄. Pracuji s přístroji a kolegové jsou mne schopni zastoupit tak z ⅓, tže….ach jo…Nesnáším práci v kolektivu, což tady není a to je pro mne super, ale občas to prostě všechno padá na hlavu a člověk se utápí ve stereotypu. Ale na mne hodně působí i tohle období, bez energie ze slunce a dlouhých dnů tak nějak nemám kde brát no. Ale za pár dnů už se to překulí, bude slunovrat a svět bude zase veselejší😉!

Saga
Saga 13.12.2024, 13:00:03 xxx.xxx.167.183

Tak to naprosto chápu, mám to stejně. Akorát, že moje pozice je tak specifická, že není koho zaškolit…🙄

Saga
Saga 13.12.2024, 12:37:48 xxx.xxx.167.183

Mě pomáhá moje drahá tříčtvrtka, máme to pěkně rozdělené, já chystám boxy, to je relativně “v teple”, koníky vodíme spolu, já chystám krmení na noc, pak jdu do tepla a on vysbírat celý výběh. Tže to celkem jde! I když mi není dobře a venku je fakt hnusně, stejně jsem na druhou stranu ráda, že vypadnu na vzduch. V práci si momentálně připadám jak v kriminále a až to tu nemůžu vydržet, tak počítám každou minutu do Vánoc🙄!

Buggyro, školíte kolegyni, tže doufám že posila nebo rovnou o stupínek výš?😉

Saga
Saga 13.12.2024, 11:14:01 xxx.xxx.167.183

Žínko, já se naštěstí nikde nenakazila, já prachobyčejně prochladla u koní🙄. V pondělí, když jsem se večer od nich vracela domů, tak už jsem cítila, jak je mi zima, nešlo mi se zahřát ani pod elektrickou dečkou. Oblečená chodím dost, ale jak teď vstávám ve 4:00, jsem nedotažená, ospalá a už příliš unavená z práce, tak jsem prostě prochladla a bylo to. Tělo už má dost, už aby byly ty svátky, konečně si orazím🙏! Včera jsem ještě byla u své fyzio a ta ze mě vymáčkla úplně všechno, tže jsem čekala, že mi dneska bude hůř, ještěže jsem o víkendu doma a krom koní nikam nemusím🙏! Tak právě ani nemám moc co psát, protože to je jen do práce, z práce, ke koním, od koní a pak se zřítit na gauč, do vany a do hajan. Nějak v týhle trapný tmě a zimě na víc nemám kapacitu🙄. Ještěže mám zlatou maminku, kterážto mi umyla všechna okna v přízemí a dokonce ještě vyprala 3 roky neprané záclony😉. Prej “jak se na to můžeš dívat?” No nijak, chodím z domu i domu za tmy, tak si nějakejch záclon vůbec nevšímám😄. Tak hlavně, že SE TO umylo a vypralo😄!

Saga
Saga 13.12.2024, 07:37:32 xxx.xxx.167.183

Holky, tak hlásím, že se o mě taky pokouší nějaký chcíp, ale já zatím vítězím na všech frontách😄, poněvadž a protože do sebe peru vitamíny pro koně a v koňském množství😄. Tže díky koňodávkám je to zatím 1 den bolení v krku a trochu zarudlo, párkrát jsem kejchla, dneska mi lehce teče z nosu, ale je to slabý, je to slabý😄. Kašel nula. Jsem normálně v práci a vždycky, když přijdu domu, tak jdu rovnou do stáje a naperu to do sebe z každý pixly. Mám tak trochu obavy, že to těm kobylám asi sežeru😄. Ale lidský vitamíny jsou naprd, slabota.

Jsem ráda, že se Buggyra ozvala, že je na živu. Nevíte holky, co je s Fíkovnicí?😟 Už strašně dlouho jsem tu od ní nic nečetla??

Saga
Saga 12.12.2024, 09:09:26 xxx.xxx.167.183

“Malý kůň nikdy nemá malou duši”

Tak tohle podepíšu vlastní krví🤣!

Saga
Saga 10.12.2024, 08:20:34 xxx.xxx.167.183

Já jsem teda zvědavá, co nakonec Horsana vymyslí, ale za sebe musím říct, že obě jména jsou děsná😄. Já nevím, mě se nikdy nelíbila lidská jména u zvířat😇. A to jsme měli kocoura s lidským jménem (nevymýšlela jsem ho já, ale babička) a kobylu s lidským jménem, tak už jsem jí koupila a slyšela na to, byla to už starší dáma, tak jsem to neměnila a jméno to bylo hezké, dívčí, tak mi to tak nevadilo. Ale při jméně Gustav se mi okamžitě asociuje Husák🤣. To je prostě proboha strašný🤣. Ale těším se na foto, ať už se TO bude jmenovat jakkoliv😉!

Saga
Saga 06.12.2024, 12:59:52 xxx.xxx.167.183

Ámen Buggyro! Tohle jsou přesně ty nasbírané zkušenosti, které ani já, ani můj muž nemáme! Proto on je schopný odjet s kamionem a 50ti tunama za prdelí, ale s herkou? 30 tun materiálu si nohy nezláme ani neutrpí trauma. Já když jsem jela s těmi přepravci, tak jsem měla hubu dokořán jak Kelišová a hltala všechny jejich story! Člověka bez zkušeností s přepravou zvířat (byť je jinak velmi aktivní řidič) prostě spoustu věcí ani nenapadne. A jet s tím po dálnici? V počasí jako je třeba dneska? No to děkuju pěkně! My jeli v červnu a já měla prdel staženou, když doprava začla houstnout, a to jsem byla jenom divák! Jsem si vědoma svých limitů a na tohle nemám. Howgh!

Saga
Saga 06.12.2024, 11:25:21 xxx.xxx.167.183

Pro zadavatelku - můj muž je řidič z povolání, řidičák C + psychotesty + aetr. Přesto by koně nevezl na takovouto vzdálenost a v zimě, netroufá si. Koně mi vezl na vzdálenost asi 25 km, po okreskách a silnice 1. třídy a stačilo. Pokud váš muž nemá B + E, což třeba my nemáme ani jeden, nemůžeme soupravu táhnout, nehledě na to, že Škoda Octavia 1,9 TDI na tohle vážně nestačí, pokud máte silný vůz nebo tu dodávku, tak to už je bonus👍, ale stejně si musíte pohlídat hmotnost! Já si koně do Brna na kliniku nechala dovézt profi přepravcem, byla to plánovaná cesta na objednaný zákrok, tže stejně jak u vás, nejednalo se o žádný akutní problém a vše bylo řešené s dostatečným předstihem. Neměnila bych, protože jediné, o co jsem se musela “postarat” bylo vyřídit koni krve na převoz, vzít si svačinu a dojít pro koně do výběhu! Vše ostatní měl na hrbu přepravce! Já jsem se stejně jak ta kobyla jenom vezla, a protože jsem možná měla štěstí na přepravce, to nevím, zda se tak chovají všichni, všude mě dovedli za ručičku, až na vyšetřovnu, nekecám! A doteď jim za to blahořečím! 

Když jsem koně kupovala, tak jsem si vždy do smlouvy dala, že přepravu řeší prodávající, koně mi vždy dovezli a měla jsem to v rámci ceny koně, která nebyla zrovna úplně nízká, ale to záleží na konkrétní domluvě a člověku.

Saga
Saga 05.12.2024, 13:37:32 xxx.xxx.167.183

A to mě se zase výběr plemene zaručil na 100%👍! Před tím jsem měla jen samé křižovatky, tže výsledek vcelku náhodný. A tak to taky bylo. Při koupi IC už jsem řešila, že jsem stará, bolavá a líná, tže potřebuju koně, co se jen tak bude houpat krajinou, ničeho se nelekne, nebude s ničím prudit, však víme. A přesně to jsem dostala, koule je jak lemra, rozpohybovat špeky, to chce fištróna, neskutečně mě uklidňuje ta její povaha, můžu přijít, jak chci vytočená, a ona je furt ready to go😉! Milionová a přesně taková, jakou jsem chtěla. Pro nas*ání a lufta v peněžence jsem si pořídila minihorse😄! Ta mě vyprudí za 3…2…1…😄