Pamatuju měření,ale nepamatuju,jak se to propočítávalo...ale praxe nás naučila časem "odhadnout" jateční váhu prasete,když se vybírali na jatka..
Příspěvky uživatele
Bobca
ano,Jiřičky...fotky jsou z loňska...Myslím,že se letos vrátily ty samé,bo se mě ta jedna vůbec nebála,když jsem ji přes okno vítala a ťukala na ni...
assil:Jj, už se mi ukazuje červený očkoa počet nových příspěvků pod názvem, tak je to už OK, asi to trvalo než se to načetlo, protože fakt ráno nic.
Už jsem taky zjistila,jak najdu "čerstvé" příspěvky a kde...Nemám nikde žádné "očko"(to máte asi na mobilech-já mám klasický "počál")To mi chybělo..děkuji🌹👍🙂
Přidám se....Kdysi jsme chovali v kolchoze "Přeštická" prasátka...obecně "mastná"-protože měla hodně sádla🙂...Pak se přešlo na "Landrasáky",což je plemeno masné..tudíž má velký obsah masa a málo sádla..Krásní dlouháni..Oproti těm druhým "kuličkám"..
Ale je to už 50 let...to už se dnes tohle přirovnání nepoužívá...asi tak se to dá i pojmout ten rozdíl.🙂
ahoj holky🦜🐓
Hledala jsem nějakého ptáčka a jsou tam jen tihle opeřenci...Brzo ráno tu byl normálně ptačí koncert...Do toho ty moje Jiřinky😇..Už by měly mít brzo mladé..Námluv tu probíhalo více,tak už by to mělo přinést ovoce..Jo,kohouta,co tu ještě loni kokrhal(v centru),asi udělali na víně,bo je tu klid🙂Vedle prý mají 8 štěňat...nabízeli mi na ulici..černé štěně,bílou bradku a bílé ponožky na zadních nohách..Už tak je tam štěkot 2-i více psů/za zdí teda "jorkšír" a venku směsky..do toho cirkulárka každý den po chvílkách..Plus jejich temperament...a to nejsou ještě prázdniny...🙄
Jinak je u nás pod mrakem,včera kolem 8 večer začlo pršet..Předevčírem pěkný zahradnický....Takže sucho až tak není...
Niki,stačil by starý pekáč,ať tu vodu můžeš vylívat,aby tam nestála a nehnila..Jak to máš velké?..Jinak vvidím,že pipinkám podstrojuješ ze všech stran? kolik už snesly vajíček??🐓
Raduš-já si potentočkovala ten palec stříháním té rifloviny😊..jsem psala..Mám bambulku mrtvou a když se dotknu zespodu toho měkkého masíčka,bych zbláznila..Nevím,čím se mažou karpály??Poradí někdo??a zacvaklé prsty?
kometa:Možná HA, kterou pijou ve vodě...
taky jsem o tom slyšela,kolik toho je ve vodě😊...Do toho jiné léky,+ drogy..tak to musí být pěkný "kokteil",co pijem..Se nedivím,že u nás je voda z kohoutku,jako bych se napila vody v bazéně...
Niki-jakto,že jsi anonymní?😎..A ty fotky zvířátek bych chtěla pak vidět-prosím...Dám sem znovu ty "maiňáky",co mám na ploše...chodí sem i jiní lidičky,tak ať se pokochají🙂první jsou Clifa a Groot od Odbery(promine doufám,že jsem ukázala její krasavce) ten druhý je Willy...A to už nevím od koho..Jestli od Efe?..Nebo od ní je Pan Bečka s jedním z mopsíků??.Fotky mám postahované z iFauny,ale nenapsala jsem si k nim páníčky..Je to nostalgie😇jo,i Pučmelda a Nikouš od Canky...se mi asi nevešli-neumím náhled..tak ještě Pištu od Canky
Kilian-s mínus jedničkama se snad ani mamograf nedoporučuje,,aspoň kámošku poslal na ultrazvuk,že na "mamu"by se ani nic nevidělo...Ale znám kámoše,který na tom byl,bo měl zduřené prsní žlázy..Jsem nikdy netušila,že by i chlap měl problém s prsama..
Jani...menzes nemám už 17 let,co 2 roky chodím na mamo,a nejsem nikdy v žádné fázi(ale jinak máš pravdu,může to být citlivější)..Jen je to pokaždé jiné,ano,dá se to(musí)vydržet..Je to dost o sestře,ale pokud mám velikost G-H😊 (a to žádné "visuté" k pasu).😜.není co řešit-prostě to musí zmáčknout...Už jen to tam narovnat..
Jo,ten e-recept..to bylo poprvé..Jsem se nebála,že by mě to nedali,jen jsem to prostě zasklila ale stihla..Lékárnu mám tady asi 150 metrů..Nikdy jsem nepotřebovala nic prodlužovat,ale zavolala bych si potom asi doktorovi,ať mi to napíše znovu..🌹Jani,už máš všechny smajlíky??🌺
ano Jani..sypu si popel na hlavu😎..Jo,to jsou ty nejdiskutovanější..."Pepo já se spletla"...Už vím,že ty čerstvé jsou výš😇Omlouvám se..Musím si zvyknout..
taky jednou budete starý...Třeba se vám jeho zkušenosti jednou budou hodit.
Jsem Niky myslela,žes jela na skůtru-škrabadlo na zádech..jsem si pak vzpomněla,že budeš startovat až ráno...
Holky-úplněk tentokrát prošel(se divím-asi ten chobot funguje i na tohle),akorát ty živé děsivé sny!!😊..Si je pamatuju..Nad ránem zas klepání na dveře a nikdo tam nebyl..I v tom snu několikrát-úplné bušení a já volala "moment",jsem si musela přehodit župan,bo jsem byla nahá😊..Vtrhl tam obrovský chlap v masce-jak je na "helovín"...Já zrovna hlídala u někoho zvířátka-zadělávala těsto na buchty🙂..a on tam běsnil a lítal..Binec všude,najednou spousta hraček a dětí..já po nich uklízela,že mají přijet majitelé🙄No mě se zdají většinou kraviny,ale tohle bylo tak živé!!😊
Včera jsem byla na hřbitově konečně zavézt ten květináč..Potkala jsem 3 známé lidi,tak jsem splkla,a jedna mi povídala právě o klepání na okno a slyšení kroků po pokoji,od úmrtí jejího muže..Tak se mi to asi seplo..S tím klepáním už mám chvílo pokoj,a najednou zase...
Musím zaběhnout do lékárny-poslední den e-receptu..normálně jsem to zasklila od 22.5...Se mi nechtělo v Olmiku,tak že si ho vyzvednu tady v ulici..Dojedu...no a hlava prázdná..Včera jsem si chtěla chystat krabičku..A..Ještěže jsem ho našla v "přijatých"..a dnes poslení den.😎
Tak hezký den všem☀️...odpolko tu má sprchnout,tak uvidím.
Jani,kytiček je tu v nabídce spousta🌹🌺🌻..dole na posledním řádku..
ano Jani..na kočkách jsou nabídky diskusí,co mají počátek v roce 2015..Nerozbalují se mi další-novější..A když ho otevřu,končí vlákno třeba rokem 2017..
nevím,k čemu mi je,když se chci podívat na "kočkách" na čerstvé příspěvky,a musím se napřed prokousat vlákny z roku raz dva?..Proč se sem muselo zkopírovat mraky starých diskusí?-myslíte,že si v tom bude někdo hledat rady?..Proč nezačít znovu tady a teď,když nám tu dali tu možnost?
Mastnačkku a megi-the-pes..Vy si v tom budete listovat??.Je to pro vás důležité?
ahááá,ta červená tužka je ta editace???😎pořád se učím😇
mě se smajlíci ukážou všechny,jen dole je zakrývá reklama...a tu prostě zruším...A prosím o info,kde tu najdu možnost SZ?
zdravím...já taky prosím o editaci:-)....když přijdu na nějakou chybu až po odeslání,tak už ji neopravím(většinou čtu předem,ale stane se)..Moc děkuji..
ahoj Renikonečně tě tu vidím🙂..chápu,diskutuješ jinde-já si ještě zvykám,že nemám upozornění na mejlu,kde co je nového...Tak většinou vlezu na víčka,pak se začučím na něco jiného....
Biaca-to Canka má jen kousek hlavy....asi to musí mít jiný formát..
Niki-bolí to,ale dá se to tu chvíli vydržet..Je to i o sestře,některá to až tak nezatlačí..tak je to pokaždé jiné..😉
čučím,kolik sem přidali smajlíků😇hezkou neděli všem☀️
Mamograf dobrý..než mě tam ty "útvary" vždycky narovná,pak to zmáčkla,že jsem div nezakňučela...Ale ještě že je to jednou za 2 roky..Výsledky pošlou doktorovi a mě za 2 dny přijde smska..Kdyby něco nebylo dobré ,tak si mě pozvou znovu..Byla tam zrovna taková "komisní" sestra..No,možná toho od rána měla už dost,já byla o půl 12🙂
Pak jsem si zašla do "Actionu"-v Olmiku jsou už 2..Jsou tam fakt hodně levné věci..
Nevím,proč se ti to ztrácí Niki,vždyť jsou tu i delší příspěvky..Co to je u toho hambáče -to přišpendlené-černé?..Jsem jedlík,ale tohle bych do sebe nenasoukala..🙂
to já si včera dopřála halušky-se zelím,uzeným a posypané křupavou cibulkou..Jaksi jsem nevěděla,co si uvařím,tak jak jsem šla pro vajíčka-už je plato za 120,tak vedle je asi půl roku nová jídelna(no,bufáč)..Tak na ceduli že mají ty halušky..jinak jsem tam už měla fazolovou,boršč,a bramboračku,jakou si teda neudělám ani já🙂..ale udělám,ale musí se mi chtít😛I guláš jsem zkusila..Jinak nechodím,jak kdysi každý týden na jídlo,už je to dost drahé pro mě..Bývalo do 100,teď 135,tak vyjímečně jsewm zkusila...Ale byly výborné👍
Za chvíli valím do Olmika na mamograf,tak se jdu nachystat a vyrazím..musím sehnat ještě řemen na Veritasku,ten,co mám z VTC je tlustý,smrdělo to pěkně spáleninou,když jsem ho zkoušela...