Tak Raduš dneska jsem se probudila nachcípaná já🙂Bolela mě hlava,knedlík v krku a kašel…od zvířátek jsem se ráno sotva plazila do práce..naházela do sebe Paralen,zapila nějaký kapky na kašel a vzala si nějaký pastilky na krk…v práci se mi zdálo,že už dobrý,ale jak přestali působit prášky,tak zase na prd..odpoledne jsem jela do lékárny,tam mi samozřejmě doporučili 1000 věcí za x stovek..to jsem odmítla..vzala jsem si sirup na vykašlávání a nějaký prášky na průdušky a stejně tam nechala 500 kč….a teda kašel je horší a horší..už kašlu v kuse..
Vykopala jsem dneska konečně ty svý 3 pidi řádky brambor,tak jsem pyšná,že tam nějaký byli🙂A konečně mi začali plodit maliny😀Sice to trvalo,ale dneska jsem snědla všechno,co se urodilo..a taky jsem posbírala poslední rajčátka..myslím,že už to nedozraje,co mám na tyčkách..je už prd sluníčko..a poslední cuketky..2 takové malé..a jinak už nic..vyplevelila jsem zahrádku,plevel naházela zase slípkám,taky zbytky cuket,co jsem vytrhala ty celé kytky..a jen nevím,co s ostružinama a malinama..hrozně se to rozrostlo..Raduš mám to nějak prostříhat?
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 03.10.2023, 22:52:02
Nene,to není rolnička,to bych mu neudělala🙂Je to magnet…má magnetická dvířka do seníku..a aby mu tam nemohl vlízt jiný kočičák,tak musí mít tenhle magnet,aby ho to pustilo dovnitř🤗
Raduš u nás teda předpověď vyšla..začalo foukat až odpoledne..to ještě docela šlo..já jsem ale potřebovala uklidit balík sena..a nafackovala bych si,protože už včera jsem ho chtěla uklidit,ale nestíhala jsem to..musela jsem ségře pomoct s čičinou na veterinu..udělal se jí cucek z chlupů,který si za nohou vyškrábala do krve🙄Takže jsme to ostříhali a vydesinfikovali…no takže jsem začala uklízet balík a všechno mi to vesele lítalo úplně všude..za chvilku jsem vypadala jako senná princezna😀Spíš teda jak rákosnice…to padlo sprostých slov🙂Kdo z toho měl hroznou srandu,byl Bertík,který běhal za každým ulítlím stéblem sena a skákal po něm jak praštěný😂Tak aspoň někdo byl z té situace šťastný😀
No a akorát jsem balík uklidila,když se přihnali mraky,bouřka a déšť..a teda fakt hnus kombinace..za déšť jsem ráda,už u nás nepršelo ani nepamatuju,ale nebylo to dvakrát příjemný v tom jít domů..rychle jsem se osprchla a jela za čivavkou..dneska slaví 7.narozeniny🙂Takže jsem vzala mslky a frčela za ní jí popřát,pomazlit a upusinkovat🙂
Stále zkouším sem nacpat ty fotky..ale prostě nejde to..načetla se mi aspoň jedna..toho nového škrabadla..tak aspoň něco..
Raduš ty más covida?😟Jsem ráda,že mě se to úspěšně vyhnulo..a asi teda fakt záleží člověk od člověka,ale v mém okolí to všichni přirovnávali k průběhu chřipky…tak se teď hlavně šetři,nikde nelítej a odpočívej..
Bobi a už tě to napadlo vyrobit ty tašky a zkusit třeba na internetu prodat,jak jsem ti už psala?Já si vážně myslím,že by to lidi kupovali ..je to hrozně hezký..
Já si užila prodloužený víkend hlavně se zvířátkama..bylo krásně,tak jsem si vzala deku,knížku a taky jednou jen nepracovala,ale prostě u zvířátek relaxovala..a bylo mi fajn🥰
Jen v sobotu jsem byla na túře..teda oznámena mi byla procházka na hrad a vyhlídku..asi hodinovà..tak jsem šla frajerka v botách bez ponožek..že to bude kousek..nakonec to bylo 12 km lesem do kopce a z kopce a moje malíčky z těch bot podle toho vypadají🙄Mám je totál sedřené do krve….Takže je mám vydesinfikovaný ,namazaný heřmánkem a zalepený..zkoušela jsem sem dát fotku a nic..nenačte se prostě..musím napsat adminovi..
A teď už jdu do hajan,protože ráno bohužel zase do práce😎
Raduš ty más covida?😟Jsem ráda,že mě se to úspěšně vyhnulo..a asi teda fakt záleží člověk od člověka,ale v mém okolí to všichni přirovnávali k průběhu chřipky…tak se teď hlavně šetři,nikde nelítej a odpočívej..
Bobi a už tě to napadlo vyrobit ty tašky a zkusit třeba na internetu prodat,jak jsem ti už psala?Já si vážně myslím,že by to lidi kupovali ..je to hrozně hezký..
Já si užila prodloužený víkend hlavně se zvířátkama..bylo krásně,tak jsem si vzala deku,knížku a taky jednou jen nepracovala,ale prostě u zvířátek relaxovala..a bylo mi fajn🥰
Jen v sobotu jsem byla na túře..teda oznámena mi byla procházka na hrad a vyhlídku..asi hodinovà..tak jsem šla frajerka v botách bez ponožek..že to bude kousek..nakonec to bylo 12 km lesem do kopce a z kopce a moje malíčky z těch bot podle toho vypadají🙄Mám je totál sedřené do krve….Takže je mám vydesinfikovaný ,namazaný heřmánkem a zalepený..zkoušela jsem sem dát fotku a nic..nenačte se prostě..musím napsat adminovi..
Tak já byla ve čtvrtek normálně v práci a za to jsme měli volno dneska….každopádně včera jsem šla ještě o 2 hodinky dřív z práce..musela jsem si vybrat přesčasový hodiny..bylo nádherně,teplo…takže jsem využila počasí a jela se s kobčou projet na delší vyjížďku..užili jsme si to obě dvě..asi v půlce vyjížďky jsme dojeli na takovou krásnou louku..tak jsem seskočila,kobču nechala pást a já si tam lehla do trávy a odpočívala..a normálně jsem asi na chviličku usnula😂asi tak na 15 minut..až tahání za otěže,co jsem měla navlečený na ruce,mě probudilo..a kobča mi zafuněla do obličeje,protože se vedle mě pásla😂
Dneska jsem to pojala jako pracovní den a Bertík mi aktivně pomáhal naprosto u všeho😀Musela jsem vyplít zahrádku,protože byla totál zarostlá…ale fakt hodně..ale zase slepičky ocenili 4 vypleté kýble,se v tom přehrabovali a hezky si vyzobali,co chtěli..pak jsem vyčistila jezírko,bylo zase plný řas,i když už není takové teplo a pak jsem musela prořezat nalétový stromky,co mi vyrostli na cestě k pozemku..dělala jsem to jen v tričku s krátkým rukávem,takže mám totálně zeškrábané ruce..pak mi volalo PPL,že mi vezou balíček..přišlo mi nový škrabadlo pro kočičáky..takže jsem ho sestavila a měla radost,že z něj mají kočicáci radost🙂Pak jsem ještě jela k ségře,potřebovala pomoc odvézt kuchyňskýho robota,co koupila a ještě nákup..a ještě jsme stihli i kafe….
A pak jsrm fofrovala domů,protože už je fakt tma v půl osmý..to je hrozný..nemůžu si na to zvyknout…ale mám radost,že jsem dneska stihla všechno,co jsem chtěla..
Chtěli jsme jet se ségrama zítra na houby,ale v tom suchu to nemá asi smysl vůbec🙄
Bobi houby nerostou?Já mamce slíbila,že jí vezmu v pátek na houby,protože mám volno…to jsi mi teda neudělala radost,jestli nerostou🙄
Raduš pobavila si mě tím jménem😂Adonis😂To bude psí alfasamec😂Chápu tě,že tě tohle trápí..jak jsem hlídala kamarádovi tady z vesnice pesana,brala jsem ho každý den ven na procházky..celý týden..byl šťastný..lítal,běhal,koupal se v rybníce..a teď když kolem jeho zahrady chodím,tak na mě smutně kouká,štěká😔je zavřený jen na zahradě😟
Dneska jsem holky myslela,že zaštrelím Bertíka😜Sundavala jsem u slepiček to rákosí,co jsem jim tam dala na léto proti sluníčku..položila jsem to pak na zem,že to zaroluji a schovám do seníku..no neměla jsem šanci🤭Ten blázen po tom skákal,kousal do toho,škrábal..no měl z toho hroznou srandu..tak když jsem pak tím mrskla o zem a odešla dělat něco jiného s tím,že ho to přejde,tak ten šašek na tom usnul😂
Bobi houby nerostou?Já mamce slíbila,že jí vezmu v pátek na houby,protože mám volno…to jsi mi teda neudělala radost,jestli nerostou🙄
Raduš pobavila si mě tím jménem😂Adonis😂To bude psí alfasamec😂Chápu tě,že tě tohle trápí..jak jsem hlídala kamarádovi tady z vesnice pesana,brala jsem ho každý den ven na procházky..celý týden..byl šťastný..lítal,běhal,koupal se v rybníce..a teď když kolem jeho zahrady chodím,tak na mě smutně kouká,štěká😔je zavřený jen na zahradě😟
Dneska jsem holky myslela,že zaštrelím Bertíka😜Sundavala jsem u slepiček to rákosí,co jsem jim tam dala na léto proti sluníčku..položila jsem to pak na zem,že to zaroluji a schovám do seníku..no neměla jsem šanci🤭Ten blázen po tom skákal,kousal do toho,škrábal..no měl z toho hroznou srandu..tak když jsem pak tím mrskla o zem a odešla dělat něco jiného s tím,že ho to přejde,tak ten šašek na tom usnul😂
V pátek jsem po práci měla sraz s bývalými kolegyněmi z práce a to se prodloužilo až do sobotního rána🙂Grilovalo se,povídalo,popíjeli jsme Pálavu..no a asi ve 2 hodiny jsme šli spát🙄
V sobotu ráno jsme zase brzo vstávali,protože jsem se musela jet postarat o zvířátka a pak s kamarádkama vyrazila do Lysé na výstavu koní.A bylo to trošku zklamání😕Jak psala Buggyra..venkovní stánky jsou opravdu jen o jídle a blbostech. Koňských potřeb minimum..uvnitř už teda lepší,ale stejně pomalu o ničem..sháněla jsem solný liz,taková samozřejmost,která tam nikdy nechyběla..a letos jsem myslela,že ho prostě nekoupím☹️Nakonec jsem ho našla venku v posledním stánku v nejspodnějším regálu..sice jsem teda odjížděla ověšená milionama mlsek pro koníky a různýma blbostma,ale že bych odjížděla nějak nadšená,to ne..zůstávali jsme i na večerní show,kde teda bylo nádherné vystoupení Lipicánů ze Slovenska..to se mi moc líbilo..domů jsme se vrátili dost pozdě,nějak před půlnocí..a v neděli jsem měla spoustu práce u zvířátek,až se ze mě kouřilo a odpoledne jsem odpadla z bolestí hlavy…
Budu muset zvolnit trošku..nějak si toho moc nakládám..dneska jsem si dopřála masáž a pedikúru..takový odpočinkový den..a pak už byla jen se zvířátkama..
Naprosto chápu,že se zlobíte nebo teda spíš nelitujete..je to jen a jen můj problém..nebo spíš blbost..ale opět se mi jen potvrdil přístup doktorů..antibiotika jsem dobrala,nemůže na to nikdo říct nic..a že jsem jedno vynechala?No on se svět nezboří🙂Neopila jsem se nějak do němoty..jen do nálady..a byla to fajn atmosféra..nejsem žádný alkoholik,piju jen příležitostně..takže radši jsem zvolila vynechat,než pít na antibiotika..a v Řecku jsem pila koktejly taky na antibiotika a žiju🙂Nebojte,pak budu brečet,až mě to dožene na zdraví🙂Jinak ruka už ok,funguje na 100% a vypadá skoro normálně🤗
Raduš ty lísky…no..co ti budu povídat..jako jsou malinký..však to byly jen pahýlky..ale jako obrostlý listama..ale než budou plodit,to potrvá asi pár let🤔Trošku pro mojí mlsnou pusu škoda,ale co naděláš🙂I mě letos teda zklamalo,že cukety nic moc..nevím proč. Loni nádherný cukety,letos bída a děs..papriky už se klubou,ale zelený..loni touhle dobou už jsem sklízela..za to rajčata mi jedou bomby..nestíhám je jíst..
Za chvilku si frčím pro skútra..štve mě,že nebude opravený..ale holt neudělám nic..
Doron nemějte pocity viny..nemohla jste vědět,co za blbýho doktora budu mít..a upřímně já vždycky právě narazím na někoho takovýho,proto ty doktory nemám tak ráda..ale tak teď už je to jedno..je to vyčištěné a už to opravdu vypadá dobře..zítra už vever sundám obvaz a bude to ok..řekli mi dneska ráno na chirurgii,že už je to bez hnisu,že to ale ještě nemám podcenit a každý den omývat antibakteriálním mýdlem a stříkat jodisolem po celé té ráně nateklé.. myslím že do konce týdne už to bude vyléčené…v práci mi neřeknou jinak než pokousaná😂
Po práci jsem jen tak tak stihla sundat z venku prádlo a přišla bouřka..začalo pršet. Ale pořádně teda..já byla nejdřív naštvaná,protože jsem dneska měla jet pro skútr(to je kapitola sama o sobě - ještě není komplet opravený,protože ten klučina prý čas prostě teď nemá,ať to přivezu po sezòně),ale pak jsem byla ráda,protože tu dloooouho nepršelo..jen teda ke zvířátkům jsem prostě musela,takže jsem byla úplně promáčená skrz naskrz..jenže jsem dneska potřebovala komplet ,,odhnojit,, výběh a opravit pásky..domů jsem došla už za tmy a hned to ze sebe všechno svlíkla a zaplula do vany,kde jsem do teď😄
Ahooooj…Raduš už tu nejsi sama a nebudeš vypisovat sama,už jsem tu..měla jsem zase nabitý víkend,tak proto jsem nestíhala psát..
Takže..páteční chirurgie katastrofa..odmotali mi obvaz..ruka v jednom ohni a plná hnisu🙄A opět padloslovo rozříznout. To jsem kategoricky odmítla..a to jsem asi neměla dělat,protože doktor se mi asi chtěl pomstít za mojí prořízlou pusu..prý se to musí okamžitě vyčistit a že to mělo proběhnout už na tý pohotovosti..o tom,že mi to chtěli právě tam řezat,jsem pomlčela..no položili mě na lehátko..a doktor si vzal takovou železnou špachtli..sestra mi chytila ruku..a pevně držela..nechápala jsem,co s tím chce dělat..a on mi to narval do těch ran a vydloubával ten hnis!!!!Já brečela,říkala mu,že to hrozně bolí a že to chci umrtvit. A on že ne,že to zvládnu..holky to byl takový zmrd!!!!Já byla tak naštvaná..u tý poslední díry se mi udělalo fakt už zke od tý bolesti..udělali mi ještě proplach a nechali mě tam chvíli ležet,protože mi fakt bylo zle..doktor blbě čuměl,ale nic neřekl..no trpěla jsem jak pes celý pátek dopoledne,protože ta bolest vůbec neustupovala..
No odpoledne po práci jsem se postarala o všechny zvířatka a vyrazila hodinu cesty směrem Plzeň do jednoho kempu,kde jsme měli rozlučku s jedním managerem s práce,který končí..skvělý člověk a bude mi tam moc chybět..byl to krásný večer plný hudby(hráli na basu a kytaru),srandy,jídla a pití..já si teda večer nevzala antibiotikum,abych mohla taky něco popít..spala jsem v autě a byla si líná složit sedačky,takže jsem spala na zadních sedačkách..holky to byla noc..spát jsem šla ve 2 hodiny ráno…byla zima..celou dobu jsem spala zkroucená..v 5 hodin ráno jsem se vzbudila celá bolavá..takže jsem stáhla okýnko,nohy vystrčila ven a takhle spala až do 9 hodin😂Ale celá deka ráno mokrá od rosy a byla mi teda zima..kolem oběda jsem byla doma,zajela koupit krmení slepičkám,kočkolity kočičím klukům a šla ke zvířátkům..potom jsme odpoledne se ségrou vyrazili na houby. A i když je teda sucho..našli jsme..ale hodně červivých..ale i tak jsme byly rády…já si hned udělala smaženici..a večer jsem zase jela pryč a vrátila se až dnes odpoledne..teď teda doma lítám,uklìzím,peru…člověk by nevěřil,jaký za víkend ty kočičáci dokážou udělat bordel..všude chlupy☹️A to je každý den češu tím furminátorem..ale je to marný boj..neexistuje něco lepšího?Nemáte někdo zkušenost?Mám už chlupatý v bytě snad úplně všechno😄
Douklidím a běžím ke zvířátkům…ještě teda vypustím běhat morčátka,pověsím prádlo a pak hurá ke koníkům makat😀
Ahooooj…Raduš už tu nejsi sama a nebudeš vypisovat sama,už jsem tu..měla jsem zase nabitý víkend,tak proto jsem nestíhala psát..
Takže..páteční chirurgie katastrofa..odmotali mi obvaz..ruka v jednom ohni a plná hnisu🙄A opět padloslovo rozříznout. To jsem kategoricky odmítla..a to jsem asi neměla dělat,protože doktor se mi asi chtěl pomstít za mojí prořízlou pusu..prý se to musí okamžitě vyčistit a že to mělo proběhnout už na tý pohotovosti..o tom,že mi to chtěli právě tam řezat,jsem pomlčela..no položili mě na lehátko..a doktor si vzal takovou železnou špachtli..sestra mi chytila ruku..a pevně držela..nechápala jsem,co s tím chce dělat..a on mi to narval do těch ran a vydloubával ten hnis!!!!Já brečela,říkala mu,že to hrozně bolí a že to chci umrtvit. A on že ne,že to zvládnu..holky to byl takový zmrd!!!!Já byla tak naštvaná..u tý poslední díry se mi udělalo fakt už zke od tý bolesti..udělali mi ještě proplach a nechali mě tam chvíli ležet,protože mi fakt bylo zle..doktor blbě čuměl,ale nic neřekl..no trpěla jsem jak pes celý pátek dopoledne,protože ta bolest vůbec neustupovala..
No odpoledne po práci jsem se postarala o všechny zvířatka a vyrazila hodinu cesty směrem Plzeň do jednoho kempu,kde jsme měli rozlučku s jedním managerem s práce,který končí..skvělý člověk a bude mi tam moc chybět..byl to krásný večer plný hudby(hráli na basu a kytaru),srandy,jídla a pití..já si teda večer nevzala antibiotikum,abych mohla taky něco popít..spala jsem v autě a byla si líná složit sedačky,takže jsem spala na zadních sedačkách..holky to byla noc..spát jsem šla ve 2 hodiny ráno…byla zima..celou dobu jsem spala zkroucená..v 5 hodin ráno jsem se vzbudila celá bolavá..takže jsem stáhla okýnko,nohy vystrčila ven a takhle spala až do 9 hodin😂Ale celá deka ráno mokrá od rosy a byla mi teda zima..kolem oběda jsem byla doma,zajela koupit krmení slepičkám,kočkolity kočičím klukům a šla ke zvířátkům..potom jsme odpoledne se ségrou vyrazili na houby. A i když je teda sucho..našli jsme..ale hodně červivých..ale i tak jsme byly rády…já si hned udělala smaženici..a večer jsem zase jela pryč a vrátila se až dnes odpoledne..teď teda doma lítám,uklìzím,peru…člověk by nevěřil,jaký za víkend ty kočičáci dokážou udělat bordel..všude chlupy☹️A to je každý den češu tím furminátorem..ale je to marný boj..neexistuje něco lepšího?Nemáte někdo zkušenost?Mám už chlupatý v bytě snad úplně všechno😄
Douklidím a běžím ke zvířátkům…ještě teda vypustím běhat morčátka,pověsím prádlo a pak hurá ke koníkům makat😀
Nebojte se,nejsem neuctivá vůči svému tělu,jen mi prostě doktor přijde zbytečný…už jsem přešla tolik věcí bez doktora a žiju🙂
Tetanus zkoumat nebudu,já myslím,že ten platný mám..to by mi doktorka určtě napsala,ať přijdu,kdyby byl neplatný..na gyndě mi taky posílají sms,ať přijdu na preventivku. Tak snad i obvoďačka by se ozvala..a já ani nevím,jak často se na prevenci chodí.no a měla jsem zjistit,jestli kocour je očkovaný..ne na tetanus,ale prostě očkovaný…to mi přijde zbytečné..je to domácí kocour,nikdy venku nebyl..možná kdyby to byla nějaká kočka z venku..ale je to domácí pecivál🙂
Akorát teď sedím na chirurgii a čekám na převaz..to bude zase na hodinu..ale hlásím,že je to mnohem lepší a bolí to míň..asi zabrali ty antibiotika..což mi připomíná,že si je musím zapít..jsem zvědavá,jak to bude vypadat,až sundá obvaz..ale myslím,že kromě toho největšího kousance to bude dobré…
Já chci taky vyrazit na houby!!Jenže u náš teď vůbec neprší a je jen vedro…myslíte,že budou,kdybych vyrazila někam nahoru na hory?
Taaak to bylo teda výživný zase ta návštěva doktora..na pohotovosti jsem se dostala na řadu až za hodinu..aby mi řekli,že oni mi nepomůžou,že to je na rozříznutí a vyčistění,že musím na chirurgii.. takže jsem šla na chirurgii a tam čekala další hodinu🙄A když jsem přišla na řadu,hned mezi dveřma jsem řekla,že jestli mi to budou řezat,tak odcházím😂Takže jsme se chvíli s doktorem dohadovali a pak mi řekl,že teda vydržíme do pátku..vyčistili mi to,dali ten višňák a pak něco,co vypadalo jako bahýnko..prý je to něco proti zánětu,protože už tam samozřejmě ten zánět mám🙄Zafačovali a v pátek ráno prý musím na převaz na chirurgii…a pokud to nebude lepší,že se to prý řízne..tak jsem ho znovu ubezpečila,že neřízne..prý ženská přestaňte se sakra dohadovat😂
No a dostala jsem antibiotika na 5 dní..mám brát 3 denně…a mám zjistit,kdy jsem byla očkovaná na tetanus a jestli je očkovaný kocour…ale na to prdím..jen mě ty antibiotika štvou,protože v pátek jedu na rozlučku s naším manažerem z práce a ani se nebudu moct napít🤔