Aktuálně: 3 718 inzerátů210 590 diskuzních příspěvků18 255 uživatelů

Příspěvky uživatele

Bobca

Bobca
Bobca 12.10.2024, 09:13:07 xxx.xxx.20.192
Ronja s motejlem:

Nevzpomínám si, jestli to byla moje máma nebo sousedka, ale jedna z nich dala kočce místo misky s vodou misku s mlíkem s tím, že kočka vodu nepije (teď doufám, že to byla sousedka;)). Myslím, že jsem se tehdy ptala, kde a jak si ta kočka nadojí mlíko, když má teda žízeň. 

Jasný, že se to dělalo, vždyť i Popelka dávala kočičákovi mléčko. Ale přirozený to není, stejně jako pro nás, že to zvládáme, že nám to chutná a že to zvládne spousta těch zvířat, fajn. Můj pes z kravskýho snese jen kefír, líp určitě snášel výrobky z kozího mlíko. Hele ona veterinářka novou paničku asi poučí ne? 

Pardon, jestli tu přibudou další a další stejný/podobný příspěvky, mně to děsně trvá.

teda,konečně jsem se tím prokousala až sem…Vrátím se k tomu mléku..Já piju mléko denně,někdy to dělá i litr..Nikdy jsem neměla problém na WC,spíš bych uvítala,abych se někdy z něho potentočkovala..V kravíně se dávalo kočkám mléko i mlezivo,jinak se vozilo do vepřína selátkům..7let jsem “ošetřovala” mléko..přepouštěla z 5 kravínů do centrální mléčnice,přes chladicí zařízení šlo do “tanku”..a to ledové z tanku bylo prostě úžasné..4,5% tuku..Vařily jsme si z něho na snídani kakao..Kočky se na kravínech držely,že chytaly myši..Vždycky měly misky plné..A co se týče mléko koťatům?..v 60.-70tých letech se prd vědělo o nějaké laktóze,či co,kočky u nás doma dostávaly hlavně mléko..U nás byla mlékárna,kam se vozilo mléko v konvích,vylévalo do bazénu,a my děcka jsme chodili s konvičkou..cestou jsme upíjeli..Podmáslí v 10l bandasce jsem táhla domů-malá holka-kolem 10 mi bylo..se kupovalo pro prasata..Však taky měli přes 200kilo😲Koček jsme měli od 4 do 7 kousků..samozřejmě venkovní..Vozila jsem je v kočárku pro panenky..

A vodu si kočky nacházely ledakde..ta se jim do misky nedávala..Vím,že i z napaječky u slipek pily..a tady Micince chutnala na zahrádce z květináče..

Bobca
Bobca 10.10.2024, 19:58:26 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 07.10.2024, 05:03:29

Já myslela,že jste náplava už dřív někde nahoře(v Jesníkách)..a teď čtu,že se stěhujete??daleko od minulého??Zůstáváte v Jesníkách?

Bobca
Bobca 10.10.2024, 19:54:18 xxx.xxx.20.192

Raduš-naivko🙏..Já došla do čekány,všichni-až na jednu asi mladou paní,nebo slečnu,měli roušky..Tak jsem si ji nasadila…Když jsem seděla u sestry,má tam kameru na čekárnu…Ta prohlásila(vzala mě hned,jak jsem přišla,bo jsem šla na předoperační,a byla navíc objednaná..pochválila mě,že jsem si nasadila roušku),že “ta slečna,co nemá roušku si teda počká”..Pochybuju,že dělají testy jen tak…jo,až uvnitř?..podle stavu nemocného..Já mám na doporučení zítra na krvi taky použít roušku..což jsem stejně plánovala..

Bobca
Bobca 10.10.2024, 19:42:55 xxx.xxx.20.192

teda Jani-ty máš výdrž..byla jsem tu po poledni..a ty ještě pořád přispíváš…Jsi dobrá..takže už se lepšíš??To je dobře👌Tady tě to drží při životě,že?..Jaksi tě to kosí dost často zase..Nedávno jsi byla taky marod,žejo..nevím kdy,ono to letí,ale pamatuju si,žes byla nahromadě(jak jsi měla nastupovat,nebo jsi už nastoupila do nové práce,hm?)..…Tak ať se brzo uzdravíš👌🌼

Bobca
Bobca 10.10.2024, 16:21:06 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 10.10.2024, 09:52:42

Ronjo..Burianovou jsem teď sledovala-jsem si cosi vracela,a ta je v “pečení na neděli”.Pak "buchty na neděli" jsou Maršálek s Terezou..Takže Pěknic bude na těch "babičkách"?😊

Bobca
Bobca 10.10.2024, 12:09:44 xxx.xxx.20.192

tak bezdomovec asi nebude mít na bezlaktózové mléko…je rád,že je vůbec zachránil…Moje dcera dávala rohlík namočený v mléku....kapsičky teda taky,ale kocouři žádné problémy neměli…Zbytky uzenin z obchodu,kde dělala..

Bobca
Bobca 10.10.2024, 10:16:30 xxx.xxx.20.192

Ještě s těma “babičkama”-a jim podobné pořady..já se na to dívám většinou až pak,tak si to můžu posunovat,když mě něco nezajímá🙂

Bobca
Bobca 10.10.2024, 09:47:26 xxx.xxx.20.192
Sarah01:

Já taky ráda češu, protože moji psi to mají taky rádi. 😊

Jak jsem hlídávala Čendu,ten miloval česání,jak jsem nesla stoličku a kartáč před dveře ven,už se chystal..😊

Bobca
Bobca 10.10.2024, 09:42:49 xxx.xxx.20.192

Já v babičkách chytla většinou Burianovou,taky jsem si na ni musela zvykat,ale líbí se mi tam i ty vesničky,zvyky-máma pocházela ze Slovácka..Jak ještě používají ty staré mísy..a tak..Pěknic uvádí něco jiného,né? nebo se pletu?Pak ještě jak Rybová s (nevzpomenu si)..jó Herbář..ten se mi taky líbil..

ano,mám po vyšetřeních,EIT.EEG..(zkrz anestézii)RTG jsem měla už dřív..zítra jdu na krev,ve středu na předoperační..zase jsem se cítila u obvoďačky jak debil,minule mi dělala hned EKG,a to ostatní,bez papírů,a to jsem se šla jen domluvit,bo se tam nedá dovolat,a teď jsem měla papíry,a jdu až den před vyšetřením v Olmiku na ARO..Neurolog mě chystá,že uděláme zase MR hlavy někdy..Nechám se stejně jen napíchnout do zad..Jdu na to-v neděli odpol.nastupuju a v pondělí 21,jdu na zákrok..Sil mám hromadu..nakonec mě ta ,co budou operovat skoro vůbec nebolí🤭ta operovaná sem tam,ale jde to..👌

A Ronjo-brzo se uzdravte

Bobca
Bobca 10.10.2024, 09:12:23 xxx.xxx.20.192
Ronja s motejlem:

Jsem marodná, mám telku jako zvukovou kulisu a hle pořad “Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli”, normálně by mě to nebralo, ale díl je o medonosných rostlinách a taky o čmelácích a výrobě čmelínu. Kdyby to někoho zajímalo, tak na ivysílání určitě najdete. 

tohle sleduju taky😇..je to odpočinkový,člověk se tam ledacos doví…ten čmelín jsem teda prošvihla,nevím,"vo co go"..vrátím si to..

šla jsem zpětně po vlákně..nevím,co se tu stalo(napsalo)..nenašla jsem..Nemám ráda nějaké třenice..Je to zbytečné..Ani to nechci vědět…Chodím sem ráda,nabíjí mě to tu..A navíc-začíná podzim,tma ,celý den svítím..Dnes teda máme sluníčko,hned je veseleji..Jdu něco dělat..To 3v1 je nahoubelec..Když máš binec v obýváku,nemůžeš to hodit do ložnice,a s kuchyní je to nemlich to samé..😇😊🥰Takže holky-hlavu vzhůru a slunce v duši-jak to hlásal Zákopčaník…☀️

Bobca
Bobca 10.10.2024, 08:55:00 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 09.10.2024, 16:03:33

nene,Bobča to nebyla..už nevím kdo,ale ptal se tu někdo..Je to tu teď fakt rychlé…Já spím s chobotem,tak spím dobře😔..Jen pár dní se budím mezi 3-půl4..taky mi začne šrotovat",tak si pustím něco v telce a pak pokračuju..Na spaní mi dávali na psychině Prothazin-malinkou zelenou lentilku..že není návyková..brávala jsem si ji pak cíleně v den úplňku,pokud jsem si ovšem všimla,že bude úplněk,bo úplněk mi bral spánek..Ve 2 v noci už bylo pozdě si ho brát..to jsem zjistila vždycky,až jsem nespala,že je ten oný jak kolo od vozu..První bydlení,kdy ho nevidím..Vždycky mi svítil do oken..Ale byla jsem pak ještě dopoledne mínusová,i když jsem si ho brala třeba v 9..Někdy jsem si jen půlku ukousla-což se nemá..Já mám opačný problém,jsem pořád ospalá(po o musím bucnout aspoň na hoďku,když to překonávám,jsem schopná usnout i v 7)..Koupila jsem si jakýsi Kofex,ale nepomáhá to..

Bobca
Bobca 09.10.2024, 09:06:16 xxx.xxx.20.192
efe:

Já jsem v neděli opět odpadla, tentokrát teda jako fakt fest a psi nebyli tři dny venku… no tak si hledali různou zábavu…

Obrázek Obrázek

že si nepořezali tlamky😲..

Bobca
Bobca 09.10.2024, 08:59:02 xxx.xxx.20.192

Baže, že je nafouknutý🤭a nene..ten byl nový,stejně jako ten skákací hrad a spousta dalších nafukovacích věcí..byl toho plný bazén!!-do toho 6 děcek-ještě teď mi zní v uších....Postupně to praskalo a leželo to kolem..Delfín vydržel..Teď mají nové takové to kolo,vypletené provazy-jako houpačka,pod pergolou..Velká trampolína vydržela jednu sezónu..

Bobca
Bobca 09.10.2024, 08:34:16 xxx.xxx.20.192

Raduš,jaksi jsem nestíhala,ale není celkem o čem..Ve Štbk já první porod,doktor svůj první porod,rudý i za ušima…hópl na mě,že se děcko dusí(vyvolávali mě ho 14dní předem,zkrz ledviny-6 hodin kapačky a 3 hodiny chození po chodbě)a pak mi šil 13 stehů uvnitř a klasika-nastřižení-asi 4 stehy venku…holka-3,15..Kluk o 3 roky později 4,25-taky vyvolávaný..6 hodin kapačky a za 15 min pak byl venku..Já osobně neshledávám rozdíl ve velikosti dítěte..prostě hlavičku musíš vytlačit tak jak tak a bolí to úplně stejně..Úsměvné to bylo v tom,že jsem rodila už v nové porodnic,nebyla dodělaná,bylo nás tam pár,chodili dole na hekárně údržbáři spravovat topení,ve sprchách ještě nebyly závěsy,takže když se otevřely dveře na chodbu,tak na nás čučeli chlapi..Akorát jsem si nechala ještě klid,když se ptali,kdo už chce mimčo vedle sebe..To se tenkrát teprve zavádělo..V r 1981..A už nebyly peřinky,ale jen dupačky..Jó,a to nastříhávání se dělalo pořád..

A u nás krásně “chčije a chčije”.přesně jak na samotě u lesa..a prádlo visí a visí🙂..A k tomu na zemi se válí velký nafukovací delfín,ustlaný na zmuchlaném bazéně-už asi od začátku září🤭 

Bobca
Bobca 08.10.2024, 12:52:20 xxx.xxx.20.192

jo, a jehovisty bych si teda domů nepozvala,ani když jsem důchodce…Jsou neodbytní,vnucují člověku po čem houby..nene..obejdu se..