Máte někdo zkušenosti s metodou určení pohlaví výtěrem ze zobáku ? Nabízí ji jedna firma z Kuřimi a chtěl bych to letos vyzkoušet.
Příspěvky uživatele
Alex66
Taky kontroluji jen minimálně. Když samice začínají snášet tak se do budky podívám a pak asi za týden abych věděl kolik je snesených vajíček. A pak zase až se mladí mají líhnout, to podle mě úplně stačí. U mých alex. rudohlavých je samice absolutně v klidu, když otevřu dvířka tak pomalu vyleze ven a není tam žádné divočení. U alex. vousatých je to podobné jen někdy samice vyleze sama když otevřu dveře do chovné místnosti. Horší je to u kognů, tam když se blížím k budce tak už samec výhružně křičí co to jde. Samice ale ani tak z budky sama nevyleze. Jednou jedinkrát jsem budku otevřel když v ní byla samice, ta vystřelila jak raketa a spustila taky poplašný křik a vyváděla jak pominutá. Tehdy jsem si myslel že už se ani do budky nevrátí ale dobře to dopadlo. Od té doby kontroluji jen když je venku což je trochu problém protože sedí jak přibitá a nevidím ji třeba několik dní.
No právě že se zatím moc nechovají tak není moc s kým se o nich pobavit. ZOO Bošovice znám, mám to tam přes kopec takže navštěvuji každý rok a právě tam se mi zalíbily. Od nich jsem si právě mladý pár koupil i když za přemrštěnou cenu. Loni už byla snůška ale všechno čisté takže věřím že letos to bude lepší. Samice právě už asi 14 dní sedí na 5 ti vajíčkách.
Zdravím, dnes jsem přešel z ifauny a chtěl bych požádat jestli někdo chováte tyto papoušky tak bych měl zájem o dopisování nebo klidně můžeme diskutovat o tomto druhu tady.
Díky.